Birtek ben düzeltme bekliyorum harelde
Birtek ben düzeltme bekliyorum harelde
Gün içi en yüksek 5.548 gördü vob
Bank of Amerika’nın 5 bin 400 jetonun maliyeti 5550 😊 yapıyor bu sporu
Turkiye yaklasik 75 yil parlamenter sistemle yonetildi. Bu sure zarfinda iktidara gelen partilerin ortalama hukumet sureleri 2 yilin asagisinda kalmistir.
75 yil boyunca parlamenter sistemin ne ekonomide, ne ozgurluk ve demokrasi alaninda takdire sayan bir basari ortaya sergilemedi. Hele demokrasi ve ozgurlukler alaninda kimse 2002 tarihinden onceki guzelleme hikayeleri anlatmasin....75 yil boyunca parlamenter sistem bu ulkeyi ne kadar gelistirip ilerlettiyse bu sisteme gecilmesi durumunda ayni derecede bir basari ve ilerleme elde edilecektir.
Dunyanin icine girmekte oldugu bu kaotik cagda parlamenter sistemle yonetilen ulkeler karar birligi almada ve adim atmada cok sikintilar yasiyorlar. Bir cok AB ulkelerinde her iki yilda bir erken secim yapilmaktadir. Onumuzde ki 10 yildai hizli karar almayan ve ic siyasi tartismalarla kaybeden ulkeler bu yuz yili kaybedip geriye dusecekler.
Keske muhalefet cephesi parlamenter sisteme geri donulmesi plani yerine mevcut baskanlik sistemin eksik ve hatali yonlerini belirleyip resmi kurumlar arasinda kuvvetler ayriligina uygun daha iyi bir alternatif baskanlik sistemi ile secime hazirlansaydi.
Yakinda bir cok demokratik ulkelerde parlamenter sistemin cozum uretmede ve politik istikrar saglamada yetersiz kaldigi elestirileri esliginde baskanlik sistemini tartismaya basliyacagina hep birlikte tanik olacagiz.
Bir çoğunuz şahin tepesinde yaşıyor yada beyaz yakalı çalışıyor toplumdan bihaber. Ev kiraları %25 zam sınırı olmasa ve kiracıyı çıkarma ihtimalin olmasada şuan minimum 3-5 bin kira o da konya gibi çanak gibi bir yerde. Çoğunlukla asgarî ücretli çalışıyor. Eyt çıksada onların hepsi mecburen çalışacak. 50 li yaşlarda çoluk çocuk evlenecek yaşta olanların üniversiteli çocuğu olanlar. Köyde ki hayvancılık çiftçilik yapanların durumunu bir sorun. Her yerde burada ki gibi para dağıtmiyorlar.
1 oy sizinse benim 1 oy nere gitti diyordu züğürt ağa.
https://www.youtube.com/watch?v=ltFIObFFA-g
ama işte şıh hazretleri tapu ayarlamış![]()
audentes Fortuna iuvat
Bu ülkenin en iyi ihtimalle her şeyi mükemmel bilen yapan bir iktidar kaç yılda, rezervi artıya ülkeyi halkı düzlüğe çıkarabilir. Faizi ne yapması kuru ne yapması sorunlu krediler hasta şirketler işsizlik gibi sorunları tümünden ele alarak.
Is bilen, dürüst ve isteyen bir yönetim gelsin bir senede ihya eder memleketi.
Yer İmleri