abi aynen bence de çok riskli.
ayrıca o günü de hatırlıyorum. senin makinenin ayarını diyerek burda kalaylıyordun :)
Printable View
sabah bu al raporunu görünce demirdeki shortlarımdan biraz daha emin oldum...
dedim demek sabah seans açılmadan daha satacaklar...
bakın bakalım al raporunu veren hangi kurum , en çok satıcı hangi kurum ?
https://i.hizliresim.com/mpxqn9u.jpg
SPOT kapanış
https://i.hizliresim.com/nc0um11.PNG
Biri bir hisse için ak veriyor öbürü tecavüz ediyor. Bu yapikredi robotu kadar insafsız robot yok. Cellat gibi nefes aldırmıyor. Namussuz beni her gün kıstırmasa para koyacak yer bulamam. Hedefte sapma yok lakin çok zorluyor hu yapikredi robotu.
Kadının kocası cuma günü ölmüş. Kadın hocaya sormuş, kocam adam öldürdü ama cuma günü öldü. Kocam içki içerdi ama cuma günü öldü. Kocam kumar oynardı ama cuma günü öldü. Kocam zina ederdi ama cuma günü öldü. Hocam kocam cennete mi gider kabirde hesabı nasıl olur diye sorar. Hoca da cuma günü elmemezler ama cuma gününden sonra Anasını beklerler der. Bizim ki de Biden e kadar gidebilir ama Biden den sonra..
Aynen indi üstadım...
Senin gösterdiğin yereye yaslayabilecek mi bakalım....
Çok zor...
Oraya yaslarsa gitsin aşağıdaki gap ı da gapatsın yirse..
Orada ahdim galdı..
Unutmam orayı ölene gadar...:)
Sonra baktım hatalımıyım diye,değilim...
Zira kusursuz düşen kama vardı diyemiyorum,,,
Kamayı da aşağı inmiş...7.24 den dönse kapattığım için ben hatalıyım...
Fakat 7.180 e indi...
TABİKİ DE TUZAK...
YEDİK!!!.
Ayık işte,,,hem endekse veriyor hem dolara...
O gün çok yazdım,çok kıvrandım ama nasipten ötesi yok..
FSPX yeni zirvesini yaptı, 4255-4260 arasından minik bir düzeltme sonrasında yaklaşık 4280 ile 5.3.3 zirvesini tamamlar diye düşünüyorum.
Şimdi sıra FDow'da. 35000 üzerinde tahminen 35200 civarında 5.3.3 tamamlanabilir.
Poz: 1580 den 1 ek ile 17 kontrat short.
Sonraki satışlar 7.5 puanlık aralıklarla. 1587.5 ilk sırada.
YETMEZ ama evet. [emoji23] 35000 üzerine çıkması lazım FDow'un.
O kadar emek harcıyoruz yahu. Emeğe saygı göstersin FDow. [emoji56]
Haklısın Dostum,
Pazarlık yok. 35000 üzerinde ısrarcıyım. [emoji23]
35000 üzerine çıksın, sonra 31188 i aşağıya kırmayacak şekilde bir realizasyon beklerim. Artık nereden dönerse. Sonrasında yeni zirve.
27/mayıs
iyiki mayıs sonu fark çoğaldı dedik,
fark 28 - 29 lara kadar geldi, benim poz.larda çoğaldı da çoğaldı.
neyseki istediğinde long yada short taraftan poz kapa sonra yerine koy trade etmeye her yönden fırsat var.
vade sonu poz taşımalarda bakalım kaç puan farkla gireceksin/bitireceksin palanene.:notr:
https://www.hizliresim.com/ouwlkh3
https://i.hizliresim.com/ouwlkh3.jpg
Yanlış anlamalara yol açmamak için yazma ihtiyacı duydum.
Takip ettiğim sayıma göre FDow 5.3.3 için 35000 üzerinde yeni zirve yapmalı. FSPX 5.3.3 yeni zirvesini yaptı. Ama FDow'da ilginç bir durum var. Dün görülen 34800 civarındaki tepe başarısız 5.3.3 zirvesi olabilir.
Daha da ötesi, zorlama bir sayımla bu zirve 5.3 zirvesi olarak bile kabul edilebilir ki bu şekilde sayanlar da var.
EĞER,
Bu seviyeler 5.3.3 zirvesi ise 5.3.4 düzeltmesinde 31188 den aşağı inilemez ve en az 2 yeni zirve gelmesi gerekir.
YOK EĞER,
Bu seviyeler 5.3 zirvesi ise 5.4 düzeltmesinde 29180 altına inilemez ve sonrasında yeni zirve gelmesi gerekir.
DAHA DA ÖTESİ, çok çok aşırı bir zorlama sayım ile bulunduğunuz seviye 5 zirvesi olarak sayılır ise 29180 seviyesi aşağı kırılır ve soluğu ilk etapta 24000-26000 arasında, yukarıya doğru 30000-32000 tepkisinden sonra da kendimizi 18000-22000 arasında bulabiliriz.
Bir arkadaş sormuştu, hem yukarı beklentin var, hem de short açıyorsun, totem mi yapıyorsun diye.
5.3.3 dalgası başından itibaren kesinlikle long açmam, yukarı gittiği sürece de kademeli short açarım. Sonuçta teminat sağlam tutulduğu takdirde kazandırmaması pek mümkün olmaz. Ekran izlemek zorunda da kalmazsın.
Bol kazançlar.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Murat YETKİN den
Nato ve RTE Biden görüşmelerinin tahlili...
https://youtu.be/yzZOagWcru0
s&p thodex ile ilgili akıl almaz iddialarda bulunmuş.
eksisozluk.sedat peker thodex tweetleri
Günaydın dostlar, sizce mb. Faiz indirimine ne zaman geçer hazır dolarda düşünüyorken birde Biden görüşmesi iyi geçerse şayet yapar mı böyle bir şey?
Sn. bull and bear kardeşim. Haddim değil ama. Future kontratlarında long-shortları yer değişmeniz daha anlamlı olabilir gibi geldi bana. Ters çevirerek ay sonuna kadar 2.500 TL daha avantajlı olabilirsiniz. Bu günü seviyesi ile ay sonu seviyesini karşılaştıralım ve farkı reel piyasada da görelim isterseniz. Özelden yazmak istedim ama, mesaj yazılamıyor profilinizden.
Opsiyon pozisyonlarında sıkıntı yok. Piiyasanın her 2 yönüne de yatırım yapmışsınız zaten. Gerisi uygun hareketlerde kısmi pozisyon kapatmaya kalıyor. Hareketsiz kalmak kar getirmez... Tekrar ediyorum haddim değil ama, dost ve arkadaşça...
Tabii ki bunları açık pozisyon olarak düşünüp yazdım, yok eğer bekleyen emirler ise onda da bir sıkıntı yok...
merhaba,
o pozisyonlarla nette 130 kontrat kısa pozisyondayım.
opsiyonlar hepsi açık pozisyonlar ve hergün trade ediyorum. (bekleyen emirlerim ekranda görünmüyor)
kullanım fiyatı değiştiriyorum gerekirse aynı kullanım fiyatlıda al sat yapıyorum, Allah ne verdiyse teminat bitene kadar. :)
25 - 29 puan arası farka arbitraj yapıldı futurelerde 20 puana inerse kapatırım yada vade sonu tek yöne kalmak istemezsem çift taraflı mecbur kapatılacaklar.
gün içinde onlarlada sürekli al-sat yapıyorum.
Günaydin arkadaşlar
Dün USD fiyatlaması
sanki abd ile işler tam düzeliyor gibi idi
Borsa fiyatlaması
hala soru işaretleri var gibi
bugün bu iki fiyatmadan hangisi öne çıkacak
şuan bakışıma göre x100 de önceki yüksek 1466 gibi idi
o geçilemez ise satış gelebilir
Çok yukarı giden tahtalar az primlenip , yatanlar hareketli olacak bir dönem yaşıyoruz.
Yalnız pıst de bunu trende çevirecek hikaye gerekli ,
Bıden -RTE görüşmesi hikaye dönüşür mü diyoruz çoktan beri ,
Pıst de 1475 üzeri hacimli çoklu kapanışlarda yukarı %6-7 hareket gözüküyor benim graflarda.
geçen hafta usd 8,75 lere geldiği zaman
borsaya satış gelmedi
şimdi sanki abd ile sorunlar bitti gibi bir fiyatlama var
ama borsaya alım gelmiyor
Eğer "Dostum Biden" devreye girerse
Mart ayındaki şok görevden alınma badem katar sporun katar ayağına 8-8.50 arasından dolar bozup borsaya (özellikle bankalara ) girme şansı verdirdi diyecem..
Şu an için hala ana düşüncem budur..
Dolar iyice gang bang e bagladı. Her kategori var masallah.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iki önemli kurum alımda
usd ciddi gevşedi
ama borsa rakamları soru işaretli
https://i.hizliresim.com/qjdj7qo.PNG
Kimin dolar/bist carry trade yaptığını herkes biliyor.. Piyasaya da bugün sağlam çakacağını düşünüyorum düşük kurdan
Hedge amaçlı 1581,5 dan 5 adet short.. 1592 de stop..
8.80 maliyetli haziran vade usd/try shortları 8.41 ortalama ile kapattım.. trend olarak bi sıkıntı yok, ama az zamanda çok iş yaptığı kar almayı tercih ettim
endeks hafif tempo yukarı eğimini korur, sert bi şey olmaz diye varsayıyorum.. hisse bazı olarak, bi kaç ay evvel yazmıştım- baba hisselerden şaşmamak küçük mcap hisselere hiç bakmamak gerekiyor.. bankalar, kamu bankaları, sahol, tcell, sise, petkm.. kochl sevmiyorum bu ara
Haziranın ilk günü yaptığım tahminimi koruyorum. Ha dolar yukarı bir sıçrama yaparak şaşırtır gibi olsa da kıvama geldi. Bu ay sonuna kadar aynı yönde devam etmesini bekliyorum. Endeksteki yukarı yönlü hareketin sertleşme ihtimali azımsanmayacak derecede var. Ama bunun esas hareket olmadığını muhtemelen Temmuz ayı içinde (Ağustos ayına da sarkabilir), sert bir düşüş geleceğini düşünüyorum.
Sal gelsin..
Abi USD aşağı devam, Bist yukarı devam görünüyor daha bir süre en azından bu ay genel resim olarak Anlık günlük hareketler harici elbet. USD 10 kuruş zıplar sonra 3 günde 15 kuruş iner gibi. Ama sonra BIST te hatrı sayılır, sert bir geri çekilme olası. Bunun zamanı yukarı hareket bittikten sonra oluşacak yatay piyasanın süresine bağlı diye öngörüyorum.YTD.
sen dua et, "dostum tayyip" senaryosu devreye girmesin.. cehape kitle -biden gelecek, tayyipi devirecek' senaryosuna kitlenmiş durumda, 128 gibi profesyonel kampanyalarla umutları yeşerdi.. lakin yusuf bidon rus- çin, ab, covid vs herşey hakkında vadettiklerinin tersini yapmaya başladı, o yüzden söz verdi devirecek falan diye fazla umutlanmayın -bana ne ulan cehape kitleden deyiverirse yandı gülüm keten helva ;)