Merrill
![]()
Merrill
![]()
Akşam satışları erken başlayabilir, yukarı güç kalmadı gibi.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
full olup olmaması konumuz değil..
biz sadece iddialı konuştuğun için masada ne kadar paran var (pozisyon büyüklüğü) vadelide onu merak ettik..
mesela :
toplamda 10 bin tl vardır ve 1 kontrat long açarsın.. bu rakama göre full değilsin.. marjine girme riski az..buna gazoz kapağı ile oynamak diyoruz..
diğer bir alternatif 100 bin tl var vadeli hesabında.. ve 50 bin tl lik poz açmışsın teminat olarak.. reel piyasa karşılığı 600 bin tl civarı yapar.. burada da full değilsin.. ama masada kaybetmekten üzüleceğin para daha fazla..
demek istediğimiz : çok iddialı konuşuyorsun.. ama pozisyonun yoksa ve buna rağmen böyle iddialı konuşuyorsan bu doğru bir şey değil..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
bankalar ve baba sanayi kağıtları bitik halde yabancı satışları devam ediyor
internet cafe işleten sirketler telegram gruplarından şişiriliyor yine
mesela kront denen bir kağıt geçenlerde aldım günlerdir tavan gidiyor bomboş bir hisse
burda 120 binlerde de 150 goygoyu yapan tipler sanıyorlar ki hala shortta insanlar
120 binlerde shortlayanlar soktu 90 80 arası geri çekti , geri çekilince hissecilere gelen bir rahatlama olduburdakiler buna ralli diyor ilginç
bir de anlamadığım 120 de süper borsa 110 oldu harika borsa bu 100 90 80 çok iyiyiz diyorlar basket topu yerden sekti yine ralli oldu)))))
8 10 ay hamal gibi taşınan hisseleri her gün stres kaos sinir içinde 3 hafta da aldı shortlar ;)
bende yazmışım dostum... 10000 de olabilir 500.000 de...
Ben borsa gidiyor dedim.... Ağzımdan bütün parayı gömün diye bir söz çıktımı... Tabii ki hayır...
Burada işlem yapan birisi ne yapacağını bilir zaten SEVGİLİ AVUKAT BEY...
Cuma günü burada mühendis adlı arkadaş yeniyim, viopa gireyim mi diye yazmıştı. Ona verdiğim cevap çok açıklayıcıydı.
Viop yada forex çok tehlikeli yerlerdir demiştim zaten. Herkes burada kazanamaz demiştim.
Bence bu çok net bir cevaptı. Bunun üstüne hala bana ne kadarlık pozisyonun var diye sormayın lütfen..
Komik oluyorsunuz......
Yer İmleri