242 geçerse 246... genç..
Filmin sonu taban serileri olacak gibi
Printable View
Yapi kredi vakifbanki yakalamis. Memed abi ses ver obo var mi yok mu? Yapi kredi halkbanki da yakalar gecer. Vakifbankin ve halkbankin yeni rakibi TSKB. Bir kac yila oda gecer bunlari. Sekerbank halkbank vakifbank sifira kadar birbiriyle kapisirlar.
233600 LONG lar 240600 den kapatıldı..
Garanti geri alım safsatası ile attığı kazığı sonunda çıkardık..
Geri dönüş çöküş şu bu beklediğimden değil..1 gün için kar ettik aldık..viop yatırım değildir sonuçda..
çok güzel konuşmuşsun
ben kara kemal e ait VİOB için açıklamalarını toparlayıp herhangi bir ortamda sorulursa kemal kardeşimiz detaylı bir şekilde açıklamış faydalanın diye iletebilirim
teşekkür ederim kemal bey kardeş ve yardımcı olan değerli bilgi veren kişilere...
yapı kredi 2 lirayken 25 cent civarıydı hatta burlara da yazıldı çizildi..
2 lira 03 deyken tam 25 cente inmiş olması lazım ....
bu kaad falan iyi de yönetiliyor... hele iş bank bence çok iyi yönetiliyor.
neden böle oluyor anlamıyorum....
Bankaları alan zamanı gelince çok kazanacak.Ne kadar bekler max. 2 -3 yıl gibi.
Hatta konjoktür değişince sanayi sat, banka al modası olabilir.
Borsaya açık olmayan ziraat bankasının %30 u satılabilir, stratejik ortak olarak alınabilir ADQ. TT nin bankalardaki hisseleri satılsın. THY nin yönetimi devlette kalacak şekilde %20 civarı hisse satılabilir. Tcell ve aselsanın %5-10 arası payı satılabilir.
Ay, uy yapmaya gerek yok. Kamunun bu şirketlerine elin almanı, fransızı yatırım yapacak değil ya..rus un, çin in ortak olmasından iyidir.
Burada önemli olan fiyat..mesela telekoma avrupalı 2 milyar dolar eder diyorsa, arap 4 milyar eder diyor, 4 milyar üzrinden satarsın arapa.
Ayrıca, bu tür ortaklıklar, islami finanstan aldığımız payı da artırır..istanbul finans merkezi olacaksa, bu fonla stratejik ortaklık güzel sonuçlar verebilir.
Şimdi...siyasi görüş olarak akp bu işten prim sağlar diye istemeyenler olacaktır...ben olaya tarafsız bir gözle bakıyorum, hangi partinin işine yarar o kısımla ilgilenmiyorum...memleketin içinde bulunduğu durum itibariyle bu tür bir satışın ülke için faydalı olacağını düşünüyorum.
Madalyona 2 taraftan bakmak gerek badem sistemi geldiğinden beri TL bazlı borsada doğru hamleler yapan hep kazandı onlarla beraber.Halada kazanıyor yalnız olay onlarında kontrolünden çıkan ekonomi hamlelerine bakılırsa ülke zor durumda , Hazine ve maliye bakanının yardımcısı çıkıp bu model tutsun diye dua edin diyorsa B planları yok artık , dış borç ortada , kasadaki para ortada bir akşam veya sabah ülkeyi yönetenlerin yapısı gereği çok değişik konuşmalarla bütün borsayı kan gölünede çevirebilir.Şartlanmamak gerekir bana göre .Diyorsunuz ya yabancı kaçıyor diye bu adamlar koku almasalar her yükselişi satış olarak kullanmaz.
Bence satışa uygun şirket Turk telekom
2025 de imtiyaz bitiyor ve bedava devlete geçecek
o nedenle
Bankalar TT yi varlık fonuna satarlar
sonra 2025 de bitecek süre 2040 falan yapılır
ve düzgün bir fiyata kısme veya tamamen satılır
borsa da da hisselere doping olur
Derinlik gereken olursa ihtiyarin topiginde atiyorum: https://www.hisse.net/topluluk/showt...8565&page=1059
Istediginiz birsey varsa koyarim.
sindoma53 hocamında belirttiği gibi genel olarak bir ümitsizlik var .
Borsada "bugün olmadı, yarın olacak" modu ile umut tazeliyoruz.
Aslında bugün olmayan yarın da olmuyor.
Anlamamız zaman alıyor, geçte olsa öğreniyoruz!
Hisseler mehteran bölüğü gibi 2 ileri 1 geri 1 ileri 2 geri.
bu politikaları dünyada hiçbir kaynak finanse edemez. varlıklar da satıldığıyla kalır.
Hükümete yakın ihale alanından tutun , kendi tabanına kadar çoğu yüklü altın ve dolarda ,
Daha öncede yazdım burada kapalı çarşıda dolar bozdurup al sat yapan sofular çoktur , oturur konuşuruz gidip geldiğim zamanlar içinde , seçimi kay bedeceklerinde veya tereddütlerinde onlar ilk bozdurucak safta olucaklardır.
https://www.politikyol.com/bir-ihtimal-daha-var/
bana çok mantıklı gelmedi...
Piyasada para azaldı ,
Sıcak para yok bu yüzden piyasa karşılıklı işlemlerle hacim yaptırılıp ,
tahtalar arası hikayeleri daha önce bilinene tahtalar arası geçişlerle yön verilip tutulmaya çalışılıyor.
mesela krdmd bademcukler ne olacağını , ne haber geleceğini biliyor ben tredar ım 80-90 kademe aldım kaçtım , ama adamlar hikayeyi bildiğinden yukarı sürüyor , bakıyorsun kurumlardan yukarı fiyat revizyonları geliyor.:)
14 Aralıkta krdmd 300.000 lot satıyor yönetimden biri , bakıyorsunuz 17 aralıkta endeks %22 aşağı hareket başlatıyor bunlar tesadüfmü bu gördüğümüz , daha bir sürü yönettikleri tahta var , bu oyunları eskiden yabancı çeviriyordu şimdi iş bademcuklerde.
benim düşüncem net kozaa grubu veya tcell satılır...
ttkom da olabilir fakat onun sahipliği karışık...
thyao oy kaybettirir..
aselsan oy kaybettirir...
bankalar imkansız çünkü iktidar ordan her türlü dümeni çeviriyor...
ekgyo zaten satılamaz...
sn pit hükümet muhalefetin adayını neden öğrenmek istiyor , her grup toplantısında adayınız bile belli değil diye neden salvolar atılıyor.Çünkü onların kafasında 3 aday belli Kılıçdaroğlu,İmamaoğlu,Mansur bey hangsinin ismi çıkarsa onun üzerine karalama ve itibarsızlaşma başlayacak , belki ellerinde yalancı şahitli hikayeler çıkaracaklar bilmiyoruz bu süreç kolay bir süreç olmayacak , bakıyorum 2 haftadır gelen geçen kılıçdaroğluna adam değilsin diye sahaya çekmek için psikolijik savaş açılıyor ,Bunlar doğru değil bu yüzden süreç karmaşık ve zor bir süreç .
ağzına ...tığımın palası neye yardı şimdi... sabah sabah + 1.5 la açıp geri zekalı gibi aynı yerde süründürüp duruyon.
adam gibi açsan da alıyon mu veriyon mu ne halt yiyorsan ye..
Piyasa da zorlama bir şey var gibi. Hani çıkıyor ama olmuyor gibi. Sayın sindomanın dediği gibi para bitti sanırım.
Gücünüz biter ve son bir çırpınışla itelersiniz. Öyle saçma bir durum. :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok basit dünkü eregl ve krdmd takaslarına , bugunkü ile karşılaştırın oyunun karşılıklı ortalama ile bofa ve diğer kurumlarla nasıl döndüğünü görürsünüz , para girişi ile beraber , bugun ordan çıkan paranın bir bölümü bofa ile sise ye giriyor.
Bu ay pıst oyun sahası ekstrem bir haber olmazsa 1980-2070 oyun sahası ,
dow da beklenti sorulmuş orada ay sonuna kadar 34500 bekliyorum.
kolay gelsin
Piyasadaki malın çoğunu ele geçirdiğinde takaslardan da ne kadar daha mal kafana yiyebileceğini hesap ettiğinde fiyatı yukarı sürmek çok da maliyetli bir iş değildir..
Hele ki viop gibi ters bacağı olan yerde..
Birde o kadar kuvvetliki..
Tahtayı yıkacak gücü olan bile ulan bu benim de malımı alır daha da sürer malsız kalırım korkusu ile satamıyor..satmıyor..
bu oyun alanın da daha büyük kontrol demek..
5-10 arası endeks ağırlığı olan hisselerde işlem yapıyor..
Bir hissede yüklü satış karşısına çıkarsa misal EREGL ve BIM i sürmeye başladı mı endeks olarak karşısında duramıyorsun zaten.
Onun için endeks 240.000 de çok rahat olur..
300.000 de
DOW yüzde 4 çakıldığında yatayda tutup ertesi sabah DOW yüzde 1 tepki de yüzde 2.5-3 + gap da çekebilir..
Abu Dabi varlık fonu Türkiye sigorta ile ilgilenebilir Hisse anlık %5.13 primli.
Tcell de olabilir
Bist ve viop saat 16.30 açıklanacak ABD Tüfe verisini bekliyor.
Veri sırasında 16.25-16.35 arasında viopta büyük dalgalanma olabilir.Panik yapmayın.Veriye göre 16.40 civarında stabil olur.Viop altın,gümüş kontratlarında da dalgalanma olabilir.
Tüfe yıllık 7 bekleniyor.Daha aşağıda bir rakam gelirse borsalara olumlu yansır. 7 üzerinde bir rakam olumsuz olur.
düşerken hop THY devreye giriyor..
akçay; alacak adam da enayi değil... o da bakacak bu alacağım malın ederi nedir; bana faydası nedir, benim ihtiyacım nedir...
kozaa diyorsun; hangi madeninde ne kadar altın var az çok belli... bunun dışında bir numarası yok; abu dhabi gelip ne yapacak burda madeni.. 10 liralık altın madenini 5'e satacaklarsa alır belki; onun da satıcı açısından bir manası yok...
keza telekom sektörü, gelirler TL ama devamlı bir altyapı yatırımı gerekiyor... fiyat konusunda ciddi rekabet var, numara taşıma geldiğinden beri birinden diğerine geçmek 5 dakikalık iş... sende bilmemkaç milyar dolar olsa gelip Türkiye'den telekom sektörüne mi girersin mesela...
adamlar burayı hub olarak kullanmak istiyorsa thy mantıklı olabilir; FT'deki yazıdan o çıkıyor.. zaten sene başından beri aceleyle yukarı ateşlemesi de oraya bir ilgi olduğu izlenimi yaratıyor bana... ama %10-20 satsalar o sadece kar ortaklığı olur; o adamların istediği değil bence.. %51 satışı da bizimkiler yapamaz... soru işaretleri var ama en azından ilgilendikleri bence ortada... en olası olan bu bence...
aselsan'ı da muhakkak isterler; orda %10-20 filandan ziyade teknoloji transferi için istekli olacaklardır ama muhalefetin çok eleştirisi olur elbette... yine de ne kadar paraya sıkıştıklarına bağlı olarak ben olmaz diyemem...
bankalar bana da hiç olası gelmiyor ama FT'deki haberde ilgilendikleri sektörlerden biri olarak finans yazılmış... bence hiç mantıklı değil adamlar açısından...