Sayfa 866/1001 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,921 - 6,928 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. 2018 de MB rezervlerini yedin karsiladin talebi. Simdi o da yok.

2.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Yapma gözünü seveyim oyunagelen abi, hiç okumuyorsun heralde burayı, daha az önce mert abi long dedi.
    Lambent abi şort açılmaz diyor
    ABKA abi şort emaresi yok ama emare görürsem agresif şort açarım diyor
    Last abi bi daha şort açmam dedi
    Dalgacı abi şort acımaya cesaretim yok dedi belki yarın tavandan açılırsa 1\10 şort belki cesaret ederim dedi
    hiç şort açan yok...
    kim hâlâ şort diyor
    bu lafınız kime, açık konuş
    Direkt LONG açan benim ama
    Hayat hoş gerisi boş

3.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Direkt LONG açan benim ama
    Buraya real time online poz yazdınmı tılsım bozulur. O long bu akşam elinde kaldı mert abi, yabcak bişii yok
    Hamdım Piştim Yandım

4.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Buraya real time online poz yazdınmı tılsım bozulur. O long bu akşam elinde kaldı mert abi, yabcak bişii yok
    Gece daha bitmedi ..
    Hayat hoş gerisi boş

5.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Gece daha bitmedi ..
    Zararın neresinden dönersen kardır, o poz. artık mundar oldu. para kazandırmazlar saa
    bi daha buraya real time online poz yazma oldu mu mert abi
    Hamdım Piştim Yandım

6.  Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
    Kanada'da var bu. Devletten düşük faiz kredi aldığınız zaman, işiniz için vs....bunu kafanıza göre harcıyamıyorsunuz. İş planınızı, para ile ne yapacağınızı hepsini önceden sunmak zorundasınız. Sonrada her 6 ayda bir kontrol ediliyor. Bu da mı sermaye kontrolü? Aslında evet, sermaye kontrolü ama sermayenin %100 özgür olması gerekli mi? Sonuçta herkes kendi parası ile istediğini yapsın bence ama devletten alınan ucuz faizli kredi ile ne yapacağınız konusunda izin almak çok anormal değil...
    Bu da yine yılların işbilmezliği, işine geldiği gibi davranmak, kendi yandaşları yaparken iyi de, yumurta kapıya dayandığında yani - dolar tl fiyatını piyasaya önemsiz gibi gösterirken, aslında önemliyken kötü gibi göstermek değil mi?

Neyi olumluyosun kardeş?

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    arkadaşlar bir sorum olacak aldık sattık dolar bazında koruduk kendimiz diyelim...

viop hesabımda tam 200 k dolar karşılığı tl kaldı...

bir süre bakmak istemiyorum...

kolay seçenek çek paranı dolarını al keyfine bak...

ama daha dolar almak istemiyorum...

teminatta kalsa %14 gecelik repoda kalacak bir senede 3.100 tl 3.500 olacak...

fakat ben dolardaki bir senelik %40 lık farktan yararlanmak istiyorum...

spot dolar 15.60 ocak 2023 vade 21.80 yani arada %40 fark var...

bunu nasıl cebe indirebilirim... yani ordaki tlyi bişeyi baglamak istiyorum...

hangi senaryolarda kar hangi senaryolarda zarar ederim...

vadelide short açacaksın o zaman muhtemelen.. senaryonun ilk ayağı o..

ama dolar almadan (hedge) yukarı yönlü riski ortadan kaldırmak zor, zira faizler çok artabilir.. belki özel olarak opsiyon alman gerekir call, ona karşı short açabilirsin ama maliyetler ne olur şu andan bilmek zor..yüksek miktarlar için özel yazabiliyor aracı kurumlar knuşmak lazım..

o zaman şu senaryo var:

doları 15.60 kabul edersek 1000 dolar 15600 tl.. 1 kontrat teminatı da artışlar olacağı hesabıyla 2000 tl kabul edelim.toplam 17600..

3 milyon olduğunu kabul edelim, 170 kontrat açabilirsin..170 bin dolar alman gerek, bu sayede 170 kontrat vadeli short açacaksın..

bu noktada elinde 170 kontrat short, teminat hesabında 340 bin tl var.. elinde 170 bin dolar..

bu elindeki spot parayı istersen vadelide teminat hesabına da koyabilirsin.. bu sayede teminat hesabın güçlenir..

veya 340 bin tl karşılığı yaklaşık 20bin dolar kadar koyup geri kalanı 150 bin dolar için eurobond alırsın default riskini önemsemeyip ayrıca %6-7 civarı dolar faizi almak istersen (b)..buna b senaryosu diyelim

şimdi, eurobond almazsan normal senaryoda (170 k spot dolar, 340k teminat, 170 kontrat short)

* dolar 15-21 arasında olursa bu faizin hepsini alırsın.. vade sonunda 21 den büyük olursa spot dolarını bozman gerekir ama neticede yine faizin hepsini alırsın..
    yalnız 170 kontrat için yaklaşık 6000 tl kazanırsın ki bu 1 milyon tl civarı yapar, 3 milyona göre faiz oranın %34 olur, %40 dan azalır hedge yapma maliyetleri nedeniyle..

* 15 ten küçük olursa elinde dolarlar durur, ve 5-6 k dan daha fazla kazanırsın.. adeta faiz oranı %40 dan da fazla hale gelir..

ama b senaryosunda işin içine katarsan ayrıca 170*60 dolar kazanırsın.. bu da yaklaşık 10 bin dolar yapar..ama vergi sınırını geçeceği içn bir kısmını vergi olarak ödersin 2023 te..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Zararın neresinden dönersen kardır, o poz. artık mundar oldu. para kazandırmazlar saa
    bi daha buraya real time online poz yazma oldu mu mert abi
    Bi kapanışı bakalım hele ..
    Hayat hoş gerisi boş

Sayfa 866/1001 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •