TPF yapıkredi sisteminden almaya çalışan oldumu veya neden alamıyorum bilen var mı
Printable View
TPF yapıkredi sisteminden almaya çalışan oldumu veya neden alamıyorum bilen var mı
arkadaşlar şimdi bir şey soracağım .bilindiği üzere bu devlet tahvili içeren fonlarda (k.v.b.a) hariç olası bir tahvil fazilerinde yükselişte prim kaybı yaşanıyor .sebebi nedir .? şimdi normalde tahvilin faizi ile fiyatı arasında ters ilişki var onu biliyoruz .şuradan yola çıkalım ,200.000 tl lik 2 yıllıK %17 den tahvil aldğımızı varsayalım .faizler %25 e çıkarsa ve biz bu tahvili satarsak anaparamızdan zarar ederiz .lakin 2 yıl bekledikten sonra herhalükarda 200,000 tl nin yüzde 17 den faizi alınır .peki bu fonlarda neden günlük düşüklük oluyor... fon yöneticileri tavhilleri vadesinden önce alıp sattıkları içinmi ? yoksa fonun fiyatı düştüğü için mi getiri kaybını yol açıyor .
bu mantıkla devlet tahvili içeren bir fonu hiç satmasak yüzde 17 geliri elde edebilir miyiz uzun vadede .
üstat şu an bende de problem var excel de. Sıkıntı ortak olabilir. Excel de son fiyatı al deyince fiyatı 1 000 000 ile çarpıp veriyor. Bir türlü çözemedim.
Ek 23482
Edemezsiniz. Fona giris cikis oldukca tahvil alisi ve satisi olacaktir. Siz tahvil alip bekleyin.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nokta virgul hatasi sevinen dostum. Sizin excel enguluzce rakkamlara ayarlanmis.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun vadede tahvili kendiniz alıp vade sonuna kadar tutabilirseniz.Vade sonunda üzerine yazılı tahvil faizini alabilirdiniz.
Ancak ne yazık ki fonlar sürekli tahvil alıp satarlar ve ikinci el tahvilde fiyatlar belirlenir.Güncel orana yakınlaşır tahvil faizinin getirisi.İkinci elde Tahvil fonlarının getirisi tahvil faizleri ters orantılı olarak artar azalır..
Tahvil faizleri bugün ne oldu .
Haberiniz var mı
21 Ekim Pazartesi 12:12HAZİNE 2 YIL VADELİ TAHVİLDE PİYASA YAPICILARA 1 MİLYAR TL SATIŞ YAPTI**
21 Ekim Pazartesi 12:11HAZİNE 2 YIL VADELİ TAHVİLDE KAMUYA 650 MİLYON TL SATIŞ YAPTI**
21 Ekim Pazartesi 12:11HAZİNE 3 AY VADELİ BONODA PİYASA YAPICILARA 1,1 MİLYAR TL SATIŞ YAPTI**
Maşallah hocam, 10 ayrı fon alımını tamamladınız mı :)
9. satıra gidin, 9 yazan yere tıklayıp farenin sağ tuşuna basın, yukarı 1 ekle veya aşağı 1 ekle diyerek istediğiniz kadar satır ekleyin, tablodaki formüller de buna göre değişir. Sonra da dolu olan bir satırı yeni açtığınız satırlara kopyalayıp (satır numarasını seçip kopyala ve yapıştır diyeceksiniz) , kendinize göre değiştirin.
Ysu aldım ama dediği gibi yaptırım olayı kongreden çıkarsa işimiz yaş
https://youtu.be/L-ImzVCJVnA
ACC +0,60 (trcas, rygyo)
ACK -0,31 (bankalar)
ADP -1,57 (bankalar)
EID -0,49 (Gozde)
GL1 -0,33 (bankalar)
MAC -0,25 (bankalar, isgyo, tsgyo)
TAU -1,69 (bankalar)
TCD +0,18 (bagfs, eggub, rygyo)
TKF +0,86 (isfin, silvr)
https://resmim.net/f/pqezvE.png
TEFAS Son Fiyat bilgisi geldi üstadım.:)
Günlük Getiri Bilgisi lazım bana, aksi taktirde her gün manuel yazmak zorunda kalıyorum listeye ve oldukça zamanımı alıyor bu işlem.
Bugün için kısa vadeli borçlanma araçları için ne düşünüyorsunuz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eline sağlık dostum. Emek vermişsin.
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://resmim.net/f/djem0r.png
Harikasın üstadım.:)
Saygı duyarım.. Sadece çok fazla belirsizlik var. Neden 120 saat ateşkes verildi? Neden 48 değil ya da 72 değil? Rusya bu işlerin neresinde? Ve neden hala taciz ateşleri açılıyor? Ve neden 30 saat kalmasına rağmen belirtilen bölgeyi tamamen boşaltmadılar? Ne zaman sözünde durdukları görüldü ki.. Bizi mi oyalıyorlar ne yapıyorlar?
Yatırım fonlarının değerlemesinde saat 14'ü değil gün sonu kapanışı dikkate alıyorlar. Cuma son işlem kapanışı %14.29.
Bugünde hala aynı seviyedeymiş. Benim kaynağım aşağıda :)
https://www.bloomberght.com/tahvil/faiz
arkadaşlar, söz verdiğim gibi tcd görüşmemi gerçekleştirdim. söylenen kısaca şu: Suriye olayları, kimsenin tahmin edemeyeceği kadar istikrarsızlık yarattı ve dalgalanmalar da tusunami gibi şiddetli oldu. hal böyle olunca da ister istemez bu tür sıkıntılar oluyor. ancak bizler her zaman en az 6 ay ve bir yıl vadeli düşünülecekse bu fonu tavsiye ediyor, kısa vadede kesinlikle tavsiye etmiyoruz. amacımız bu piyasada özellikle de yıllık getirilerde açık ara liderliğimizi devam ettirmek ve bunun için çalışıyoruz. fona son zamanlarda aşırı para girişi olmasının fon performansını olumsuz etkilediğini düşündüğümüz an çekinmeden fonu yeni müşteri girişine kapatırız. bundan hiç şüpheniz olmasın. şu an ismini unuttuğum bir fonun girişe kapalı olduğunu da belirtti. ortam sakinleştikçe aynı kararlılık ve yönetim anlayışıyla güzel getiriler sağlama noktasında hiç bir sıkıntının olmadığını da ekledi.