gecenın adamı cuneyt cakır nıjeryaya p6 verse barjantın elenmıstı ama bencede p6 degıl
Printable View
gecenın adamı cuneyt cakır nıjeryaya p6 verse barjantın elenmıstı ama bencede p6 degıl
o parti içinde şeriat isteyen yok mu?
partiden (kurumsal) bahsetmiyoruz, zira deklare edilmiş programlarına göre laik devlete bağlılar..
ama akp tabanında şeriat isteyen yok mu? var.. bunu belirttik. chp içinde nasıl marjinal sol varsa akp içinde de şeriat isteyen var..
Medyada yazan çizen, videoları dolanan, bazıları yalaklanmak için yalama sınırlarını aşanlara bakmayın. Akp ve şeriat asla yanyana gelemez. Bazen üst yönetimden yapılan söylemler vs bir kitlenin gönlünü hoş tutmak için. O kitle çok önemli çünkü. Etkisi altındaki kişi sayısı çok.
KK yiğit lider...tesbitleri harika...
ciddiyim, tüm AKP liler onu seviyor.
Marjinal soldan kasıt ne abi ?
Bu arada bir CHP seçmeni bayan buyur video da ne demiş bak abi
https://youtu.be/j3615qoeK38
reisin balkon konuşmasında yanında kimler vardı
reis neden kimlere kızdı
seçim öncesi sunulan anketlerle sonuçlar arasında fark var mıydı
reisin tüm bunlara rağmen başarısını nereye koyacağız
adam boşa demiyor ülke yönetiyoruz diye
yazımdan sonuç çıkartılabilir marjinal sol ile tanımlanan kesim.. merkez sağın marjinali şeriat ve aşırı ırkçı yaklaşımlar, merkez solun marjinali de "marjinal sol" oluyor.. anlama kolaylığı açısından basit bir tanımlamayla.. yelpazenin en solu..
diğer taraftan chp nin tabanının büyük çoğunluğu marjinal soldan çok uzak bir dünya görüşüne sahiptir.. ancak partiler yasası ciddi bir sıkıntı.. kılıçdar halk yerine delegelerle kalmaya devam ediyor..recep erdoğanın en büyük şansı da kılıçdar yıllardır..saflarını sıkılaştırmasına imkan tanıyor..
Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre, CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasıyla perşembe günü olağanüstü toplantıya çağrıldı.
PM toplantısının tek gündemi ise disiplin dosyalarını görüşmek olacak. CHP Tüzüğü'ne göre Parti Meclisi; kendi üyelerinin, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin, büyükşehir belediye başkanlarının ve milletvekillerin "parti suçu" oluşturan eylemleri için disiplin süreci başlatabiliyor. PM toplantısında, 24 Haziran seçimlerinin ardından parti yönetimini sert sözlerle eleştiren ve Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıran bazı isimler hakkında disiplin işlemi başlatılması bekleniyor. Bu çerçevede; CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi başlatma kararı alan Elazığ milletvekili Gürsel Erol, PM üyeleri; Erdal Aksünger, Necati Yılmaz ve Eren Erdem'in de arasında olduğu bazı isimlerin Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk dosyalarının PM toplantısında görüşülmesi bekleniyor.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ch...gundem_xmlfeed
Muhalefetin tek yapması gereken fantazi dünyasından çıkıp gerçeklere, sahaya inmesi.
reis bu sorgulamaları yaptığı için hep kazanıyor zaten
mesajı aldım demesi ile örtüşen eylemleri anında yerine getiriyor halk da bunun için seviyor onu samimi olduğu için
acaba reisin mesajı aldım söylemindeki mesajı alması gerekenler de aldılar mı
almadılarsa sarılacak reis de bulamazlar yarın :shh::shh::shh:
recep erdoğan "mesajı" alıyor olabilir ama testteki tüm yanlış seçenekler denendikten sonra "doğru" seçenek bulunuyorsa orada sıkıntı var demektir..
ülkenin ekonomik açıdan son 10 yılda cidd bir duraklama içinde olduğu söylenebilir.. ama ülkede sahadaki realiteler yerine sosyolojik vakalar daha belirleyici.. buna ana muhalefetteki istenmeyen kadronun toplumda tartışma yaratan yaklaşımları (özellikle hdp üzerinnden) eklenebilir..diğer bir çok açıdan muhalefetin tesbitleri doğru ama toplumda doğruyu söylemek kadar kendini dinletebilmekte önemli.. chp lideri ve kadroları etkili değil bu açıdan..
Bugün bir arkadaş yazmıştı kim yazdı bilemiyorum .
Vatandaş niye panik oldu bence Soğan döviz enflasyon döviz olayını neden umursamadı
Korktu abi Hdp ye felan ışık yakmalar felan
Düşünün ben bile Bahçeli’ye kızdım miting yapmadı die adam miting yapmadan oyunu artırdı korudu
Erdoğan desen tamam açılım maçılım yaptı kızdım ama el babta 4 bin tane leşi serdi
Söz konusu bu oldu bence
En azından açılımla yanlış yaptık . Silah sıkanın kellesini alırız diye izlenim verdiler bence
Bana göre hatasını telafi etmesini bildi adamlar
Reis, sanal oyların sayısını biliyor. Gerçek oy oranını biliyor. Sıkıntısı bundan, yüzünün düşmesi bundan..
Diğer herşeyi geçiniz. Komik olmayın..
Hayatın da en başarılı gördüğüm
Özal idi yanlış hatırlamıyorsam 2 defa üst üste aldı
2 defa üst üste aldı 3 seçimde muhalif kanal dedi 3 cüyü alamaz Özal bile alamadı dediler
3 cüyüde aldı ben böyle bir tarihte parti lideri görmedim
Çıktı her seçimde kazanamazsam bırakırım die die yendide yendi yendide yandı
7:8 parti birleşti yine aldı
Soğan patates döviz hareketi oldu yine aldı
Adam resmen tarihe geçti
Gösterge bu ise oy oranlarını göz önüne alırsak sanırım yalnızca kendi kitlesinin isteklerini sorguluyor isteklerle ilgili sıkıntı var ise de başörtüsü vb geçmişin yoğun istekleri altında ki çözümler öne sürülerek kitle tutulup bozulmadan ilerliyor. Gerçi Türkiye de siyaset 28 şubat sürecinden beri bu şekilde ilerliyor. Bu sorgulama değil olsa olsa koruma hedefli strateji olur, sorgulama tüm yanlışları ele almaktır, muhalifi, marksist, leninist, koministi ele almaktır.
Bu seçimde iyice gözüm korktu valla
Soğan patates tarzı olaylar olmasa
Döviz enfasyon gibi olaylar olmasa
Mutlaka buna kızıp oy vermeyen olmuştur
Adam yüzde 70 alacakmış her türlü olumsuz şey vardı yüzde 53 aldı
Eğerki birdahaki seçimde bunlar olmasın
Çoğu partiyi devre dışı bırakır
bir kaç ay önce akp içinden "hepimiz aynı gemideyiz" söylemi yükseliyordu.
bunu düşünün.. evet aynı gemideyiz ama gemi sürekli bocaliyor.. sürekli yanlış politikalar neticesinde doğru bulunmaya çalışılıyor.. en basit örnek eğitim politikalarının defalarca değişmesi.. pkk, fetö konusunda tüm yanlış seçenekler denendikten sonra doğru sayılabilecek bir yöne girildi.. bunlar ve benzeri bir çok örnek..
takdir edersiniz ki bu kadar yalpalama ülkenin gerçek potansiyelini göstermesini engelliyor..
sevinebilirsin defalarca kazanmasına, ama moda tabiriyle, büyük resime baktığında şu anda kaybettiğimiz mesela eğitim sistemindeki kayıp yıllar rekabetin çok önemli olduğu bu devirde gelecekte nasıl bir fatura çıkaracak..ısrarla yanlış yapılan bir sürü konuda böyle faturalar var..
bunları da düşünmek lazım..düşünmeyebilirsinde.. ama realiteler illa bunu düşünmeni sağlayacaktır.. ne kadar erken o kadar iyi aslında ülke için..
Son iki secim sikintilidi hele pazar günkü ciddi sikintilidi.
Chp nin hatasi hile yapilmayan akp nin hakkıyla aldigi secimlere hile var demesi.
Hakli olduğu zamanlarda inandiriciligini yitirdi.
Izmirde chp nin 41 almasi akil isi degil.
Erdogan da muhalefet de biliyor pazar günkü olayi ama gizem kalacak .
Erdogan in pazar gunku yuz idadesile eski balkon konusmasindakiler alakasi yoktu.
En kotu yonetim kaostan iyidir belkide olmasi gereken buydu.
Belki de yumusak gecis icin anlasildi !!
Erdogan in aniden secimi kaybedip koltugu birakmasina turkiye hazir degil bence.
Simdi ince nin ınstagramina tesadufen baktim.
Aa ya inanmayin ikinci tura kaldik sandiklari terk etmeyin iletileri...sessizlik ve fox tv olayı...cok şüpheli geliyor.
Sanmıyorum ağam. İç Anadolu da senelerce yarıştık. Koca koca hocalar müşahit olduk. Yok yani. Atıyor millet oyunu.
Ha diyorsan maddiyat giriyor son anda oy satın alınıyor. Net. Amma velakin gücü oranında tüm parti teşkilatları yapıyor bunu. Sonuçları değiştirecek, alaşağı edecek boyutta değil.
Seçmenin önemli bir kısmı sanal. Ayrıca bu seçim dikkat çekmumek için mhp üzerinden yürüdüler.
Tüm secimlerde vob da poz aldim 2014 den beri.
Referandum 7 haziran ve pazar gunu haric vob akp kazancak diye bagiriyordu.
Diğerlerinde haksiz itirazlar oldu ve inandiriciliktan uzaklasti chp liler.
Vob en dogru secim anketini yapar. Pazar oncesi fecaat durum vardi.
Hayirlisi olsun demek duser artik.
Mesela iyi hesaplanirsa birkaç milyon oyluk ayarlama yeterlidir. Geçmiş seçimlerden dolayı herkes sandıklara odaklandı. Ama mesele sandığa gelmeden bitmişti .
https://www.youtube.com/watch?v=J65sekqHiLg
gercekten inanılır gibi değil
başkara bunu akpartı söylemiyor
sız nasıl bışeysınız yenildik demek bukadarmı zor
Her görüşe saygım var. Siyasilerin bazı kaçış noktaları vardır ya işte onlardan biri bu.
Nefrette etsem misal Hdp için söylenen silah zoruyla oy kullandırılıyor mitide çöktü bu seçim. İstanbuldaki de mi silah zoruyla atıyordu oyu. Üçüncü partiydi. Kasım 2015 ten fazla oy aldılar. O zamanda marjinal sol oyu vardı yine var.
Demekki bir kesim var atıyor oyunu. Kabul etmek lazım.
Yerli, milli hükümetin önüne Kıbrıs ve çözüm süreci tekrarı dosyası konulacak.
Tabi ki borçlu olmamız nedeniyle.
Bakalım ne taviz verilecek, ya da verecekler mi?
Önümüzdeki sorun bu...
Taviz verilmezse bir olumsuz senaryo da Özal gibi gidebilir, yerine bir feto_abd yanlısı getirilebilir. Artik İyi korunması gerekir.
2014 yerel secim oncesi yolsuzluk olayindan oncesidi
Xu100 61bine dusmusti
Herkes akp oylari 29 lara dusuyor anketlerde darmadagin gosteriyorken 3 martta korkunc bir ralli basladi.
Tum isi gucu bırakıp poz almistim.
Vob akp alacak die bağırmıştı
45 uzeri cikti sonuç
30 bin uzeri kazanmistim secim oncesi 27 gun surdu ralli 30 mart secim gunudu.
10 haziran isid konsolosluk baskiniyla ralli bitmisti.
Dun gibi hatirlarim
En iyi anketi vob yapar.