https://www.ing.com.tr/tr/sizin-icin...0-fon-kampanya
ilk 5000 yeni müşteriye ozel %20 fırsatı.
https://www.ing.com.tr/tr/sizin-icin...0-fon-kampanya
ilk 5000 yeni müşteriye ozel %20 fırsatı.
Mevduat oranlarından pes/isyan edip bist e geçmeye karar veren yatırımcılar, borsayı ne kadar tanıyorsunuz? Yatırım stratejiniz var mıdır ? Aldığınız hisse fiyatı düşerse, zararda ne kadar dayanabilirsiniz? Borsadaki riskleri ne kadar biliyorsunuz? Ytd.
Not: kuruyan tulumbanın yeniden su vermeye başlaması için tulumbaya taze su koymak gerekir mi? Sisteme dışarıdan taze para girmesi bekleniyor/isteniyor olabilir mi? Bu taze para kimin parası olabilir? Ytd.
Fikir cimnastiği yapıyorum. Yatırım tavsiyesi olarak algılamayın lütfen.
Şu anda borsaya girersen 6 ay lik beklemeyi göze alacaksın o zaman ancak para kazanırsın yoksa 3- 4 ay da zarar edersin
vakıf ve aktifin dışında oran yok mu yoldaşlar
biz işimize bakalım ( ülkenin çivisi çıkmış olsa da )
her ne kadar oranlar düşük olsa da yine de vazgeçmek zor oluyor mevduattan bu dönemde paramızı korursak bizden iyisi yok
mevduat faizleri gerçek enflasyon karşısında her gün eksi yazıyor. Ancak, diğer masalarda ise soygun daha büyük. Ana paradan kaybetme riski büyük oluyor. Mevduat ana parayı koruyor ! Borsa şu zamanlar çok tehlikeli, emtia da bence artık riskli. halen dövizin enflasyon üzeri getiri potansiyeli bulunuyor. Direkt al-sat yapamayanlar ( makas, zamanlama vb. ) için güzel fonlar var. Misal ana parayı koruyan borçlanma araçları fonları.... Yabancı teknoloji , seyahat, sağlık fonları vb.
bankaya döviz mevduatı yaparak faiz geliri alacağını düşünenler ise yanılıyorlar. tek artısı , paranızın muhafızlığını yaptırmış olursunuz. Hırsıza, yangına, depreme karşı garantide olur. yatırım tavsiyesi değildir.
Bugun mercedes bayine gittim.c200 Coupe ye zam gelmis[emoji39]
https://i.hizliresim.com/1ffsqpg.PNG
AB'nin 27 ulkesinde 100 euro ile yaptiginizi artik ulkemizde 38 euro ile yapabiliyoruz..
Cennet bu ulke cennet...:)
Syg,
2-3 yıldır bu sayfayı takip ediyorum. Bu sürede bir şeyi gözlemledim. Birileri mevduat sayfasında bist ve hisse güzellemesi yapıyor ve bir süre sonra borsa düşmeye başlıyor:-)
Tulumbaya su koyma hikayesini unutmayın.
Ytd.
Merhaba
Bugün PPZ fonu getirisinde normalin yarısından az bir durum söz konusu gibi. Nedeni hakkında bir yorumu olan var mıdır acaba? İstisnai bir durum mudur yoksa devamı gelebilir mi?
0,0507 getiri normal.16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Yuji nin tablosundan bakmıştım
Tefasta 0.0507
Yujinin tabloda oran dusuk.tablodami yanlis tefastami.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yakın zamanda (geçen hafta) aldığım iki faiz oranını paylaşayım.
Halkbank 185 günlük mevduat için %18.60 verdi. Garanti 185-195 gün arasına %19.00 verdi. 196-366 arasına %18.50 dediler.
Malum mevduat 180 gün üzerine çıkınca stopaj %3'e düşüyor. Halkbank net getirisi %18.60 x %97 = %18, Garanti %19.00 x 97% = %18.40 net getiri oluyor.
"Temmuz - Ağustos gibi faiz indirimlerine başlanmasını bekliyoruz, yıl sonuna kadar 300 baz puan faiz indirimi bekliyoruz" dedi Garanti Bankası yetkilisi. Ben de %38 ÜFE'nin olduğu yerde tam tersine faiz bindirimi bekliyorum dedim. Bakalım hangimiz haklı çıkacağız. :)
merhaba yoldaşlar
teb 500 k günlükte 19 verdi 30 gün süreli dedi
250 k üzeri özel bilmem ne danışman atanıyor dediler
bende mt ye bizim forumda siyaset ekonomi , finans , gelbiCoin , balık ızgara , ızgara ahtapot , otel fiyatları ....
ne ararsan var üstelik beleş dedim
Kereste fiyatları mayıs 2021 zirvesinden yaklaşık 50% düştü ama Amerika'da konut fiyatları artmaya devam ediyor. Bu durum en son Eylül 2004 yılında gerçekleşmiş ve devamında 2008 krizi meydana gelmişti. Amerika'da kereste fiyatları düşüşü öncü gösterge sayılıyor. Yurtdışı borsalarda zaten uzun bir süredir balon var ama kimse ilk satan olmak istemiyor. Müzik çaldıkça dansa devam ediyorlar. Bu yıl para emtialara kaymış durumda, oradada balon oluştuğunda çember tamamlanmış olacak ve kriz için sadece sat düğmesine basmak kalacak. Tahminim 2022-2023 döneminde dünya çapında büyük bir kriz olacağı ve Türkiye'de seçim dönemi olacağı için Bist-30'da alım için en uygun dönem olacaktır. Seçimlere 6 ay kala dolar düşmeye, borsamızda 2 ila 3 yıl sürecek bir boğa piyasasına başlamış olacaktır.
Sayın granturkinvestdediklerinize aynen katılıyorum ayrıca hiper enflasyona gideceğimizi ve Türkiye de faizlerin çok yükseleceğini ilave etmek istiyorum
Hiperenflasyon Nedir? Tarihten Hiperenflasyon Örnekleri - Konupara
https://konupara.com/ekonomi/hiperen...n-nedir-19275/
mb geçen sene önden yüklemeli faiz indirimlerini yaparken kuru tutabilmek için rezervleri eritti şu an böyle bir imkan yok eğer ciddi miktarda piyasanın ikna olacağı bir swap anlaşması da yapılamazsa faiz indirmek kur ve enflasyonun hayal bile edemeyeceğimiz noktalara gitmesi demek olur 5 temmuz da ki enflasyon verisi bir ipucu verir belki
valla ne deseniz haklısınız.. malesef başlık bu hale geldi.
tamam gerek tl gerek usd oranlarında büyük heyecan yok bu aralar ama başlığın da adı bu be kardeşim. geyik yapacaksan yap, o da lazım ama iyi kötü oran da yaz arada.
bakarsan memlekette mevduatların %55 i dövizde ama ne hikmetse oran yazan var mı diye 15-20 sayfa geriye git ki bulasın. sorarsan da bekle bir allahın kulu belki cevap yazar.. ondan sonra yok tl illüzyon falan.. başlık illüzyon oldu valla.
Kesinlikle yol haritası belli olucak ogün tuik ısmarlama enflasyon açıklarsa indirimin yolu açılir ve dolar indirimi fiyatlamaya baslar kayis kopar enflasyon patlar.
kredi kuruluşları notları en dibe indirir dibin de dibi neymis gösterirler.
Olağan senaryoda enflasyon 1.75 ve uzeri açıklanir yıllık enflasyon 17.20 cikar .
ekime kadar ufak ufak yükseliş devam eder .
Negatif faize düşmemek ıcin stopaj 30 eylüle kadar uzatilir.
ekim kasım Aralık'ta 100 er 100er düşürürler .
Yil sonu Tüfe 15
Yil sonu politika faizi 16
Kapatır.
2.5 ustu cikarsa bambaşka bir senaryo olur.
kurul üyeleri için verilen huzur hakkı 2 den 4e çıkmış
Arpalık olarak nitelendirdiğimiz pozisyon,
yandaşlara ek gelir kapısı.
safları sıkılaştırma
elemanları bir arada toplayıp alternatif yerlere kaptırmama adına,
vergilerimizin peşkeş çekilmesi durumu.
yaşanan ve yapılan her hukuksuz ve haksız uygulama paramızın değerini düşürmek için sebep yaratır.