Sayfa 876/1001 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 7,001 - 7,008 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Blueberry Yazıyı Oku
    Takibimde olan orta riskli fonlar; SUA, EIB, GMA, KTM. Burada en garanti fonlar SUA ve EIB ama onlar da çerez parası veriyor. GMA, KTM'den biraz daha riskli. İlginçtir, KTM'nin hisse ağırlığı GMA'dan az olmasına rağmen yıl içindeki getirileri hemen hemen birbirine yakın.
    üstat yine de mevduattan iyi

2. Vergi sadece alırken %1 ödeniyor.

Satış sırasında tek tarafı TL olan bir islemde BSMV kesilmiyor.

Bu sekilde de islem yaptim. Ben mi yanlış biliyorum yine?
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Kesinlikle TFX veya KuveytTurk ten veya diger bankalardan alsat için altın veya gümüş alsat yapma imkanı kalmadı.

Alınca %1 vergi + %1 banka komisyonu, Satınca %1 banka komisyonu ödüyorsun. Her alsatta minimum %3 kar etmen lazım TL bazında ancak başabaş oluyor. TL alınca da hemen iyi fona bağlamak istersen TFX ve KuveytTurk te TEFAS fonlarının çoğu yok işlem yapamıyorsun. EFT yapıp getir götür yapman lazım.

Dolar bazında alsat yaparsan ayrıca Dolardan giriyor %1 + %1 alış ve %1 satış, toplam XAUUSD de veya XAGUSD de alsat yapsan minimum %5-6 kar edersen anca başabaş oluyor.

Bu durumda TFX veya KuveyTurk veya diğer bankalarda döviz bazlı XAUUSD veya XAGUSD alsat olayı tamamen bitmiştir. TL bazlı da işlem yaparsan döviz fiyatının sen işlem yaptıktan sonra EFT yapana kadar artmaması için dua etmen gerekiyor.

Kuyumcudan alsat yaparsan %1 vergi yok ama kuyumcu zaten %10 kadar marj koyuyor alsat farkı. Kar etmen zorlaşıyor.

TEFAS taki ALTIN fonlarında ise %10 kardan stopaj vergisi var.

Geriye birtek BES teki ALTIN fonları kalıyor. En azından onlarda alsat karı en son aşamada 56 yaşına gelirsen ve 10 yıl geçmişse %5 vergi ödüyorsun emekli olurken. Bu durumda ALTIN ve GÜMÜŞ trade etmek için ayırdığım parayı artık BES e gömüyorum bende. Mantıklı mı?
    MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Ipj fonuna yatırım yapan var mı.getirisi neye göre belirleniyor takip ettiği bir endeks var mı.

4. OPI ve OPH’ın getirisi Tefaş’ta 0 görünüyor. 2 farklı Osmanlı Yatırım hisse fonunun da aynı gün tam 0 getirmesi ya büyük tesadüf ya da bir hata var.

5. yeri burası olmayabilir ama samimiyetinize inanarak soruyorum bişiyi merak ettim yatırım ortaklığı hisselerinde yüzde 10 stopaj var mı yok mu herkes bişi diyor

Merhaba arkadaşlar,
    XS1790104530
    Bu eurobond senegal e ait
    ARE nin portföyünde,
    bunu .bourse ten takip edemiyorum. Başka nereden bakabilirim.

7.  Alıntı Originally Posted by Şimal yıldızı Yazıyı Oku
    yeri burası olmayabilir ama samimiyetinize inanarak soruyorum bişiyi merak ettim yatırım ortaklığı hisselerinde yüzde 10 stopaj var mı yok mu herkes bişi diyor
    BİST'te işlem gören menkul kıymet
    yatırım ortaklığı hisse senetlerinin
    satışından elde edilen kazançlar;
    - % 10 oranında stopaja tabi. (1 yıldan
    fazla elde tutulanlardan stopaj
    yapılmaz.)
    - Stopaj nihai vergidir.
    - Beyan edilmez.

Var hocam. Bizzat son 1 yılda defalarca ödedim. Ekstre görüntülerimi de yollayabilirim içiniz rahat edecekse. Sonu GYO, YO ile tüm hisselerde kardan %10 vergi var. Diğerlerinde sıfır.
    Hisse senedi alım satım vergilendirme diye araştırırsanız internette de sayısız kaynak var.

8. Zahmet olmazsa ben de rica edebilir miyim sayin oldskool

Sayfa 876/1001 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •