"Faiz indirilirse hiçbişi olmaz, para fışkırıyeaahhh" diyen arkadaşlara gelsin bu haber...
https://bankadunyasi.com/bloomberg-t...-milyar-dolar/
"Faiz indirilirse hiçbişi olmaz, para fışkırıyeaahhh" diyen arkadaşlara gelsin bu haber...
https://bankadunyasi.com/bloomberg-t...-milyar-dolar/
köşe yazarı selvi boylu şaaapıı,
bankanızın müşteri temsilcisi olmasını ister miydiniz?
SABAH: Yeni yol haritası belirlendi: Finansal şoklara karşı kararlı duruş
Sabah Gazetesinde yer alan habere göre: Yeni ekonomik yaklaşım ile dinamik ekonomik yapıya uygun politikalar yürütülecek. Dolar ve Euro'daki kur operasyonları başta olmak üzere illegal yöntemlerle gerçekleştirilen finansal şoklara ve faize karşı kararlı bir duruş sergilenecek. Üretim ve ihracata öncelik verilecek.
Batı cephesinde değişen bir şey yok....
Türkiye Gazetesi: Döviz atağı kılıflı Kavala'yı kaçırma planı
Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre: Batılı ülkelerin Osman Kavala ısrarına dikkat çeken araştırmacı-ekonomist Bartu Sorel, Kavala'nın 'kurtarma stratejisi' dahilinde yurt dışına çıkarılması ve Belçika, Almanya veya Fransa'da kurulacak yeni bir merkezde Türkiye karşıtı faaliyetlerde bulundurulma amacı güdüldüğünü belirtti.
Dolarda oynaklık yine DIJ GÜÇLERİN Oyunuymuş....
Yenişafak: Yeni model 3-4 ay içinde etkisini gösterir
Yenişafak Gazetesinde yer alan habere göre: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmaylarının katıldığı önceki günkü toplantıda 'kur spekülasyonları' ele alındı. Faizi düşürme kararından sonra döviz kurunda bir artış beklendiği ancak ani artışın 'operasyon' olarak değerlendirildiği öğrenildi. Sürecin sabır ve sükunetle yürütüleceği belirtilirken, "3-4 ay içinde yeni ekonomi modelinin pozitif yansımaları görülecek" tespiti yapıldı.
3-4 aylık dolar forward lar düşecek mi?
Faizler düşürülerek borsa suni şekilde şişiriliyor diyebiliriz o zaman... Bunun geri vitesi efsane ötesi olur.
ytd
Uğur ağabey.!!
Stagflasyon ortamında ekonomi çöker.!!
Çöken ekonomide hiç bir şirket kar edemez.!!
Hep zarar yazar.!!!
Bu ortamda en sağlamı her şeyin fizikisi en garantilisi.!!!
Ciğeri kediye teslim etmeyeceksin.!!
Kendime masallar.!!:oleyo:
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
öğretmenleri imam kadrosuna alalım biraz gözleri para görsün.
bu rezil yönetimin getirdiği nokta.
geçmiş zaman öğrendiğim bir olay,
yer ümraniye dudullu
bir inşaat firması,
firmaya yakınım biri gelecek ilgilenin diye telefon gelir bir tarikat şeyhinden.
üsküdar da bir caminin imamı gelir.
o dönem 400k satılan bir evi
imam bey 150k satın alır.
gelinen nokta budur.
50.000 bin liraya 32 gün faiz yüzde 12 faiz.
50.000 bin lira ihtiyaç kredisi aylık 1.79 = 21.48 faiz
servet transferi başka nasıl yapsın adamlar?
Tufe 30a giderken -10-15 negatif getiri ile 3.4 ay nasil dayancaklarmis çok merak ettim.
PISA testi 2018 sonuçları açıklandı: Türkiye yine tüm alanlarda OECD ortalamasının altında
https://ichef.bbci.co.uk/news/640/cp...ths_640-nc.pngAlıntı:
Türkiye'de 15 yaşındaki öğrencilerin yüzde 73'ünü temsil eden 186 farklı okuldan 6 Bin 890 öğrenci teste girdi.
Her ne kadar 2015 sonuçlarına göre Türkiye'deki öğrencilerin puanları artsa da, PISA 2018 sonuçlarına göre Türkiye "okuma, matematik ve fen bilimi" alanlarının tamamında OECD ortalamasının altında kaldı.
O yüzden Jet Fadıl 2023'te aday olsa kazanabilir bu memlekette.
Sonra birde utanmadan bunlar her cuma avazları çıktığı kadar çığrınırlar "Kul hakkı yemeyin, haram lokmadan sakının!" diye bi taraflarını yırtar höykünürler. Üstüne bir de namaz çıkışı gariban halktan yardım dilenmeyi de ihmal etmezler ! Bunlar kul hakkı değil de ne şimdi. Onun bunun torpiliyle saadet sürüp cukkayı indiragandi yap. millet asgari ücretle 30 yılda ev sahibi olabilirmiyim diye hayallerle avunurken sen yarısından ucuza kon. bu örnek şu an yaşanmakta olanların milyonda biri falandır gerçi o da işin daha vahim boyutu.
Viopta utulursunuz.cok.kucuk bir araliga oynamaniz lazim.yani tahmin etmelisiniz.yuksek girerseniz.ya terste kalirsaniz utulursunuz.oyunu iyi bilmelisinizki kazanin.
Ben size samuray kilici versem.ne kadar surede ogrenirsiniz?bir yerinizi kesmeden...
Viopta o kadar zordur.stopsuz olmaz.
13 yıl önce borsaya başladım, aktif işlem olarak spot tarafta 8 yıllık borsacı, son 3 4 yıldır da portföyü endekse karşı hedge amaçlı viop kullanan biri olarak, geçen sene Temmuz'da kar etmek için VIOP'a girdim, bi kere mart ayında sağlam battım, verdiğim emeğe karşın faiz ile kafa kafaya da anca gelebildim. Çok zor bir piyasa.
Kod bilgim var ekran bilgim var yazılım yapıyorum vs.. ve çok da çalışıyorum ama anca yeni yeni toparlandım ki bundan sonra batmayacağımın da tabi garantisi yok :)
Gerçekten zor bir piyasa. Kimseye tavsiye etmem gerek yok.
viop voip dalgalı kaldıraçlar piyasası bunların hikmetinden sual olunmaz. bulut gibin bişey.
efendi gibi hissenizi, dolarınızı altınınızı alıp üstüne yatın.
ytd.
valla viopta param sürekli olur son 1 yıldır sadece çok net trend gördüğümde, para girişi gördüğümde işlem yapıyorum. Onda da kv karı alıp flat oluyorum genelde gün sonlarında. hafta sonu ve uzun tatil süreçlerine full flat girerim. Paraya gecelik faiz işlediği için orada her zaman para tutarım ama her zaman pozisyonda olmam.
Kullanmasını bilene ferrari gibidir. Ama ferrari ile bağcılarda gezerseniz veya köy yolunda 300 km hız yaparsanız kaza garantidir.
Vioptan geçimini sağlayan çok kişi biliyorum ama karlarını mutlaka düzenli olarak sistem dışına çıkartıyorlardır. Ben öyle yapıyorum mesela. Viop'ta sağlam psikoloji lazım, bilgi çok yüksek olsa da hırs felakettir.
Not : Henüz batmadım :)
Viop ta olay, robot yada algo da bitiyor. Çok kazanma hırsına kapılmamanız önemli. Benim hedefim yıllık %250. Algoyu bunu hedefleyerek yaptım, ama üstü gelirse de hayır demem:-)
Tek sıkıntı yabancının piyasadan çekip gitmesi. Yabancı kendi kazanırken sizinde kazanmanıza müsaade ediyor ancak bademler sadece kendi kazanmak istiyor. Dolayısı ile piyasa daha da zorlaşıyor ya da zorlaşacak. Ytd.
Algo da verdiginiz kosullar hep aynimi ?yatay piyasada sacmalar .cok fazla al sat cikar.isin asli bakarak karar vermek.
Algoya gerek yok. Bir iki ters indikatoru takip edin yeter. Mesela biri var, dolar aldiysa tepeden almistir.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar 11.999 da tutuyorlar.fakat yuro salmislar gibi.baraj yikildimi gitti.
Xbank ekside iken Hlakb %6 yukarida kapatti..
Yarin Kavala durusmasi var..
Bir isaret midir??
Syg,