Sayfa 851/996 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 6,801 - 6,808 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Erbakan dönemindeki Türkiye Cumhuriyeti ile yeni Türkiye (tanım bana ait değildir) aynı mı? Bir de Kaddafi örneği verilmiş. Kaddafi seçimle mi gitti?

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yo güçle iktidarla kalınamayacağına örnek olsun diye kaddafi dedim,o resmen diktatördü, reis asla diktatör değil,diktatör olmasına rağmen kendi halkı kaddafiye ne yaptı.Güçse kaddafide de güç vardı ,halka engel olabildi mi.

2. Asıl soru şu. Demokratik bir seçim olası mi. En basit örnek burda paylaşım yapıldı. Kahve lokanta kapalı. Protesto yasak. İşçi eylemi boykot yasak. Adam kongre yapıyor. Gençler çoğaldıkça onun için sıkıntı. Yoksa yaşlı kesim ATv Ahaber ile uçan tank helikopter dünyanın en büyük uçak gemisi araba uçağı ile dünyanın bizi kıskandığıni muhalefetin hepsi PKK feto dhkpc gibi olduğu sanıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Şimdi düşünüyorum da o zamanlar ne kızardım erbakana ,konuşmalarını dinliyorum internetten, valla şimdi o olsa ben ona oy veririm.Tam bir anti emperyalist,ulusal sanayi hamlesine inanan bir adamdı.Uyduruktan da olsa adamın hayali sanayi hamlesiydi,fabrikalar falan açmaktı.Hayali bile güzel,ben şimdi bizim kılıçdaroğlundan falan hiç öyle şeyler duymuyorum.
    burada yazmıştı bir şeyler https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...devlet-1752442

Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    stepne desteği çektiği zaman otomatik olarak gidiyor. atı alamazlar. üsküdar çok uzak kalır.
    tabi çekecektir.
    İkinci stepne her zaman HDP'dir. İkinci açılım ile sorun çözülür, Biden'a da selam çakılır. Tabi bunun sonucunda ülke de çözülür ama bunların umurunda mı? İlk açılımda gördük, adamlar hendek kazarken, valiler karışmayın diye yırtınıyordu, yukarıdan gelen talimat nedeniyle.

5. Bugün buna biat eden, yarın başkasına da biat eder. Biat bir kültürdür, güce biat edilir. İdealistler farklıdır, tek tutunacak dalı vicdanıdır. Gitmeyi de alternatif gören bu kadar çökmez. Tek formül, güvenle çekilmelerini garanti altına alacak, ve eski ilk yıllarındaki çizgide ilerleyecek kişi/kişilerin gelmesi. BOP, federasyon, ılımlı İslam, küresel ittifaka tam uyum, kriterler bunlar, sol sağ farketmez, isterse Padişah yönetsin yine fark etmez onlar için. Diktatörlerin/otoriterleşen merkeziyetçilerin bir süre sonra millileşme eğilimleri var, demokrasi, bölünmüşlük, çoklu dengeler onlar için daha kullanışlı.

Bugün yeter ki bunlar artık gitsin de, gerisi önemli değil diyen, her şeyden taviz vermeye hazır, hem sol hem sağ hem de eski yol arkadaşları.

Ekonomisi bitik, ordusu tokat manyağı, akademisi bürokrasisi ve yargısı ideallerini satmış kariyerist olmuş, halkı oy satan bir ülkenin komple biat etmek zaten tek çaresi. Yugoslavya, Irak, Suriye' deki gibi rezil ederler adamı. Gerçekler bunlar, gerisi içerde oynanacak tiyatro, senaryo, ortaoyunu.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yo güçle iktidarla kalınamayacağına örnek olsun diye kaddafi dedim,o resmen diktatördü, reis asla diktatör değil,diktatör olmasına rağmen kendi halkı kaddafiye ne yaptı.Güçse kaddafide de güç vardı ,halka engel olabildi mi.
    Son bir yılda kaç tane mv gazeteci öldürülesiye dayak yedi. Hatta kılıçtaroglu ya vurana nerdeyse ödül verdiler üstelik adam hirsuz

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Erbakan dönemindeki Türkiye Cumhuriyeti ile yeni Türkiye (tanım bana ait değildir) aynı mı? Bir de Kaddafi örneği verilmiş. Kaddafi seçimle mi gitti?

Erbakan dönemi derken şu 10 yılda bir darbelerin yapıldığı 1980 darbesinde binlerce insanın hapishanelerde sakat bırakıldığı öldürüldüğü demokratik yıllarımızı kastediyorsanız şu anda bence durum o zamanlardan çok daha iyi.

8. AKP'li olup üç beş yerden maaş alamayan fakir gördün mü.

Sayfa 851/996 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •