Sayfa 890/892 İlkİlk ... 390790840880888889890891892 SonSon
Arama sonucu : 7135 madde; 7,113 - 7,120 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. gesan-ekim-sunum-tahminler.jpg

Ekim sunumunda 505 milyon dolarlik ciro ve 121 milyon dolarlik net faaliyet kari ongorulmus. Bilancoda gelen 15.187 milyar TL ciro ortalam dolar kuru olan 32.77'ye bolersek yaklasik 465 milyon dolar gibi bir ciro ve 2.658 milyar TL lik net faaliyet kari 81.2 milyon dolara karsilik geliyor.

Bu rakamlar bu kadar sikilasma surdurulen bir ekonomide tahminlere cok yaklasildigini gosteriyor. Emek maaliyeti ve enflasyon ortaminda sirket islerine devam ediyor. Bu olumlu nokta ancak bilanco cok parlak diyemeyiz.

Ukrayna ve diger dis faktorlerin olumlu getirilerini umarim bu yil goruruz. Europower'in ve diger dolayli ortakliklarin yatirimlarinin bu yil tamamlanip devreye girmesi olumlu beklentileri artiriyor.

Su an kisa konjonkturde hersey olumsuz, temennim uzun vadede bizim ve firmanin elinde olmayan olumsuzluklarin azalmasi.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi cozumlemeleriniz cercevesinde gerceklestiriniz.
    Son düzenleme : cumbaba; 22-03-2025 saat: 21:05.

Bilanço enflasyon muhasebesine rağmende kârda olması güzel fakat asıl hayal kırıklığı bütün şirketler geri alım yaparken gesan yönetimi bu konuda firmasının değeriyle ilgilenmiyor bile.Şu piyasada ve hisselerin bu kadar değer kaybetmişken burada firma geri alım yapmalıydı. Belkide firma sahipleri bile şuanda şirketini pahalı buluyor. 1 yıldan fazladır bu hissedeyim. Bu noktada olmak çok üzücü.

3. GESAN bu donemde yatirimlarina devam ediyor ve buyume doneminde onumuzdeki 5 yilda temettu olmasi makul bir beklenti olmaz. Sirketin buyume noktasinda duraganliga girmesi noktasinda temettu beklentisi realize olur.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi cozumlemeleriniz cercevesinde gerceklestiriniz.

4.  Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    GESAN bu donemde yatirimlarina devam ediyor ve buyume doneminde onumuzdeki 5 yilda temettu olmasi makul bir beklenti olmaz. Sirketin buyume noktasinda duraganliga girmesi noktasinda temettu beklentisi realize olur.

2025 karından yüklü bir temettü ödeme planı içinde olduklarını söylemişlerdi. Tam olarak hstırlayamadım ama 3-4 ay önceydi. Yani temettü gelirse 2026 yılında gelir. Bu yıl zaten aldıkları işler nedeniyle likit kalmaları gerekir yoksa bu kadar işi çevire bilmek için yüklü kredi kulanması gerekir ki olumsuz olur.

5. bir çok şirketin karı bırakın zarar açıkladığı bir ortamda bu bilançoyu ben olumlu görüyorum...ama kalkıp da çok iyidir diyemeyiz ki böyle bir ortamda çok iyi bilanço açıklayan şirket sayısı çok çok azdır...büyüme sürecinde olan bir şirket için finansallarını çok da zorlamadan iyi diyebileceğimiz bir bilanço yakaladığını düşünüyorum...enflasyon muhasebesi olmasaydı net kar 2,6 milyar olacaktı...enflasyon muhasebesinden tam 1,3 milyar gider yazmış...

önümüzdeki üç çeyrekte enflasyon muhasebesi olmayacağı için vede gelen son iş kaplarına baktığımızda işlerin hala canlı olduğunu gördüğümüz için bence bundan sonraki çeyreklerde daha güzel bilançolar yollayacaktır...bilanço beklentisinin yanında ukrayna ,suriye ve belki de gazze beklentileri de bonus olarak duruyor...ben tutmaya devam edeceğim...ama piyasamız gerçekten de çok kötü...imamoğlu ülkemiz için demokrasinin mihenk taşı oldu...o tutuklu olduğu sürece yabancı borsamızdan kaçmaya devam edecektir...ekonomimiz de bozulmaya devam edecektir...çoğu kişinin tahmin etmediği şey gerçekleşti...iktidardakilerin ülke ekonomisini bu kadar da düşünmeyeceğini tahmin etmemiştik...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bir çok şirketin karı bırakın zarar açıkladığı bir ortamda bu bilançoyu ben olumlu görüyorum...ama kalkıp da çok iyidir diyemeyiz ki böyle bir ortamda çok iyi bilanço açıklayan şirket sayısı çok çok azdır...büyüme sürecinde olan bir şirket için finansallarını çok da zorlamadan iyi diyebileceğimiz bir bilanço yakaladığını düşünüyorum...enflasyon muhasebesi olmasaydı net kar 2,6 milyar olacaktı...enflasyon muhasebesinden tam 1,3 milyar gider yazmış...

önümüzdeki üç çeyrekte enflasyon muhasebesi olmayacağı için vede gelen son iş kaplarına baktığımızda işlerin hala canlı olduğunu gördüğümüz için bence bundan sonraki çeyreklerde daha güzel bilançolar yollayacaktır...bilanço beklentisinin yanında ukrayna ,suriye ve belki de gazze beklentileri de bonus olarak duruyor...ben tutmaya devam edeceğim...ama piyasamız gerçekten de çok kötü...imamoğlu ülkemiz için demokrasinin mihenk taşı oldu...o tutuklu olduğu sürece yabancı borsamızdan kaçmaya devam edecektir...ekonomimiz de bozulmaya devam edecektir...çoğu kişinin tahmin etmediği şey gerçekleşti...iktidardakilerin ülke ekonomisini bu kadar da düşünmeyeceğini tahmin etmemiştik...
    Benim anlamadığım enflasyon muhasebesi zararı aslında şirketi daha fazla vergi vermekten koruyor ve aslında da şirket içinde değer olarak kalıyor yani kaybolmuyor değil mi?

7.  Alıntı Originally Posted by aslan.42 Yazıyı Oku
    Benim anlamadığım enflasyon muhasebesi zararı aslında şirketi daha fazla vergi vermekten koruyor ve aslında da şirket içinde değer olarak kalıyor yani kaybolmuyor değil mi?
    doğrudur normal şartlarda kar 2,6 milyar gelecekken şu anda 1,3 milyar kar görünüyor...daha az vergi veriyor bu şekilde ama kağıt üzerinde bilançoda da zarar gösteriyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    doğrudur normal şartlarda kar 2,6 milyar gelecekken şu anda 1,3 milyar kar görünüyor...daha az vergi veriyor bu şekilde ama kağıt üzerinde bilançoda da zarar gösteriyor...
    Para şirkette durduğu için olumlu aslında. Ama dediğin gibi net kar az görünüyor.
    Bu arada Romanya'da mülkiyeti şirkete ait ges yapacaklardı. Bilginiz var mı?

Sayfa 890/892 İlkİlk ... 390790840880888889890891892 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •