Dövizin nerelere gideceğinin kestirilemez olduğu bir ortamda ve cam grubu için heyecanlı bir dönemde ben de kendimi sodaladım. Selamlar ortaklar.
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Dövizin nerelere gideceğinin kestirilemez olduğu bir ortamda ve cam grubu için heyecanlı bir dönemde ben de kendimi sodaladım. Selamlar ortaklar.
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bir şekilde kottan çıkan hisselerde bir hareket olurdu genelde. Bunda olmayacak gibi duruyor tabi belli de olmaz.
soda ve şişe hisse fiyatlarında uyumsuzluk var. nedir sebebi fikri olan var mıdır?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kul olmadi mi bu hala? Ne bitmez bir iskence imis.
Kim bilir, belki bir TEB ceker sizlere :)
Katliam var resmen
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Soda,şu anda şişe ye göre halen yüzde 5 iskontolu,doğalgaz haberi,petrol ve doğalgaz kullanan şirketleri ateşledi,şişe grubunun imalatında doğalgaz kullanım oranı,soda yıda kastediyorum yüzde 65 seviyesinde,diğer husus,eylül ayının son haftası veya ekim ayının ilk haftası birleşme gerçekleşir,birleşmeden sonra,şişenin yeniden özkaynak değerlemesi yapılır büyük ihtimalle,eğer yapılırsa bu yılın son çeyrek bilançolarına ancak yansıtılır,en son yeniden değerleme ne zaman yapıldı bilmiyorum,birleşmeden sonra benim tahminiyeniden şişenin değerlemesi yapılırsa,şişe,soda,anadolu cam,trakya cam,denizli cam,paşabahçe....kimya,pancere camı,araba cabı,mutfak eşyası,cam süs eşyaları,yurt dışı 14 fabrika v.s,özsermaye 30 milyarı geçer,bu da DD 10 ve yukarısı demektir,marka değerlerini hesaba bile katmıyorum,bütün bu tesisleri ,kasasında ki para,borçlar düşüldükten sonra bu fiyata kuramazsınız,topu topu 5 milyar dolar bile değil,iphone 2 trilyon dolar olmuş PD,akıl alacak gibi değil,bizim bütün borsada ki şirketleri 10 defa satın alıyor,gözünüz önüne getirin bakalım,bizim şirketleri,Tüpraşı,bankaları,petkimi,şişe grubunu,ereğliyi,otokarı,ford u,tofaş ı,anadolu grubunu,vesteli,arçelik i,tam 420 şirketi 10 defa satın alıyor,bu durumda ülke olarak ne yapmak lazım..cvp basit..Teknoloji şirketleri yaratmamız lazım.örnek Paeg.Ayakta alkışladım gençleri..
sodasınında iş grubununda şişesinda o yönetimde yer alan kart pe..nklerinde an..... ladiniz...
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değişim oranları spk tarafından onaylandı mı, soda lehine bir karar çıkma olsaılığı bekleyen hala var mı, belki çok az ilişkili olabilir,ama viopta soda ve trakya cam eylül fiyatları şişeuye göre yüzde 1 yukarıda, 1.15 civarında oran, 2-3 haftadır böyle, biraz garip, şişeye baskı yapıyor da olabililer.
Öyle kinlendim ki elim iki cihanda yakalarında olsun. Ben daha haber geldiği gün olayi anladım hiç zararsız kaçtım ama yüklü soda pozisyonu almıştım en az 6 - 10 yapacaktı düşündükçe aklıma geldikçe sinir oluyorum haram zıkkım olsun inşallah.
Bir laf var ya, biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz diye. Bunlarınki o hesap kayıkçı kavgası. Siyasete sinirlenip tartışan vatandaşlara çok acıyorum adamların hepsinin keyfi yerinde baksana.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen Kardeşim...
Allah iki cihanda gün yüzü göstermesin bu olayla bilerek payı olanlara...Normalde hiç beddua etmeyi sevmem ama çok can yaktılar.SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlara çökerlerse kesinlikle acımam hırsız hırsızı hak edermiş.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir birakin da rahat rahat uyusun. Son sayfalari kufurle dolmasin bari.
Tarih oldu tarih. Borsanin en fazla gazlanan, ovup parlatilan, girip cakmayandan baska kimseye zirnik kazandirtmayan 30 hissesi.
Mort. Finito. Keske Sise'ye yamamadan kapasalardi. Hatta fabrikalarini yaksalardi cevre kirleticinin.
Muahahahaha. Boyle alirim ben intikamimi.
Tarihe not düşsün :
Soda , dolayısıyla şişe, dolayısıyla İş Bankası; bu hisse üzerinden yatırımcılara çok büyük kazık attı.
2019 haziran ayında Amerika 'da yatırım kararını açıkladı.
6 ay sonra birleşme açıklayıp soda hissesini kaldıraçağını söyledi.
1 aylık ortalama ölü fiyatla hisseleri geri alaçağını açıkladı. 6.14 TL.
Yeni kanun çıktı, Spk taslak tebliğ yayınladı adil fiyat denen düzenleme ile birkaç değerlendirmenin en yüksek olanıyla geri alınabileceğini söyledi.
Yapılan değerleme raporu yatırımcılarla paylaşılmadı. Spk 'ya gerekli bilgi verildi dendi . Adil fiyat çıkarsa uygulayacagız dendi . Paylaşılmayip, ayrıntıları gizli tutulan değerleme raporuna göre dahi adil fiyat 9.32 liraydı.
Ayrıca değerleme raporunda geleceğe yönelik borçlar hesaplanırken gelirler görmezden gelindi.
Pandemi 5 yıl sürecekmis gibi hesap edildi.
Çıkan fiyatarın nasıl çıktığı bize söylenmedi.
Son bomba ise Spk 'dan geldi . Spk yeni kanunu , taslak tebliği birkaç ay içinde unutup yeni diyerek eski tebliğe göre geri alım fiyatı belirledi. Adil kelimesini birkaç dahi kullanmadı, yürürlüğe giren tebliğde.
İşte kardeşim, bir zamanların soda' sında bunlar oldu, şişe ve iş bankası böyle bir kurumdur , Spk böyle bir kurumdur.
Sayın dimitris
Genel kurula katılıp ayrılma hakkımızı kullanırsak 6,14 den mı kullandırılacak.bu mantıksız değil mi.kağıt şu anda 6,85.bu konuda kesin bilginiz var mı.ayrılma hakkımızı kullanırsak zarar ediyoruz bu durumda.aracı kuruma sordum kem küm ettiler.yok mu aracı kurumundan tatmin edici bilgi alan.
Kem küm edecek durum yok. Genel kurulda birleşmeye şerh koyarsınız, çağrı sürecinde 6,14 den hisse satma hakkı elde edersiniz. Satma hakkınızı kullanmak zorunda değilsiniz.
İşinize hangisi gelirse ,ister satarsınız ister satmazsınız.
Hisse fiyatı 6,85 ama örneğin bir haftada%50 düşmeyeceğini bilemezsin. Çağrı sürecinde hisse fiyatı 6,14 altına düşer ise ,şerh koyduğunuzda bu sizin için avantaj olur.
Bir diğer durumda , çok yüksek miktarda elinde olan kurumlar hisselerini borsada satmak isteseler alıcı bulamayabilirler. O zaman da hisse fiyatı düşerek 6,14 altına gelebilir. Büyük kurumlar için de çağrı avantaj.
Kısaca küçük yatırımcı için çağrı fiyatı taban gibi düşünmekten başka anlamı olmuyor. Büyük kurumlar için bir alternatif.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saçmalıyor olabilirim.hissiyatımla yazıyorum.bu işin sonunda genel kurula katılıp ayrılma hakkınızı kullansaydınız değerleme şirketinin 9 küsürlük fiyatından ayrılabilirdinize evrilecek bu iş diye pireleniyorum.
Yok efendim biz şu açıklamamızda şu maddenin şu bendine atıfta bulunmuştuk.bunu anlamakta yatırımcılara düşer babından bı açıklama ile son darbeyi vurularsa kahrederim.
Ayrılma fiyatı bu saatten sonra artık değişmez.
E5553 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Net 250 bin tl firsat maliyeti zararı yazdırdi bana... edecek beddua küfür bulamiyorum artik
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar ne zaman tahta birleşecek
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
şu an sodada yüzde 3 civarı marj var.
TTK Madde 191
28 Nisan 2010 Ticaret Kanunu.Net 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu
1. Ortaklık paylarının ve ortaklık haklarının incelenmesi
MADDE 191- (1) Birleşmede, bölünmede ve tür değiştirmede ortaklık paylarının ve ortaklık haklarının gereğince korunmamış veya ayrılma karşılığının uygun belirlenmemiş olması hâlinde, her ortak, birleşme, bölünme veya tür değiştirme kararının Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilanından itibaren iki ay içinde, söz konusu işlemlere katılan şirketlerden birinin merkezinin bulunduğu yerdeki asliye ticaret mahkemesinden, uygun bir denkleştirme akçesinin saptanmasını isteyebilir. Denkleştirme akçesinin belirlenmesinde 140 ıncı maddenin ikinci fıkrası uygulanmaz.
(2) Davacı ile aynı hukuki durumda bulunmaları hâlinde, mahkeme kararı, birleşmeye, bölünmeye veya tür değiştirmeye katılan şirketlerin tüm ortakları hakkında da hüküm doğurur.
(3) Davanın giderleri devralan şirkete aittir. Özel durumların haklı göstermesi hâlinde, mahkeme giderleri kısmen veya tamamen davacıya yükletilebilir.
(4) Ortaklık paylarının veya ortaklık haklarının korunmasını inceleme davası birleşme, bölünme veya tür değiştirme kararının geçerliliğini etkilemez.
TTK 191
140 'a 2 de buymuş.
2) Ortaklık paylarının değişim oranları belirlenirken, devrolunan şirketin ortaklarına tahsis olunan ortaklık paylarının gerçek değerlerinin onda birini aşmaması şartıyla, bir denkleştirme ödenmesi öngörülebilir.
https://i.resimyukle.xyz/aSxaI9.jpg
V Block uluslararası marka tescil başvurusunu 27.08.2020 dün yapmış...Hayırlı olsun...
https://i.resimyukle.xyz/V3R3WO.jpg
https://i.resimyukle.xyz/758fIR.jpg
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birleşme oranları kesinlik kazandığına göre bu piyasa yüzde 4 arbitraj avantajını göremeyecek kadar bilinçsiz. Fonlar şişe yerine Soda alsa birleşmeye kadar yüzde 4 oranında daha fazla şişe alma imkanına kavuşacak.
İşte buna garanti para denir...
Ama bizim piyasamız bunu yakalayamayacak kadar cahil....
Dar bir pencereden bakıyorsunuz.%4 marj nedir ki soda yatırımcısının kaybettiklerinin yanında.Bir yandan siyasilerin şov amaçlı el koyacağız söylemleri bir yandan şişecam yönetimin aldığı birleşme kararı.Kurların yüksek olduğu böyle bir dönemde pazar sorunu olmayan hammadde üreticisi soda 20 li fiyatlara doğru çoktan yol alması gerekirken alınan kararlar sebebiyle iki yıldır aynı fiyat aralığında işlem gördüğü için soda yatırımcısı enflasyona bile kaybetti.%4 gelse ne olur gelmese ne olur.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buna vesile olanların Allah iki dünyada da yüzünü güldürmesin... Para kazanmak ve kaybetmekten öte aldatılmış olmak ky olarak zoruma gidiyor....
Köprü yap hastahane yap amenna peki Adalet yoksa hakkaniyet yoksa neye yarar bunlar.....SPK neden bu duruma müsaade etti..Ilkokul matematigi ile bile Sodanın piyasa degerinin cok altinda hesaplandıgı anlaşılır....
Neyse ALLAH büyüktür..Ben hesabı mahşere bıraktım.SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir sorum olacak. Durumu bilen varsa sevinirim.
Birleşme günü sabahı Soda kapanacak. Sodalarin yerine alacagimiz hisseler o sabah saat 10 da satişa hazir olarak hesaplarda olacakmi acaba ?
Biliyosunuz bedellilerde bazen hesaplara gec geciyor yeni hisseler.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hesabınızda olması gerekir.Yada çalıştığınız şirketi arayarak işlem yapabilirsiniz.
[QUOTE=bzaferb;4740980]Bir sorum olacak. Durumu bilen varsa sevinirim.
Birleşme günü sabahı Soda kapanacak. Sodalarin yerine alacagimiz hisseler o sabah saat 10 da satişa hazir olarak hesaplarda olacakmi acaba ?
Biliyosunuz bedellilerde bazen hesaplara gec geciyor yeni hisseler.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/QUO
sehven..
yukarı hareket bile yapmadan kapanacak herhalde, bari son nefeste bir hareket yapsa.