Hayda..:).Bunu TV de birisi söyledi.Senden de buna benzer bir ifade gördüm ama aklın yolu birdir.
30 yıldır temelde aynı düşüncelere sahibim.Siyasi eğilimim bir kredidir.Temel prensiplerime uymazsa geri çekiyorum.
Printable View
ZELENSKY; HUKUKÇU,YAZAR,entellektüel...böyle bir kariyeri var ama sonra tiyatrocu olmuş... %72 oy ile seçilmiş meşru bir BAŞKANDIR.
Adam kahraman oldu ve hak ediyor da...Ama İSRAİL GAZZEYİ işgal ettiğinde,İSRAİLE destek verdi...Men dakka dukka ,meselesi...
O da artık işgalin ne anlama geldiğini biliyor...Önemli olan kendi halinde yaşayan UKRANYA ya ZALİM ,KİNCİ PUTİN in planları için savaş ilan etmesi ve katliam yapmasıdır.
Bu IRAK,SURİYE,AFGANİSTAN BOSNA DA olsa ukranyada olsa: zulumdur..
İnsanlar hata yapar..Sözlü destekle(İSRAİLE), fiili bir işgali ve SURİYEYİ harabeye çeviren ,34 askerimizi kindar bir intikamla şehit eden PUTİNİ aynı kefeye koyamam..
hayran falan değilim ya...onu nereden çıkartıyorsun? ama adam haklı...oldu bittiyle kendisinden kopartılan toprağı istiyor...yıllardır abd ve ab bunları sıkıştırıyor...kediyi köpeği köşeye sıkıştırırsan en sonunda üzerine atlar...dünyaya huzur vermeyen devletler abd ve ab ülkeleri...rusya'da temiz değil elbette ama dünyada akan kanın göz yaşının en büyük sorumluları bunlar...bizimde altımızı oymaya çalışmıyorlar mı yıllardır pkk ile?
rusları sevmem putin'i de sevmem ama bu konuda kesinlikle haklı...abd ve avrupalıları da sevmem...hiçbiri bizim dostumuz değil...hepsi fırsatını bulsa bizi boğacak...hiçbirisine hayranlığım yok...ama adam haklı...sen oldu bitti ile kopacaksın sonra bu yetmiyormuş gibi bir de koptuğun ülkenin karşısındaki cenahta saf tutacaksın...karşındaki adam da buna tamam diyecek...olacak iş mi? haaa gücü yetmiyorsa tamam der susar ama putin gücünün yeteceğini düşündü ki tamam demedi...ama putin haklı...sadece haklı olana haklı diyorum o kadar...
Ben komedyeni beğenmiyordum, kaçmadığı için tuttum adamı. Bu hafta kritik bence.
Rus savaş doktirini ilk vuruşta işi bitirmek ve orantısız şiddet uygulamaya dayanıyormuş. Kiev'i ele geçirip müzakereye geçmeyi planlıyorlar muhtemelen. Fakat SWIFT 1 ay kapansa dış ticaret muhtemelen durur, sigorta işleri de yaptırımlara girer ise daha da kötü olabilir.
Canlı yayında kaza olabiliyor. Habertürk'de Dr Merve Seren isimli akademisyean seri halde bildiklerini anlatıyordu, eski toprak diplomat ne geveze kız diye ağzından kaçırdı programcılar yarım saat sonra fark etti. "maşallah makineli tüfek gibi" dese farklı olabilirdi.
ALMANYA nın açıkça ,silah yardım edeceğim, ifadesine RUSYA NE DİYECEK?
perde altından değil direk ifade etti...İlginç geldi.
ABD Putin'i tuzağa çekti bence. Olan sivillere oluyor.
ABD'de arka planda 15 kişilik ekip strateji belirliyormuş, Biden olayın ön yüzü olabilir.
Putin ise dar ekip ile karar alıyor olabilir, güvenlik uzmanını azarlarken görüntü vardı, adam kekeledi diye trend oldu.
aynı yılmaz özdil kafasındasın...bir kere komedyen dediğin adam, sanatçı, zeki biri ve hitabeti güçlü...bizdeki cem yılmaz, yılmaz erdoğan ayarında sayılır...bunlar şu anki siyasilerin %99 unu cebinden çıkarır...yeliz gibi siyasiler var, onu geçtim, o şaklaban zaten...binai yıldırım gibi g, ğ farkını bilmeyen adam, öğretmeni nasıl yazıyorduk diyen bu ülkeyi yönetti.
nesye, sonuçta halkın seçtiğine saygı duyoruz..ukrayna halkı da %70 bu adamı seçti, bize saygı duymak düşer...kaldı ki, adam seçim vaatlerinde de yüzünü batıya döneceğini, nato-ab vs üye olmaya çalışacağını söyledi...ve halk bu oyu verdi...dediklerini yap dedi...unda ne var?
neymiş efendim, batının, abd nin kuklasıymış...ne yani, belarus taki gibi rusyanın kuklası olunca sorun yok, abd nin olunca mı sorun...belarus halkı rusya yanlısını seçmiş, ukrayna halkı abd yanlısını...ben her durumda halkların kararına saygı duymak gerekir diyorum.
(tarihsel olarak belarus halkı, sovyet birliğine daha bağlıdır, ukrayna hep batıya daha yakın durmuştur.)
yazdığımı bile anlamamışsın...ben analiz kasarım demedim..ptesi sabahına çok var, o zamana kadar sürekli yön değişir, ptesi sabahı konuşmak daha doğru olur dedim.
ayrıca basit bir soru sordum..eskiden burada yazmadım, nick im de, ben de yeniyim diyebilirdin..ya da eskiden nick im buydu diyebilirsin..ya da cevap vermek istemiyorum da ok di benim için.
Ben teşekkür ederim. Aykırı düşünen biriyimdir, farkında olmadan. Belki çoğu kişiye saçma gelir diye yazmıştım, başka bir borsacıya mantıklı gelmesi benim için de iyi oldu.
Umarım çabuk atlatırız, savaşın acılarını yaşayanlar da çabuk atlatırlar..
TV'den 2 Türk öğrenciye bağlandılar. Nakit paramız bitti, su 10 kat pahalılandı ATM'lerde para yok, marketler kapalı, yiyeceğimiz yok vs sorunlarını dile getirdiler.
Normalde gençler uyanıktır demek olaylar çok hızlı gelişti.
Benim siyasi duruşumu başlıktakiler bilir.
Damat bayraktar ve özellikle babası ülkeye büyük hizmetler yaptılar, yapıyorlar. Şimdi siyaseten desteklemediğim bir yönetim iyi bir şey yapınca, ülke için faydalı bir şey yapınca bunu neden söylemeyeyim. Hep söylüyorum, bu iktidar ilk döneminde yaptığı 10 işin 8 inde doğru adımlar attı, her dönem bu başarı düştü, şu son dönemde belki 10 da bire düştü...bu yüzden gitme zamanları geldi diyorum zaten.
ama bayraktarın başarısıyla gururlanmamak, buna da .ok atmaya çalışmak..neyse, fazla siyasete girmeyelim.
şu yazdıklarına baktım da 14-15 yaşında ergenlerin yazabileceği şeyler ,viopla , borsayla , finans dünyasıyla uzaktan yakından alakası olmadığı gibi siyasetle falanda ilgisi yok ,nasıl izin veriyorlar çok mu müşteriye ihtiyaçları var anlamadım
İnternet ortamında yaşıtlarınla bıdı bıdı yapacağın pek çok alan vardır
İki tuhaf isimli bölge kendi bağımsızlığını ilan etmiş, sana biat etmiş ne diye Kiev e girmeye çalışırsın.
Hep daha fazlasını isteyenler yüzünden oluyor bu işler.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Bu iki cumhuriyetin anayasalarında tarif edilen sınırları tanıyoruz dedi, sonradan masada elim güçlü olsun diye büyük harekata girişti. Geçen 17bin ABD paralı askeri sokak savaşları için Ukrayna'da deniyordu.
Ben de Don nehri havzası ile yetinir diye düşündüm ama komple Karadeniz kıyılarını alıp Dinyeper nehri ile Ukrayna'yı bölmek istiyor diye TV'de konuşuyorlar.
Geçen bizim merkez bankası akıllı davrandı yoksa Türkiye gibi olurduk diyerek de zayıf elini belli etti, not kuruluşları eski kalan notları indirmeye başladı.
TV'de savaş diyemiyoruz, çatışma veya operasyon diyebiliriz, karşılıklı savaş ilan edilmedi henüz dediler.
Çin'liler medyaya döküman yollamış Ukrayna-Rusya haberleri bu çerçevede verin demişler, onlar da beklemede gibi.
Pazartesi iş bitmez ise daha da büyür bence.
Muhtemelen nükleer santralleri belirli koşulları sağlaması halinde yeşil enerjidir diyecekler, bana öyle geliyor.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/so...malar-42011620
SAAT 14:55 yazılanı okumakta fayda var
YTD
Swiftden çıkarmada ara bir formul olacak gibi aşağıdaki resmi paylaşıma göre o yüzden pzt swiftden çıktı diye haber gelip dipleyip 10 15 dk sonra içerik muafiyetler vs. belli olunca bat çık grafik olursa diye uyarayım
YTD
“At the same time, we are working flat out on how to limit the collateral damage of a #SWIFT decoupling so that it hits the intended target. What we need is a targeted and functional retrenchment of SWIFT vis-à-vis Russia."
https://twitter.com/GermanyDiplo/sta...xYIVfgDmA&s=19
Rus milyarder Roman Abramovich, Chelsea futbol kulübünün yönetimini bıraktığını açıkladı.
https://twitter.com/haskologlu/statu...251055623?s=21
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İmzamı altına atıyorum SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O iki bölgeyi alıp bekleyecekti.
Dünyaya da buraların halkı Rusya'yı destekledi ve bize katıldı diyecekti. Komşumuz Ukrayna, Rusya'ya karşı kurulmuş nato'ya üye yapılırsa o zamanda sorgusuz sualsiz gireriz diyecekti.
Bence yanlış yaptı.
Kktc Rumlarla yakınlaşsa, Yunanistan askerini kendi toprağına davet etse falan bizde vurmak zorunda kalırız.
Rusya'da hatalı Ukrayna'da hatalı.
Olan yine sivillere olacak.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Eskiden yerli bankalar arası dolar transferi de SWIFT ile oluyordu sonradan altın, dolar, euro transferi için yerli bir sistem yapıldı diye biliyorum yok ise yapılmalı.
Kredi kartı işinde de VISA, Mastercard dışında Troy diye bir yerli sistem çıktı o da yagınlaşmalı. Çin kendi sistemini kurdu diye haber vardı.
Twtttr'da youtube vs Rusya'dan ödeme kabul etmeyecek diye yazılar vardı. Komple finansal abluka olabilir.
>>>
https://www.theverge.com/2022/2/26/2...ctions-ukraine
Some Russian bank customers have been cut off from Apple Pay and Google Pay
Biraz önce emekli komutan çıktı yeni biri.
Bizim için esas savaş çatışmadan önce olur dedi. Her türlü eğitim, hazırlık, tatbikat, yığıntı esas savaşdır vs anlattı.
Askerin esas amacı caydırmak, Putin askerlikden gelme değil belki yanlış hamle yaptı. korkutma ve tehdit esas dayaktan daha etkili oluyor.
İnsan genelde duruma bakıp kendi kafasında olabilecekleri abartır, ama gerçekleri görünce o kadar da korkutucu olmadığını anlar ise işler terse döneilir. Borsada da genelde öyle oluyor.
,,..........
AB, Kıbrıslı Rumları tek taraflı olarak üye yapmakla büyük hata yapmıştır ve bu hatalarını Merkel gibi bazı AB Liderleri ve siyasetçileri de daha sonra itiraf etmişlerdir. AB Kıbrıslı Rumları haksız bir şekilde üye yaparken bir yandan uluslararası anlaşmaları yok saymış ve bir yandan da genişleme konusundaki en önemli prensibini yani komşularıyla problemli olan (sınır sorunları olan) ülkelerin AB ye üye olamayacağı kuralını çiğnemiştir.
https://www.turkyurdu.com.tr/yazar-yazi.php?id=984
Hüseyin Günay
@huseyingunayDC
·
58d
ABD, AB ve İngiltere, Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkartılacağını pazar günü açıklamayı planlıyorlar
YTD
Rusya'da halkı panikletmek istiyorlar bence. %5 parasını çekmeye kalksa zaeten ciddi sorun olabilir. Bankacılıkta sistem güven esasına dayanır.
>>>
ibrahim Haskoloğlu@haskologlu·20d#SONDAKİKA
Rusya Merkez Bankasının varlıklarını felç edeceğiz.
Bu karar, Rusların işlemlerini donduracak, varlıklarını tasfiye etmesini imkansız hale getirecektir.
— AB Komisyonu Başkanı von der Leyen
Günümüzde bence kimse kimseyi enayi yerine koymasın demek daha doğru olabilir.
Kazanılmış haklar ilerleme ve gelişmeyi önlüyor. Ekonomide Pareto Prensibi vardı, bir kişinin durumunu geriletmeden başka bir ilerleme olamaması durumu Pareto Optimum olarak adlandırılıyor. Bazen birileri geri adım atar ve diğerleri çok fazla kazanç sağlayabilir. Enayi yerine konulmama prensibi o yüzden daha ileri bir durum, o kişiye/gruba enayi muamelesi yapılmaması gerekir.
Günümüzde uzlaşmacı, arabulucu, negotiator vs kavramlar öne çıkıyor. Herkes hakkını tam alacak diye ısrarcı olunca sistem genelde kilitleniyor. Tabi orada da aracının çok dikkatli davranması ve tarafları enayi yerine koymaması gerekiyor. Geçen yıllarda güneydoğu'da aşiretlerarası arabulucuyu öldürmüşlerdi, hiç olmadık şey dediler.
Aracılık vs çok özel işler, bal tutan parmağını yalar prensibi sakat bir prensip. Borsada da aracı kurumlar çok dikkatli olmalı bu arada, frontçuluk çok önlenemeyen bir şey.
Bazı avukatlar araulucu olabiliyor aşağıda bir kısım bilgiler verilmiş. Mehkemeye gitmeden hızlı bir çözüm. Ama ben hakkımı tam isterim diyen mahkemeye de başvurabilir.
https://alternatifcozumler.adalet.go...orulan-sorular
Sayın Ariston;
Boğazıma kadar bir hissedeyim.Kendim ayağıma sıktım desem yeridir.
Kaynakları ile birlikte haberler paylaştım.
Swift tek değil ki...Tabloya genel bak..
Canım sağolsun ne diyeyim..YTD
Medeni yasalara göre uygulama olmalı.