117.550 lönk
Printable View
117.550 lönk
x30 spot
fokus Merrill
https://i.hizliresim.com/7gueGc.png
dolar tl 6.99..
atakta..
petrolun durumu hec ıyı durmıyyı.....
Her gün cam alan İş Bankası bugün yok, cam alanların elinde kaldı.
ay başında maaşlı kesim maaşı yatıracak kumarhaneye,
bes ve emeklilik fonlarının alımları olacak. bunlar gelene kadar fiyatlar yukarı. mayıs ilk haftaya kadar yukarı gider.
bu sayede gerçekten çok iyi fırsatlar çıkabiliyor. eve kapanmışken fırsatı değerlendirmek lazım.
x30 spot
fokus iş yatırım
https://i.hizliresim.com/ufIOF9.png
Akşam satışları erken başlayabilir, yukarı güç kalmadı gibi.
full olup olmaması konumuz değil..
biz sadece iddialı konuştuğun için masada ne kadar paran var (pozisyon büyüklüğü) vadelide onu merak ettik..
mesela :
toplamda 10 bin tl vardır ve 1 kontrat long açarsın.. bu rakama göre full değilsin.. marjine girme riski az..buna gazoz kapağı ile oynamak diyoruz..
diğer bir alternatif 100 bin tl var vadeli hesabında.. ve 50 bin tl lik poz açmışsın teminat olarak.. reel piyasa karşılığı 600 bin tl civarı yapar.. burada da full değilsin.. ama masada kaybetmekten üzüleceğin para daha fazla..
demek istediğimiz : çok iddialı konuşuyorsun.. ama pozisyonun yoksa ve buna rağmen böyle iddialı konuşuyorsan bu doğru bir şey değil..
bankalar ve baba sanayi kağıtları bitik halde yabancı satışları devam ediyor
internet cafe işleten sirketler telegram gruplarından şişiriliyor yine
mesela kront denen bir kağıt geçenlerde aldım günlerdir tavan gidiyor bomboş bir hisse :)
burda 120 binlerde de 150 goygoyu yapan tipler sanıyorlar ki hala shortta insanlar
120 binlerde shortlayanlar soktu 90 80 arası geri çekti , geri çekilince hissecilere gelen bir rahatlama oldu :) burdakiler buna ralli diyor ilginç
bir de anlamadığım 120 de süper borsa 110 oldu harika borsa bu 100 90 80 çok iyiyiz diyorlar basket topu yerden sekti yine ralli oldu :))))))
8 10 ay hamal gibi taşınan hisseleri her gün stres kaos sinir içinde 3 hafta da aldı shortlar ;)
bende yazmışım dostum... 10000 de olabilir 500.000 de...
Ben borsa gidiyor dedim.... Ağzımdan bütün parayı gömün diye bir söz çıktımı... Tabii ki hayır...
Burada işlem yapan birisi ne yapacağını bilir zaten SEVGİLİ AVUKAT BEY...
Cuma günü burada mühendis adlı arkadaş yeniyim, viopa gireyim mi diye yazmıştı. Ona verdiğim cevap çok açıklayıcıydı.
Viop yada forex çok tehlikeli yerlerdir demiştim zaten. Herkes burada kazanamaz demiştim.
Bence bu çok net bir cevaptı. Bunun üstüne hala bana ne kadarlık pozisyonun var diye sormayın lütfen..
Komik oluyorsunuz......
garanti bankası ekim 2018 den ocak 2020 ye kadar yaptığı primi sadece 3 haftada geri verdi
o primi de binbir zahmetle karın ağrıları krizler düşe kalka sürekli entrika dedikodularla yaptı
3 haftada 1,5 yıllık tertemiz para bıraktı shortlara
amacın insanları bilinçli yanıltmak değilse masada seninde kaybetmekten üzüleceğin bir para olduğunu söylersin ki insanlar karşılarında gerçekten bir piyasa oyuncusu mu var yoksa kafadan sallayan birisi mi var bunu teşhis edebilsin..
burası viop başlığı ve spot piyasa kuralları ile işlem yapmak çok zor.. burada yorum yazarken spot piyasa mantığı ile yorum yazmak yanıltıcı.. spottaysan sonsuza kadar beklersin, pozisyonun illaki doğru çıkar zira bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösteriyor.. ama marjin call riski olan viop piyasasında nihayetinde long pozda hedeflediğin yere gelir ama onun öncesinde 15 bin puan tersine gider seni iflas ettirir ondan sonra hedefine gider..
burada riskler farklı..
önemli olan yön değil mi dostum.... Yeri gelir hisseye geçerim, yeri gelir viop a.... Ama bu viop un tehlikesiz olduğu anlamına gelmesin....
Ama sana şunu söyleyeyim.... endeksin 99.500 ü geçmesini bekliyordum... Onu gaplı geçti...
Perşembe cuma gibi boşluğu kapatır. Onu bekliyorum.
Onu yaptığı anda vadeli uzuna geçceğim....Fulleyeceğim... İçin rahat olsun dostum.
x30spot
fokus ak yatırım
https://i.hizliresim.com/vchujB.png
spot mantığı ile niye olsun ki..... Spot giderse vadelide gider..... Vadelide az riskle girersen sıkıntı olmaz (örnek: 10.000 tl var ise bununla en fazla 3 kontrat açarsan kolay kolay sırtın yere gelmez).... Spotta ise Ne kadar beklersen bekle hiçbir şey olmaz....
Sizde soru çoksa bendede cevap çok :)
Kamil abi, piyasa gidiyeahh
Go go go go go
gördüğüm kadarıyla buradaki çoğu kişi telegram da pazarlanan hisseleri alıyor
vob da işlem yapan çok az kişi var
yabancı gelene kadar bu çöp hisseler devam eder twiter da da baya şişiriliyor
yabancı buraya tekrar gelir mi
yabancı geldiğinde bu çöp hisseler gitmez o zaman büyük ciddi bir ralli başlar
sende cevap çokta boş cevaplar.. anlaşıldığı kadarıyla gazoz kapağıyla oynuyorsun veya gazoz kapağı bile yok..sürekli long diyorsun.. sürekli short deseydin de yine boş olurdu.. %99 haklı çıkıcam filan diyorsun.. burada ciddi poz alanlar var.. gayrı ciddi yorumlar üzücü ve forum ruhuna aykırı..
İşine gelmeyen bizi PALA ilan ediyor..... Güleceğim şimdi aq :)
Her metro hattına farklı tren setleri geliyor. Normalde yerli üretim çoktan yapılmalıydı.
Çinli şirketin sayfasında çeşitli ürünler var. Türkiye'de de yapılabilir normalde.
https://www.crrcgc.cc/Default.aspx?a...cgc.cc/zjensj&
>>>>>
http://www.patronlardunyasi.com/habe...ci-aldi/234828
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Havalimanı metro hattı için Çin'den 176 metro aracı alımı yaptı. Metro araçlarının tamamının teslimi 2022 yılı sonunda tamamlanacak.
forum yönetimi aslında buradaki dengeli tartışma kültürünü gayet güzel yönetiyor yıllardır..viop hem ekonomik hem de siyasi gelişmelerden etkilenen dinamik bir yer..
ancak son dönemde sadece spot işlem yapanlar ve hatta "viop tehlikeli, yanlış, viopta işlem yapmayın ben yapmıyorum" diyenler sürekli saçma ve manasız yazılarla bir risk yönetim enstrümanı olan vadeli işlemleri kötüleyerek ve burada konuşulan konuları sulandırarak sabote ediyorlar.. bu konuda bir adım atılmalı.. viopta işi olmayanın burada yazı yazarken buradakilerin niçin burada olduğunu düşünerek yazması veya hiç yazmaması gerekiyor.. kendi spot algıları üzerinden lineer bir long/short algısı ile işlem yapmak buradaki gerçek viop oyuncularının ilgilendiği bir şey değil..forum yönetimi bu konuya bir el atarsa bu başlık bundan güçlenerek çıkacaktır..
Bu kadar olumsuzluğa rağmen (jeopolitik, doların durumu, parasızlık vb.) borsamızda düşüş olmamasını geçtim, dışarıya göre de daha fazla prim yapmamızı neye bağlıyorsunuz acaba? Yukarıya gidişi tahmin eden arkadaşlar, kesin cevabını biliyordur heralde!
Alla alla
Meril , ve yabancı sattıkça yükseliyor
🤔🤔🤔
Degerli kardeşlerim ve abilerm bazı sorularım var yardımcı olursanız tavsiyelerinizi dinlerim
viop 1 ay oldu 100 binle girdim şuan 121 bin yaptım hamdolsun sizden bazı zaaflarımı ve taktiklerimi paylaşmak istiyorum
1-viop işlemleri genellikle günlük yapıyorum gün sonuna işlem taşımıyorum eger vade sonu zamanı ise spot ve viop arasında fark var ise akşam seansında long açıyorum viop aşagıda ise genellikle işe yarıyor spotla viop buluşuyor yine
2-zaafım olarak gördüğüm birden 70-80 kontrat açıyorum parçalı almaya birşey başaramıyorum
3-kazanırken hemen satma içgüdüsü doguyor heyecanlanıyorum sanki cebimden alacakmıs gibi pala ama zararda gün sonuna kadar bekliyorum
verebileceginiz tavsiyeler var mıdır teşekkürler
x30 spot
fokus ML
para çıkışı varken yükseliyor
https://i.hizliresim.com/r7Y7r4.png
Gap ile geçen seferde de 124 bine gitmişti. Sonu ne oldu beraber gördük.
Al bakalım arkadaşım, kime satacaksanız malı bol bol alın.
Shortlar acıtıyor ama ısrarla kene gibi yapışmaya devam.