çin örnek olayı var, resmi kur ile piyasa kuru farklıydı epey bir süre:evil:
sonra vazgeçtiler
nedenini nasılın ne zamamnını bilmem
Printable View
dostum paranın bir değeri olmalıki millet çalışşsın devran dönsün.
sen diyorsunki. çin para bassın bize yollasın biz tüm borcu ödeyek. ohh mis.
veya hibe etsin vs.
sonra başka ülkelerde böyle yapsın kimsenin kimseye borcu yok oh mis.
paranın değeri ne olur ozaman hiç bir anlamı kalmaz kaıttan başka sobada yakarsın ancak. niye kimse üretmez nede olsa para yağıyor gökten. kendi ekmeğini kendin yaparsın vs.
yok oyle de demiyo canim tl tahvil alsin bizden dolar versin bize
ama bizde karsiligi olmayan tahvili ondan yuan borc alip basak
ben oyle anladimda
oyle kim kime bul karayi al parayi yaptirtir ya
aslinda cin boyle bi babalik yapsa pilavi cubuklan yirik
hade be olm cin
5bin yillik tarihinde bi kez risk al riks
oku oku bitmedi neymiş dolar shortlamış merkez dökme suyla degirmen dönseydi sıkıntıya giren her ülke bu yöntemi denerdi asıl konu siyasi yani abd ile anlaşamıyorsun iblid belası kapında iç piyasada fiyat veren yok ticaret durdu bankalar alacaklarını muhtemelen daha az tahsil edecek ama sendikasyon borçları var borcuna karşılık sana telekom yada tavuk fabrikası vereyim diyemez bakan açıkladı ımf yok herkez morfinlenmiş anlayan yok acı ilaç mecbur içilecek sonuç döviz yukarı para kazanamayan yada az kazanan hisseler aşagı başkada lafım yok
bankalarn para bulma sorunu benim aklıma tek bir şey getiriyor söylemeyeyim diyorum ama aklımdan da çıkmıyor.
"Toplanın ortaklar ödeme var para yok atın bakalım hepiniz 3-5 kuruş.." bedelli sermaye artırımı..
bedelli artırım mı itibar zedeler ödenecek borcu ertelemeleri mi ? ceo nun işi zor :))
JP Morgan, yayımladığı raporda kötüleşen finansal şartlar ve daha sıkı likidite şartları nedeniyle 2018 yılı için GSYH büyüme tahminini %3,7den %3,5e çekerken 2019 beklentisini ise %2,8den %1,1e indirdi
JP MORGAN 250 BP faiz artirimi bekliyor 13 eylulde
evet onu bende duydum bir nevi sabit kur. ama tabi ihracatın var ise bu işe yarıyor cari fazlayı bu şekilde kur farkını tolare edebiliyorsun.
bizde tersi sonuçlar verir ters teper.
ne bileyim mb gelip vadeli işlemde tonla dolar satışı hala akıl erdiremedim. derinlik katmak istemesinden başka.
The problem is the CBRT has said similar things in the past and not delivered, so no one knows what to believe any more. Trust/credibility close to zero. I also don’t know why the CBRT stopped monthly MPC meetings. Excuse not to hike.
TIMOTHY ASH
-------------
Timothy amca kisaca demis ki. Ben lafa bakarim laf mi diye adama bakarim adam mi diye
:)
Bear Bull dan haber var mı?
Bir çiviyi çakar gibi
Vura vura günlere
Dört nala gidiyoruz
Bizi bekleyen yere...
Halimize şükran mı isyan mı etmeli
Bütün ömür bir rüyaysa uyanıp kalkmamalımı
İşte geldik gidiyoruz
Bilinmez bir diyara
Eskiden karpuz idik şimdi döndük biz hıyara
Bir ayvayı dişler gibi Isır ısır ömrümüzü
Bir girdapta dönüyoruz
Yaşamadan günümüzü
Deli gibi kutluyoruz yılbaşı doğum günümüzü
Doğumada ölümede
Çiçekler yolluyoruz...
https://www.youtube.com/watch?v=-fqF0FVk26M
Muhafazakar Doğu seçmeni HDP ye gidecek oy sınırlı mı?
Güneydoğu seçmeni büyük bölümü zaten muhafazakar.. HDP oylarının da büyük kısmı muhafazakar.. Bunlardan AKP ye kızıp sınırlı sayıda oy HDP ye gitmez, Lâkin Bozkurt lara da gitmez..
Bunun için bilgi belge değil, Doğu insanını tanımak, yaşamlarını tecrübe etmekle ilgili, yoksa YSK sonuçlarına göre Bozkurt olmuşlar :kahkah:
HTC Desire EYE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Muhteşem bir tartışma geçmiş topikte :)
Yarın sabah deniz43 modellemeyi yapar, hepimiz rahatlarız...
Bence, dolara müdahaleyi viop ta yapmaya çalışıyorsan, kaldıraç kullanmak istiyorsundur, elindeki doları kaptırmak istemiyorsundur, basitçe
Bunu neden yaparsın? Şu paradigmayı desteklemek için, "aslında dolar/tl volatiletesi spekütaliftir, reel olarak karşılığı yoktur" . Bunda haklı isen, spekülatörleri halledebilirsin, haksız isen türk çocuğu razı olur ama uzun vade yabancı yatırımcı bile alır dolarını gider, boşver hadge fonları. Realistic olan uzun vadede daha haklıdır, genellikle.
biz şimdi viopta xu30 endeksini shortladığımızda viopta.
gerçekten xu30 hisselerini satmışoluyormuyuz.
olmuyoruz.
elde dolar yokki mb nın.. vadelide satıyor. spotu satmadığı sürece vadeli dolar tl yi 0,20 yapsa ne olur .
dolar düşermi.
Biz ky ler değil yarli kurumlar da değil ama yabancı kurumlar MB nin dolar vadeli de işlem yapmasına neden itiraz etmiyorlar. Aldığı pozun gereği tasarrufta bulunarak piyasayı manüpile edebilir. Bu kurumlar nedensessiz kalır ki?
Soros bİngiltere MB olayını anımsayan var mı Ben iyi bilmiyorum bilen anlatsın.
Gerçi çok sonra Soros bu oyunu şimdi yapmak mümkün değil MB ler çok güçlü falanda demişti ya..
Olayı anlatabilecek olan var mı?
16 yilda tarim ithalati icin odenen miktar tam tamina
185 milyar dolar
Yakinda arabalarin guncellenmesi gerekecek yakit cinsinden
Km de kac yakiyor kardes bu
Eskiden 18 - 20 krs derdin
Simdi 40 - 50 krs diyeceksin
Ne dediğini çok iyi anlıyorum dostum, ancak onlar asla kameralara konuşmaz, yazılı işlere girmez, şu ana kadar iyi kazandılar, bir sonraki turda geri gelelebilmesi için hasarsız çıkması lazım. Herkesi severler ... Son dönemde sevgileri de bayağı ileri seviyelere ulaşmıştı aslında ...
Hesabı olan forumdaşlar bankaları kontrol etsin ya... kelepir dolar euro neyin var mı?
Ben bu gün saat 11 e kadar yoktum. Migrosu kontrol edeyim dedim 6 kere 100 lük rakıyı okuttum hepsinde de fiyat normal çıktı. Sistem hatası olup ucuz çıksaydı reyonu kapatacaktım..
Cuma akşamı deneyecem yeniden..
Gelişen Ekonomilerde Faiz ve Enflasyon.Diğer Ülkelerde faiz oranı enflasyona göre % 43 daha yüksek Ülkemizde ise % 7,5 yüksek.Gelişen Ekonomi ülkelerine göre enflasyon oranımız 4,2 kat daha yüksek.
OZCAN KADIOGLU
-------------
Yani olmasi gereken 25 - 26 lik bir seviye. Cazip kilmak icin 30 yapacaksin ve 12 - 18 ay bu faizleri indirmeyeceksin.
Her seyi de benim mi soylemem gerekiyor TCMB ye allasen