Birtek ben düzeltme bekliyorum harelde
Printable View
Birtek ben düzeltme bekliyorum harelde
Gün içi en yüksek 5.548 gördü vob
Bank of Amerika’nın 5 bin 400 jetonun maliyeti 5550 😊 yapıyor bu sporu
Turkiye yaklasik 75 yil parlamenter sistemle yonetildi. Bu sure zarfinda iktidara gelen partilerin ortalama hukumet sureleri 2 yilin asagisinda kalmistir.
75 yil boyunca parlamenter sistemin ne ekonomide, ne ozgurluk ve demokrasi alaninda takdire sayan bir basari ortaya sergilemedi. Hele demokrasi ve ozgurlukler alaninda kimse 2002 tarihinden onceki guzelleme hikayeleri anlatmasin....75 yil boyunca parlamenter sistem bu ulkeyi ne kadar gelistirip ilerlettiyse bu sisteme gecilmesi durumunda ayni derecede bir basari ve ilerleme elde edilecektir.
Dunyanin icine girmekte oldugu bu kaotik cagda parlamenter sistemle yonetilen ulkeler karar birligi almada ve adim atmada cok sikintilar yasiyorlar. Bir cok AB ulkelerinde her iki yilda bir erken secim yapilmaktadir. Onumuzde ki 10 yildai hizli karar almayan ve ic siyasi tartismalarla kaybeden ulkeler bu yuz yili kaybedip geriye dusecekler.
Keske muhalefet cephesi parlamenter sisteme geri donulmesi plani yerine mevcut baskanlik sistemin eksik ve hatali yonlerini belirleyip resmi kurumlar arasinda kuvvetler ayriligina uygun daha iyi bir alternatif baskanlik sistemi ile secime hazirlansaydi.
Yakinda bir cok demokratik ulkelerde parlamenter sistemin cozum uretmede ve politik istikrar saglamada yetersiz kaldigi elestirileri esliginde baskanlik sistemini tartismaya basliyacagina hep birlikte tanik olacagiz.
Bir çoğunuz şahin tepesinde yaşıyor yada beyaz yakalı çalışıyor toplumdan bihaber. Ev kiraları %25 zam sınırı olmasa ve kiracıyı çıkarma ihtimalin olmasada şuan minimum 3-5 bin kira o da konya gibi çanak gibi bir yerde. Çoğunlukla asgarî ücretli çalışıyor. Eyt çıksada onların hepsi mecburen çalışacak. 50 li yaşlarda çoluk çocuk evlenecek yaşta olanların üniversiteli çocuğu olanlar. Köyde ki hayvancılık çiftçilik yapanların durumunu bir sorun. Her yerde burada ki gibi para dağıtmiyorlar.
1 oy sizinse benim 1 oy nere gitti diyordu züğürt ağa.
https://www.youtube.com/watch?v=ltFIObFFA-g
ama işte şıh hazretleri tapu ayarlamış :kahkah:
Bu ülkenin en iyi ihtimalle her şeyi mükemmel bilen yapan bir iktidar kaç yılda, rezervi artıya ülkeyi halkı düzlüğe çıkarabilir. Faizi ne yapması kuru ne yapması sorunlu krediler hasta şirketler işsizlik gibi sorunları tümünden ele alarak.
Is bilen, dürüst ve isteyen bir yönetim gelsin bir senede ihya eder memleketi.
Geçen iyi parti ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı Yılmazi dinledim. Veriler net değil tahmin ediyoruz dedi. Ve tahminleri çok çok üstünde şuan bize söylenen rakamlardan.
Bugün QNB FB da çalışan kızın yanına gittim. 7000 TL maaş çalışmayan çekip gitsin demişler. Kızda eninde sonunda beni çıkaracaklar tazminatımı alır öyle giderim diyor. Hatta Katarlı patron Türkiye gibi ülkede 13 bin çalışan çok bu bankaya azaltın demiş.
Millet nekadar RTE yi severse sevsin millet nekadar RTE den nefret ederse etsin tek bir gerçek var; seçimden sonra RTE kalırsa hiper enflasyonu dibine kadar yaşarız temerrüde düşeriz. Muhalefet gelirse sıkı para ve maliye politikası ve IMF nin şartları yüzünden ezilip gideriz. Kim kazanırsa kazansın seçimi değişmeyecek tek şey var adamlarin 20 sene yiyip içtiklerinin hesabını bu millet ödeyecek. Nerde görülmüş cahil toplumların refah içinde yaşadığı. Cahil toplumlar bir avuç azınlığın refahı için yaşamaya mecbur. Memlekette bilim yok sanat yok fikir yok spor yok hiç birşey yok. Sözde biz bu toplumun okumuş kesimiyiz akşama kadar go goo go tar tar. Badem aşağı badem yukarı.
Bist100 ,4 haftada 4000 e yakin yere vurmazsa ayip eder...vob 5530 iken 29 kasımda yazıldı....😁
Kayıtlara geçsin.. Eğer o olursa bilinki ABKA zengin olmuştur...olmazsa fakirliğe devam..
kendi payıma söyleyim dışarı adım atmıyorum ama çalışmıyorumda bu maaşları (7bin-10bin) kendi payıma söylüyorum ahlak, şeref ve haysiyet açısından uygun bulmuyorum daha da ağır konuşmayayım orta gelir fakir olmuş durumda hayatınızda markete gidip temel gıda fiyatlarından ürkülen alınamayan bir dönem gördünüz mü ? zor görürsünüz bu kadar büyük nüfuslu olup bu kadar köklü bir ülkede bunların olması çok ciddi rahatsızlık verici bu seçim için saçılan paralar inanılmaz büyük bir yük ve uzun süreler ceremesini çekeceğiz gibi gözüküyor. En önemlisi ise umut kalmadı hakikaten hiç kalmadı
Bu sıra çok dikkatimi çekiyor
Şirketler hisse satmaya başladı
Tekfen Holding #TKFEN
📍Ali Nihat Gökyiğit, bugün 40₺-40,58₺ aralığından 875.000 lot sattı.
📍Ali Nihat Gökyiğit’in, şirketi Ali Nihat Gökyiğit Yatırım Holding ile birlikte Tekfen’deki toplam payı %14,97’e geriledi.
Misafirlere bir hoşgeldin der pala diyorum bir süre parasını emanet eder sadece garibim ky benim zanneder ama emanettir. :oleyo: Bunu asgari 2-3 sene işlem geçmişi olanlar iyi bilir. Zamanı ve düşüşün ne kadar derin olacağını ise Nostradamus u kaldırıp soralım o bizi aşar. Tahminim o ki 5.000 i aşırtıp 6.000e yolculuk var gibi yapıp açın elinizi diyecek
Stop neresi Sn Abka
Bende bugün bi denedim
Sonra stop
Yarında niyetim var.
Şuan şhort yok SM-G991B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merak etmeyin halk ayarı verir..
Reisi cb
Meclisi muhalefete bırakır..
Dengeleme yapar...
Muhalefet sağlam bir aday çıkaramaz ise...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Masanın tek kerizi benim 😊
Kol gibi artı borsada rallide short olan
Vade bitimine 1 ay var
Tatilleri çıksak 22 iş günü demek
Spot vadeli makası yüzde 4 civarı
Bu şartlar da vade sonu xu100 kabaca 5100 işaret eder
Buradan löngleyen ay sonu endeks 5100 olursa para kazanamaz zarar eder
hektaş 33-39
sasa 127-146
8-50 (wma)ortalamalarına göre yataya sarabilirler (endeks ayarlama amaçlı). grafik açıp daha iyi bakabilirsiniz. Karşıt görüşü olan varsa paylaşabilir faydalanılsın.
Dün bir arkadaşın çocuğuna ev tutmuşlar kayaşehir diye bi yerde toki evi imiş. Brüt 85 neti 63 m² imiş odanın birine tek çekyatı zor sığdırmışlar. Salona büfe artı koltuk takımı anca sığmış. Yatay vitrin alamamışlar sığmıyormuiş tv üniteside sığmıyormuş necbur yemek masasının üstünden arka duvara montelemişler. Yatak odasına yatağı ve 3 kapılı küçük bi gardropu sığdırabilmişler. Beşiktaşa otobüsle sabahları 1 saatte gelirler herhalde. Kirasıda 9.000 tl imiş gençler artık caponlar gibi 1+1 e sığdırmaya çalışacaklar kendilerini. Aynı yerde 3+1 ler 12.000 den başlıyormuş.
Bu kiraları nasıl ödüyorlar arkadeş
Ülkenin çoğu minimum ücrete çalışıyor
Emekli maaşları ortada
Kiralara bak ya
Aklım fikrim ermiyor bu yazılan kiralara
ben de anlamiyorum.
bir arkadaş ev tutacaktı. telefonda 10bine tamam dedi. ciddi bir sıkıntı yoksa kesin tutacagim dedi.
eve bakmaya gitti.
başkasını çıkarken görmüş ve evi o tutmuş.
neden verdin demiş emlakciya abla 11 verdi vermek zorunda kaldım demiş.
boylece 10bine ilana koyulan ev 11 bine kiralandı hocam.
Eskiden şirketlerin alım haberlerini duyardık
Şimdi ise hergün hemen hemen şirket sahibi satışları oluyor
Yandaki siteden bir komşu kızına ev aldı. Evde kiracı Suriyeli. Bir senedir hem evi alan hem Suriyeli ev arıyor. Suriyeliyi dahi çıkaramıyor evi satılığa çıkardı umudu kesti.
1-Yabancıya ev satışı yasaklanacak.
2- 2 den fazla evi olanlara yüklü gelir vergisi getirilicek...
Bu kurallar gelmezse sürekli ev sahibi kiracı cinayetleri göreceğiz...
Konya'da kimse yerinden kıpırdamıyor. Ev aksa da koksa da katlanıyor. Ya ev bulamıyor ya da bulduğu eve maaş yetmez. Hadi İstanbul'un anladık Konya'da 1+1 6000 gayme.
Acilen bu Suriyeli afkanlı vb göçmenler gönderilmeli
Bunlar geldiğinden beri komadan çıkamıyoruz
Ev olsun iş piyasası olsun gıda felan etkisi oluyordur
Yani bu kadar Suriyeli nerede kalacak vb vb
Memlekette kira bu kadar olmaz
Millet ne kazanıyorda ödeyecek
Alper gaza getirme beni Marmara soğuk abim.
2 milyonun aylık faizi gecelik tutsan 25-38bin..
Ev 4M+
Kiralar gayet düşük.