Sayfa 881/1006 İlkİlk ... 381781831871879880881882883891931981 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 7,041 - 7,048 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. "Faiz indirilirse hiçbişi olmaz, para fışkırıyeaahhh" diyen arkadaşlara gelsin bu haber...

https://bankadunyasi.com/bloomberg-t...-milyar-dolar/
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2. Red face

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Açıkçası elle yapılacak iş değil, robot lazım. Çoğu zaman da para kazanılacak bir fark oluşmuyor, son iki üç günkü dalgalanmaya özel bir durum oldu. Ben de fırsatı görünce daldım yoksa yaptığım iş değil.
    Diğer arkadaş da gündüz yazmış zaten:

Bir işlemimi örnekleyeyim:
    Dün öğlen gibi şubat 2022 vadeli dolar alım (long) kontratını 13,56 liradan aldım, aynı anda mart 2022 vadeli kontratı da 14,025 den sattım. Alıcı satıcı fiyatlarına bakıp bu farkın oluştuğunu gördüğümde aktiften işlem yaptım pasif emirle değil, yani bu fiyattan alıcı ve satıcı hazırda vardı.
    Bu demek ki şubat sonu 1000 doları 13,56dan alacağım, bir ay tutup mart sonunda 14,025ten satacağım. Kurlar ne olursa olsun benim alış satış fiyatım bu olacak. Aradaki 46,5 kuruş kazanç da bana kalacak, yıllığa vurursanız %41,1 kazanç ediyor. Risksiz olduğu için mevduatla karşılaştırılabilir. Bundan %10 stopaj vergi alıyor devlet, artı aracı kuruma komisyon çıkınca %34 net yıllık gibi oluyor gerçekte. Normalde bu getiri piyasa faiz oranı kadar olur (%15-20 arası) yani bu işi yapmaya değmez. Dün anormal bir durumdu.
    Şubata marta kadar beklemek de şart değil ortalık yatışınca bu fark kapanır o zaman pozisyonları kapatabilirsiniz. Dün ilginç bir şekilde akşam üstü yani güniçinde fark kapandı hatta olması gerekenden çok kapandı. Ben de beklemedim, şubat kontratı 12,60 satıp, mart kontratı 12,72'den alarak kontratları kapattım. Bakın 46,5 kuruş fark 12 kuruşa düşmüş. Dolar düştüğü için şubat kontratından 96 kuruş zarar ettim ama mart kontratından 130,5 kuruş kar ettim. Dolayısıyla toplamda 34,5 kuruş kar oluştu (kar vergisi ve komisyonlar çıkılacak).
    Bunu büyük hacimde yapınca ciddi kar oluyor, risksiz işlem olduğu için kaldıraçla büyük pozisyona girilebilir.
    Benzerini hissede de yapabilirsiniz orada kardan stopaj da yok ne kazanırsanız cebinize.
    Uzak vadelerde ve hisselerde likidite olmuyor, alış satışa dikkat etmek lazım, pasif emir girerseniz robotlar canınıza okur size göre fiyatı ayarlar yem olursunuz. Uğraşmak lazım.
    VİOP dolar böyle bir şey mi?

Bu geceyarısından itibaren benzinde 46, motorinde 43, otogazda 26 kuruş zam bekleniyor. Cumartesiden itibarense benzin ve motorinde 55 kuruş indirim öngörülüyor.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

3. köşe yazarı selvi boylu şaaapıı,
    bankanızın müşteri temsilcisi olmasını ister miydiniz?
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4. SABAH: Yeni yol haritası belirlendi: Finansal şoklara karşı kararlı duruş

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre: Yeni ekonomik yaklaşım ile dinamik ekonomik yapıya uygun politikalar yürütülecek. Dolar ve Euro'daki kur operasyonları başta olmak üzere illegal yöntemlerle gerçekleştirilen finansal şoklara ve faize karşı kararlı bir duruş sergilenecek. Üretim ve ihracata öncelik verilecek.

Batı cephesinde değişen bir şey yok....

5. Türkiye Gazetesi: Döviz atağı kılıflı Kavala'yı kaçırma planı

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre: Batılı ülkelerin Osman Kavala ısrarına dikkat çeken araştırmacı-ekonomist Bartu Sorel, Kavala'nın 'kurtarma stratejisi' dahilinde yurt dışına çıkarılması ve Belçika, Almanya veya Fransa'da kurulacak yeni bir merkezde Türkiye karşıtı faaliyetlerde bulundurulma amacı güdüldüğünü belirtti.

Dolarda oynaklık yine DIJ GÜÇLERİN Oyunuymuş....

6. Yenişafak: Yeni model 3-4 ay içinde etkisini gösterir

Yenişafak Gazetesinde yer alan habere göre: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmaylarının katıldığı önceki günkü toplantıda 'kur spekülasyonları' ele alındı. Faizi düşürme kararından sonra döviz kurunda bir artış beklendiği ancak ani artışın 'operasyon' olarak değerlendirildiği öğrenildi. Sürecin sabır ve sükunetle yürütüleceği belirtilirken, "3-4 ay içinde yeni ekonomi modelinin pozitif yansımaları görülecek" tespiti yapıldı.

3-4 aylık dolar forward lar düşecek mi?

7. "Hiçbişi olmaz"cılara gelsin...

Alıntı Originally Posted by bikmisbroker Yazıyı Oku
    Hep yazdım, yine yazayım;
    1993 yılında Bogazici Üniversitesi diplomalı ekonomi profesörü Bayan REIS Tansu Çiller düzenli olarak her ay 'faizi' düşürdü.
    31 Aralık 1993 de Borsa tavan değerden yılı kapadı.
    Ancak talimatla indirilen faiz nedeniyle 1994 yılında $ patladı ve 3'e katladı.
    O zamanki Başbakan Tansu Ciller'i çevresi havaya sokmuş dedilerDi!
    FAIZI SIHHATLI EKONOMILERDE PIYASA BELIRLER TALIMATLA INDIRTILIP CIKARTILAMAZ.
    Ve gecelik faizler %3000 lere fırladı. 40 Yas alti gençlerimiz bunları bilmezler, TARİH İŞTE!
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    SABAH: Yeni yol haritası belirlendi: Finansal şoklara karşı kararlı duruş

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre: Yeni ekonomik yaklaşım ile dinamik ekonomik yapıya uygun politikalar yürütülecek. Dolar ve Euro'daki kur operasyonları başta olmak üzere illegal yöntemlerle gerçekleştirilen finansal şoklara ve faize karşı kararlı bir duruş sergilenecek. Üretim ve ihracata öncelik verilecek.

Batı cephesinde değişen bir şey yok....
    hey allahım ne günlere kaldık
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 881/1006 İlkİlk ... 381781831871879880881882883891931981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •