Koç grubunu ve bir-iki dürüst patronu ayrı tutuyorum; Nerede sahtekar patron var , halkı soymak istiyor, şirketini halka açmış.
Printable View
Koç grubunu ve bir-iki dürüst patronu ayrı tutuyorum; Nerede sahtekar patron var , halkı soymak istiyor, şirketini halka açmış.
Anlıyorum ki forumdaki tüm paydaşların direnci kırıldı özellikle 9 aylık bilançon un ikinci bilancosunda kar dahada düşünce yarın paydaşlar berkosani arayıp soru yağmuruna tutsunlar tabi karsilarinda muhatap bulabilirlerse son iki günlük işlem hacmine bakılırsa yine bilgi sızıntısı yaşanmış.butun bu olanlara SPK kayıtsız kalıyorsa şansımızı cimerde deneriz belki onlar gerekli araştırmayı hem SPK hemde berkosan işlemlerinde inceleme başlatır nede olsa devlet büyüklerimiz zamanında dövize yatırım yapmamızı oneroyorlardi.
Patron şirketi hakkında geçmiş dönemde yaşadığım tecrübe;
2013 yılında Mutlu Akü şirketinde Nisan ayında fiyatlar 4,80-5,00 aralığında işlem görmekteyken Şirket piyasada herhangi bir olumsuzluk, firmada herhangi bir revizyon yokken üretime ara verme KAP attı, o zaman günlük marjlar %20 olduğu için 2 gün taban yaptık, 4 TL civarında dengelendi, bu arada firmanın iç pazar hakimiyeti %70, buna rağmen hisselerimizi satmadık ve bekledik, Ağustos ayında hissemiz 8-9 TL civarına geldi, ay sonunda Yabancı firmaya satış için (Metair) görüşme KAP geldi, hisse duraksamadan 11-12 TL civarına sabitlendi, 17 Aralık günü uyandığımızda piyasalarda yer yerinden oynarken bende bulunan Mutlu akü firması endeks içinde nadir yeşil olan hisseydi,
Kısa süre sonra firma %97 olan kısmı toplayıp kottan çıktı, 8 aylık periyotta yaşanan bir hafiseydi, burada benzer şeyler olacağından değil ama Patron hisselerinde ne olacağını kestirmek zor, belki hata yapıldı ama bu haliyle ve gelecek zaman içindeki piyasa durumu dışarıda satınalma yapmaya çalışarak büyümeye çalışan şirketimiz için içeride başka fırsatlar yaratabilir, herkese bol kazanç en büyük sermayemiz sabır…
Yazdiklarimizdan anladığım kadar biraz iyimser görünüyorsunuz ama gerçekleri göz ardı ediyorsunuz yazdiklariniz geçmişte gerçekleşmiştir örneklerinde coktur bende örnek veryim cbs pirintas 99 depreminden sonra 11 TL den 212.5e kadar çıkmıştı patron kagidiydi iyi kazanmıştım dgt bilgisayar 1.7 seviyesinden 51 TL seviyesine çıkmıştı oradanda iyi kazanmıştım.ama simdeki konjuktor çok farklı büyük sirketler butur sirketlere ilgi göstermezler orta ölçekli şirketler kendi dertleriyle bogusuyorlar alım güçleri yoktur dünya ekonomisi bu kadar zordayken Almanya'nın ekonomisi bile çok zordayken Türkiye ekonomisi malum niye berkosan gibi bir şirkete meyletsinler zaten yönetimin şirketi satma gibi niyetleri yok zaten senelerdir buradan nemalaniyorlar uzun lafın kısası bizler uzun bir süre burada takilacagiz galiba herşey gönlünüzce olsun
patronun borsayla ilgisi yok...sadece işini yapıyor deniliyordu...bu saate kadar ben de buna inanıyordum...ama son yaşananlardan sonra artık patron ve oğlunun bu işlerin tam ortasında olduğuna inanmaya başladım...özelikle gedikten yılların borsacısı yatırımcı ilişkilerinden bayan tam da bu işleri organize eden kişi olarak görünüyor...enes ve bu bayan birlikte bu işleri organize ediyorlar...
borsamızda imtiyazlı hisse senetleri kalkmalı..spk gibi bir kurum görevini layıkı ile yapmalı...yalnız bunları yapabilmek için de güçlü bir siyasi irade lazım...şu anda böyle başa böyle tarak sözü geçerli oluyor...halkımız böyle ,bizi yönetenler de böyle...
üçüncü çeyrek denetimsiz olduğu için bu tür şeyleri bu çeyreklerde yapabiliyorlar...bence asıl olan denetimli olan 4. ve 2. çeyrekler...ama yönetimimizi tanıdık..artık buna göre tedbir almaya çalışacağız...hissemiz aslen kaliteli bir hissedir ama patronları çakal görünüyor...bundan sonrası inadına inadına tutmaya çalışacağız...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...51#post5267451
Bir dönem Koç grubunun TATGD'sı ve cebelleşmelerimiz...SPK'dan gelen bu cevap sonrasında dava açtım, kaybettim...Sermaye piyasalarındaki en büyük sıkıntı denetim mekanizmasının olmayışı...Denetleyici kurum yöneticilerinin hemen hepsinin borsadaki şirketlerde dolaylı ortaklığı var yani kendi kendini denetleme durumu...SPK'nın başındaki kişi zaten tam bir soru işareti, hakkında inanılmaz iddialar var...Ben bu işlerden yoruldum derken daha neler yaşadım, adliyelere ne paralar döktüm...Sonuç kocaman bir sıfır...
Daha düne kadar özellikle Memet bey konusunda gayet emindim; yaşını başını almış, dişiyle tırnağıyla şirketi bir yerlere getirmiş, borsayla işi olmaz katakulli yapmaz diyordum ama yanılmışım...Bu son rezaletin yanlışlıkla felan ilgisi yok, kasıtlı yapıldığından eminim çünkü seans sonlarına doğru o malum kurumlardan hızlı satışlar yapıldı...
Ben de başka bir hissede patronun yaptığı alenen hileli işlemler, yalan söylemler ile yanıltıcı kaplar ile ilgili çok uğraştım. İspat ettim. Türlü yollara başvurdum. Ancak zaman ve para kaybettim. Başka hiç bir şey olmadı. SPK ve hükümetin ekonomi adamları işin içindeyse yapabileceğimiz hiç bir şey kalmıyor maalesef.
gedzadan söz açılmış iken ben de geçmişte o hisseyi 1,5 yıl taşıdığımı söylemek istiyorum..yatırımcı ilişkileri sorumlusu o vakit hüseyin denilen çakalın biriydi...hiç bir bilgi vermezdi..bazen bu kişi robot mu diye düşünüyordum..o hissede thckalav denilen tahtacı ile inatlaşmıştık...1,5 yıl sonunda %10 kar yaparak hisseyi satmak zorunda kalmıştım..çok kötü bir deneyim ve tecrübe olmuştu...sonrasında çok şükür gesan gibi bir cevhere rast gelmiştim de geçmiş yılların öcünü fazlası ile almıştım...
kötü patron ve kötü tahtacı bir olunca ky nın ümüğünü sıkıyorlar...
Bende halen var az bir miktar...Sırf Hüseyin'e kıllık olsun diye tutuyorum...Hüseyin aynı Hüseyin, hangi yatırım hangi teşvik belgesinde bilmiyor, sanırsın ki Koç grubu Yİ, hani onlarca şirket var hepsine hakim değilim gibisine...Bakkal cirosu kadar şirket oysa ki ?!
hüseyin tanıdığım en kötü yatırımcı ilişkileridir..onun yerine yapay zekalı bir robot koysalar ve size hiç bilgi veremeyiz sözünü söyletseler daha iyi...bari boş yere maaş vermemiş olurlar...
Valla bunların da aşağı kalır tarafı yok keko...Borsa tarihinde "şirketlerden birini bilançoya dahil etmeyi unutma" olayına şahsen ilk defa rastladım...Rezaletten öte bir şey...Japonya'da felan olsa yöneticiler direkt harakiri yaparlardı...Ha, bunun hesabını her yerde soracağım o ayrı...Gerekirse dava açacağım, şu SPK'dan bir cevap gelsin bakalım...Hiç bir sonuç elde edemeyeceğimden de adım gibi eminim ama olsun...
balık baştan kokunca yapacak bir şey yok...kimi kime şikayet edeceksin ?? benim umudum yok bu şikayetlerden...ülkemizde mafya ,adam kayırma, rüşvet ,mala çökme artık aleni yapılmaya başlandı...böyle bir ortamdan olumlu bir şey çıkmaz...artık kaderimiz ile başbaşayız...
ben biraz da kaderci bir anlayışa sahibim...ilk hastanede işe girdiğimde tıbbı sekreter idim...bir iki hafta o brimde çalıştıktan sonra beni başka bir brime verdiler...ilk önceleri bu değişikliğe çok içerlenmiş ve küsmüştüm ama sonra da belki de bu benim için daha hayırlıdır diye düşündüm...gerçekten de çok daha hayırlı oldu bana...geldiğim yeni brimde bol bol da kendime zaman yarattım...o zamanda borsa konusunda kendimi yetiştirdim...çok şükür bu sayede de çok kazandım...benim bile hayalime gelmeyen miktarları kazandım...
o yüzden de bazen şer gibi görünen şeyler bizim için hayırlı olabiliyor...bazen de hayırlı gibi görünen şeyler bize şer oluveriyor...o yüzden de ben her zaman umut var olmayı öğrendim...hiç bir zaman ALLAH tan umudumu kesmedim...berkosanda yaşananlar geçmişte yaşadıklarımın yanında bir hiç...
https://i.hizliresim.com/oce0981.PNG
Mesela, bu son gönderdikleri hesap da yanlış...BRKSN'ın dolaylı olarak payı artmışsa diğer 2 ortağın da payı artmış demektir...Çünkü şirket hariçten bir satın alma yapmış...Esasen Berkosan Balkans'ın o şirketteki payı (yanlış hesaplamadıysam) % 3 civarı yani...Velhasıl adamlarda matematik yok resmen...Umarım İspanya & Sırbistan rakamlarını bir yerlerinden sallamıyorlardır...Kim gidecek oralara da kim uğraşacak...Hiç kimse ?!..Zaten kurcalamasaydık İspanya rakamlarını bile göndermeyeceklermiş demek ki...İnanılmaz...
Son bir kaç günkü hacimleri gönül isterdi ki hissenin artıya geçmiş olduğu ortamda yapmış olsun.
Sayın yönetim musvetteleri berkosan bütün kötü haberleri satışla karşılarken kiliniz kipirdamadi yani bundan sonra işiniz bayağı zor buralara kadar dayana bilen yatırımcı kemikleşmiş yatirimcidir bundan sonra kicinizida yirtsaniz mallarını satmazlar siz üç maymunu oynamaya devam edin Cibuti dilencileri.
Bu insanlar için şirketin piyasa değerinin hiç mi ehemmiyeti yok anlamış değilim.
biz söyleyince satsana diyenler bakıyorum yönetimden şirketten yaptıklarından muzdarip olmuşlar ee sizde satın kardeşim demezler mi ? yetmemiş spk ya hükümete sallamışlar şaka gibi borsada soygunda var dersiniz siz şimdi :)
Senin bir yerden yaran var galiba
Ben hep aynı şeyleri yazdım kimse kimseye bulasmasin mal ortada alırsın satarsın kimse karışamaz ama üslubuna dikkat et ben demiştim falan ayıp oluyor kimse kimsenin parasıyla oynamiyor öyle üsten üsten konuşma nasıl biliyorsan oyle yap kimde ne kadar para var bilemezsin.
laf ortada sen niye gocundun şimdi öyle üstten üstten beğenmiyorsanız satın tarzı konuşan sizlerdiniz ee ne oldu şirketi biliyorum diyorsun bu kadar yapılan saçmalıklara rağmen mal ortada ister al ister sat mı oldu şimdi şirket geçmişte de ceza almıştı burda herkes fikrini söylüyor ben aylarca övülen bilanço bebek şirket diye diye malda tutulanların sesiyim senin zoruna gitmesin sende diğer ekipler gibi konuyu paraya getirdin bak tam form birbirini bulmuşş bilemezsin tabi kimde ne para var benim param sizin terazinizi bozar işine bak
Böyle konuşarak 5 aydır %1 bile yükselmedigini gördüğünüz. Hisseye yatırımcı çekmeden , destek alımları yapmadan bu hisse adam olmaz. Boşuna dil döküyor herkes. %60 düşen hissede ciddi satış başkasının devam etmesi hiç hoş değil maalesef.
Sayın Akinkktrk'e katılıyorum...Bu saatten sonra "normal" yatırımcılardan satış gelme ihtimali zayıf, zaten satış tarafının BOFA ağırlıklı olmasından da belli oluyor...Konjonktürel belirsizlik ortamına bir de "güvensizlik" eklemek suretiyle müthiş bir oyun kurdular, yoksa bu fiyatlamaları biraz zor yaparlardı...Kısa vadede yeni yatırımcılardan "iştahlı" alımlar gelmeyeceğini bildikleri için olabildiğince aşağı basacaklar ki yoğun satışlar da bunu gösteriyor...
Esasen yakın zamana kadar tahtacıların da ortalaması 30 civarı idi ve bu durumu "yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal" nitelemesi ile epey önceden yazmıştım...Çünkü kağıtta hatırı sayılır yoğunluktaki yatırımcıların maliyeti 40 Tl civarı aralığı idi ve bu marj bu çakalları kesmezdi...Açık söylemek gerekirse finansal okuryazarlığı gayet yüksek yatırımcıların olduğu bir hissede böyle bir şey yapabilecekleri ya da diğer bir ifade ile buna cesaret edebilecekleri aklımın ucundan bile geçmedi...Gayet tabiki bu cesaretleri uygulanan müeyyidelerin yetersizliğinden kaynaklanıyor...Hukuki süreçlerden bir şey kaybetmeyeceklerini onlar da biliyorlar...3-5 aya kalmaz herkes bunları unutur ve kartlar yeniden dağıtılır, oldu da bitti maşallah...Ha, millet olarak biz bunlara layığız hatta az bile...Kimse kusura bakmasın...
Hep söylediğim gibi 1 lot bile alıcı yok 5 aydır. Tahtacı hariç. Peki böyle bir hisse neden niye yükselsin ? Hisse dip üstüne dip yaptıkça 2 gündür alan tahtacı bugün bile satışta birinci siradayken sebep aramak lazım. Adam buradan bile boyna satıyor. Sonra alıyor ama yükseltmeden. Böylelikle hisse %60 düşüyor tepeden. Dahada düşecek. Bu kadar atıl yatirimcilari ısı zor
Dipsiz kuyu misali indikçe iniyor
Decatlon ingiltere falan filan sallamasyonlarida ise yaramadı. Son bir çaren var mı onur :)
Evet...Maalesef bu son bilanço rezaleti her türlü olumlu haber, gelişme hatta faiz indirim süreci ve buna bağlı olarak kentsel dönüşüm anlamındaki fırsat konjonktürünü resmen yok etti...Tahtadan yapamadıklarını patronlar sayesinde yaptılar, helal olsun...Hala ve hala ana taşıyıcılardan mal çıkmaya devam ediyorlar...Göstere göstere hem de...
şimdi yazacam yine birileri zıplayacak ama herkes bilsin manipülasyona ortak olunuyor böyle farkında değiller bu suçtur normalde de neyse orasıda kendilerinin bileceği iş
borsaya dün başlamadık öyle balık hikayeleri anlatarak'ta olmuyor eskiyiz havası bakın arkadaşlar böyle gizlilik falan boş işler sadece ve sadece savunma sanayine üretim yapan firmalar gizlilik içinde yaptıkları anlaşmaları ürettikleri şeyleri söylemez bunun izni mi verilmiyor bilmiyorum hktm hissesinden biliyorum deniz kuvvetlerine ürün tedarik ediyor ama bir kap bir açıklama bile olmuyor mesela velev ki aylardır bilanço bebek şirket diye diye en sonunda endeksin böyle dönüş gösterdiği ortamda mağduriyet oluşturuldu takipçileri memnundur tercih meselesi ama bu işin artık ahlaki vicdanı tarafı var yapmayın
umarım 21.32 lerde ki gapını almaya inmez
'' umarım 21.32 lerde ki gapını almaya inmez ''
aylıkta 21.98 var ve burası oldukça dikkat çekici bir seviye..
https://i.hizliresim.com/nmzk1wu.png
Şayet bu mevzu Enis'in İspanya'dan şutlanmasıyla bağlantılı ise öyle hiç de ailevi bir sorun yok gibi durmuyor bana...Çünkü hemen sonrasında Sırbistan tarafından da haber geldi nitekim...Sayın Kazançkapısı toplantıda bu türden bir şey sezinlemediğini söylemişti ama bilemedim...Buraya takıldım kaldım resmen...Skumtech operasyonunun baş aktörü Gedik'ti...
Toplantıda direkt babasına sordum bu durumu ama oğluna toz kondurmadı..avrupa’ya şirketi açan oğlum enis’tir gibi şeyler söyledi ..
Bilançoyu kasti bozduklarına inanıyorum..
Ben bunlara orada çok yüklendim dostum,yatırımcının hakkını aradım ve elimden geleni yaptım..
Niyetleri başkaysa ne yapsan nafile..
nedense genel kuruldan sonrada enes bey iyi şeyler dedi diye birşeyler anlatmıştın ben güveniyorum demiştin şimdide çok yüklendim diyorsun bu ne yaman çelişki üstelik x hesabından sattığını yazdın sabah birine meksadan 200k lot civarı belkide bofayı tetikledin iyice tam detaylı bakmadım gerçi ama satıp kaçtınız yine ve geçmiş günlerde meksadan al sat yaptığını da izledim trade ettiklerinizde oldu ama süslü yatırımcılık cümleleri bu işlerin neresinde peki ? gemiyi ilk kim terk ederdi şaşırtmadı
Ben mantigimin gördüğünü söylüyorum..bu yapılanlar ky ve borsayı çok iyi tanıyan profesyonel birilerinden yardım aldıklarını gösteriyor...bu profesyonel de gedikten transfer ettikleri bayan yatırımcı ilişkileri olmalı..hatta sosyal medyada birilerine kötü algı yapmaları için maaş bile başladıklarını düşünüyorum..yoksa birileri ısrarla 24 saat forumlarda nöbet tutmazlardi...
Bunlar ne yazık ki profesyonel hırsız..geçmişte bilancoyu bozabilirler ve temelcileri kovabilirler dediğinde pek inanmamıştım...ama bu son gelen deneyimsiz bilancoda tam da bunu yaptılar...
Yine bilimsel takılayım:
Borsa ortamı non-lineer, irrasyonel, equilibrium içermeyen yani dengesi olmayan bir ortamdır.
BİST gibi borsalarda pratikte geçerli teori ise "Kendinizden daha salak birine mümkün mertebe yukarıdan mal kakalama" teorisidir yani bilimsel adıyla greater fool teorisi.
(Trendhound dan alıntıdır)
Forumlara faydalı bir bilgi edinirmiyim diye herkes giriyor. Ancak hiç kimsenin birbirinin iyiliğini istediğini sanmıyorum. Birilerine kaybettirecekler ki kendileri kazanacak. Çoğu kişinin zihniyeti bu..
aynen öyle birileri aylarca hisseyi aldıktan sonra ballı kaymaklı dedikleri şirketi şimdi gömüyor önceden eleştirenlere tahammül edemiyorlardı hiç bir teknik veriye dayanmadan temel ile hisse alıp şöyle iyi olacak böyle mükemmel olacak lotu az sermayesi az böyle şirketler bir daha borsaya gelmeyecek tamamen ilizyon başka birşey değil hazmedemedikleri için şimdi tüm uyaranlara maaşlı algıcı diye yaftalıyorlar madem temel yorumladınız içsel değeriniz neydi onuda yazan olmadı doyan kalkar emekli edecek zengin olacaz ne süslü cümleler değil mi ? hisse 55 lere giderken keyifler hoşe ama düşüşlerde ah ulan gedik ah ulan yatırımcı ilişkileri ne güzel analistlik bu be vay yalan dünya vay ölüm var ölüm !
İnsan hiçbirşeyle gelip herşeyin peşine koşar
sonra HERŞEYİ BIRAKIP hiçbirşeyle gider
Bunlara iki tip insan lazım. Birincisi , hissenin hamallığını yapacak, yatay negatif giderken uzun süre taşıyacak. Sonradan da sabrı tükenip satacak insanlar.. İkincisi , zirvelerden hisseyi alacak insanlar.
Erciyes Menkul Değerler’de 1994 yılı içerisinde yapılan denetim sonucunda Aracı Kurum’un yönetim kurulu üyeleri Suzan Baykal, Mehmet Adnan Mete, Ali Pamukçu, Oktay Bülent Şen ve Kevser Özder hakkında da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu hatırlatıldı.
http://arsiv.ntv.com.tr/news/97870.asp
arkadaşlar googleye suzan baykal erciyes yatırım menkul diye arama yaptırırsanız yukarıdaki bilgiler ortaya çıkıyor...dün bir yatırımcı arkadaş benimle paylaştı bunu...geçmişte şu anda berkosanın yatırımcı ilişkileri spk dan ceza almış...geçmişte kemal uzan ile çalışmış...hep o kadından şüpheleniyordum...
evet arkadaşlar ne yazık ki yönetime olan güvenimiz son bilanço oyunu ile bitti..elimdeki berkosanları artık inadına tutacağım...zaten dün borsa dışındaki sermayemin bir kısmını borsaya koydum...benim için berkosan al unut hissesi...bir gün elbette devran dönecek...hisse alırken patron faktörünün de çok önemli olduğunu bir kez daha anladık...geçmişte bir çok kişi patronun borsa ile ilgisi yok diyordu açıkçası ben de buna inanmıştım...ben bu hırsızlara rağmen inadına satmayacağım..