üstat yine de mevduattan iyi:)
Printable View
Vergi sadece alırken %1 ödeniyor.
Satış sırasında tek tarafı TL olan bir islemde BSMV kesilmiyor.
Bu sekilde de islem yaptim. Ben mi yanlış biliyorum yine? MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ipj fonuna yatırım yapan var mı.getirisi neye göre belirleniyor takip ettiği bir endeks var mı.
OPI ve OPH’ın getirisi Tefaş’ta 0 görünüyor. 2 farklı Osmanlı Yatırım hisse fonunun da aynı gün tam 0 getirmesi ya büyük tesadüf ya da bir hata var.
yeri burası olmayabilir ama samimiyetinize inanarak soruyorum bişiyi merak ettim yatırım ortaklığı hisselerinde yüzde 10 stopaj var mı yok mu herkes bişi diyor
Merhaba arkadaşlar,
XS1790104530
Bu eurobond senegal e ait
ARE nin portföyünde,
bunu .bourse ten takip edemiyorum. Başka nereden bakabilirim.
BİST'te işlem gören menkul kıymet
yatırım ortaklığı hisse senetlerinin
satışından elde edilen kazançlar;
- % 10 oranında stopaja tabi. (1 yıldan
fazla elde tutulanlardan stopaj
yapılmaz.)
- Stopaj nihai vergidir.
- Beyan edilmez.
Var hocam. Bizzat son 1 yılda defalarca ödedim. Ekstre görüntülerimi de yollayabilirim içiniz rahat edecekse. Sonu GYO, YO ile tüm hisselerde kardan %10 vergi var. Diğerlerinde sıfır.
Hisse senedi alım satım vergilendirme diye araştırırsanız internette de sayısız kaynak var.
Zahmet olmazsa ben de rica edebilir miyim sayin oldskool
Al sat için gmstr makas düşük
Sabah bloombergte bir yorumcu, altının yeterince yükseldiğini, uzun bir süre yatay gidip, sonra da 1600 onslara inebileceğini söyledi. Ben de aslında bu fikre katılıyorum. bu yüzden altın fonlarını riskli görmeye başladım. Ama yine de bu devirde hangi hisseyi ya da fonu alsanız. banka mevduatından daha fazla kazanacağınız kesin gibi görünüyor. GMA, TTE, AFT ve AKE ağırlıklı takılıyorum bu aralar... ne dersiniz arkadaşlar?
GMSTR ve GLDTR hisse fonlarında %10 kardan kesilen stopaj vergisi var. B Tipi fonlardan farkı yok komisyon olarak.
Aldınız sattınız diyelim ki 1000 TL kar ettiniz. 100 TL vergi kesiliyor. Artı hisse senedi alıp sattığınız aracı kuruma ödediğiniz işlem kurtaj komisyonu var. Default Binde 2 alış, Binde 2 satış.
Zarar ettiğinde o %10 iade ediliyor onuda yazsana....şuan en avantajlı bu fonlar....bal gldtr avantajlı diye zgold diye ziraat yatırımda açtı....şimdi hepsi açar görürsün
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrıca makas sıfıra yakım ve vergi yok onun haricinde
altın hisse fonlarında derinlik fazla yok
Küçük yatırımcıların hepsi Altın Gümüş alın demeye başlamış ve yerli/yabancı bütün gazeteler Altın Gümüş haberleri yapıyor bol bol. Güzel bir gelişme!!!
GMSTRF de aktif değer 27.5, hisse alış 31.5. alan enayi bu fiyata.
http://www.gumustr.com/gumus-fonu-fon-bilgileri
GLDTRF ise aktif değerine yakın işlem görüyor. Normal değerleme.
http://www.goldist.com.tr/altin-fonu-fon-bilgileri
ZGOLD ise aktif değerine yakın fiyattan işlem görüyor. Normal değerleme.
https://www.bloomberg.com/quote/ZGOLD:TI
İng internet şube sıkıntı yaşayan var mi bugün bir türlü sağlklı bağlantı kuramadım.
Gldtrd 80 bin lota yakın mal alabilen makasların ucunu alış ve satışla dolduran sankodaki mallar benim....tanıyan bilir...beni fon yöneticileri bile biliyor....3.5 milyonluk mal alıyorum....şuan en makulu bu fonlar.....
Gmstrf yi fon yöneticileri gümüşü %4 piyasadan pahalı aldıkları için makası açıyor....kimsede göstergeden mal vermiyor devamlı tavandan işlem görüyor...
Usdtrf dede geçen haftaya kadar göstergeye yakın hareket vardı....geçen millet dolara saldırınca ellerindeki dolar bitti....almak isteyince vergiyle karşılaşınca ondada gümüş gibi al sat arası marjı %10 a çıkardılar....
Şuan gmstrf ve usdtrf göstetgeden uzak ama gldtrf ve zgold göstergeye yakın ve marj sıfır gibi derinlikde kademelere makan anlar....
Gldtrf &* zgold finans ve ziraat yatırım altın ve gümüş fonu neden avantajlı?
1: Al- sat marjı küçük yani %0.5 civarında...hatta bazen sıfır marj....alıcı satıcı tek kademe kafa kafaya....robotun marjı 26.30 ile 26.40 .....26.34 -26.35 de alabiliyor..diğer banka ve fiziki al sat yapanlarda bu marj çok fazla
2 : Bu marj al-sat yapma imkanı doğuruyor...mesela 26.31 e 10 bin lot yazıp alışta gelen malları 26.39 dan yaz satılırsa eger altın fiyatlarhiç oynamadan kar edebilirsin.
3: Bankadaki kıymetli maden hesapları (bazı bankalar hariç olabilir): altın veya gümüş cinsinden yatırımcıya verilen bakiyedir. Kısaca kağıt altın veya kağıt gümüş diyebiliriz; ama bu fonlar kesinlikle fiziki olarak altın ve gümüşlerinizi tutuyor hatta şuan gümüş elinde kalmadığı için alış giriyor ama satış giremiyor.
Fiziki mallarımız takasbank güvencesindedir.
4:Dezavantajı %10 luk kardan kesinti var lakin zarar edersen geri iadesi var çok çok uzun vadeli takılan için cazip değil ama kısa vadelerde kar edince sorun olmuyor.
5: Kaldıraç müsadesi var, paranızın 5 katı( aracı kurum ne müsade ederse) alınabiliyor.
6: Son olarak büyük fonlar buradan al- sat yapıp biriktiriyorsa bir hesap kitapları vardır ki alıyorlar.
7:En önemlisi alış satışta %2 vergi yok...
Haydar abi fonuna güzel hisseleri toplamış.
Tavan tavan gidiyorlar.
Saygılar.
Arkadaşlar bu fon portföy takip dosyasının içindeki hisseleri değiştirmek için köprü düzenlemeden giriyorum fon kodunu değiştiriyorum fakat güncellemiyor bunun sebebi ne olabilir acaba
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim komisyin yüzbinde 0.8....1 milyonda 80 tl gidiyor....tınmıyor bile....makas dar oldugundan ucuza alabiliyorsun....çoğu zamanda göstergeden ucuza dipten alabiliyorsun....10 bin kazandığımda bintl kesiyor ama ertesi gün 10 bin zarar ettiğimde bin tl geri veriyor....
Bu ay diğer hisse fonlara ciddi fark atacak.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Papara'ya Dolar ve EUR transfer özelliği gelmiş
Limit 50000
Şu anda 3 banka var sanki: Finans, Garanti, Akbank. diğer bankalar da yakında eklenir muhtemelen
Ücretsiz 7/24 transfer
Güzel hizmet
Sanko....aylık 15 bin komisyon ödüyorum, sağılacak ineği kesmek istemediklerinden böyle oran....
Gldtrf zgold usdtrf gmstrf hepsi için ayrı topik var....yatırım fonları bölümünde...
Normalde sitede onbinde 7 diyor...ben rica edince onbinde 2.5 la açıyorlar arkadaşlarıma....sonra komisyona göre yaptığın işleme göre indirirler ayrıca derinliğide bedava verirler....
Bu sene MAC fonunun senesi, voleyi vuruyor...
Türkiye eurobondları artı
Üstad yöneticiler hele Sayın Medwig görürse kaçırmaz bu fırsatı...