ağır hasta sayımız 2.900 , hadi 3.000 entübeyi de ayrıca ekleyelim lakin tüm yoğun bakımlar dolu
toplam yoğun bakım yatağımız 40.000 civarında, nasıl oluyorda her yer dolu..?
Printable View
Hepsinden bi parça. Bankaları anladım varlık fonuda madem yabancı çıkıyor gücü ölçüsünde pasiften bankaları topluyor.. Sahole ne demeli.. Koçhole ne demeli.. Saholün bi iştiraki koçholün bi iştiraki neredeyse holdingin piyasa değerine eşit.. Bi ülkenin en büyük özel bankasının taşıdığı risk sasanın taşıdığı borç /kur riskinin onda biri değildir patlama olasılığı olarak bana göre.. Yani garanti patlayacak o kadar döviz borcuna girmiş şirketler batmayacak.. Neymiş hikayesi varmış..
Dediğiniz şirketlerin özelinde değerlendirmiyorum borsa konusunu. Dediğim gibi, kötü şirket varsa iyisi de var borsada. İsim isim yazıp bunlar niye yerinde sayıyor diye sormanın bir anlamı yok. İsmini verdiğiniz şirketler allah korusun, batabilirler de.
Hadi bunlara geçmişte yatırım yaptınız umduğunuzu bulamadınız, bunlardan kaçıp gittiğiniz yer neresi?
Kripto. Tamamen spekülasyon ile aşağı yukarı zıplayan ne olduğu belirsiz bir piyasa.
Ben illa dolar üzerinden gelir edicem diye bir amacınız varsa, (benim gibi), yurtdışı borsaları kripto yerine çok daha isabetli bir karar olur. En azından aldığınız kağıtların bir karşılığı olur.
xcoin'i alıyor insanlar ne kurucusunu tanıyor (onu da merkezsiz ayağına saklıyorlar çoğu zaman), ne arzın ne kadarının kimde olduğunu biliyor. tamamen raslantısal olarak kumar gibi alınıp satılıyor. Bir de bunlara teknik analiz kasıyorlar. Hangi teknik doge'nin 2-3 günde bilmemkaça katlayacağını gösteriyordu acaba çok merak ediyorum.
Gittin -örnek veriyorum tavsiye olarak değil- apple hissesi aldın kimde ne kadar var, şirketin karı nedir, hangi ürünleri satıyor hepsi belli.
Siz yine alın satın orada da patlayınca nereye kaçacaksınız bakalım :p
~ yatırım tavsiyesi değildir ~
Sn Mykskstar,
Cevabı bilmiyoruz, yakında yaz aylarında öğreniriz gibi..
Sadece, yükselişin, fiyatlamaların sağlıklı olmadığı, finansal sistemin uçlarda gezindiği ve borsalara ne zaman KY akını olsa sonunun iyi olmadığı kestirilebiliyor.
Bazı hisselerde cevap belki de çok basittir, dağınık mal gitmez gidemez tökezler durur, toplu mal gitmek için her zaman bir yol ve açıklama bulur..Budur belki de cevap, bu kadar basit.
Bireysel konuşmuyorum ülkenin geneli için konuşuyorum.. Benim kriptodaki param portföyümün yüzde 1 değil.. 1000 tl tasarrufu olan adam yurtdışına nasıl yatırım yapacak.. Bir hissede 25 dolar komisyon mu ödeyecek 4 hisse her ay almaya kalksa zaten 100 dolar komisyon ödeyecek.. Bu ben merkezci yaklaşımı bırakın.. Benim elimde 12 yıldır b. Hattaway var zaten.. Sorun sen ben değil bu ülkenin geneli ne olacak?bu şirketler bu durumda iken sen bankaları bırak sanayilere mi yatırım yap diyeceğiz?
Şu an borsada ky yok.. Olanlar halka arzlara girip kriptolara kaçıyor zaten.. Amerika dönüşe başlasa ne olur? Zaten bizim borsa dolar bazlı yüzde 80 düşmüş vaziyette.. Hemde 14 sene önceki fiyatın.. Neyi kaybetmekten korkuyonuz?dağınık mal filan yok bankalarda 10 senedir eritilemeyen mal var
Yani ben genel anlamda cevap vermiştim, ama siz 'sen' dili kullanarak özelleştirdiniz madem,
Kendimce;
-Çok düştü diye alınmaz, kalkış emaresi gözlenir, gidecek diye alınır.
-Çok düştüğü zaman bazen 3-4 yıl yataya sıkıştırır, o marja sıkışıp kalanlar çile çeker.
-Bütün birikimlerimin kestirilemeyen bir yapıya hapsolmasını, kuşa dönmesini istemem, korkarım, defalarca bunu gördüm yaşadım.
-Her an fikir değiştirebilirim, sadece bir formasyona bir harekete bakar, neticede tek kademede alıp tek kademede satabilecek kadar sermayem..
Şunu yaşadık biz, sıkıştık kaldık orada 3-4 sene
https://s3.tradingview.com/snapshots/0/0XSnqhYU.png
Şöyle bir şey gelişirse, neden almıyalım, misal sadece...
https://s3.tradingview.com/snapshots/p/Pv4I8HaN.png
Bence bilgilerinizi güncellemenin vakti gelmiş.
Midas diye yerli bir aracı kurum çıktı yeni, komisyonsuz (ya da çok düşük komisyonla) alım-satım yaptırıyor yabancı ülke borsalarında. (şimdilik sadece ABD var sanıyorum) Interactive Brokers Amerikan hisselerinden 1 dolar alıyor komisyon. TdAmeritrade var, bir başka yabancı aracı kurum. O da komisyonsuz olması lazım.
https://eksisozluk.com/midas-menkul-degerler--6680170
https://eksisozluk.com/interactive-brokers--5451336
https://eksisozluk.com/tdameritrade--5313164
Arayana yol çok.
IKBR ile TdAmeritrade'i kripto ile ilgilenen 1000 kişiye sorsanız 10 tanesi ancak biliyordur. Yurtdışında borsa yatırımı olan herkes bu kurumları iyi bilir. Şu linkini verdiğim 3 başlığa bir bakın 10 kişi falan yazmış. Üstüne bir de gidin binance başlığına bakın ekşideki, yüzlerce giri var.
1000 tl para ayırabilen birisi de gayet yatırım yapabilir yabancı borsalara. O büyük yüzlerce dolar komisyonlar biteli çok oldu.
Merkez Bankası iflas bayrağını çoktan çekti.!!
Türkiye’de herkesi sindirdiler.!!
Korkudan kimse Türkiye’nin iflas ettiğini söyleyemiyor.!!
Kamu bankalarının içi çoktan boşaltıldı.!!
Büyük Resimde tüm yollar Venezuela.!!
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
·
Hazine'nin iç borç stoku 1,8 trilyon TL. Bunun % 25'i yabancı parayla borç. Devlet de dolarizasyonun içinde.
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
·
Para politikası konusunda en sevdiğim cümle "para politikasındaki sıkı duruşumuz devam edecektir" cümlesi. Sanki bir para politikası varmış da geriye onun sıkı duruşu kalmış gibi. Bir de piyasanın bu cümleyi hala olumlu karşılamasına hayranım.
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
Bir ülkede kurlar, faizler ve vergi oranları sürekli yükseliyorsa o ülkenin ekonomi politikasında sorun var demektir.
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
·
Kimse dinlemese de gerçekleri konuşmaya devam etmek gerek. Gerçekleri konuşmazsak bir süre sonra gerçeğin ne olduğu unutulur.
Buradan aşağısı Venezuela, yukarısı IMF. Benim gönlümden IMF yine gelir gibi geçiyor. Aşağı gitme ihtimali de var tabi ama işte buralar maliyet düşürerek zamana yaya yaya ufak ufak biriktirme zamanları bence bist için.
Fazla açılmadan tabi. Mortingen olma ihtimali de sıfır değil.
~ yatrırım tavsiyesi değildir~
Malta vatandaşlığı alan Türk zenginlerin sayısı artmaya devam ediyor. Malta hükümetinin açıkladığı listeye göre, yüzbinlerce euro ödeyerek Malta vatandaşlığı alanların arasında çok sayıda zengin ve ünlü Türk vatandaşı da bulunuyor.
Malta Cumhuriyeti, Resmi Gazetesi’nin 31 Aralık 2020 tarihli sayısında 2019 yılında Malta’dan vatandaşlık almaya hak kazanan 3 bin 170 kişinin isimlerini yayımladı.
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 2019 yılında Malta’da yabancılara vatandaşlık verilmesini sağlayan ve tam ismi Citizenship by Investment (Yatırım ile Vatandaşlık) olan programla 45 Türk Malta vatandaşlığı almaya hak kazandı.
Koton ve SahibindenCom'un patronları da aldı
Söz konusu kişiler arasında hızlı moda markası Koton’un Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve eşi Gülden Yılmaz ile kızları Deniz Yılmaz ve oğulları Ege Yılmaz dikkat çekti.
Sahibinden.com adlı seri ilan ve alışveriş sitesinin kurucusu ve sahibi Taner Aksoy ve ailesi, Ankara’nın ünlü sanayicilerinden ve Gen İlaç’ın sahibi Abidin Gülmüş, inşaat sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Habib Cem Bahadır ve eşi Mine ile son dönemde lüks yaşantısına dair sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken çocukları Emir Bahadır da Malta vatandaşlığı alanlar arasında bulunuyor.
Bugüne kadar kimler aldı?
2017’de Sabancı ailesinden Suzan Sabancı Dinçer, Ceyda Sabancı Dinçer, Çiğdem Sabancı Bilen, Haluk Akay Sabancı gibi isimler Malta’dan vatandaşlık almıştı. 2017'de gelir
vergisi rekortmenleri arasına 10'uncu sıradan giren Gönenç Gürkaynak ve avukat eşi Serra Ayşe Başoğlu Gürkaynak, Kurukahveci Mehmet Efendi adıyla bilinen kahve şirketinin marka sahipleri Hulusi Kurukahveci, Nezlihan Akyürek Kurukahveci, Hulusi Doruk Kurukahveci, ilaç şirketi Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut, kardeşi Nesrin Esirtgen ve oğlu İbrahim Barut, Orta Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Karamancı, Reha Tekstil'in sahibi Mehmet Reha Demirdağ 2017’de Maltavatandaşlığı almıştı.
2018 yılında Türkiye’den 78 isim Malta pasaportu alırken, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı listede en dikkat çeken isim olmuştu. Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, Tekfen Holding kurucu ortaklarından merhum Feyyaz Berker’in kızı Meltem Berker de Malta vatandaşı olmaya hak kazanan isimler arasında yer almıştı.
Malta Cumhuriyeti, Resmi Gazetesi’nin 31 Aralık 2020 tarihli sayısında 2019 yılında Malta’dan vatandaşlık almaya hak kazanan 3 bin 170 kişinin isimlerini yayımladı.
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 2019 yılında Malta’da yabancılara vatandaşlık verilmesini sağlayan ve tam ismi Citizenship by Investment (Yatırım ile Vatandaşlık) olan programla 45 Türk Malta vatandaşlığı almaya hak kazandı.
Koton ve SahibindenCom'un patronları da aldı
Söz konusu kişiler arasında hızlı moda markası Koton’un Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve eşi Gülden Yılmaz ile kızları Deniz Yılmaz ve oğulları Ege Yılmaz dikkat çekti.
Sahibinden.com adlı seri ilan ve alışveriş sitesinin kurucusu ve sahibi Taner Aksoy ve ailesi, Ankara’nın ünlü sanayicilerinden ve Gen İlaç’ın sahibi Abidin Gülmüş, inşaat sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Habib Cem Bahadır ve eşi Mine ile son dönemde lüks yaşantısına dair sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken çocukları Emir Bahadır da Malta vatandaşlığı alanlar arasında bulunuyor.
Bugüne kadar kimler aldı?
2017’de Sabancı ailesinden Suzan Sabancı Dinçer, Ceyda Sabancı Dinçer, Çiğdem Sabancı Bilen, Haluk Akay Sabancı gibi isimler Malta’dan vatandaşlık almıştı. 2017'de gelir
vergisi rekortmenleri arasına 10'uncu sıradan giren Gönenç Gürkaynak ve avukat eşi Serra Ayşe Başoğlu Gürkaynak, Kurukahveci Mehmet Efendi adıyla bilinen kahve şirketinin marka sahipleri Hulusi Kurukahveci, Nezlihan Akyürek Kurukahveci, Hulusi Doruk Kurukahveci, ilaç şirketi Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut, kardeşi Nesrin Esirtgen ve oğlu İbrahim Barut, Orta Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Karamancı, Reha Tekstil'in sahibi Mehmet Reha Demirdağ 2017’de Maltavatandaşlığı almıştı.
2018 yılında Türkiye’den 78 isim Malta pasaportu alırken, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı listede en dikkat çeken isim olmuştu. Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, Tekfen Holding kurucu ortaklarından merhum Feyyaz Berker’in kızı Meltem Berker de Malta vatandaşı olmaya hak kazanan isimler arasında yer almıştı.
Sn Patrick Bateman,
Sizin ve Sn Başkara' nın imalarını tam anlıyamıyorum, seviyor musunuz, gömüyor musunuz belli değil..
O bir anlatımdı, misaldi, beğenmediyseniz, şöyle alengirlisini koyayım...YTD
https://i.ibb.co/hMjybBD/XU100-Prima...7-PM-1-day.png
Bankalardan örnek verildiği için söyleyeyim yine.
Dünya genelinde çoğu büyük banka hissesi yerinde sayıyor. Almanya'nın medar-ı iftiharı Deutsche Bank 10 sene önceki değerinin 3'te 1'inde borsadaki değeri.
https://www.investing.com/equities/deutsche-bank
Bu da Citibank:
https://www.investing.com/equities/citigroup
Amerika'nın en büyük 3. bankası Citi'nin market değeri 150 milyar dolar. Bitcoin'in market değeri 1 trilyon'un üzerinde. Ünlü filozofun dediği gibi buna kargalar güler.
Şunları gördükten sonra Gar**ti iyi bile gidiyor diyebilirim. :p Merkez Bankaları rahat bırakmıyorlar ki bunları işlerini yapsınlar...
150 milyar ya... 150 milyar para mı lan **! diyesim geldi. Şu kaybolan 128'in üstüne az bişey kredi çekseydik Citibank'ı alırdık ya. :p
O ikisi uzerlerinde tasidiklari zararli hasarli turev pozisyonlarindan
Olmasi gerekenden daha degerli olmasin sakin
Akepenin atadığı Konya Valisi ile akepeli konya belediyesi birbirine girmiş. Rezalet dizboyu. "128 Milyar dolar nerede"den sonra "6 milyon TL nerede" durumu...
Konya’da ‘6 milyon nerede?’ kavgası kızışıyor! ‘Valinin açıklamalarını valilik yalanlıyor’
Konya Valiliği ve AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan’ın valiliğin belediyeye esnafa destek için 6 milyon TL verdiği iddialarını yalanladı. Valiliğin açıklamasına tepki gösteren Karamercan, “Valinin toplantıda söylediğini valilik yalanladı" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...liyor-6381789/
Walla benim o grafikten anladığımı net olarak yazdım yukarıda.
Grafiği gayet güzel buldum. Yerme gibi bir durum yok. Zaten grafik paylaşan birini neden yereyim. En fazla görmezden gelirim. Bir yol ayrımında olduğumuz belli. Burada doğru kararları alanlar ya kendisini büyük bir beladan korumuş olacak ya da çok sağlam kar elde edecek önümüzdeki dönemde.
Bist dolar bazında dipte işte tarihsel olarak buralardan sekiyor. Yine seker mi sorusunun cevabı için beklentimi de yukarıda verdim.
Maliyet düşürerek belli yüzdeler ile zamana yayarak buradan giriş yapan birisi için aşağı senaryosu korkutucu değil tam aksine iyi birşey.
Aşağının da aşağısı olursa sıkıntı başlıyor. O büyük problem.
küçük şehir dediğin nedir, ilçelerde zaten yoğun bakım ünitesi pek bulunmaz
il bazında yoğun bakımları %50'den düşük hangi yerler var biliyorsan aydınlanalım..?
ayrıca sadece 5 büyük şehrin yoğun bakım yatak sayısı bunların açıkladıkları toplam hasta sayısından fazladır..
yoğunluk neden yaşanıyor o zaman 2.900 ağır hastayı 3 büyük şehrin yoğun bakımı karşılayabilir zaten..?
Sorun yok o zaman, teşekkür ederim.
Bankalarda ağırlıklı görünüm bu, hala kalıp aşağıya gibi..tabi küçük de olsa bir kompleks senaryo da var, flat W+expanding flat X ve yine flat y, bu son flat Y nin ilk üçlü A sını düşüş yönünde çizmiş olabiliriz, tekrar üçlü bir çıkış gelebilir, ve nihayet en sonunda 5 li düşüş gelir kalıp tamamlanır, ama şimdilik böyle bakılmalı..yani nasıl neye dayanarak alalım hikayesi...YTD
https://www.tradingview.com/x/f2Xp69cW/
Benim yaşadığım küçük şehirde biri kadın-doğum olmak üzere 2 hastane var,kadın-doğum hastanesinde tek bir birim hariç tamamı kovid servisi oldu ayrıca karşı hastanenin cerrahi servisleride kovide döndü,çevre ilçelerde benzer durum,evet hala yatak bulunabiliyor eğer diğer tüm servisleri kapatırsanız.....
Halka arzda 20 yılın en iyi ilk çeyreği yaşandı
EY'nin “Global Halka Arz Trendleri 2021†raporunda, küresel likidite bolluğu ile halka arzda 20 yılın en verimli ilk çeyreği yaşandığı ve yılın ilk çeyreğinde halka arzlar yoluyla elde edilen gelirin 105,6 milyar dolar gerçekleştiği belirtildi.
Yerel paralara akım var.
Şili'de yapılan araştırmada, Sinovac Biotech Ltd.'nin geliştirdiği Kovid-19 aşısının virüsü önlenmede yüzde 67 etkili olduğu açıklandı.
Yaz sonu tünelden çıkış var...
ABD'de tüketici güveni 1 yılın zirvesine çıktı
Tüketici güveni Nisan'da bir önceki aya kıyasla 1,6 puan artarak 86,5 değerine yükseldi...
Dünya iyileşiyor. Kriz borazanları pozisyonlarında (en azından) bu yıl park ettikleri yerlerde çok para kaybedecek...
Dünya Çelik Birliği, küresel çelik talebi beklentisini yukarı yönlü revize etti
Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), 2021 küresel çelik talebi büyüme tahminini küresel ekonomideki toparlanma nedeniyle yüzde 4,1'den yüzde 5,8'e yükseltti
Bu yıl kriz miriz yok.
Dolar haftanın hangi günü 7xx li seviyelere inecek? Bilene
https://www.beymen.com/p_pal-zileri-...meticsCategory
Bu şey, 3800 TL imiş.
L.Elvan: Kasımdan beri döviz satışı yapılmadı.
Hadi bakalım...
Halk 8,50 ye yaklaşınca elindekileri boşaltıyor anlaşılan.
Hele, adamlar 1 milyona kılçıksız 365 günde GARANTİLİ 200 bin kazanç verirken,
Bu dolar nasıl çıkacak?
AKP li belediyeler aracılığıyla insan kaçakçılığı iddiası.
Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla Almanya ya gidenlerin Türkiye ye dönmediğinin ortaya çıkması ile başlayan insan kaçakçılığı iddiası, diğer AKP li belediyelere de sıçradı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ddiasi-1829139
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan:
-Bütçede yer almayan ancak COVİD-19 nedeniyle harcama yapma zorunluluğu olan alanlar ortaya çıktı, şu an 2021 yılı için 46,5 milyar TL ekstra bir harcama yapılmasını bekliyoruz
-Kamu maliyesi alanında oldukça disiplinli bir şekilde hareket ediyoruz
Elvan:
-Bütçe açığı hedefiyle mali disiplin alanındaki kararlılığımızı net bir şekilde ortaya koymak istedik
-Bütçemizde kalıcı gelir artışını sağlayıcı bazı tedbirler aldık
Elvan:
-Enflasyonla mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceğiz
-Güven ortamını tesis etmek bizim en temel ilkelerimizden biri, kısa vadeli kazanımlar uğruna asla orta ve uzun vadeli kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz, asla popülist yaklaşım içinde olmayacağız
Bu kadar mı yüzsüzlük olur?
https://www.memurlar.net/gazeteler/2021/4/19/turkiye/
Hala betoncular devlet desteği bekliyormuş...
Yine 2022 de 064 lü faizlere geri dönüş yaşanır mı?
Şimdi parayı yüzde 20 den faize yatır.
Vadeli gayrimenkul al.
2022 de 0,64 gibi bir oran olursa bu gayrimenkulu iyice şişmiş fiyattan sat ve dolara geç .
Yüzde 20 den kazan+ sonra gayrimenkul değer artışından kazan + ve finalde seçim sonrası devalüsyondan kazan.
Ülke ne hale gelmiş...
BU ARADA GAYRİMENKUL de HER TÜRLÜ TİCARETTE de FİYATLARI ŞİŞİRENLER ARSA SAHİPLERİDİR.
Hükümetin bunlara ağır vergiler getirmesi gerekir.
https://www.memurlar.net/gazeteler/2021/4/19/turkiye/
Morgage ile kredi kullanalar için saadet zinciri sona eriyor.
300 milyar kredide geri ödeme oranı yüzde 9 muş.
Pegasus yurtdışı tahvil ihracı için bankalarla anlaşma imzalamış.
Diğer yandan yeni halka arz olan şirket sayısı artış gösteriyor. Halka arz olan olana.
Bazı şirketler de bedelli sermaye artırımına gidiyor.
Tüm bunlar canlıya ulaşmak için. Tahvil ihraç et gelsin para, halka arz et gelsin para, bedelli yap gelsin para.
Nakit’in kral olduğu bir dönemdeyiz bana göre.
Elvan: Fiyat istikrarının olmadığı bir ortamda sağlıklı büyümeden, yatırımdan, üretimden, istihdamdan bahsedemezsiniz
Elvan:
-Temel problemimiz büyümenin finansmanında yatıyor, iç tasarruflarımız yatırımlarımız için yeterli değil
-Bunu dış tasarruflarla sağlamak durumundasınız, herhangi bir aksaklık olduğunda kurlarda bir oynaklık görüyorsunuz, bu da enflasyon üzerinde bir baskı oluşturuyor
Elvan: Artık bölgesel tedarik merkezleri oluşturulması yönünde bir kanaat oluştu, Türkiye burada çok önemli bir avantaja sahip
Elvan : Merkez Bankası Rezerv Tartışması) Hazine ile Merkez Bankası arasında yapılan protokol ve yapılan işlemler tamamen yasaldır
Elvan: Burada kesinlikle yasal olmayan bir durum söz konusu değil, kesinlikle bir yolsuzluk söz konusu değil
Elvan: Bu işin gerçek sahibi Merkez Bankasıdır, teknik düzeyde bir açıklama yapmadan Benim bir açıklama yapmamın MB'nin bağımsızlığı üzerinde bir gölge oluşturabileceğini düşünerek açıklama yapmadım, MB'den teknik açıklama geldiği için ben de açıklama yaptım
Elvan: Döviz satışı ile oluşan TL, APİ ve swap üzerinden bankalara kullandırıldı