En son kapta şirket kuruldu diye mesaj gelmişti.
Printable View
Arkadaşlar 2024 yılı ve 2025 yılı ilk üç çeyrekte atılan kesinleşmiş kap haberlerini merak ettim...şimdi bunları paylaşmak istiyorum...
2024 yılı ilk üç çeyrekte 40,241 milyon dolar....1,529 milyar tl
...................................23,250 milyon euro.....930 milyon tl
.................................................. ..................94,7 milyon tl
GENEL TOPLAM...........................................2,554 MİLYAR TL EDİYOR...
2025 yılı ilk üç çeyrekte....19,447 milyon dolar.....739 milyon tl
.....................................68,150 milyon euro......2,726 milyar tl
.................................................. ....................1,173 milyar tl
GENEL TOPLAM............................................ ....4,638 MİLYAR TL EDİYOR...
hesap yaparken dolar kurunu 38 tl den , euro kurunu da 40 tl den hesapladım...geçmişteki verileri bu şekilde günümüze güncelledim...geçen yıla göre bu yıl ilk çeyrekte aldığı işler %81 oranında artmıştır...geçen yıl daha çok döviz kuru üzerinden iş alırken bu yıl genelikle tl bazında iş almayı tercih etmiş...döviz kurunun fazla çıkmaması nedeniyle böyle bir tercihte bulunmuşlar...bu yıl romanyada aldığı yüklü (68,150 milyon euro) bir işi ise euro cinsinden almış...yurtiçinde aldığı işlerin çoğu tl bazlıdır..
rakamlardan da görüldüğü üzere işler hala çok canlı...şirket büyümeye devam ediyor...
bende de moral kalmıyor dostum...hisse çıkmadığı sürece söylediklerimiz havada kalıyor...bu bebiçin işkembesinin dolmasını sonra da sıranın bize gelmesini beklemekten başka çare yok...beklentiler duruyor..şirket çalışıyor ve büyüyor ama şu ortamdaki faizler yüksek olduğu sürece patronlar hisseleri ile sadece oynamayı tercih ediyor...ciddi bir prim yaptırmıyorlar...sadece belli bir bant içinde kendileri çalıp kendileri oynuyor...biz yatırımcılar da sadece izlemekle kalıyor...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1415966
05/03/2025 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapmış olduğumuz bildirimde şirketimizin, TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TEİAŞ) tarafından 05/03/2025 tarihinde gerçekleştirilen ‘'İTM.501 REFERANSLI, 154 kV NUSRATLI TM TAMAMLAMA YAPIM İŞİ'' konulu ihaleye katıldığı ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olduğu bildirilmişti.
Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. tarafından şirketimize ihaleye konu iş için sözleşme daveti iletilmiştir. Sözleşme, taraflar arasında 10 (on) takvim günü içerisinde imzalanacaktır.
Sözleşme baz bedeli 193.807.640 -TL'dir. (Yüz Doksan Üç Milyon Sekiz Yüz Yedi Bin Altı Yüz Kırk, Türk Lirası)
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
geçmişte birinci oldukları bir ihale kesinleşmiş arkadaşlar..hayırlı uğurlu olsun...önceki yorumumda kesinleşmemiş ihale sonuçlarını listeye eklememiştim...2025 yılı ikinci çeyreğin ilk siftahı oldu diyelim...:kahkah:
2026 faiz indirim süreci dersek 2027 ve sonrası için hareket beklentisi daha gerçekçi olur sanırım. Bugün ki seansta bile %2 lik değişim oldu. Bir yandan alıp satayım diyorum bir yandan beklemek istiyorum. Mayısta genel kurul olacak umarım öncesinde bir nebzede olsa temettü yada bedelsiz sermaye artışı gelir de moralimiz düzelir.
Hepimiz hemen hemen aynen senin duygularını yaşıyoruz...bir yandan trade edeyim derken iş o noktaya geldiğinde belki bu sefer direncini aşar diye satmıyoruz...sonra da tekrardan bir pişmanlık...yaklaşık 5 defadır aynı duyguları yaşıyorum...faizler bu yılın sonunda uzmanların da beklendiği gibi %30 a düşerse bence borsa çok canlanır...her şeye rağmen hala umutluyum..
Sanırım bu şirket battı, bizim haberimiz yok.
Benim anladığım kadarıyla çin abd anlaşmazlığının sonuçlarını burada görüyoruz. Nispeten benzer hisseler yeotk ve smrtg de benzer performans sergiliyor.ytd.
THY ilk 3 ayda 176 milyar tl ciro elde etmiş, ciro nasıl elde ederek, hizmet satarak, bilet satarak elde edilir. THY her sattığı bileti KAP.GOV.TR ye gönderse yaklaşık 50.285.714 adet kap atması gerekirdi.
Eskiden böyle bir şey yoktu, bu enerji şirketleri ile ortaya çıktı, yaptığı işi sürekli bildirme gereği duymak iyi bir yöntem değil. Lütfen siz bu kriterlere bakmayın, aldığı işler iyi gitmez, hammadde işcilik artar, finansal gider artar, kar beklerken zarar gelir. Bilanco ve sektör gelişimlerini izlemek size daha çok fayda sağlar. Önden yüklemeli reklamlara itibar etmeyin.
Enerji şirketleri bu KAP'ları atarak hisseleri KY yıktılar, hani 1 kez olsa anlarım da 10 larca kez oldu,
Her olumlu şirket haberinden sonra hisseler düştü.
Sonuçta bunlara güven sıfıra indi.
Şuan tüm hisseler zararda bence. Sadece enerji sektörü değil. Fakat bu sektör yatırım ve teşvik almaya devam ediyor. Şuan beklemekten başka yapacak birşey yok. Siyasi sorunlar düzelirse eninde sonunda ralli yapacak. Zenginlerinde parası borsada. Gidecek ama ne zaman…
Nere de eski yatırımcılar..?? patron hepsini mi döktü..bilançosu süper geldi..ufaktan hareketler başlamış..hayret..!! bir Allahın kulu yok iyiye işaret.. bence ...algı olmasın tabii..hayırlısı..
keko ustad vardı ses yok uzunca süredir
Arkadaşlar gesandaki pozisyonum hiç değişmeden (trade etmeden ) devam ediyor..yaklaşık 4_5 sefer 55_57 direnclerini test etmesine rağmen satmadım ama her seferinde tekrardan 40_45 seviyelerine indi..buda bende moral bozukluguna neden oldu..bu yüzden de açıkçası yazma konusunda küstüm..zaten diğer hisselerime de yazmıyorum..ama fuul malum hisselerimde maldayim...
Malumunuz gesanda ukrayna_rusya savaşınin bitmesi ve akabinde orada ciddi işler alması beklentisi çok önemliydi..bu beklentileri ile ilgili güzel gelismeler oldu (İstanbul'da barış görüşmeleri) ayrıca europower iştiraki dünyada yenilenebilir enerji ve depolamali enerji konusunda çok ilerde olan Çinli firmalar ile güzel anlasmalar yaptı...bu iki gelişme gesan ve europoweri çok güzel yerlere taşıma potansiyeli var..
Haberleri ve hisselerimi sesizce ve yakından takip etmeye devam ediyorum...tüm ortaklara başarılar diliyorum..
Selamlar,
Bilanço sonrası rasyoları oldukça iyi seviyeye gelince geçen hafta salı günü tekrar ben de alış yaptım yaklaşık 2 sene sonra
Geçmişte çıktığı fiyatlarının altını ya karını artırarak yada fiyatını düşürerek dolduracagini soylemistim...ben de yaklaşık 1.5 _2 yıl sonra tekrardan almıştım...geldiğimiz süreçte gesan hem ciro ve karlılığını artırdı hem de fiyatını düşürerek ,olası bir alım için makul seviyelere geldi..bu süreçte ayrıca hem Ukrayna beklentisi canlandı hem de dünya capinda Çin firmaları ile işbirliği yapmaya başladı...bu stratejik adımlar ile gesan ilerde global bir şirket olma yolunda adım adım ilerlerse şaşirmayacağim..
Gesanin fk si geçmişte 50 civarlarında olduğunu hatirliyorum..bu gün ise bu rasyonun 11.79 olduğunu görüyorum..bence gayet güzel alım yerleri...
Hisse iyice sıkıştı..inşallah iyi yerlere gıdecek.. diye umutlanıyoruz..endex bir düzelse...
gesan mı eupwr mi diye çok tartışılıyor. ben gesan alarak tercihimi yaptım. en azından gesanın paylarını satıp , gelecek parayla ne yapılacak planını görene kadar ortaklığım gesana olacak. Bu günleri doğum sancıları olarak görüyorum. borsanın geneline yayılan yükselişin bu senenin 2. yarısından itibaren başlayabileceğini ve 2026 yılı borsa yılı olacağını tahmin ediyorum. Herkese bol kazançlar.
svg hemşerim, bu zilli bir süre (6-8 gün) daha yaylanabilir.. kırmızı altına kaymadığı sürece yukarı yönlü hareket beklentisi devam edebilir. bunun için 47.16 direnci geçilmeli.. kırmızı kırılsa bile alttan birlikte gelen roza ve leylak destek görevini gerçekleştirmeli.. şimdilik malsız çulsuz uzak izlemede..
https://i.hizliresim.com/sqo302d.png
Katmr ve gesan aldim bilanco sonrasi portfoye
Katmr GAP doldurup cuma tavan oldu
Aynı hareketi gesan dan da bekliyorum
GAP dolup güzel yukari hareket gelebilir
Sent from my SM-G990E using Tapatalk
doğru söylüyorsun dostum...enflasyon muhasebesi ile bilançoları bozdular...faizleri de yükselterek yatırımcıları iyicene azalttılar...talebin zayıf olduğu bu ortamda meydan speklere kaldı...hisseler artık en güzel haberleri bile hiç edebiliyor...çoşkulu olan spekler ise kağıtlarını hunharca çıkartabiliyorlar...kaliteli hisselerin çoğu yerinde sayıyor...bu dönemi umarım en kısa sürede atlatırız...
bu hisseye besim tibuk un viral olan o kısa videosunu koymak isterdim.
yine de iyi şirket olduğunu düşünüyorm.
YTD. çok girdi çok......
Gesan hayatının anlaşmasını yapıyor hisse net'te tık yok. Keko ve çılgınfenci de döküldü galiba. 😉
Hayır dostum dökülmedim..4 hissemde de trade etmeden sabırla bekliyorum...hala totalde yüzde 20 zararda olduğum için moralim bozuk..o yüzden de 4 hisseme de yorum yapmak gelmiyor içimden..
Gesan ve europower deki gelismelerin ne anlama geldiğini görüyorum..global bir oyuncu olma yolunda güzel adımlar atıyorlar..
Malumunuz gesan tahaaüt işlerinde kullandigi ürünleri kendi bünyesinde üretmek için europoweri kurmuş idi..dolayısı ile europowerin artacak her cirosu dolaylı yönden gesani da olumlu etkileyecek..
Ben gesanda ekstra coşkunun Ukrayna Savaşı'nın sona ermesi ile oluşacağını tahmin ediyorum..bu barışın çok önceden olmasını bekliyordum ama Putin'in inatçı olması nedeniyle bu iş gecikiyor...ama sıkıntı yok bekliyorum..eninde sonunda bu iş olacak..
Yakın geçmişte egegubrede de bazı öngörülerde bulunmuştum.ben 78 TL den döküldüm ..kısmetim oraya kadar oldu...geçen hafta 108 TL yi gördü..orda da coşku önümüzdeki 6 ayda oluşacağını öngörüyorum...
Herkes kısmeti kadar kazanacak..gesandan da çok umutluyum..sabır sabır sabır diyorum..
Hala hissedeyim ve zarardayım %19 civarında. Artık aşağıdan ekleyecek cesaret kalmadı. Sadece tahtayı izliyorum. 2025 nerdeyse bitti. Sanırım yıl sonuna doğru artık zararda olmam diye düşünüyorum. Gesan milyar dolar kazandım dese malesef fiyatına yansımıyor. O yüzden beklemekten başka çare yok. Biraz elim rahatlarsa eklemeye devam edeceğim. Büyüme beklentim hala devam ediyor. Bu firma iyi yerlere gelecek.
Nerede millet hisse uçuyor...
https://www.phillipcapital.com.tr/Fi...a70f45566f.pdf hedef verilmiş..99 tl
% 113 kazanç..hadi bakalım...inşallah zararrlar çıkar..
Gesan kendi kar tahminlerini gerçekleştirse zaten hedef 200 üzeri yoluna girer. Bu yıl 90 milyon dolar kar yeni yılda(2026) 150 milyona yöneliş. Ayrıca 2025 karından yeni yıl hatırı sayılır temettü vaat etmişlerdi. Böyle bir durumda tam yatırımlık hisse olur.
Ancak güven kaybeden yönetim bu güveni yeniden sağlamslı ki hem şirket hem yatırımcıları mutlu mesut olurlar. 😉