Sayfa 867/1001 İlkİlk ... 367767817857865866867868869877917967 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,929 - 6,936 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. TV'ye İstanbul Üniversitesinden Prof. Binhan Elif Yılmaz sürekli çıkıyor.

TV'de normalde çarpıcı açıklamalar yapan insanlar prim yapıyor ama bu hanım çok yavaş ve yuvarlak konuşuyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Sağlık Turizmi beklerken Sex turizmi patlayacak yakında Türkiye'de. Tabii ki kimin sayesinde?

3.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    3 gün önce 258 TL FROTO vadeli..
    bugün 315 kapatmış..aradaki fark 1 senede aldığı yol kadar..

KY ye iş zor gibi..
    10 ekimde 150 civarıydı spot fiyatı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    vadelide short açacaksın o zaman muhtemelen.. senaryonun ilk ayağı o..

ama dolar almadan (hedge) yukarı yönlü riski ortadan kaldırmak zor, zira faizler çok artabilir.. belki özel olarak opsiyon alman gerekir call, ona karşı short açabilirsin ama maliyetler ne olur şu andan bilmek zor..yüksek miktarlar için özel yazabiliyor aracı kurumlar knuşmak lazım..

o zaman şu senaryo var:

doları 15.60 kabul edersek 1000 dolar 15600 tl.. 1 kontrat teminatı da artışlar olacağı hesabıyla 2000 tl kabul edelim.toplam 17600..

3 milyon olduğunu kabul edelim, 170 kontrat açabilirsin..170 bin dolar alman gerek, bu sayede 170 kontrat vadeli short açacaksın..

bu noktada elinde 170 kontrat short, teminat hesabında 340 bin tl var.. elinde 170 bin dolar..

bu elindeki spot parayı istersen vadelide teminat hesabına da koyabilirsin.. bu sayede teminat hesabın güçlenir..

veya 340 bin tl karşılığı yaklaşık 20bin dolar kadar koyup geri kalanı 150 bin dolar için eurobond alırsın default riskini önemsemeyip ayrıca %6-7 civarı dolar faizi almak istersen (b)..buna b senaryosu diyelim

şimdi, eurobond almazsan normal senaryoda (170 k spot dolar, 340k teminat, 170 kontrat short)

* dolar 15-21 arasında olursa bu faizin hepsini alırsın.. vade sonunda 21 den büyük olursa spot dolarını bozman gerekir ama neticede yine faizin hepsini alırsın..
    yalnız 170 kontrat için yaklaşık 6000 tl kazanırsın ki bu 1 milyon tl civarı yapar, 3 milyona göre faiz oranın %34 olur, %40 dan azalır hedge yapma maliyetleri nedeniyle..

* 15 ten küçük olursa elinde dolarlar durur, ve 5-6 k dan daha fazla kazanırsın.. adeta faiz oranı %40 dan da fazla hale gelir..

ama b senaryosunda işin içine katarsan ayrıca 170*60 dolar kazanırsın.. bu da yaklaşık 10 bin dolar yapar..ama vergi sınırını geçeceği içn bir kısmını vergi olarak ödersin 2023 te..
    mükemmel açıklama teşekkürler...

bear bull gördüysen sendende bişeyler yazmanı rica edeceğim...

5.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Bi kapanışı bakalım hele ..
    Yaşlı kurt sonuna kadar bırakmam diyorsun yani, peki üüüle olsun.
    Abi senden bir ricam olacak, bu akşam açtığın poz. u real time online kapattığın zaman da yazarmısın. süre de sıkıntı yok, ister Ücgün sonra ister 5 gün sonra istersen vadesonu uzlaşmaya gitsin yada 10dk.sonra kapattım diye yazarmısın.
    Hamdım Piştim Yandım

6. akçay, tek bir soru... gelecek sene sonu sence dolar kaç olur...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

7. Gümüş gram nerden alabilirim,forexte böyle bir ürün varmı? Vadelide yada hangi bankalarda var?

8. Online misin Bozkurt
    Hayat hoş gerisi boş

Sayfa 867/1001 İlkİlk ... 367767817857865866867868869877917967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •