Sayfa 863/1230 İlkİlk ... 363763813853861862863864865873913963 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,897 - 6,904 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,824
     Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Bir strateji anlatayım.

2006-2007 yıllarında hemen hemen üç corolla parası kadar parayla (partiler halinde ) bir hisse aldım.

Hemen hemen her yıl temettüsünü aldım geri hisseye gömdüm.

Arada bir de, mevcut hisselerin teminatı ile kredili işlem yaptım, kazandıklarımı geri aynı hisseye gömdüm.

Başlangıçtaki maliyetim 80 küsür kuruş idi, hisse sayım 100 bin idi.

Şimdi hisse sayım 900 bin küsür. (iki yıl önce 700 bin idi.)

Bu yıl 34 küsür kuruş temettü verdi mesela.

İşte size beyaz yaka hisse yatırımcılığı örneği.
    sn DeliKAN, bu yaptığınız beyaz yaka yatırımcılığı değil olsa olsa gözü kara bir yatırımcılıktır. bir kişinin tüm varlıklarının hem de tek bir hisseye üstüne de arada kredi çekilerek yatırılması bir strateji olabilir ama beyaz yakalı maaşlı geçinen birinin stratejisi olması sözkonusu bile olamaz. stratejinizde en mantıklı ve güzel olanı alımı partiler halinde zamana yayarak yapmanız.bu kısmı harika uygulamışsınız ama tek hisse olmamış. yine de kazanmanıza sevindim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    E sn delikan sizin zamanında belirttiğiniz lot o forumdaki en fazla lotdu.
    Benimki çocukların, hanımın ve benim üzerimde öylesine duruyor. Pek alıp satmıyorum.

Benim bu hissem, emeklilik yatırımı idi. Şükür emekliliğimizde buna da ihtiyacımız kalmadı.

Zaten doğru dürüst emekli de olamadık. Bir senelik emeklilikten sonra yeniden başladık çalışmaya. Hala çalışıyoruz.

Benimki çocukların, hanımın ve benim üzerimde öylesine duruyor. Pek alıp satmıyorum.

Benim bu hissem, emeklilik yatırımı idi. Şükür emekliliğimizde buna da ihtiyacımız kalmadı.

Zaten doğru dürüst emekli de olamadık. Bir senelik emeklilikten sonra yeniden başladık çalışmaya. Hala çalışıyoruz.
    Niye ki o kağıdın temettüsü size ömür boyu yeter.Gerçi otur otur evde sıkılmış ta olabilirsiniz.Benim mesleğin yapılır tarafı olsa ben de zaman zaman düşünüyorum,dönsem mi diye,sonra çok kısa sürede vazgeçiyorum))))))))))

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    sn DeliKAN, bu yaptığınız beyaz yaka yatırımcılığı değil olsa olsa gözü kara bir yatırımcılıktır.
    Tüm varlığımı yatırdım demedim ki.

Arada kredi çektim de demedim. Bu hisselerin teminatı ile kısa vade kredili işlem yaptım dedim. ( Bazan çok iyi fırsatlar gördüm, değerlendirdim.)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,824
    Ben kendi yaptığımı nasıl başkalarına en iyi yol olarak dikte edebilirim ki.Bu başkalarının zekalarına hakaret olur.Benim benimsediğim yolu benimseyen olursa da ona da kimse karışmamalı.Kimbilir belki de birilerinin aklına yatar.Riskli mi elbette riskli,ben kazanıyormuyum valla ben genelde hep kazandım.Ama ana şart çok fazla işlem yapmamak,çok sabretmek,çok ama çok iyi olduğunu düşündüğün zamanlarda hareket etmek.Zaten biz ne desek boş,bu kadar değişik yatırımcı tipi var kim ne derse desin herkes kendi yolunu bulacaktır.Zamanında bu forumda kıngsailor diye bir genç arkadaş vardı ,şimdi tam anımsayamadığım nedenle onla tartışmıştık.Ama o çok az hissede işlem yapıyorum,genelde ful giriyorum diye yazmıştı .Asıl kazanç ancak böyle oluyor demişti.Sonra bir baktım ki aslında ben de arada borsadan çıksam da aslında ondan bile daha rijit bir şekilde aynı şeyi yapıyorum.Yaşlarımız kişiliklerimiz koşullarımız çok farklı olmakla beraber bilmeden aynı yolu seçmiştik o genç arkadaşla az bişi farklılıklar vardı elbette,ben hep borsada olmaya kesinlikle karşıyım arada çıkmak kazançları dinlendirmek lazım Neyse aslında bir yerde ne dense boş herkes kendi kişiliğine koşullarına uygun yolu seçecek ve bulacak.Benimki de böyle bir yol işte.Ha bu arada ben emekliyim ,ek gelirlerim var,maddi durumum bu işlere bağlı değil,elbette herkese önermem,riskde çok bu tarz bir yatırımda.
    yazınızın son cümlesini çok güzel yazmışsınız emekliyim diyerek. işte konumuzda bu aslında. siz bu riskleri maaşlı çalışanlara göre daha rahat alabilecek konumda olduğunuzu ek gelirlere sahip olduğunuzu belirtmişsiniz. keşke herkes aynı sizin gibi olsa ama değil. birçok kişide sizdeki konumsal rahatlık olmayabilir.bu yüzden de alması gereken riskler size kıyasen daha ölçülü ve dağıtılmış olmalı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Niye ki o kağıdın temettüsü size ömür boyu yeter.Gerçi otur otur evde sıkılmış ta olabilirsiniz.
    Yok ya.. ne oturması. 30 yıllık çalışmanın ardından ancak bir yıl oturabildim evde. Sonra bir iş teklifi aldım, yurt dışına gittim. Yılda ortalama 9 ay çalışıp 3 ay tatil yapıyorum. ( Şözleşmem öyle çünkü.)

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    yazınızın son cümlesini çok güzel yazmışsınız emekliyim diyerek. işte konumuzda bu aslında. siz bu riskleri maaşlı çalışanlara göre daha rahat alabilecek konumda olduğunuzu ek gelirlere sahip olduğunuzu belirtmişsiniz. keşke herkes aynı sizin gibi olsa ama değil. birçok kişide sizdeki konumsal rahatlık olmayabilir.bu yüzden de alması gereken riskler size kıyasen daha ölçülü ve dağıtılmış olmalı.
    Elbette ,onu yazdım zaten,bu forumda arkadaşlar kendi koşullarını,psikolojilerini,kişiliklerini gözönüne alarak kendi yollarından ilerleyecekler.Ama kıngsaılor diye yazdığım arkadaş genç bir arkadaştı,benle hemen hemen aynı şekilde borsada yatırım yapıyordu.Demek ki tarzlar zaman zaman koşullara bağlı değil.Benim gençken de riski seven bir yönüm vardı doğruya doğru.Bu yazılarla amaçlanan şey mümkün olduğunca değişik yollar yazılmalı ki insanlar seçim yapabilsinler.Tek doğru bu dendi mi olmuyor.O zaman fikir özgürlüğü olmuyor.Bu doğru şu yanlış falan demek karşındakini bir nevi kusura bakmayın küçümsemek gibi oluyor.Herkesin kendi aklı var,risk almak isteyen varsa alır,sağlamcı gitmek isteyen sağlamcı gider.

Yok ya.. ne oturması. 30 yıllık çalışmanın ardından ancak bir yıl oturabildim evde. Sonra bir iş teklifi aldım, yurt dışına gittim. Yılda ortalama 9 ay çalışıp 3 ay tatil yapıyorum. ( Şözleşmem öyle çünkü.)
    Oho ona iş mi denir,ona kebap işine girdim emeklilikte denebilir anca.

Sayfa 863/1230 İlkİlk ... 363763813853861862863864865873913963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •