Behzat Ç. seyretmeye başladım. 100 bölüme yakın. Anlaşılan uzun bir süre piyasaları izlemeyeceğim. İşler oldukça karışık. Buradan toparlarsak bir sonrakine kesin dünya savaşı çıkacaktır. Sürekli para kazanan arkadaşları kıskanıyorum.
Printable View
Behzat Ç. seyretmeye başladım. 100 bölüme yakın. Anlaşılan uzun bir süre piyasaları izlemeyeceğim. İşler oldukça karışık. Buradan toparlarsak bir sonrakine kesin dünya savaşı çıkacaktır. Sürekli para kazanan arkadaşları kıskanıyorum.
Borsada işlem gören altın fondan da stopaj mı kesiliyordu?
Vadelinin piyasa yapıcısı kim ise bu ay çok saçmaladı. Hisse vadeliler resmen arada uçurum oldu. Ne biçim iş anlamadım. Yüzde 2 geriden geliyor her gün
Havayollarında pilot hostes yer hizmetlerine uçak uçmuyorsa şayet diye ücretsiz süresiz izin vermiş olabilir mi acaba .
Tekstilde perakendede birçok firmada öyle oldu diye duyuyoruz da o yüzden sormak istedim .
Pilot maaşları en büyük gider sorunu değil mi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
93 endeksten 122 ye giderken çöp kağıtlar yüzde 200-500 yapmıştı. hepsi başladığı yere dönmüştü endekste 82 görüldüğü zaman.
şu an o kağıtlara gene girdiler yüzde 20-50 primli bir çoğu tabana göre.
Benim çıkışa inancım bitti
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünün özeti 88 e yaklaşınca al, 90 a yaklaşınca sat... saat 15:30 a kadar baya veri varmış. İşsizlik verisi sonrasına bakmak gerek. Günü 90 bin üstünde yani 10 günlük ortalama üstünde kapatırsa göstergelerde al sinyalleri artacak.
88800 hedefli takoz kirili oldu 5 dakikalikta. Dun actigim shortlari ve thy longlari kapatmistim. Poz flat.
Hayır, sebebi meyve veren arkadaşların taşlanması...çok değerli insanlar geldi geçti..bazıları 1-2 yıl, bazıları da 3-5 yıl dayanabildi.
O yüzden, sayıları şu an çok azalsa da, mesela deniz43 gibi arkadaşların kıymetini bilmek lazım...haksız eleştiri, hatta saldırı oluyor bazen, destek olmalıyız bu tür durumlarda.
Not: herkes her konuda çok iyi olamaz...kimisi makro ekonomide, kimisi piyasa analizinde, kimisi de trade işinde iyidir...çok iyi teknik analiz yapan biri, çok kötü temel analiz yapabilir..önemli olan, kimin hangi alanda çok iyi olduğunu bilip, yazılarını ona göre okumak...bu ayrımı yapmak İçin de altyapının iyi olması gerek tabii ki.
Pgsus vadeli spot tavan oldugu icin mi hareket etmiyor. 31.08 e takildi kaldi ama tavan degil
Bakalım ne kadar süre gidecek. Şu süreçte imf ye gidemezler, giderlerse inşaat, kanal istanbul işleri durur. İmf anında keser çünkü onları.
Emin olun ekonomiyi imf yönetirse mevcut hükümetten daha tasarruflu ülke oluruz. Olan bizlere olur tabii.
Bu corona mevzusunda devletin kasasının boş olduğunu bir çok kişi anlamıştır. Biz bu işlerle uğraştığımız için borçlanarak yürütüldüğünü, bir yerde oatlayacağını hepimiz tahmin ediyorduk, coronaya nasip oldu. Herkes anlamamıştır ama yüzde 10 u bile anlasa ne mutlu. O gereksiz yollar, gereksiz yapılan şehir hastaneleri, gereksiz havalimanları karnımızı doyurabilecek mi? Bizi bu krizden çıkarabilecek mi? Hayır. Bu işin fed in para basmasıyla olabileceğini sanıyor muyuz? Ben sanmıyorum bu daha büyük kriz oluşturacak, çünkü dünya enflasyona boğulacak. Şimdilik enflasyonlar düşük olduğu için bir süre daha az hissedilir ama daha sonra hissiyat artmaya başlayacak.
Biz ise para bile basamıyoruz, çünkü borçlanabilecek gücümüz yok cds ler uçuk. Borçlansak bile geri ödeme sorunu var.
Bu corona bitince her şey eskisi gibi olacağını sananlar, piyasaların bu para bolluğunda uçacağını, kaçacağını sanan büyük yanılgıya düşer
Seçimlerin bedelini ödeyeceğiz, bu kaçınılmaz sonumuz.
Borsa tarafında 55-65K lar kaçınılmaz sonumuz.
İşten çıkarılmak yerine, önce ücretli izinlerin kullandırılması, sonra bu dönemde evde kalmak isteyen çalışanlara ücretsiz izin verilebilir ( çocuklu anne babalar, ya da risk grubunda olan 60 yaş üzeri çalışanlar)...bu iş daha da uzarsa, birer aylık dönüşümlü ücretsiz izinler gündeme gelebilir...bu tür zamanlarda çalışanını hemen gözden çıkarmayan, sonraki yıllarda çalışan bağlılığı ile karşılığını kat kat alacaktır...Pegasus özel olmasına rağmen, çalışına sahip çıkma noktasında thy ye göre daha iyi galiba.
Dolar neden halen artıda çözebilmiş değilim. asdas. :P
Ahah bir yap bakalım ne oluyor. Hisse düşer vadeli sabit kalır, fiyatı dengeler. Sende baka kalırsın. Arbitrajmış...
Hisselerde açığa sat olmadığı için tavana değdiriyorlar çok rahat. Viop da değdirmiyorlar
Gelirse short açarım garanti para.
Açığa sat yasağı kalksın. Hisseleri yine tavana değerken göremezsiniz. Yüzde 3 yakınlaşır en fazla.
vaka sayısı kaç oldu ben anlamadım cumhurbaşkanı 8400 mü dedi ?
Thyao 8.80 altina kayarsa o zaman borsada sert satislar gorebiliriz. Bugun diger tahtalarda hicbir hareket yok. Shortlari tutmaya devam
Evde olunca bu borsa bana çok hiç bitmiyormuş gibi gelmeye başladı. Öğlen arasıda yok. Saat daha 12:40 :) havada kapalı olunca akşam oldu gibi hissediyorum.
üstadlar spot alışı hakkında bilgi verebilirmisiniz
nasıl alıp satacağım
Abi sen tecrübelisin... her şeyin normal olduğunu düşün... 20 lira tavan rakam güniçin üstü yok.. 20 ye otomatik açığa sat yazmaz mısın? Geldiğinde yüzde 100 para kazanmaz mısın? Ne kadar basarsan baz..
Haydi pgsus vadelisinde tavana short yazdım bakalım gelecek mi.. gelirse yüzde yüz para kazanırım.
Normal günde de vadeliyi tavana ve tabana değdirmezler abi... bunu biliyor olmanız lazım.
Normal bir süreç değil ki? Pay vadelilerde de piyasa yapıcı var. Fiyat kotasyonunu kaçtan verirse... ben çok gördüm arada fark varken kapandığını... öyle eşitlenecek diye bir kural yok... vadeli piyasa istese yüzde 10 ayrışır.. orada da kademe usulü işlem görüyor...
İyi o zaman vadeliye short açayım, hisseye long olayım... ay sonu yüzde yüz garanti para...
Bu işte yüzde yüz para sadece tavan/tabana değdiğinde olur... onu da gördürmezler..