Yo güçle iktidarla kalınamayacağına örnek olsun diye kaddafi dedim,o resmen diktatördü, reis asla diktatör değil,diktatör olmasına rağmen kendi halkı kaddafiye ne yaptı.Güçse kaddafide de güç vardı ,halka engel olabildi mi.
Printable View
Asıl soru şu. Demokratik bir seçim olası mi. En basit örnek burda paylaşım yapıldı. Kahve lokanta kapalı. Protesto yasak. İşçi eylemi boykot yasak. Adam kongre yapıyor. Gençler çoğaldıkça onun için sıkıntı. Yoksa yaşlı kesim ATv Ahaber ile uçan tank helikopter dünyanın en büyük uçak gemisi araba uçağı ile dünyanın bizi kıskandığıni muhalefetin hepsi PKK feto dhkpc gibi olduğu sanıyor.
burada yazmıştı bir şeyler https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...devlet-1752442
İkinci stepne her zaman HDP'dir. İkinci açılım ile sorun çözülür, Biden'a da selam çakılır. Tabi bunun sonucunda ülke de çözülür ama bunların umurunda mı? İlk açılımda gördük, adamlar hendek kazarken, valiler karışmayın diye yırtınıyordu, yukarıdan gelen talimat nedeniyle.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugün buna biat eden, yarın başkasına da biat eder. Biat bir kültürdür, güce biat edilir. İdealistler farklıdır, tek tutunacak dalı vicdanıdır. Gitmeyi de alternatif gören bu kadar çökmez. Tek formül, güvenle çekilmelerini garanti altına alacak, ve eski ilk yıllarındaki çizgide ilerleyecek kişi/kişilerin gelmesi. BOP, federasyon, ılımlı İslam, küresel ittifaka tam uyum, kriterler bunlar, sol sağ farketmez, isterse Padişah yönetsin yine fark etmez onlar için. Diktatörlerin/otoriterleşen merkeziyetçilerin bir süre sonra millileşme eğilimleri var, demokrasi, bölünmüşlük, çoklu dengeler onlar için daha kullanışlı.
Bugün yeter ki bunlar artık gitsin de, gerisi önemli değil diyen, her şeyden taviz vermeye hazır, hem sol hem sağ hem de eski yol arkadaşları.
Ekonomisi bitik, ordusu tokat manyağı, akademisi bürokrasisi ve yargısı ideallerini satmış kariyerist olmuş, halkı oy satan bir ülkenin komple biat etmek zaten tek çaresi. Yugoslavya, Irak, Suriye' deki gibi rezil ederler adamı. Gerçekler bunlar, gerisi içerde oynanacak tiyatro, senaryo, ortaoyunu.
AKP'li olup üç beş yerden maaş alamayan fakir gördün mü.
Cengiz mk hepsini cebine mi attı sanıyorsun. Cengiz o kadar ihale alacak vergi de yok buna göz yumacak. Kızılaydan bile geçiş var hey babam hey. TRT de Öcalan'ın kardeş çıktı. Varmı bir soruşturma.
Olay akp yi eleştiri yada savunma değil. Eğer saadet partisi, Ali Babacan gibi uysal hatta Davutoğlu gibi güvendiği adam bile karşısında yer alıyorsa tuz kokmuş demek.
Valla sn achilles in bu foruma yazıyor olması beni çok mutlu ediyor.Neyse sn achilles altın gümüş ve dolara ne diyorsunuz.Özellikle gümüşe ne diyorsunuz.
İşkence de vardı, darbeler de ama insanların istediği sendikaya üye olabildiği, sendikaların grev yapabildiği, rahatlıkla konuşabildiği-örgütlendiği, en basit bir eleştiride CBye hakaret suçlamasına maruz kalmadığı, meclisin şimdikinden çok daha etkin olduğu, enflasyon oranlarıyla milletle dalda geçer gibi oynanmadığı bir ortam da vardı.
Şimdi işçi istediği sendikaya üye olabiliyor mu, grev yapabiliyor mu, millet siyasileri rahatlıkla eleştiriliyor mu, hakkını aramak için meydanlara çıkabiliyor mu? Darbe olmuyor mu şimdi, hem de ilk kez gördüğümüz sivil darbeler yaşanmıyor mu?
Hapishanelerde karakollarda işkence bitti mi?
Bana MHP nin ileri gelen biri demişti bu yüzdeci diye 10 sene evvel. Eğer silinmediyse İstanbul büyükşehir belediye başkanı iken yardımcısı Rahmetli Erbakanin fişini nasıl çektiğini. Yine Rahmetli Ecevit ve Erbakanin bunun seçim başkanınin odasını basıp hakaret küfür edip Kıbrıs'a kaçtığında cezasını Cindorukun bacanağı ile nasıl hallettigini. Yine oğlunun ölümlü trafik kazasını nasıl hallettigini. Yine eski maliye bakanı Unakıtanin oğlunun ölümlü trafik kazasına bak. Kaçtane bakanı tokatladigini vs Gücü yokken bunları yapan bugün bu kadar güçle neler yapmaz.
Sanırım ülkede en son feto ile mafya ve devleti kullanan yada kullanacağı mafya bitti. Olmadı çakıcı yi saldılar. Ortam boş kalmasın diye. Bu adama dikkat edin. Özgürlüğün bir bedeli varsa onu da bir gün öder.
A B C D gibi bir sürü plan ile seçime gideriz. Milli piyango gibi illaki ona vurur.
Valla benim ailem sol geleneğe mensup bir aile,abim de o sol eylemlerde içeri girdi.Ben 12 eylül sonrası gençlerinden olduğum için tam kıyas yapamıyabilirim ama bizim memleket hiç bir zaman öyle çok özgür hak aranan bir memleket olmadı ,o zamanlar da pek çok acı çekildi sıkıntılar vardı,şimdi de var,bizim memleketin kaderi bu sanırım.Ama eskiden işkence ,faili meçhuller,mafya cinayetleri,derin devletin hesap sorulamayan şiddeti , karakollarda dayak aleniydi ,görece şimdi sanki o kadar yok gibime geliyor.Eskiden karakola gidip de dayak yemek normal bir olaydı resmen,şimdi düşünüyorum da o kadar yaygın değil misal.
Ama eski ile illa kıyas derseniz fetönün bu kadar yaygın bir şekilde fütursuzca devlete çökmesi bu iktidarın yardımıyla oldu.Eskiden liyakat kesinlikle daha çok vardı.Sağcı hakim de vardı solcu hakim de,her görüşten polis vardı,şimdi devlete eleman alırken tulum çıkarıyorlar gibime geliyor,fetönün attığı en büyük kazık bu, soruları çaldılar hak yediler her kurumu kendi adamları ile doldurdular hala bu aynı hızla devam ediyor.Koalisyonların iyi yönü buydu hiç bir grup devleti komple kendi adamları ile dolduramıyordu.
15 temmuzu her ne kadar feto yaptıysa bundan önce haberi olan RTE nin de plan dahilinde hamlesi olduğunu düşünüyorum. Hükümete karşı yapılan darbe de bir tane kişinin burnunun kanamaması bende şüphe uyandırdi. Hatta en tepeden aşağıya bunun Allah'ın bir lütfu olduğu teyit edildi. Demokratik hukuk devleti isek seçimle değişir.
Adamlar, senin meclisini, senin uçağınla, senin pilotuna bombalattı, senin Genelkurmay Başkanını kendi öz Emir Subayına tutuklattı beyler.
Aradan 4 yıl geçti, devresinin en genç adamını o kadar safahata/soruşturmaya/emareye rağmen, bu sene 2020 YAŞ' ında General yaptı, KKK İstihbarat Daire Başkanlığına atadı/atattı. Allahtan hala, eski üç beş bir bilen kaldı ki, engel oldu. İstihbarat daire başkanı diyorum beyler.
Buna ben, güç derim. Metazori güç.
Bugün harp okullarına giriş şartı, Süleymancı, Menzilci, Nurcu, İsmailağacı olmak, olmayanı almıyorlar, kenarı 20 cm.lik 4 kalebodurun çevresi kaç cm.dir bilemeyenler alınıyor. Harp okulunda mescitte namazı senin imam yok benim imam kıldıracak diye birbirlerine giriyorlar. Kolordu Komutanı kendisini karşılayan tören manga komutanı teğmene, sen necisin (görevin ne, ona göre soru soracak) dediğinde, teğmen soruyu yanlış anlıyor ben Süleymancıyım diyor. 20 senedir FETÖ'cüler her yeri sardı dendiğinde kulak tıkayanlar, şimdi de bunlara kulak tıkıyor, 15-20 sene sonra da manzara farklı olmayacak.
Anayasanın ilk 4 maddesi, bu ülkenin kuruluş kodlarıdır. Bunlara bugün saldırıldığında, halkın gündemi bile olmuyorsa, gençler, kurumlar, sivil toplum tepki vermiyorsa, Cumhuriyet fiilen bitmiş demektir zaten. Cumhuriyet bitmişse neyi konuşuyoruz ki, ondan sonra oğlu veya damadı yönetsin işte, en azından kargaşa olmaz.
Osmanlı coğrafyasına, imparatorluktan kalan halklarla bu ülkenin kuruluş formülü tasarlanmış ilk kurucu meclis tarafından. Kurumlar o günden bu güne koruyabildiği kadar korumuş Cumhuriyeti. Bugün seçilmişleri denetleyen atanmışlar denilen kurumlar, aslında ilk kurucu meclisin atadığı/görevlendirdiği, yani ilk kurucu meclisin müteakip meclisleri denetleme görevi. Bugün onlar yerle yeksan edildi, Cumhuriyeti koruyacak bir şey kalmadı geriye.
Herkes hak ettiği şekilde yönetilir. Sıra elbet bir gün size de gelir.
Sizin gibilerin tuzu genelde kuru oldugu icin
28 Subat doneminin sari bile degil kizil sendikalarinin, mesela Ridvan Budak gibi ilkokul mezunu tiplerin sozde sendikacilik yaptigi,
bu tur fasist bozuntularinin besli cete kurup o zamana kadar gelmis en halkci, en vatansever hukumetini devirmek ve faizci agababalari ulkenin kaynaklarini zikkimlansin diye her halti yedigi, bu haltlarinin sonunda da malum partiden milletvekilligi kaptigi,
Sizde duayen gazetecilerin firinlarda hamambocegi kovalarken 23 bankanin soyulup zararinin millete yuklendigi
Donemin darbeci cuntaci kasalotlarinin ne bilgileri varsa bu bankalarin yonetim kurullarina dolusturuldugu,
Milletin sabahin korunden geceyarilarina kadar hastane ve ilac kuyruklarinda debelendigi,
Birak darbeci fasitleri, siradan memurlarin bile, darbe gunlerine bile gerek kalmadan, esasen millete hizmet etmek icin devletten maas alan hemen kim varsa millete her gun ve her ortamda millete diklenip dipciklenip hakaret ettigi,
Butun bu rezaletlere ragmen ne konusmasi, birak karakolu kolluk kuvvetli yerleri, millet agzini acmasa bile okullarda bile tartaklanip agzinin payinin bir guzel verildigi,
Cok cok az ayricalikli bir kesim haric neredeyse milletin gercekten ac biilac dolastigi yillari boyle tozpembe hatirlarsiniz.
Ulke yikilsa hukumet gitti diye gobek atacak kivama ulasan belli bir kesimin bahsettigimiz cici sendikaci Ridvan Budak ile istisnasiz ayni siyasi kampta bulusuyor olmasi da ibretliktir.
Aynen dolar zulalayip da ekonomiye sokmadan ulke yikilsin diye beklesenler gibi...
8.5 liralardan istiflenen dolarlar su siralar cok canlarini yakmis olmali...
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bir söylesene aktrol, şu beşli çeteniz limak, kalyon, cengiz bilumum ampül kaç para yediniz şu 19 yılda. halk simit alamayacak hale gelmiş, kafasına çay fırlatıyorsun, ekmek şikayeti abartı bulunuyor. tam halkı kucaklamışsınız, ama çok sıkmayın, kemikler un ufak olacak aman.
AKP öncesinin çok iyi olduğunu söylemiyorum ama en azından hak aramak mümkündü. Toplantı ve gösteriler için izin almak sorun değildi. Provokasyon olmadığı taktirde polis müdahalesi olmazdı. Şimdi ise hak aramak mümkün değil. İşçilerin hak aramak için yürümeleri bile mümkün değil. Grev yapmaları mümkün değil. Üniversiteler özgür değil. Üniversite öğretim üyelerinin bile basın açıklaması yapması mümkün değil. Evet, eskiden karakoldan dayaksız çıkmak pek mümkün değildi, ama durum değişti, artık karakola götürmeden sokakta hallediyorlar dayağı. Polisin müdahale etmediği tek bir toplantı var mı yandaşların yaptıklarının dışında.
Dolar zulalamak derken devlet bahçeliyi mi kastettiniz malum geçen dolar seferberliğinde ilk o bozmuştu meğer tüm parası dolardaymış.Ha bir de hakikaten darbeci generallerin yerine sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düsturuna binaen güreşçi arkadaşlarımızın banka yönetim kurullarına şeedilmesi tabi baya memleket menfaatine oldu,emekli asker banka işinden ne anlar ,güreşçi dediğin öyle mi gereğinde mudiye bir kafakol bir elense iş tamamdır,kesinlikle sizle aynı fikirdeyim.
Valla sn jas 56 yaşına geldim ben bizim memleketi hiç öyle çok özgür bir ülke olarak görmedim.Aziz nesin ,kemal tahir,nazım hikmet falan hapis yatmışlar ya ben çocukken hep bunlar kesin bir iş yapmışlardır diye algılardım,yıllar sonra anladım durumu,bizim memleket maalesef hep sıkıntılı hep sıkıntılı.
Feto gerçek. Ama RTE yi götüren uçağın pilotu o uçağı koruyan jetin pilotu darbeyi ihbar eden de fetoden atıldı. Yakın mesafeden F16 nin attığı boş külliyeye bomba. Nükleere dayanıklı meclise attığı bomba. Boğaziçi köprüsü nün tam insanların eve gideceği saatte kapatılması biraz garip geldi. At izi it izine mi karıştı öyle işine mi geldi. Bide fetocu kasetleri birinin eline geçmesi neticesinde devlet bahçelinin tutumu. Fetonun bur bir numaralı adamının elini kolunu sallayarak kaçmasi da garip geldi.
Yeni başkan ben oldum diyelim HSK Yargıtay AYM rektör vali emniyet müdürü vs hepsini ben atıyorum. Belediye seçimini de kaybettim kayyum la hallederim. En hafifi İmamoğluna yapıldığı gibi nefes aldırmam. Onuda başkan adayı yaptırmam. İlerde görürsün anketler %60-70 olsun İmamoğlu lehine nasıl içeri tıkıyor.
Türkiye gazetesi yazarı Cem küçükun ağzından duydum TV de. Bu deliller ile bir gün dahi tutamazsın dediği kavala kaç yıldır yatiyor üstelik sağcı Tarık Buğra nin damadı bu.