Yakın zamanda (geçen hafta) aldığım iki faiz oranını paylaşayım.
Halkbank 185 günlük mevduat için %18.60 verdi. Garanti 185-195 gün arasına %19.00 verdi. 196-366 arasına %18.50 dediler.
Malum mevduat 180 gün üzerine çıkınca stopaj %3'e düşüyor. Halkbank net getirisi %18.60 x %97 = %18, Garanti %19.00 x 97% = %18.40 net getiri oluyor.
"Temmuz - Ağustos gibi faiz indirimlerine başlanmasını bekliyoruz, yıl sonuna kadar 300 baz puan faiz indirimi bekliyoruz" dedi Garanti Bankası yetkilisi. Ben de %38 ÜFE'nin olduğu yerde tam tersine faiz bindirimi bekliyorum dedim. Bakalım hangimiz haklı çıkacağız.![]()
merhaba yoldaşlar
teb 500 k günlükte 19 verdi 30 gün süreli dedi
250 k üzeri özel bilmem ne danışman atanıyor dediler
bende mt ye bizim forumda siyaset ekonomi , finans , gelbiCoin , balık ızgara , ızgara ahtapot , otel fiyatları ....
ne ararsan var üstelik beleş dedim
Kereste fiyatları mayıs 2021 zirvesinden yaklaşık 50% düştü ama Amerika'da konut fiyatları artmaya devam ediyor. Bu durum en son Eylül 2004 yılında gerçekleşmiş ve devamında 2008 krizi meydana gelmişti. Amerika'da kereste fiyatları düşüşü öncü gösterge sayılıyor. Yurtdışı borsalarda zaten uzun bir süredir balon var ama kimse ilk satan olmak istemiyor. Müzik çaldıkça dansa devam ediyorlar. Bu yıl para emtialara kaymış durumda, oradada balon oluştuğunda çember tamamlanmış olacak ve kriz için sadece sat düğmesine basmak kalacak. Tahminim 2022-2023 döneminde dünya çapında büyük bir kriz olacağı ve Türkiye'de seçim dönemi olacağı için Bist-30'da alım için en uygun dönem olacaktır. Seçimlere 6 ay kala dolar düşmeye, borsamızda 2 ila 3 yıl sürecek bir boğa piyasasına başlamış olacaktır.
Sayın granturkinvestdediklerinize aynen katılıyorum ayrıca hiper enflasyona gideceğimizi ve Türkiye de faizlerin çok yükseleceğini ilave etmek istiyorum
Hiperenflasyon Nedir? Tarihten Hiperenflasyon Örnekleri - Konupara
https://konupara.com/ekonomi/hiperen...n-nedir-19275/
mb geçen sene önden yüklemeli faiz indirimlerini yaparken kuru tutabilmek için rezervleri eritti şu an böyle bir imkan yok eğer ciddi miktarda piyasanın ikna olacağı bir swap anlaşması da yapılamazsa faiz indirmek kur ve enflasyonun hayal bile edemeyeceğimiz noktalara gitmesi demek olur 5 temmuz da ki enflasyon verisi bir ipucu verir belki
Yer İmleri