tl kmm için bir kaç bankayla görüştüm oranlar sabit %25.Sadece işbankası internet sitesinde 25.10 oran var.
Dün ddkm yapabilen oldu mu? Aslında en mantıklısı oydu.
On hesapta bugün dönüşü olan tl kkm yine on hesapta yeniledim 3 ay %25 oran dolar ve euro arasında gidip geldim ama dolar olarak yeniledim.Hscb premier hesabım var oraya taşıyacaktım müşteri temsilcisiyle görüştüm yeni kkm açmıyoruz eğer diğer bankada temdit hakkınız varsa ordan yenileyin dedi.Hayırlı olsun diyeyim.
Türkçesi KKM veya DDKKM nin kar topu büyümesinin önünü kapadılar...Mevcutlardan da vazgeçen olursa topun verdiği hasar biraz daha azalmış olacak , fakat top çok büyük ve bunun maliyetini karşılamak için sürekli para basacaklar ve para artık iyice değersizleşecek...
Bu arada enflasyon karşısında da ciddi oranda alım gücü düşüyor........
3 gün evvel babalarından kalma tarlayı sattı 3 kardeş bir tanesi arkadaşım 2.5 milyon para düştü adam başı gitti şak diye 2+1 siteden 2 yaşında konut aldı yahu dedim kkm var bak mevduatlar yukselecekmis.ya dedi bankada mevduatta para ölür dedi.direk mantık bu ..ha banka faizi 60 ta verse yine gidip mal.alacaktı.verecek 13 binede kiraya miss.degeride şimdi artmasada uzun dönemde bir şekilde artar.yatirim anlayışı bu kadar basit banka yok forum yok MT yok sinir olmak yok.zor zamaar hastalık ustalık icinde kenarda parası var işide var zaten .
işbank bugün 11 de görüştüm 36% düz mevduat faizi 92 gün dediler, 32 yaparsanız parkederim dedim. merkeze sorup ok dediler. 1 haftadır ppz fonunda bekliyordum, bugün 50% mevduat , 50% altın pozisyonu aldım. piyasa Ağustos ayına risklerle girdi, kasmaya gerek yok, şu an benim açımdan para kazanacak zaman değil, mayalayalım, ilerde basıl olsa tutturur ekmek yeriz.
Ticaretle uğraşmıyorsan en güzeli Konut yaklaşımı bence de çok doğru...Yok Amerika faiz artırdı indirdi , yok bizde faiz düştü yükseldi falan...Kafa rahat aldın malı verdin kiraya ...İyi bir kiracıda bulursa lokum gibi kafa rahat ay sonunda ek gelir hazır...
Biz yok bilanço kötü geldi ,yok faiz arttı yok cds arttı falan beyin devreleri yanıyor üç kuruş para kazanacağız diye :vk:
Malın mı var derdin var sözünü duymamışsınız siz. Kazanç sağlayabilir fakat arsa, konut kadar bela bir şey yok. Allah kimseye o şanssızlığı vermesin. Sadece kiracısı değil, bin çeşit derdi var, tövbe edersiniz.
Bu ara sağdan soldan tanıdık tanımadık herkes arsa pazarlıyor bana da. Abi arsa al, abi pişman olmazsın, arsa şöyle iyi yatırım böyle güzel yatırım vs vs
Sonra açıp bakıyorum sahibindendeki ilanlara, boş arsaların tamamı sanki üzerine yapı inşa edilmiş bitmiş gibi fiyatlanıyor. Bunları kim niye satın alır?
Misal aynı bölgede metrekaresi 10-15bin tl olan yerde, 1000 m2 arazi üstünde hazır villası yapılmış yer neredeyse yarı fiyatına satılıyor :oleyo:
Nasıl iş anlamadım
Maşallah maşallah vatandaşın ümüğünü sıktıkça sıkıyorlarAlıntı:
Degerli Musterimiz, 24.09.2023 tarihinden itibaren gecerli olmak uzere, Kredili Mevduat Hesabi aylik akdi faiz orani %3,57, gecikme faiz orani %3,87 olarak uygulanacaktir.
Bu bankalar ve merkez bankası ne yapıyor anlamadım... Dün kkm 17.5 düz mevduat ise 28 30 arası idi... Bugün kkm hemen 25 olmuş fakat mevduat 40 civarı olması gerekirken 30 civarı... Mudi de 25 den kkm yapıyor... Bankalar ne bekliyor... Dün kkm yapmayan kişi bugün kkm yapıyor akbank ta tanık oldum...
p.tesi vadelide 45 başlıyor bakalım üstünü verebilecek çıkacak mı..?
Kirada bir evim vardı kiracı çıkarken elektriği taktı aidatı taktı hakikaten çok yıpratıcı bir şey
Erken dönemde yeni dönüşleri ucuza kapatma operasyonu..
Hafızası olmayan bir halkın GELECEĞİ de olmaz.!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kerizleri iyi kandırdılar.!!!
Algı yönetimi.!!!!
Aziz Nesinlik vaka.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
https://pbs.twimg.com/media/EmuISq8X...p&name=900x900
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Algı işini anladık.
O kadar değil.
Yeni bir şey denediler.
1.50’den itibaren
https://youtu.be/pP58ZeJtKiM?si=eSjnBPUi1GUGty7r
Daha bir önceki enflasyon raporu bilgilendirme toplantısında faizler 40'lara çıkmıştı orada 30'lara düşüş sağladık diye övünüyorlardı sanki matah bir şey yapmışlar gibi...
Ne oldu şimdi de tekrar 40'lara çıkarma derdine girdiniz...
Reel faiz vermeden birinin gözümüze soka soka başımıza sardığı bu enflasyon belasından kurtulamazsınız...
Bu enflasyon belasını yaratan da bellidir...
her hafta gıda orunlerine duzenli zam yapılıyor ,marketler etiket bile degiştiremiyor ,anlasılan herkes kendi enflasyonu yenmek için mucadele edecek.
On hesap ve enpara da kkm faizi 25
Normal mevduat 30
stopaj çıkınca fark 3.5 puan şimdi millet vadeliye mi koşacak süper zekalar .
Faiz artışından sonra 1 milyar dolar yakmışlar yoksa 25.50 mümkün değildi.
Konut,arsa, tarla hangisi mantıklı bu dönemde
halk ek ödemeli/primli ddkkm yok ama 100K dolar mevduata %4 verebiliriz dedi. almadım. bu arada internet şubesinde gördüm, bugün 22/08/25 vadeli YP DİBS (yabancı para (dolar)/devlet iç borçlanma senedi) ihraç edilmiş. satıştaydı. yıllık %6 (2x%3) kuponlu. stopaj %10. m.k. %7,2 ye denk. ilgilenene..