2018 de MB rezervlerini yedin karsiladin talebi. Simdi o da yok.
Printable View
2018 de MB rezervlerini yedin karsiladin talebi. Simdi o da yok.
vadelide short açacaksın o zaman muhtemelen.. senaryonun ilk ayağı o..
ama dolar almadan (hedge) yukarı yönlü riski ortadan kaldırmak zor, zira faizler çok artabilir.. belki özel olarak opsiyon alman gerekir call, ona karşı short açabilirsin ama maliyetler ne olur şu andan bilmek zor..yüksek miktarlar için özel yazabiliyor aracı kurumlar knuşmak lazım..
o zaman şu senaryo var:
doları 15.60 kabul edersek 1000 dolar 15600 tl.. 1 kontrat teminatı da artışlar olacağı hesabıyla 2000 tl kabul edelim.toplam 17600..
3 milyon olduğunu kabul edelim, 170 kontrat açabilirsin..170 bin dolar alman gerek, bu sayede 170 kontrat vadeli short açacaksın..
bu noktada elinde 170 kontrat short, teminat hesabında 340 bin tl var.. elinde 170 bin dolar..
bu elindeki spot parayı istersen vadelide teminat hesabına da koyabilirsin.. bu sayede teminat hesabın güçlenir..
veya 340 bin tl karşılığı yaklaşık 20bin dolar kadar koyup geri kalanı 150 bin dolar için eurobond alırsın default riskini önemsemeyip ayrıca %6-7 civarı dolar faizi almak istersen (b)..buna b senaryosu diyelim
şimdi, eurobond almazsan normal senaryoda (170 k spot dolar, 340k teminat, 170 kontrat short)
* dolar 15-21 arasında olursa bu faizin hepsini alırsın.. vade sonunda 21 den büyük olursa spot dolarını bozman gerekir ama neticede yine faizin hepsini alırsın..
yalnız 170 kontrat için yaklaşık 6000 tl kazanırsın ki bu 1 milyon tl civarı yapar, 3 milyona göre faiz oranın %34 olur, %40 dan azalır hedge yapma maliyetleri nedeniyle..
* 15 ten küçük olursa elinde dolarlar durur, ve 5-6 k dan daha fazla kazanırsın.. adeta faiz oranı %40 dan da fazla hale gelir..
ama b senaryosunda işin içine katarsan ayrıca 170*60 dolar kazanırsın.. bu da yaklaşık 10 bin dolar yapar..ama vergi sınırını geçeceği içn bir kısmını vergi olarak ödersin 2023 te..
TV'ye İstanbul Üniversitesinden Prof. Binhan Elif Yılmaz sürekli çıkıyor.
TV'de normalde çarpıcı açıklamalar yapan insanlar prim yapıyor ama bu hanım çok yavaş ve yuvarlak konuşuyor.
Sağlık Turizmi beklerken Sex turizmi patlayacak yakında Türkiye'de. Tabii ki kimin sayesinde?
Yaşlı kurt sonuna kadar bırakmam diyorsun yani, peki üüüle olsun.
Abi senden bir ricam olacak, bu akşam açtığın poz. u real time online kapattığın zaman da yazarmısın. süre de sıkıntı yok, ister Ücgün sonra ister 5 gün sonra istersen vadesonu uzlaşmaya gitsin yada 10dk.sonra kapattım diye yazarmısın.
akçay, tek bir soru... gelecek sene sonu sence dolar kaç olur...
Gümüş gram nerden alabilirim,forexte böyle bir ürün varmı? Vadelide yada hangi bankalarda var?
Online misin Bozkurt :he:
Borsa fonu vardı
GMSTR isminde.
https://tr.investing.com/etfs/non-financial-istanbul-20
Asgari ücret zammınin 15 puanı vergiden geldi. Şimdi memura emekliye %40 zam var. Buda tamam olursa. Yeni yıl ile birlikte doğalgaz elektrik benzin motorine okkalı zam gelirse seçime daha var. Zam gelmez yada minik minik gelirse baskın seçim var.
2 ayönce biste 250.000 dediğim zaman iki dallama bana Laf çakiyordu
SM-P610 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsaya dolar bazlı bakanlar kazanmaya devam edecek sanırım.
Bence seçim sathı mahaline girdik
Artık kur götüm götüm düşer
Ama tek hane seçimden sonra olur
Onda bazen eldeki gümüşün değeri ile fonun değeri arasında fark oluyordu.
http://www.gumustr.com/gumus-borsa-fonu-nedir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
beklenti 21 diyelim hesap kolay olsun...
bugun 21'den 2022 aralık vade shortladın; parayı da teminatta tuttun... gelecek sene sonu gerçekten 21'e geldi.. kontratlardan sıfır kar.. elde kalan %14 faiz... TL enflasyonu karşısında kuşa döndü TL...
onun yerine hepsiyle temiz temiz usd'ni alsan bugun 15.65'ten gelecek sene sonu 21 = %34 getiri
Bu arada.. bence gelecek sene sonu 21 olma ihtimali yok... ya bunlar bu saçmalıkta ısrar eder ve son 30 yılın en büyük krizini çıkarırlar; öyle 20-30 filan hikaye kalır...
Ya da 1-2 ay içinde tükürdüklerini yalar 1000 puan arttırırlar faizi.... tansiyon düşer, dolar düşer, sonra da yataya bağlar...
sıradan komple bedelli olması gerekiyor. neden mi çok basit.
bir bakkalın var. 100 bin sermayen ile raf doldurabiliyordun. şimdi aynı raflar 200.000 e doluyor. rafı dolduracak sermayen yok geçmiş olsun.
efendim neymiş stoğu varmış değerlenmiş gene sermaye 200.000 oluyor. yo öyle bişey yok. ucuz aldım ucuz sattım veya sattım çok arttı geri almadım. bekledim ebemi gördüm.
hele bu döviz borçları nerede hedge etmiş bunlar. hedge i kabul eden firma batmış durumda açalım.
benim 1000 dolar borcum var. hedge ettim nası oluyor ise ! 1000 dolar karşılığı anlaştık. kimse tl verdik vs. vs. 5000 tl.. 5 liradan.
eee
1000 dolar borcum 5000 idi 15.000 oldu. hedge ettik rahatız. gittik hedge ciye. hedge ci kapıya yazı asmış kapattık. geçmiş olsun. bir süredir bu hedge ettik borçları muhabbeti kafamı kurcalıyor.
2000 krizinde rakamlar bu kadar büyük değildi açıkcası ne olacak ömrümüz yeterse göreceğiz..
İdbar damat sözünü tuttu.
Adamları onun dileğini yerine getirdi.
Şey 10 - 15 oldu.
Enigmayı zamanında çözseydik.
Borsada ömür çürüttük.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ya arkadaşlar pay vadeli-temettü olayı nasıl oluyor ?
mesela eregli taşıyorsunuz ; her ay da vadeyi diğer aya taşıyacaksınız.
2021 aralık kapanış 34 diyelim. hem hisse hem vadeli için
2022 aralık kapanışlar da 50 tl oldu diyelim.
ereğli 4 tl temettü verdi diyelim .
hisseden 4 tl temettü alındı. vadelide nasıl oluyor ? 4 tl zarar mı edilmiş oluyor hisseye göre
Dökümanı okumanız lazım.
Az bir kısmını yapıştırdım.
>>>>
https://www.borsaistanbul.com/data/G.../gn414yeni.pdf
4/15
Özsermaye haline ilişkin olarak spot piyasada ilgili payın fiyat hareket limitlerinin
serbest bırakıldığı durumda, ilgili PVİS’lerde fiyat değişim limiti serbest olarak
uygulanır. Bu durumda, spot piyasada hesaplanan referans fiyat kullanılarak PVİOS’lar
için ilgili düzeltmeler yapılır.
Nakit temettü dağıtımlarında, temettü dağıtımının yapılacağı işlem günü öncesi ilgili
dayanak varlığın özsermaye hali öncesi son kapanış fiyatı baz alınarak hesaplanan
temettü veriminin %10’un üstünde olması durumunda ilgili PVİOS’larda düzeltme
yapılır. Söz konusu durumda temettü veriminin %10’unu aşan kısmı baz alınarak
düzeltmeler yapılır.
abi bende borsa artacak diyordum ama bu nasıl artış
dolar 15.7
borsa 230 bin olsa ne olur.. Allah kahretsin ya.. paramızla rezil olduk yazıklar olsun. Türk parası heralde sistemde %30 a %70 olmuştur.
yazıklar olsun böyle birşey yaşamamıştım. 6.90 da eksi rezervcilerle dalga geçiyorduk ne güzel naci ağbal varken. adam bi gitti tüm kurumlar ceketi aldı gitti gazeteci gelince.
adamlar mart 2021 de ceketi alıp gittiler. yüzde 1000 haklılarmış. o tabanlar boşuna değilmiş. bir çok dev kağıt hala o taban fiyatında kimiisi altında 9 ay oldu. döviz olarak diyoruz.
gerçekten tarihi bir yıkım oldu.
ileride çocuğunuz felan olursa altın ve gümüş külçe harici kağıt paraların hepsi çöp olduğunu anlatın bizim hayatımız böyle ziyan oldu. daha da birşey olmaz.
diğer ülkelerde de aynı akıbeti yaşayabilirsiniz kağıt paralarda. ben böyle rezillik görmedim. ne brezilya ne rusya ne afrikada böyle birşey yok yazıklar olsun. aldığınız maaşlar haram zıkkım olsun boynunuza dolansın..
son 15 gündür msj,email,telefonla arama dahil viop hesabınızı güncelleyin yoksa 15 aralıktan itibaren emir iletemiyeceksiniz diye sözleşmeleri yenilettirdiler 2 tane test yaptırdılar,test sonucu agresif çıkması istendi test 2 sefer yinelendi,15 aralıkta telle aradılar 1 kontrat fasife emir yazın bakalım emir gidecekmi dediler,şimdi anlıyorun ısrarla sözleşme yeniletmelerini
Bilançolar sonrası durum belli olur. Bir kısım şirketler çok zarar etmiştir, bir kısım şirketlere yeni kapılar açılmıştır onu ancak bilanço incelemesi ile buluruz.
Gümrük beyannamerini inceleyenler yeni ihracata başlayanları işini büyüeri biliyordur. Keza KDV beyannamleri ile de hangi şirketler iyi gidiyor biliniyordur. SGK beyannamaleri ayrı bir konu.
Hep TCMB'nin elinde geniş veri seti var deniyor, borsa konusunda da herifde beki geniş veri seti vardır.
Türk düşmanı abd
ABD, Uygur Türklerinin zorla çalıştırılmasıyla üretilen malların ithalatını yasaklıyor