Hsyflerde pozisyonu yarilamistim, ne düþünüyorsunuz yalancý bahar mý, bi yandan þok darbeyi vuracak gibi geliyor bir yandan su akarken bakýyoruz fikri rahatsýz ediyor, hangisi aðýr basýyor sizde
Printable View
Hsyflerde pozisyonu yarilamistim, ne düþünüyorsunuz yalancý bahar mý, bi yandan þok darbeyi vuracak gibi geliyor bir yandan su akarken bakýyoruz fikri rahatsýz ediyor, hangisi aðýr basýyor sizde
Banka hisselerindeki sert düþüþ mac'ýn yanýsýra ýýh ve gl1'i de çok olumsuz etkiliyor günlerdir...
Bugünkü iþ yatýrým bültenine göre borsadaki yabancý payý %45,5'e düþmüþ. Benim hatýrladýðým yakýn tarihteki en düþük oran...
yabancý çýkýþý bist30 da var zaten...
ben bist 30 un daha da fazla düþeceðine pek ihtimal vermiyorum nedense.
xtumy ve 100 hisseleri barýndýran fonlar bu dönemde daha iyi getiri elde etti.
ilave olarak ýpb, nnf gibi türev yapan, aktif kullanýlan fonlar da öyle.
ben çok yazdým buraya aktif yönetilen ve türev olan fonlar oldukça düþüþlerden minumum hasarla çýkmak mümkün.
bende hala iyimserlik var, eninde sonunda yabancý büyük hisselere girecek diye.
bir düzeltme tüm piyasalarda oldu, benzeri olabilir ama bundan da sert olmaz kanaatimce.
ytd...
ytd..
Aynen katýlýyorum, btc hareketini uzaktan izledikleri gibi ons konusunda deðiþik bir takýntýlarý var, önümüzdeki ay ons oraný deðiþmezse ben de satacaðým.
Altýndan zarar edeceksem veya altýnda zararda oturacaksam bunu yönetim ücreti ödemeden kendim de yaparým.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
yoncalý bankanýn temiz enerji fonundaki rezaletle ilgili kimseden yorum yok... galiba bunu bisey sanýp alan tek salak benmiþim. çýktýðý günden beri eksi yazar mý bir fon ya... üstelik 1 ayda yüzde 10 zarar yazan fon bugüne kadar görmedim ben... olur da bir gün (ne zaman olur allah bilir) bu zararý kurtarýrsam anýnda toz olacaðým... temiz temiz ..... istemiyorum çünkü...
aoy -5,44 birbiri ile yarýsýyorlar
ben de almýþtým neyse ki az miktardaydý, sonra baktým bir halt olacaðý yok sürekli eksi gidiyor yarýsýný sattým, þimdi kalaný ne yapsam diyorum satsam mý dursun mu, fon iþinin de artýk tadý kalmadý yarýsý kâr etse yarýsý zarar ediyor, bir kaç tane býrakýp günlüðe ve ppf ye geçeceðim artýk.
evet hocam ben de yatýrýmcý sayýsýný takip ediyorum azalma yok.
Portföy toplamý bölü yatýrýmcý sayýsýna göre yatýrýmcýlarýn gbc’deki varlýk ortalamasý diðer fonlara göre bir hayli yüksek.. bu kiþiler bol paralý veya kurumsal yatýrýmcý olduðundan panik satýþa daha dirençliler sanýrým :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ppz de çuvalladý bugün mk% 17.62
Gün gün düþmeye baþladý
18 getirir diyorduk yalan oldu.
Bý osd iyi durumda.ppz yi satýp osd mi almalý.
M2007J20CG cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Niye azalsýn ki hocam ? Ben anlamýyorum hakkaten.
Dolar %2 düþtüðünde, %2 düþtü bugün diye küfrediyor insanlar bu fona.
Yani bunu þuna benzetiyorum, oðluna 100 bin dolar veriyorsun , git yurtdýþýnda ticaret yap diyorsun, çocuk gidip çalýþýp 102 bin dolar getiriyor, ulan it bu ne dolar düþtü diye tokatlýyorsun , bundan farký yok ki. Bunda çocuðun suçu ne ?
usdtry ile hesaplanan bir fon ve dolar düþmeseydi ortada doðru düzgün bir zararý da olmayacaktý.
Uzun periyotta döviz bazlý fonlar arasýnda benchmarklarýný geçip uzun vadelerde dolar bazýnda reel getiri saðlayan nadir fonlardan. Hatta benchmarkýný her sene düzenli geçen tek döviz bazlý fon.
5 yýldýr her sene döviz bazýnda 15 ila 20 % arasý ortalama getirisi var. döviz bazýnda diyorum bakýn...
Yýllýk dolar mevduatý %2 mi ?
Ama gerçekten 3-5 günlük yatýrýmcýnýn dökülmesinde yarar var.
Bu tür bir fondan makul beklenti , yýllýk döviz bazýnda %10 net getiridir, bunu da yýllardýr bana fazlasýyla saðlýyor, ötesinde ne bekleniyor bilmiyorum.
Hellistheothers hocam yine eðitici bir girdi ile varlýðýný hissettirmiþ =)
Diðer taraftan,
Yapý kredi kullanýyorum ve fonda yer yoksa emir girmiyor, dolayýsýyla devamlý manuel olarak fon alým emrini denemek gerekiyor.
Fonda yer olmasa bile alýþ emrini kabul eden ve kendi ppfsinde tutan; fonda yer açýlýnca eþleþen bir banka var mý? Devamlý manuel denemek istemiyorum, örnek veriyorum gerekirse 2-3 gün emri tutsun, o günler boyunca her gün çeþitli aralýklarla alýmý denesin, eþleþme olmuyorsa kendi ppfsinde degerlendirsin, ve nihayetinde fonda ne zaman eþleþme olursa alýmý yapsýn istiyorum.
Ben þahsen bu konjektürde 1582 direncinin kýrýlacaðýný düþünmüyorum.banka desteði olmadan zaten mümkün deðil.ama yirtdýyý da etkili olacak tabi.bugünkü yaptýðým satýþlarla hisse oranýmý yüzde 20 ye indirdim.1582 aþýlýrsa tekrar giderim.ama aþýlamazsa 1400 lere kadar sert bir düþüþ bekliyorum.kar cebe yakýþýr
Abd tahvil faizlerindeki cazip oranlar kuresel piyasalarda borsayi baski altinda tutmaya devam ediyor.Gelismis ulkelerden gelen paraciklar memleketine tahvil almak icin donerken satislar geliyor.Konjonktur degisiyor teknoloji cazip gorunsede yilin ikinci yarisi soru isareti.
M2003J15SC cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adý üstünde para piyasasý herkes sermayesini bu tarafa aktarýrken arz fazlasýyla piyasanýn likide doymasý ihtimali yok, ama profesyonellerin yönettiði ve iþi bu olan insanlarýn faizleri kendileri daha fazla para istemezuk diye baskilama ihtimali var.
Fikralarla hissenet.
Bence buradaki çýkarýmlarla kafa bulandýrmak yerine mesela TLREF'i takip etmekte fayda var.
bizde tahvil faizleri satýldýgý için yukseliyor ,abd de durum ayný degilmi ?
Artan enflasyon beklentisi ile verim egrisi pozitiflesiyor. Uzundan kisaya geçiþ oluyor. Bizdeki damat dönemi gibi
(Altýný da bu dövüyor. Btc bence devede kulak. Eðer enflasyon artýþýyla birlikte fed'de verim eðrisi kontrolü yaparsa belki altýný destekler. Halalarin amca olmasi gibi bir ihtimal belki de)
Nnf muhtemel getiri 2.14
Elz % + 0.99
Pdd % + 0.13
Tca % - 0.33
Zpf % + 0.15
Zpe % + 0.97
Mac
0,063135
+0,898%
19 Þubat Cuma günü, kesin olmayan getiri oranýmýz:
NNF +2,14%
Bist100 +0,90%