Originally Posted by
Amateur
Bir forum takipçisi olarak beklentim, bu işe emek verenlerin yaptıkları inceleme sonuçlarını "acaba yanılır mıyım, sonradan üzerime gelinir mi?" endişesi olmadan paylaşmaları. Herkes yanılabilir. Gelişmeler beklendiği gibi olmayabilir. Herkes bunu anlayışla karşılamalı.
Neticede bu forum yatırım üzerine. Bir şeyler öğrenip, gelişmelerden haberdar olup yatırımlarımıza yön vermeye çalışıyoruz. Bu topik de bu forumdaki birkaç takip edilmesinde fayda olan topikten biri.
Hisse adı zikredenler, ya da dolar, altın, Bitcoin vs. yatırımını tavsiye edenler zaten bunu usulüne uygun yapıyor. Kimsenin "bak şu senedi alın, pişman olmazsınız" vs. dediğini görmüyorum. Bunun yerine "X hissesi şu şu sebeplerden dolayı potansiyeli var, incelemeye değer" ya da "ben Y hissesini inceledim, şu şu sebeplerden kafama yattı, bu nedenle portföyüme ekledim" veyahut da zamanı geldiğinde, "bir süre önce aldığım Z hissesini şu sebepten sattım" şeklinde paylaşıyor.
Lütfen kimse de bu şekilde paylaşımda bulunanları -sonucu beklendiği gibi iyi olmasa da- eleştirmesin. Herkes fikrini çekinmeden ifade etsin. Beklentimiz budur.
Tavsiyeye uyup da zarar edenler varsa, bunun vebali diye bir şey olmadığını düşünüyorum. Okuduğunu, duyduğunu incelemeden, gelişmeleri takip etmeden balıklama atlayanlar para kaybediyorsa, buna niye üzülelim? İnceleyen, araştıran, yorumlayanla bunu yapmadan balıklama atlayanlar arasında fark olmalı...