Sayfa 852/1001 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,809 - 6,816 arası.

Konu: Viop XXXIX

  1. ABD Putin'i tuzağa çekti bence. Olan sivillere oluyor.

    ABD'de arka planda 15 kişilik ekip strateji belirliyormuş, Biden olayın ön yüzü olabilir.

    Putin ise dar ekip ile karar alıyor olabilir, güvenlik uzmanını azarlarken görüntü vardı, adam kekeledi diye trend oldu.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

  2.  Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku
    Slm,

    En son pandemi dibinde yazmıştım sanırım. Thy niye 5 lira olmaz onu anlatmaya çalışıyordum.

    O zaman da Thyao ve 2 gıda hissesi almıştım, çok al sat yaptım ama şimdiki portföyüm de aynı sayılır, lotum arttı... Günlük pay vadelilerdeki kazançlarımla gıda ve thy biriktirdim. Mantığı kendimce basit.

    Gıda üretimi ve tüketimi durmaz. Türk Devleti'ne bişey olmaz, uçakları uçar. Yüzde 70 hissedeyim, satmayı düşünmüyorum.
    Günlük işlemler ayrı, her gün yaparım.

    Aradaki dolar krizini darbe yemeden atlattım çok şükür. Şimdi de rusya-ukrayna çıktı. Bizde kriz bitmez, zaten bir ekonomik kriz içinde yaşıyoruz, fiyatlara yansımış durumda, hisseler dolar bazlı diplerde. Üstelik yabancı borsalar tarihi zirvelerdeyken.

    Savaş karşıtı biri olarak bir an önce bitmesini umuyorum. İş karışık, haklı, haksız yönleri vardır her iki tarafın ama işgal ve yarattığı acıların karşısında olmak lazım. Ukrayna kendini savunabilirse, devlet olmayı hak eder.
    Bizi de işgal etmişler geçmişte.

    Müzakereler başlarsa çabuk toplar zaten piyasalar.

    Olumsuz senaryolara bakmak lazım. Rusya'yı yaptırımlar durdurmaz. Buğday, enerji, maden ve silah üretiyor, ihraç ediyor. Dünya Savaşı da çıkmaz, silahlar gelişti, çok yıkıcı olur.

    En kötü senaryo, çatışmalar uzar, her iki taraf da yaptırımların dozunu karşılıklı arttırır.

    Bu senaryoda, dünya piyasalarında ciddi çalkantı olabilir. Fakat bizdeki düşüş sınırlı olur, satmama nedenim bu işte.

    Tarafsız kaldığımız sürece, ilginç şekilde bize yararlı gelişmeler de olur.. Akp'nin açıklamalarından tarafsız kalacağımız gözüküyor, öyle olmamız gerekir. Rusya aleyhine konsey oylamasında sadece biz çekimser kaldık. İyi oldu bence. Dış politikada o kadar çok yanlış yapıp duvara tosladık ki artık yanlış yapma lüksümüz yok.

    Yüzde 70 hisse sahibi olarak inşallah çabuk biter diyorum ama işim gereği gelecek nasıl olur diye düşünmem gerekiyor.

    -Bu senaryoda, öncelikle kıymetimiz artar. Büyük devletlerle sorunlarımız geçici olarak sümen altı edilir.

    - Bizim herhangi yaptırım uygulama şansımız yok, halkın yarısı belki daha fazlası açlık sınırında.. Nato, BM ya da diğer büyük devletler ne kadar zorlarsa zorlasın bizden yaptırım çıkmaz, çıkmaması gerekir.
    Yaptırımı kendiniz yapın, gelip Irak'ı işgal ederken, milyonlarca sivili gece gündüz bombalarken size yaptırım uygulayan mı oldu?

    -Yabancılar hisse ve tahvil piyasamızdan zaten çıktılar. Hisseler çöp fiyatta olduğu için kalanı satmıyorlar. Olumlu haber gelen hissede alıcı bulunca ya da geri alım yapılan hisselerde alıcı buldukları için satıyorlar. (Cuma günü 10 milyon lottan fazla Thy aldılar)
    Piyasalar geçici düşebilir tabi ama satıp kaçmaya uğraşmazlar.

    -Rusya'ya yatırım hiç yapmayacakları için belki bize biraz yabancı sermaye gelebilir.

    -Enerji fiyatları ciddi miktarda artar, dünya ticareti ve üretimi düşer elbette. Herkes aynı gemide. Ama Rusya'yla ilişkiyi kesmezsek biz Avrupa'dan daha ucuz gaz ve petrole ulaşırız, enerji şoku yaşamayız ve enerji maliyetimiz nedeniyle ürünlerimiz dış pazarlarda daha rekabetçi hale gelir. (İyi diplomasi lazım tabi.)

    - Rusya ihracatımız ve ithalatımız artar. Niye, çünkü başkalarının boşluğunu doldurmuş oluruz.

    -Rusya'ya mal satıp oradan mal alacak şirketler bunu doğrudan yapamayacakları için başka ülkeleri aracı olarak kullanmak zorunda kalırlar. En uygun biz oluruz. Mal gelir, etiket değişir, Rusya'ya gider, Rusya'dan gelen malın etiketi değişir, diğer ülkelere gider.

    -Hava sahalarını kapatmaya başladı ülkeler, köprü yine biz oluruz, Thy uçaklarıyla gelir giderler.

    Bunlar senorya tabi, belki hiçbiri olmaz, belki hepsi olur.
    Olumsuz senaryonun içinde bile olumlu gelişmeler olabilir, bu nedenle anlattım. Hisselerimi satmayacağım. Düşüşlerde alıcı olurum.
    Hisse senedi yatırımı, ülkeye ve orduya güvenmektir. Ben güveniyorum.

    Benim için güvenli liman iyi maliyetli hisse senedidir.
    Kaldı ki pandemide de söylemiştim, inşallah olmaz da en olumsuz durumda bile salgın, hastalık, çatışmalar vs.. Ben nakit yerine hissede bulunmak isterim. Borsa 6 ay kapansa bile hissede kapanmak isterim.

    Elimde, düzgün yönetilen, çalışan, üreten şirketim olsun. Paradan iyidir.

    Tekrar ediyorum, yanlış okuyup yanlış anlamlar çıkarmayın, okuduğunu anlamakta zorlananlar oluyor muhakkak.

    [U]Bu fiyatların benim için uygun olduğunu ve kendimce satmama nedenlerimi anlattım sadece.[/U

    Elbette daha fazla düşebilir piyasalar, benim daha alırım da var, al-sat yapacak param da var.

    İyi akşamlar..
    Güzel analiz, emek vermiş, detaylı yazmışsın..teşekkürler...hemen hemen tüm yazdıklarına da katılıyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

  3.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    ya bu zelensky'i kahraman yaptılar twitterda...çok ilginç...

    allahın komedyenini cumhurbaşkanı yaparsan gider abd ve ab nin kuklası olur böyle ve ülkesini de ateşe atar...olan masum halka oluyor...o kadar...

    olacak iş mi ya? iyi olabilir hoş olabilir ama bir şehir bile yönetmemiş hatta köy bile yönetmemiş ne iç ne dış politika bilmeyen birine ülke emanet edilir mi ya? allah akıl fikir versin...
    aynı yılmaz özdil kafasındasın...bir kere komedyen dediğin adam, sanatçı, zeki biri ve hitabeti güçlü...bizdeki cem yılmaz, yılmaz erdoğan ayarında sayılır...bunlar şu anki siyasilerin %99 unu cebinden çıkarır...yeliz gibi siyasiler var, onu geçtim, o şaklaban zaten...binai yıldırım gibi g, ğ farkını bilmeyen adam, öğretmeni nasıl yazıyorduk diyen bu ülkeyi yönetti.

    nesye, sonuçta halkın seçtiğine saygı duyoruz..ukrayna halkı da %70 bu adamı seçti, bize saygı duymak düşer...kaldı ki, adam seçim vaatlerinde de yüzünü batıya döneceğini, nato-ab vs üye olmaya çalışacağını söyledi...ve halk bu oyu verdi...dediklerini yap dedi...unda ne var?

    neymiş efendim, batının, abd nin kuklasıymış...ne yani, belarus taki gibi rusyanın kuklası olunca sorun yok, abd nin olunca mı sorun...belarus halkı rusya yanlısını seçmiş, ukrayna halkı abd yanlısını...ben her durumda halkların kararına saygı duymak gerekir diyorum.

    (tarihsel olarak belarus halkı, sovyet birliğine daha bağlıdır, ukrayna hep batıya daha yakın durmuştur.)
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

  4.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Tamam kardeş raconu kestin , eski nicki olana sadık üye diye yazmaz bu bir , işim gücüm yok senden ukrayna -rusya krizi analizi dinleyeceğim ,zaten tv de senin gibi bir kamyon var bilgisi olmayan konularda ahkam kesen bu da 2 olsun
    yazdığımı bile anlamamışsın...ben analiz kasarım demedim..ptesi sabahına çok var, o zamana kadar sürekli yön değişir, ptesi sabahı konuşmak daha doğru olur dedim.

    ayrıca basit bir soru sordum..eskiden burada yazmadım, nick im de, ben de yeniyim diyebilirdin..ya da eskiden nick im buydu diyebilirsin..ya da cevap vermek istemiyorum da ok di benim için.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

  5. Ben teşekkür ederim. Aykırı düşünen biriyimdir, farkında olmadan. Belki çoğu kişiye saçma gelir diye yazmıştım, başka bir borsacıya mantıklı gelmesi benim için de iyi oldu.
    Umarım çabuk atlatırız, savaşın acılarını yaşayanlar da çabuk atlatırlar..

  6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Güzel analiz, emek vermiş, detaylı yazmışsın..teşekkürler...hemen hemen tüm yazdıklarına da katılıyorum.
    Ben teşekkür ederim. Aykırı düşünen biriyimdir, farkında olmadan. Belki çoğu kişiye saçma gelir diye yazmıştım, başka bir borsacıya mantıklı gelmesi benim için de iyi oldu.
    Umarım çabuk atlatırız, savaşın acılarını yaşayanlar da çabuk atlatırlar..

  7.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Hayda...Bunu TV de birisi söyledi.Senden de buna benzer bir ifade gördüm ama aklın yolu birdir.

    30 yıldır temelde aynı düşüncelere sahibim.Siyasi eğilimim bir kredidir.Temel prensiplerime uymazsa geri çekiyorum.
    yok, yok son zamanlarda yazdıklarını çok sempatik buluyorum...belki dışarıdan bakınca daha net belli oluyordur, güzel bir dönüşüm var sende...bir de şu islamcı-dinci eleştirilerine takılmasan, tıpkı ben olacaksın
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

  8. TV'den 2 Türk öğrenciye bağlandılar. Nakit paramız bitti, su 10 kat pahalılandı ATM'lerde para yok, marketler kapalı, yiyeceğimiz yok vs sorunlarını dile getirdiler.

    Normalde gençler uyanıktır demek olaylar çok hızlı gelişti.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 852/1001 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •