borsa kurallarıyla yatırım yapılır ya da oynanır is yatırım buyuk kagıt demicen bak simdi sen yazdın diye temettu alıcam diye parası cuvalla ama borsa bilgisi 0 olan biri gidip 1-2 milyon lot alırsa artık aylarca beklersin hisseyi yerinde sayar alan adamdan geri almadan kademe kaldırmazlardaha yuksek temettu verenlerde var bu arada ...dudu abi iyi bilir
![]()
İş bankası kağıdı taşıdım bende de isgsy vardı 3 yıl taşıdım zararla çıktım tek zarar ettiği kağıttır bu güne kadar. diğerleri aselsan, tekfen, yapı kredi, karel, thy... En kötüsü %50 bıraktı en iyisi 5 e katladı 3 yılda.
Demem o ki borsa bilek işi, borsada geçmişin benchmark değeri dışında çok önemi yok. Kağıdın isminin de stratejisinin de önemi yok. Tek gerçek bir fiyat iki de yön var temel analizini gelecek projeksiyonunu iyi yapan kazanır.
Size isyat niçin bu kadar güzel geliyor anlamış değilim incelediğim bir kağıt da değil açıkçası ama eğer inanıyorsanız burada bir dakika durmayın basın parayı katlayın gelin sonra da anlatın
Bura mevduat topiği ben de şu an mevduattayım oran takip ediyorum diğer arkadaşlara ayıp oluyor, bazıları dolara takmış bazıları bazı kağıtlara takmış onlar da gitsin ilgili başlıklarda yazsın burada oran ve mevduatın geleceği konuşulsun her şey daha yerli yerinde olur diye düşünüyorum naçizane. Saygılarımla.
Yazinizi okuyan, derki, hic mehaz yokken adam bu topige ISYAT yaziyor.
Kardesim, BES'lerle ilgili bir tartisma vardi dun, o konudaki fikrimizi yazmak icin gundeme geldi.
Zaten bu ISYAT'a karsi duranlarin hic birinin bu kagittan haberi yok.
Bugun ki fiyatla, 8 ay sonra en az %18 alacak adam, bugun azami %12.32 net icin banka banka dolasiyor. O da 32 gun icin.
Yukarda yazdik paranizi 6-7 yil baglayacaksaniz girin dedik.
Kimseye kagit onerdigimiz yok, bazi genius'larin dedigi gibi kimseye kagit iteledigimiz de yok.
Bu imkani bilerek kotuluyorsan, sozum yok.
Ama bilmeden incelemeden yaziyorsan, burada yazanlarin hemen tumu senin gibi.
O yuzden zamaninda POLTK'i 8.50'den, LIDFA'yi 1.70'den bulup cikardik.
Takip eden kazandi, etmeyen ASELS aldi, bekliyor ki kazanacak.
Para sizin, keyif sizin.
Kimsenin isine karismak gibi de bir huyum yoktur ayrica.
ufak bir hesaplama ile (vergiyi dahil etmeden)
02.01.2017 $/TL= 3,54
23.07.2017 $/TL = 3,54
100.000 USD bu kadar sürede 2,214 USD getiriyor % 4 faizle. böylece 102.214 USD yapar.
100.000 USD 02.01 tarihinde 3,54 ten 354.000 TL olarak % 13 faize konulsa (o tarihte bu faiz yok ama ortalama olarak aldım, nisan sonrası görüldü bu oranlar) 25.468 TL yapıyor. yani toplam TL 379.468 TL, yani 107.194 USD
arada 5.000 USD'lik kayıp var.
Yer İmleri