Sayfa 868/1003 İlkİlk ... 368768818858866867868869870878918968 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,937 - 6,944 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    yoncalı bankanın temiz enerji fonundaki rezaletle ilgili kimseden yorum yok... galiba bunu bisey sanıp alan tek salak benmişim. çıktığı günden beri eksi yazar mı bir fon ya... üstelik 1 ayda yüzde 10 zarar yazan fon bugüne kadar görmedim ben... olur da bir gün (ne zaman olur allah bilir) bu zararı kurtarırsam anında toz olacağım... temiz temiz ..... istemiyorum çünkü...
    Yalnız değilsin dostum, ben de uzun vadeli yatırım olarak GZH ve IPJ aldım ancak 1 ay gibi bir sürede - 10% olacağını hiç öngörmemiştim.

2.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Ppz de çuvalladı bugün mk% 17.62
    Gün gün düşmeye başladı
    18 getirir diyorduk yalan oldu.
    Bı osd iyi durumda.ppz yi satıp osd mi almalı.

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    1 milyarı aşmış vaziyetteler. dün de 18.5 getirmişti. riskli bono taşımasınlar da arada olur öyle.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Niye azalsın ki hocam ? Ben anlamıyorum hakkaten.
    Dolar %2 düştüğünde, %2 düştü bugün diye küfrediyor insanlar bu fona.
    Yani bunu şuna benzetiyorum, oğluna 100 bin dolar veriyorsun , git yurtdışında ticaret yap diyorsun, çocuk gidip çalışıp 102 bin dolar getiriyor, ulan it bu ne dolar düştü diye tokatlıyorsun , bundan farkı yok ki. Bunda çocuğun suçu ne ?
    usdtry ile hesaplanan bir fon ve dolar düşmeseydi ortada doğru düzgün bir zararı da olmayacaktı.
    Uzun periyotta döviz bazlı fonlar arasında benchmarklarını geçip uzun vadelerde dolar bazında reel getiri sağlayan nadir fonlardan. Hatta benchmarkını her sene düzenli geçen tek döviz bazlı fon.
    5 yıldır her sene döviz bazında 15 ila 20 % arası ortalama getirisi var. döviz bazında diyorum bakın...
    Yıllık dolar mevduatı %2 mi ?
    Ama gerçekten 3-5 günlük yatırımcının dökülmesinde yarar var.

Bu tür bir fondan makul beklenti , yıllık döviz bazında %10 net getiridir, bunu da yıllardır bana fazlasıyla sağlıyor, ötesinde ne bekleniyor bilmiyorum.
    Sayin Hell hos geldiniz, sizin varliginiz ve bu fona olan inanciniz benim acimdan satmamak icin yeterli bir neden

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Yalnız değilsin dostum, ben de uzun vadeli yatırım olarak GZH ve IPJ aldım ancak 1 ay gibi bir sürede - 10% olacağını hiç öngörmemiştim.
    Sn Hell'in büyük banka fonlarından uzak durmak ile ilgili birçok kez yazdığını hatırlıyorum. kendi adıma bu fikrine bende katılıyorum.
    Kendi çalıştığım bankanın ppf si %0,0418, ppz %%0,0459 getirmiş. ppf gibi bir alanda bile özel kurum fonu fark atmış.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Sayin Hell hos geldiniz, sizin varliginiz ve bu fona olan inanciniz benim acimdan satmamak icin yeterli bir neden

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Çok sağolun, kripto tarafta yoğunluktan dolayı eskisi gibi yazamayacağım ama arada çok nadir olsa da yine de yazıyorum.
    Yani , ben fona değil, rakamlara, verilere inanıyorum daha çok. Herkesin kendi kararı elbette.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6. Hellistheothers hocam yine eğitici bir girdi ile varlığını hissettirmiş =)

Diğer taraftan,
    Yapı kredi kullanıyorum ve fonda yer yoksa emir girmiyor, dolayısıyla devamlı manuel olarak fon alım emrini denemek gerekiyor.
    Fonda yer olmasa bile alış emrini kabul eden ve kendi ppfsinde tutan; fonda yer açılınca eşleşen bir banka var mı? Devamlı manuel denemek istemiyorum, örnek veriyorum gerekirse 2-3 gün emri tutsun, o günler boyunca her gün çeşitli aralıklarla alımı denesin, eşleşme olmuyorsa kendi ppfsinde degerlendirsin, ve nihayetinde fonda ne zaman eşleşme olursa alımı yapsın istiyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Niye azalsın ki hocam ? Ben anlamıyorum hakkaten.
    Dolar %2 düştüğünde, %2 düştü bugün diye küfrediyor insanlar bu fona.
    Yani bunu şuna benzetiyorum, oğluna 100 bin dolar veriyorsun , git yurtdışında ticaret yap diyorsun, çocuk gidip çalışıp 102 bin dolar getiriyor, ulan it bu ne dolar düştü diye tokatlıyorsun , bundan farkı yok ki. Bunda çocuğun suçu ne ?
    usdtry ile hesaplanan bir fon ve dolar düşmeseydi ortada doğru düzgün bir zararı da olmayacaktı.
    Uzun periyotta döviz bazlı fonlar arasında benchmarklarını geçip uzun vadelerde dolar bazında reel getiri sağlayan nadir fonlardan. Hatta benchmarkını her sene düzenli geçen tek döviz bazlı fon.
    5 yıldır her sene döviz bazında 15 ila 20 % arası ortalama getirisi var. döviz bazında diyorum bakın...
    Yıllık dolar mevduatı %2 mi ?
    Ama gerçekten 3-5 günlük yatırımcının dökülmesinde yarar var.

Bu tür bir fondan makul beklenti , yıllık döviz bazında %10 net getiridir, bunu da yıllardır bana fazlasıyla sağlıyor, ötesinde ne bekleniyor bilmiyorum.
    Hocam hoş geldiniz tekrardan sizi forumda görmek çok güzel

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Ben şahsen bu konjektürde 1582 direncinin kırılacağını düşünmüyorum.banka desteği olmadan zaten mümkün değil.ama yirtdıyı da etkili olacak tabi.bugünkü yaptığım satışlarla hisse oranımı yüzde 20 ye indirdim.1582 aşılırsa tekrar giderim.ama aşılamazsa 1400 lere kadar sert bir düşüş bekliyorum.kar cebe yakışır

Sayfa 868/1003 İlkİlk ... 368768818858866867868869870878918968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •