Merrill, HSBC ve Integral şimdilik sadece alım yapıp hiç satış yapmamış.
Ek 9422
Yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Merrill, HSBC ve Integral şimdilik sadece alım yapıp hiç satış yapmamış.
Ek 9422
Yatırım tavsiyesi değildir.
Borsada en anlamsiz takas ve hacim yapan sirketlerden biri gibi geliyor.her gun al sat.ayni yerlerde.ayni adamlar.artik sıkıldık artik.gedik marbas ne ayaksiniz
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğru söylüyorsunuz sayın yüzdeoncu , hissenin tahtasındaki işlemlerin günü gününü tutmuyor ve bu durum olumlu bir haber gelip de hisse kopana kadar böyle gidecek gibi de duruyor.
Şu Credit Suisse'de ne yapıyor acaba? Hiç bir ses ve seda yok.
Bu arada Merrill Lynch'in alımları şu an itibariyle 76.730 adete çıktı ve halen 1 lot bile geri satış yok. Bu aracı kurumun alımları tamamen yabancı alımlarını mı temsil ediyor ve acaba bir süredir % 15.76 mertebesinde demir atmış olan yabancı oranı yükselecek mi?
İzlemekte fayda var.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahminlerde, yanılmanın esas, tutturmanın ise istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes kendi yatırım kararını kendi aklına ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
3.56 dustu.satmadik 3.64 lerden.yine girdi bize.
...teki düdük makarnası endeksin eksiye gittiğini görünce eğer ben sürekli satışa mal koyarsam satış eğilimi yaratır ve sattığım malları 3.51 ve 3.52'den yerine koyarım diye düşündü ve bu düşüncesini uygulamaya koydu. Ama bakalım bu amacına ulaşabilecek mi?
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/61433/altin-yumruk-duduk-makarnasi-turkce-dublaj (40 ila 45. saniyeler arası:))
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahminlerde, yanılmanın esas, tutturmanın ise istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalıdır.
alıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=VE3U
satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=OIQX
ilk 5 kurum genel
http://imageturko.com/?di=JST3
Gün sonu itibariyle aracı kurum dağılımı; nam-ı diğer pasta
Ek 9443
Bu gün tahta yapıcılar ya yurt dışına tatile gitti ya da bu gün işlem yapmaya hiç niyetleri yok. O yüzden olsa gerek hem işlem hacmi çok düşük hem de neredeyse hiç hareket yok. Du bakali n'olcek? :)
Yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır.
Artık kimse bu başlıkta yazmıyor, sayın yüzdeoncu hatta bir zamanlar sürekli Vakko güzellemesi yapıp adeta herkese umut aşılayan keremc bile yazmıyor. Diğer taraftan, bu gün tahtanın da pek tadı yok, yani kimse bu malı alıp satmıyor. O halde ben de dükkanı (ekranı) kapatıp kendi işime gücüme bakar ve bu gün artık bu malı ne alır ne de satarım.:)
Yatırım tavsiyesi değil latifedir.
Aynen hocam.hic tadi yok.ustune gicik ediyor.acil odemeler var.bugun yarin en azindan 2.000 lot cikmam lazim.en azindan 3.60 ciksa razi durumdayim :))
Sevgili yüzdeoncu keşke şu acil para ihtiyacından hiç bahsetmeseydin. Şimdi bu keratalar sırf seni daha ucuza sattırmak için ekstra bir baskı uygulamasınlar. Baksana endeks % 1.30 artıda bu hisse ise % sıfır çekmiş durumda. Neyse sadece şaka yapıyorum, sadece 2000 Lot için böyle böyle bir tavır takınmayacaklarını hatta bu hissenin sadık müdavimi olarak senin bu arzunu kırmayacaklarını ve hemen gereğini yapacaklarını düşünüyorum.:)
Yatırım tavsiyesi filan değil sadece latifedir efendim latife.
3.60 satisa yazmama ragmen maalesef almadilar.bu hisseyi uc dort hisseyle degistircektim degistirmedigime yaniyorum.hepsi gitti.biz cakildik.
Sabah 3.60 gormus.ama biz satisa yazmadigimizdan veremedik.yine asagi ters hareket ediyor.borsa duserkende israrla 3.60 bekliyodu.spek amcam ya gercekten bu tahta elinde patladi belli.isin icinden cikamiyorsun.
Sayin burutay.googlda aradigim zaman bu vakkko 2005 lerden beri surekli yabanci ortak aramis yada haberleri cikmis.Ama firmayi satamamislar.Gerci simdi elleri mahkum borclari cok.bir satis yada ortaklik yapmazlarsa firma ozsermayeden yemege baslarki pek iyi olmaz.tahminim ortaklik bunlar ariyo gelipte baska yabancilarin gel ortak olalim dediginiz sanmiyorum.
Sayın yüzdeoncu prensip olarak haklı görünüyorsunuz. Çünkü, bizzat mevcut hakim ortaklar tek taraflı olarak; biz her türlü stratejik alternatife açığız gelin görüşelim arkadaş anlamında bir niyet beyanında bulunmuş durumdadır.
Ama bir de olaya şöyle bakalım. Mevcut hakim ortaklar; bizim hisselerimizi kısmen ya da tamamen satma niyetimiz var demeden hiç kimse bunların kapısını bu konuda teklif getirmek üzere çalmaya cesaret edebilir miydi?
Nitekim, eğer bu konuda bir niyet beyanı yok iken birileri kapıya dayanıp gayet cıvık bir şekilde; Huu kardeş siz bize hisselerinizi satarmısınız be yav filan dese :) (ne güzel değil mi tam da halk ağzı ile ifade ettim) bunlar da adama... kardeşim sen ne hakla kapıma gelip bana hisselerini satarmısın diye soruyorsun ...git demeleri kuvvetli bir ihtimal olurdu.
Ama, böyle bir şirketin hakim ortakları aleni bir şekilde ben her tür teklife açığım kardeşim dedi mi, işte o zaman bu firma; daha önce bu firmayı tanısın veya tanımasın tüm yatırımcı kurumların (mesela Türkiye de bir çok firmaya ortak olmuş olan Turkven gibi bağımsız girişim sermayesi şirketlerinin) radarına girer ve onlar da rahatlıkla bu firmanın kapını çalma hak ve cesaretini kendilerinde bulabilirler.
Mevzu bundan ibarettir ve Turkven ismi sadecebu tip şirketlere ortak olan girişim sermayesi şirketlere bir örnek olarak kullanılmıştır. İşin açıkçası ben bu şirketin hakim ortağı olsaydım Türkiye de onca kuruluşa ortak olmuş olan Turkven ile muhakkak görüşürdüm. Çünkü bu kuruluş Türkiye de hep bir şekilde marka olmayı başarmış firmalara ortak ve destek olmuş.
http://turkven.com/tr/hakkimizda.htm
http://turkven.com/tr/yatirimlar.htm
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat, tahmin ve temenni açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde, yanılmanın esas, tutturmanın ise istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes kendi yatırım kararını kendi aklına ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Sayin burutay gecen tesaduf bir haberde turkveni gordum.bilmiyodum ama cok karli firmalara ortak olmus onlar.mesela koton yuzde 700 yada 800 karlilikta ve magzada buyumus.medikal parklar. Hastane. Felan.yani demem o ki bu firmanin boyle karsiz bir sirkete yatirim yapacagini sanmiyorum.adamlar 1 koyuyor 1bir kac yil icinde 10 alarak geri aliyomus :)))
Ben artık onu bunu bilmem. Belli mi olur, bir bakarsın, bu parlak beyinlerin yönettiği uluslararası kuruluş; ortodoks şekilde yönetilen bu şirketin yönetimine taşıyacağı yeni ve parlak fikirlerle ve bu şirketi belki de o dediğin şirketlerden de daha karlı bir hale getirebilir öyle değil mi?
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat, tahmin ve temenni açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde, yanılmanın esas, tutturmanın ise istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes kendi yatırım kararını kendi aklına ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Haydı Cem bey göz bebeğinizi satışa veya ortaklığa çıkardınız.Süper bir bilanço ile makyajlamak kanımca satışta eli güçlendirir.Hep beraber göreceğiz.Altınyıldızdaki hareket olmasada ona yakın hareket için daha ne bekleniyor.Bu kağıdı alan satmaz boşuna beklemeyin :) Ben katarlı gruptan umutluyum.
ytd.
Daha önce, üstelik en az iki defa olmak üzere, ben de bu konuya değinmiştim "Görücüye çıkan gelin adayı metaforu" nu kullanarak. Doğrusu, ben de 9 Kasım'da açıklanacak 2017 / 9 aylık mali tablolarda, geçmiş yılın aynı dönemine (2016/9) kıyasla çok daha iyi bir karlılık rakamı bekliyorum.Tabii, bu tahminim de 2016 yılının ilk 9 aylık döneminde 5.520.805 TL zarar edilmiş iken, daha sonrasında şirketin mali performansının hızla pozitife evrilmiş ve nihayet malum stratejik alternatif arayışının beyan edilmiş olması gibi nedenlerin etkili olduğunu belirtmeliyim.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat, tahmin ve nihayetinde bir temenni açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörü ya da temennilerde, yanılmanın esas, tutturmanın ise istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Ne Marbaş menkul'ın ne de Tera Yatırım'ın takasta 1 lot bile Vakko hissesi yok. Ama bu gün her iki aracı kurumdaki müşteriler ha babam de babam Vakko satıp dururlar. Du bakali n'olcek?:)
Bu arada potansiyel Vakko alıcı ve satıcısı da karar vermek için endeksin genel gidişatını ve yönünü gözlüyor gibi.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın neredeyse esas, tutturmanın ise adeta istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Bir şirketin hisse değerlemesini yapabilmek için en yakın tarihli karlılık ve öz varlık tutarını bilmek ve mali analize esas bazı mali tablo rakamlarını görmek lazım. Oysa, BİST 100'e dahil şirketler (bankalar hariç) konsolide mali tablolarını en geç 9 kasım 2017 tarihine kadar açıklayacaklar. Demek ki, güncel karlılık ve öz varlığın netleşeceği 9 kasım 2017 tarihine kadar bu şirket ile ilgili hiç bir somut gelişme olmayacak. Bekleyelim ve nispi olarak daha iyi karlılık tahminimizde yanılıp yanılmadığımızı görelim.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın neredeyse esas, tutturmanın ise adeta çok istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Hissemiz dusus kanalinda.3.20 ile 3.29 arasina dusmeden rahat edemeyecek gibi.
Bu tip endeksin tersine hareketler bana hep cep-to cep al sat'larla yapılmış manipülatif ayak oyunları gibi gelir nedense. Çünkü, stratejik alternatif konusunda eğer çok olumlu ya da olumsuz bir şey olsaydı, biz zaten bu durumun etkilerini aşağı ya da yukarı çok keskin hareketler olarak görürdük. Oysa böyle bir şey yok. Tek yaklaşan somut şey, 9 kasımda açıklanacak konsolide mali tablolar. Dolayısıyla; eğer bu dediğin olur ve hisse 3.20-3.29 bandına gelecek olursa , bu bazıları için konsolide mali tablolar açıklanmadan önce oldukça güzel bir ilave mal alma fırsatı olabilir. :)
Bence stop loss'ları patlatıp günlükçüleri avlamak istiyor gibiler.:)
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın neredeyse esas, tutturmanın ise adeta çok istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Hisseanaliz comda arkadaslar grafik koymus.3 gundur yavas yavas asagi gelmeside maalesef destekliyo hocam bu teknigi.
Blanco konusunda ise zaten 6 aylikta eski zararlara gore yuksek bir kar acikladi.o zaman elimde yoktu.tahta ne kafar tepki verdi ertesi gun bilmiyorum ama blanco gelse gelse 6 ayliktan belki biraz fazla gelir ama tahta yapicinin bunu umursayacagini sanmiyorum.beklentiyi ciddiye alanda yok.ky cida yok tahtada.en kotusude tahtada islem yapan kurimlar gunlukcu girdigi hisseden kimseye faydasi saglamayan tipler.insallah iyi olur sonumuz.
Bu arada ben yazarken 3.46 dusmus...
Zaman her şeyin ilacıdır ve her şey olacağına varır sayın yüzdeoncu. O yüzden, inancımız ya da umudumuz yoksa beklemenin hiç alemi yok, bir an önce satalım ve başka limanlara doğru yelken açalım. Ama aksini düşünüyorsak risk alıp bekleyelim ve de ne olacağını görelim. Öyle değil mi?
Bakalım, şirket nasıl bir 9 aylık kar açıklayacak ve ve bu stratejik alternatif meselesi bir fiyasko ile mi yoksa bir ciddi iş ortaklığı ile mi sonuçlanacak?
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat, tahmin ve nihayetinde bir temenni açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörü ya da temennilerde, yanılmanın esas, tutturmanın ise istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Tahtanın "gediklisi" mal kaptırma riskini alıp günlükçüyü boğmaya çalışıyor:) Baksana 3.43 ve 3.44 hariç satış kademeleri neredeyse bomboş.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat, ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın esas, tutturmanın ise istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Hocam bence hic gunlukcu yok tahtada.form sitlerinde adi bile gecmiyo.yorum yapan ben ve senden baska ky maalesef yok.3.45 satis yazdim 2000 adet.159 tanesi satilmadi.adam asagi basiyo ozellikle.kimseden mal almak istemiyor.3 gundur satisa 2000 lot yazmama ragmen almadi.3.58 lersen vermek varmak bugun acil ihtiyactan 3.45 verdim.oda kismi elimde kaldi.
Bu arada senin gibi bir adam nasil boyle tahtalarda bekler anlamiyorum.daha saglam alici ve saticilarin daha gercek temeli saglam olan kagitlarda pozisyon almanizi isterim.yazilara gore tahsiliniz var.benim portfoyin cogu aselsanda .bir kismi kilerde .burda vur kaclik aldim ama imkanda verdi aama cilmadigima kaldi.yine amacim vur kac.4 gorurse vur kac yapcam yine kismetse.
3.41 kapadi.dovizde ust sinirlari asip rekora girdi yine aksam ustu.yarin cok daha kotu bir gun olabilir borsa acisindan.
100 bin lot para cikisi varki yuksek rakam bu tahta icin.garanti mali kusmus.
Dun kalan 159 lotumuzuda verdik 3.45 ten.stokta 7.000 lot malimiz kaldi.
Sevgili dostum
Bu kağıda, son KAP haberi açıklanmadan önceki giriş maliyetim 2.90-3.00 arası ve satış fiyatım da ortalama 3.85- 3.90 arasında (üstelikte sadece 2-3 haftalık periyot içerisinde, yani oldukça şanslıydım.)
İlaveten bu işlemi anapara + kredili malla yaptım ve kısa sürede kendimce ciddi bir kazanç sağladım. Belki tadı damağımda kalmıştır da ondan ayrılamıyor olabilirim. :) Öte yandan, hisseden tamamen çıktıktan sonra, defalarca tekrar girdim ve çıktım ve olağanüstü bir gelişme olmaz ise en azından 9 kasım tarihine kadar buradayım ve de portföyümün önemli kısmı da bir süre daha muhakkak Vakko'da olacak. öte yandan, bu şirketin hakim ortaklarının 2016 yılı son çeyreğinden bu yana yabancı ortak arayışı içerisine girdiğini ve bu çerçevede mali performansının aniden iyileşme sürecine girdiğini düşünüyorum. Tabii, bir hissenin borsa fiyatı, hisse devir pazarlıklarında önemli bir kriter olduğu için, hakim ortaklar, potansiyel stratejik ortak bulma umutlarını kaybetmedikleri veya bu stratejik alternatif arayışı işinden vazgeçmedikleri sürece; bu hissenin fiyatının daha aşağıya gitmesine izin vermeyecekleri gibi, kişisel kanaatime göre; eğer bir ortak adayı da çıkarsa (ki hiç aday çıkmaması mümkün değil muhakkak birileri kapıyı çalacaktır ama fiyatta anlaşırlar anlaşamazlar o ayrı mesele) fiyat kızıştırmak adına hisse fiyatının daha yukarılara gitmesi ihtimali dahilindedir.
Hasılı kelam, borsa yatırımcıları kuvvetli hikayesi olan kağıtları severler. Ben de, ham hayaller üzerinden değil ama mantıklı ihtimallere dayalı olarak bir süre daha bu limanda bekleyecek gibi görünüyorum.
Sayin burutay anladigim kadariyla siz deneyimli buyuk vur kaccisiniz.biz mal mal beklerken siz zaten surekli voleyi vurmussunuz. :)))
Üzgünüm, 30 yıllık borsa tecrübesinden sonra nihayet hiç bir hisseye aşık olmamayı öğrendim.:)
Bu arada kendiniz için kullandığınız nitelemeye katılmıyorum. Siz de son derece akıllı ve deneyimli bir borsacı gibi görünüyorsunuz. Ama şu var ki, ne kadar deneyimli olsak bile, bu kendinden kendine (cep-to-cep) işlem yaparak hisse fiyatını istediği gibi düşük bir komisyon maliyeti ile aşağı ya da yukarı sürükleyebilen Cingöz Recai karakterli manipülatörler (siz onlara hataen spek diyorsunuz) var oldukça hepimiz terse düşüp ava giderken avlanabiliriz.:(
Benimde hatam bu.aselsani uzun vadeli aldik.ellemiyom dussede ciksada.ama vakko gibi kisa vadeli hisseleri kisa zamanda banada yuzde 10. 20 30 prim tanimasina ragmen daha fazla diyerek cikmayarak eldeki karlardan oldum.
Bırakalım tahta yapıcılar, hisse fiyatını günlük veya haftalık bazda istedikleri yere taşısınlar. Su akar ve daima yolunu bulur ve eğer beklentiler dahilinde önemli bir gelişme olursa, bu gelişme çok kısa sürede fiyata yansır azizim.
Bu arada, hakkınızda hayırlısı olsun, size önce sağlık ve huzur daha sonra da bol kazançlar diliyorum...
3.38 dustu.duscegini biliyoz maldan cikmadik ne salak adamiz yaaa
Yok maalesef.