http://www.kgf.com.tr/images/hazine-rapor.JPG
Printable View
Arkadaşlar merhaba,sık paylaşım yapamasamda sürekli takip ediyorum.20.7.2017 tarihli Atilla Yeşilada yatırım fonu konusuna değinmiş ve danışan bir kişiye Karma fonu önermiş.Bunun üzerine ben de İş Bankası aylık fon bültenine göz gezdirdim,çok güzel getiriler var.Arasıra bazı arkadaşlar yatırım fonlarıyla yatırımı soruyorlar sizlere daha hiç kimse iyi olur demedi hep uzak durun şeklinde yaklaştılar.Acaba bunlar arasında güzel bir portföy düşüncesine nasıl bakıyorsunuz?(Bende mevduatçıyım)
BES için cevap verilmesi gereken tek soru...
Etrafınızda BES ten yada özel emeklilikten bir tek kişi dahi emekli ikramiyesi ve maaşı almış mıdır?
Selka Bey,ben BES i değil yatırım fonlarından demet oluşturup alım yapmak mevduattan daha iyi sonuç vermez mi diye fikirlerinizi almak istemiştim. Çünkü içerisinde dolarda,altında,euroda,hissede hepsi var.Uzun vade parasını değerlendirmek isteyenler için nasıl olur?
güncel altın mevduat oranları
TEB
minimum açılış 5 gr.
https://i.hizliresim.com/1g7by1.jpg
50 TL bes fonunuz var.banka bunu ilk yıl 100 TL yapıyor.ikinci yıl kaybediyor ve paranız 50 TL ye düşüyor.burada fonun başarısı nedir
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eger bu BES'i kendiniz yonetiyorsaniz, tumuyle ISYAT alirsaniz, nasil kaybedecek.?
En son faaliyet raporu 17 Temmuz tarihli, 16 Milyon kar gorunuyor, ISYAT fonundaki degerler, ozel sektor tahvil bonosu ve Eurobond.
Yilin ikinci yarisinda da en az bu kadar kar yazacaktir.
Eger BES'teki paranizi kendinizin yonetmesine imkan yoksa, haklisiniz, adam ne derse o.
Ama kendiniz yonetiyorsaniz, problemi kendi bilgi ve becerinizde arayacaksiniz.
Yanlış anlaşıldim. İlk sene 100 de 100 kazandırdı.İkinci sene ise yüzde 50 kaybettirdi.cikartirsak fonun başarısı yüzde 50 dir.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada yatırım fonları tepeden alır dipten verir borsa %100 kazandırır fonlar %20 kazandırır. Üstüne de %3 fon yönetim payı verirsin.
Bileğine güveniyorsan borsa çok daha mantıklı.
Bana necisin dersen borsacı derim fonla işim olmaz kendim alır satarım ama kendine mevduatçı diyen borsa ile işim olmaz diyen bence fondan da uzak durmalı...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
0.15/0.84 = % 18 NET.
Vadelideki gibi vergi de yok.
borsa kurallarıyla yatırım yapılır ya da oynanır is yatırım buyuk kagıt demicen bak simdi sen yazdın diye temettu alıcam diye parası cuvalla ama borsa bilgisi 0 olan biri gidip 1-2 milyon lot alırsa artık aylarca beklersin hisseyi yerinde sayar alan adamdan geri almadan kademe kaldırmazlar :kahkah: daha yuksek temettu verenlerde var bu arada ...dudu abi iyi bilir :)
crdfa var mesela ....vergi yok derken temettuden kesilen stopaj nolucak ??? O vergi degilmi?? 700 diyorsun kac yildir peki bu kagitta ?? 700 u direk pazartesi al bakalim napiyorlar :)
Adam 10 senedir topluyor, anlatirken iki evladimi ISYAT sayesinde okuttum der.
Temettuden stopaj yok YO'larda.
Neden yazdiniz anlayamadim dogrusu, hem ISYAT'tan iyi temettu verenler var diyorsunuz, hem vergi olmadigini bilmiyorsunuz.
Keske biraz ogrenip oyle yazsaydiniz.
CRDFA ile mukayeseyi, LIDFA topiginde yazdim.
Ayrica CRDFA Faktoring sirketidir, ISYAT ise Menkul Yatirim Ortakligidir.
Ikisini sadece temettu verimi ile mukayese ederseniz, bir sonuca varamazsiniz.
Ben stopaj illa isyat icin demedimki temettuden kesiliyor demek istedim yanlis anlasilmsin ha sonucta yatirim ortakligi hissesini satinca kar elde ettiysr %10 vergi kesintisi oluyormu oluyor sonucta bi vergi var yani ..daha fazla mesgul etmeyelim borsa ya baliklama dalarsa mevduatci elindekini de bitirir gireceksede ogrensinde girsin
60.000 . tl yi aşan temettü gelirleri beyan edilir .
varsa , iade stopaj alınır.
stopaj ödenmemiş ise gv çıkar .
bura iyice borsa başlığına dönmüş, uyanıklar kağıt verecek enayi arıyor. yabancıda arıyor yerlide arıyor. böyle işlerin sonu hep acı bitmiştir. HERİF in ne kadar ömrü varsa bunlarınkide o kadar. ciyaklamalarını izlemek zevkli olacak
mehtap ablam da burada olaydı çok güzel olurdu. abla bu topik sensiz bir hiç ya.:)
Muzik calarken yerimize oturamayiz.
Syg,
Su an Thasos adasindayim.
Ortam cok guzel.
Bi de su evro 4.15 olmayaydi.
Bi greek kafe iciyorum 2.5 Evro, 4.15 ile carpmazsan guzel oluyor da carpmadan da duramiyorum.
Syg,
Her yer turk kayniyor.
Beach'in otoparkinda tr plakali araclar %15-20 gibi.
Kimsenin crash mrash taktigi yok anlasilan.
Syg,
borsa çıkınca millet kendini gavur adalarında eğlendiriyor.yalnız birini gelipte kadehleri toplamsına az kaldı.muzik durupta aaa niye durdu ne güzel eğleniyorduk vur patlasın çal oynasın diyorduk demesine az kaldı.:)
Doğruluğunu bilemem ama 2008 krizinde elinde kolilerle lehman brothers'dan çıkanların -işsiz kalanların- aslında çoğunun gayet iyi ücretlerle ve primlerle çalıştıklarını okumuştum. Batarken hepimiz batacağız ama birilerin kasası dolu birilerinin boş olacak.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bos ver takma sen kafani bu islere..
Onu da o zaman dusunuruz, eglenmene bak.
:)
Syg,