https://www.tradingview.com/x/2rLwrWKE/
GİRME SEBEBEBİM BU hocam kolay gelsin
Printable View
https://www.tradingview.com/x/2rLwrWKE/
GİRME SEBEBEBİM BU hocam kolay gelsin
Tek bir işlem günü var.
Ama vadeli x30 dan 600 puan yukarıda
Çok enteresan
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun paraya para demezdim kesin :)
Yoldaydım, haftaya 4 gün full işlem. Sizlere bol kazançlar bugün gene para dağıtmış palacan.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4 dene tupras long yazmıştım hastalık duramıyoruz. Vermiş iblis sonra da kalkmış. Bilsem 40 dene yazardım yahuu :)
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok tesekkürler ilgi ve alakanız için okuyacağım öğrenmeye araştırmaya devam.SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunda silkelendik..100 altında denenmelidir net..SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa dediğin ABD borsaları gibi olacak.Hep rekor...Beklenti alınır,gerçekleşme satılır saçmalığı da yok.Duzeltme de aldın mı arkana yaslanabilirsin.
Bist100 işe 2 tane çakalın insafına kalmış.Abd de 2 hisseyi yönetemeyecek para burada koca bisti yönetiyor.
Cok zengin olacaaaıaz. Tupras. Anelez çok basit. Millet evinde 1 senedir azdı kudurdu. Araba firmaları sata sata doyamadı rekorlar kırdı. Sıfır alamayan 2. El aldı. Uçaklar tıklım tıkış sevgilisi olan sevgilisine metresi olan metresine uzakta çalışan ailesine anası babası uzakta olan evine. Bok gibi havası olan kuzey Avrupa vatandaşları güneye. Herkes bir yerlere. Teknesi olan zenginler yardır yardır koylara. Ne yakıyor baba bunlar su mu yakıyor hayırdır ya ne 100 liraya tupras i? 3. çeyrek gümbür gümbür geliyor bedava mal var 200 liraya çıkınca çok beğenenler uzun vadeciler değer yatırımcıları temel analizciler damlar, e onlar da kazansın deriz bakarız duruma ya.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapanışta tüm sistemler long kapattı.
Abd hakkında teknik yapmak anlamsız.
Bir geri 4 ileriyle devam ediyor..
Coin piyasasında tekniğin babası çalışıyor.. eğer platformubda görüyorsan gecen ki sistem görüntünü paylaşır mısınız..SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aga Dow kaç aydır bu forumu hep yanılttı..
Gerçi bu Forum neye muhalif olmadı ki..
Dow gerçek değil di BIST de değildi..vs vs... kaç ay oldu yav..hey yavrum hey..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buzun üstünde yürüdüğünü hiç unutma. Bir kırılır, inanamayacağın yerler düşer Dow. Türkiye için bu tehlike çok azaldı artık zaten tüm şirketler batmış gibi değer görüyor bizdeki risk gerçekten batmaları artık:) ama Dow öyle değil çok pahalı. Bugün, 30 - 40 - 50 yıl boyunca bu sirket kesin bu karları eder de bana paramı geri öder diyorsun Dow da sirket alirken.
30 40 50 yıl önceki kaç sirket bunu başarmış? Çok iyi düşünmek lazım. SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bist 100 Haftalik log. Grafik
uzun zamandır bakmamıştım.
Her şeyi ile umut veren bir grafik
1470 bölgesi üzerine atıp kalabirse
son zirve hedef
sonrası
1800-1950 bölgeleri hedef
https://i.hizliresim.com/c342r7o.PNG
Buda haftalik x30 usd log grafik
Bu yatay direnç üstünde kapamış
Bu çok güzel
hedefler (Usd kuru 8 TL olarak baz alınmış şekli )
1744-1992-2224
Hanı Derler ya
ağzından bal damlıyor
tamda o şekilde durum
Endeks hareketi olursa
bunun olması çok kolay
Tabii taze para lazım
10 senete para girişi olması yeterli
buda tam viopculara göre bir hareket olur
çünkü borsaya köte
% 99 hissenin yeterli artmaması
sadece % 1 ile bu hareketin olması demek
Mümkün mü
Mümkün
https://i.hizliresim.com/jubu1o5.PNG
Emeğinize sağlık Yemekci bu hocam...
Peki sizce endeks bu şekilde yükselirse taşıyıcı olan senetler hangileri olabilir?
Beni korkutan şeylerden biri kur ile alakalı sanki aşağıda çok yer yokmuş gibi gelmesi...Bankalar olmadan çok yukarılar mümkün değil ve önümüzdeki 1-2 hafta kritik olacak...
Birde tabi hep bahsedilen global tarafın zirvelerde yürümesi...
Geçmiş tecrübelerim Kasım için hep dikkat diyor, bende kendi adıma bu dönemi gerek sene sonu pozisyonların ayarlanması gerekse pozisyon kapamaları adına önemli görüyorum...
Yani zirve yapacaksak ta çok zamanımız olmadığını düşünüyorum...
İnşallah güzel bir hareket olur herkes kazanır...
İyi hafta sonları...
Değerli arkadaşlar
Burada yazı yazan hepimiz
Memleketin nasıl yönetildiğini biliyoruz
Öyle ise yukarıda yazdığım şekilde sert endeks hareketi olurmu
elbet olur
Teknik olarak bu kolay
aşağıda usd bazlı aylık log grafik var
2001-2007 de hareketi dolar bazlı olarak 10 kattan fazla artış olmuş
bunun mini bir düzeltmesi diyelim
aylık grafikte rakamların ve yazdığım hedeflerin ne kadar yakın hedef
ve az tepki yükselişi olduğu daha net belli
ana yön henüz uzun vadeli yukarı dönmüş diyemem.
Fakat USD nin geldiği seviye
ve Bizim şirketlerin karlılık durumları
yukarı bir hareketi hak ediyor
epey zamandır takıp ettiğim
para hareketleri de bunu destekliyor
Not: BÖyle yazdım diye full long değilim
şuan hisse vadeli long
endeks şhort var
usd bazlı yatay direnç geçilmiş
TL olarak da 1472 geçilirse
şhortlara veda derin
https://i.hizliresim.com/8e3z5n6.PNG
Nedense biz bunları daha ilk dakikada yazınca vatan haini, hükümet-CB düşmanı olmakla suçlanıyoruz.
Suçlayan zibidiler utansın diyeceğim de onlarda bu yüz yok
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...862d0ab51e.jpg
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence bu yükselişin önünde tek tehdit var
oda Global borsalarda satış olursa
usd ise zaten düşmesin
yada az düşsün kafi bence
peki lokomotif kim olur
bunu yazdım zaten
önce bankalalar
ama sonra sanayi olur
endekse etkisi yüksek
iyi kar rakamı olan büyükler
isim yaz dersen
Bence
Bankalaın dışında
Ereğli
Bim
Turkcell
Koç holding
Sabancı holding
Şişe
Koç şirketleri gibi
Son olarak
1 Kasım 2020 den beri para hareketlerini excelde takıp ediyorum
Haftalik olarak bakınca bir işaret veriyor
kasımın ilk iki haftası harıç en olumlu hafta olmuş oldu
ayrıca son haftalar hep pozitif
o nedenle hazırlık zamanı bitmiş olması lazım diyorum
5 kurum bazında
sıralama Tarih alış satış FARK hacım endeks rakamı
https://i.hizliresim.com/p4cki9s.PNG
Haftanın son günü çok yüklü pozisyona geçtiğim için çok elimi belli etmek istemedim çünkü özellikle perşembe ve cuma günü traderların eline göre oynadılar perşembe ve cuma günü gün içi işlemle kazananları tebrik ederim. Benim biraz şansım yaver gitti diyelim. Gelecek haftaya FlAt giriyorum ama pazartesi bir düzeltme gelirse alım düşünebilirim. Ben yukarıda yazılanlardan farklı olarak bu senenin BİST için logaritmik takip edilecek yıl olduğu kanaatinde değilim. Karlılıklar iyi diyen arkadaşlara binaen şunu söyleyebilirim yıllık %20 enflasyon 3.5-4 FK üzerinde olan şirketlerin enflasyon altı getirisi olduğunu gösteriyor. Geçen sene bilançolarına göre olan %200-300 lerin nedeni baz etkisi. 2019 bilançolarının üzerine yıllık birleşik enflasyon koyarsanız birçok şirketin F/K larının yıllık enflasyondan kötü olduğunu görürsünüz. İyi olan şirketlerin de riskleri fazla. Benim temel yönden borsamıza bakışım bu olduğu için. Borsanın giderse de spekülatif gideceğini düşünüyorum.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c5a96f2b1c.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
VIOP kazananları bu hafta RIXOS PRIVE BELEK'te olabilir...
1hafta kalın 180.000 TL ,ekstralarla 200.000 TL ödeyin... uygun fiyatlar..!:)
https://i.hizliresim.com/tehiw93.png
Aynı şeye bakıp farklı şey görmek
İşte buda buranın güzelliği
Benimde bir yükseliş lazım dediğim durumun sebeplerinden bir tanesi bu
özellikle büyük şirket hisse değerleri son yıllarda enflasyonun çok altında kaldı
ama kar rakamları ise çok iyi geldi
6 aylık karlılıklara bakınca
geçen senenin ilk 6 ayı ile mukayese edince büyük şirketlerin çoğunluğu çok iyi durumda
ben zaten çok az sayıda şirketin katılacağı bir yükselişden bahs ediyorum
x30 yükselişi olsun adı
6 aylık esas faaliyet karlarına biraz bakarsak
ilk rakam geçen sene 6 aylık , ikinci rakam bu sene 6 aylık milyon TL olarak
Ereğli 1956-8616
Bim 1700-2046
Şişe 1092-2660
turkcell 4055-5287
sabancı 5495-8250
koç 4593-13355
petkim 445-2993
tupraş zarar -1333
koç şirketleride buna benzer
Yanı karlılıklar enflasyona görede çok iyi artmış
ama zaten düşük kalmış olan vede enflasyona ezilmiş olan
şirket değerleri artık bir hareket etmeli
yanı ben öyle düşünmekteyim
Fazla yer işgal ettim
Klasık tartışmalar başlamadan önce
herkese iyi hafta sonları :hi:
Son Söz demiş idim ama
Gördüklerimi de paylaşmaz isem olmaz
büyük şirketlerin son bir aylık takas hareketlerine baktım
ereğli hariç hepsi süper
örnek ve çok farklı oldukları için aşağıya koyuyorum
( Bim Ve Garanti ) aylık takas durumları
Bu resme iyi bakmak lazım
bunların gördüğü ve bizim görmediğimiz bir şey illaki var
https://i.hizliresim.com/hqecaz6.PNG
Burada demek istediğimi ifade etmem çok zor olacak ama deneyeyim.
Düşüncem 2020 bilançolarının çöp olduğu yönünde.
6/2018 Net dönem karı 2.687B Hisse 7.4-9TL arası
6/2020 Net dönem karı 0.926B Hisse 6.5-7.5 arası
6/2021 Net Dönem karı 6.050B Hisse 18-21 arası
Demek istediğim bence fiyatlarım içinde getiri mevcut.
Bu dönemde 2018-2021 arası %20 kabul etsek ki %20den fazla olduğunu hepimiz kabul ederiz) birleşik enflasyon da %72 ediyor.
Ben yıllardır kullandığım hesaplarda hisse fiyatlarında ve bilançoda büyümeyi enflasyondan çok büyük çıkaramıyorum. Ki bu değerler en fazla 1-2 PD/DD için geçerli Ereğli’ye şuan koyduğunuz 143bin TL 100 üzerinden hesaplanıyor bilançoya bunu da düşünmeden geçmeyiniz.
Böylece %20 birleşik faizle 143bini koyduğunuzda 245K ediyor 3 yılda yani hissenizin 2.45 kat fiyat artışı gerek ki enflasyon üzerinde kazanasınız.
Bunlar benim düşüncelerim.
Bazı BİST 30 ve BİST 100 hisseleri makul fiyatlarda ama bence bunlar %20-30 civarı hisse. Endeks SHORT bu hisseler spotta LONG düşüncesindeyim.
Sözcü de Almanya'da ziraat bankasınyla ilgili bir haber var bunun altından başka şey çıkabilir mi
Tahvil faizi 15 lere gelirse hakkı 220 bin. 10 lara gelirse hakkı 300 bin. Şu an hakkı bana göre 165 civarı.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Peki size soru rasyocular..
Covid düşüşü 3.4 tl petkm
Şuan ki enflasyon 6.23 tl Petkim..
Sizce hangisi ucuz bir algı yaratıyor sizlerde..
Ucuz ve pahalı kavramları görecelidir. Mevcut cari koşullarda mevcut cari duruma göre yorum yaparsın. Covid düşüşünde, insanlığın ekonomik aktiviteyi durdurması gibi bir korku mevcut bence bunu fiyatlayamazsin o dönem herhangi bir şeye ucuz pahalı diyemezsin. O dönem full mal taşıdım ve kazandım ama risk idi yani. Ne alsan 3 5 10 a katladı.
Şu an petkim mi tupras mi dersen ben tupras derim sebebi zarardan kara dönme hikayesi, petkim diyene de saygım sonsuz çok iyi sirket olduğu su götürmez.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ÖTV nin olmadığı bir üründen örnek vereyim size..
1 tane 54 gram albeni covid düşüş öncesi 0.75 tl di
1 tane 38 gram albeni 1.25 tl
ÖTV li içeceklerden örnek
Kola..
2.5 ltre kola 4.5 du
Şimdi 10..
Peki neden içeceğe ÖTV eklendi
Peki bu ÖTV dışında birim fiyat artışı diğer gıdalar a göre neden fazla...
Olay şahsın kanıksamasından geçer..
Burda sormak istediğim şu..yok enflasyon etkisi yok baz etkisi yok tahvil etksi...
ASIL SORU ŞU..
TL BAZLI ALIM DEGER GÜCÜ DÜŞERKEN HİSSELERİN DE BU TL YE GÖRE GÖZLE GÖRÜLÜR DEĞERİ DÜŞTÜ..KİMİ YAKALADI KİMİ GERİ KALDI..
AMA SORUYORUM..
KENDİ ÜRÜNÜNÜ SATAN FİRMA KENDİ ÜRÜNÜNE TL BAZLI DÜZENLEME YAPARKEN ZAM YA DA ADI NE İSE ARTIRIR İKEN HİSSE BAZLI FİYAT TL HAREKETİ NEDEN GİTMEZ YADA GİTMEDİ..
olay burda .. ürünlerinde enflasyon varken hisse fiyatında ki bu tl alım gücü ölçütü ile neden ilerlemedi..
Örnek atıyorum
2010 yılında 1 tl alım gücü ile 10 petkm alınabilir iken
2020 de neden 2 tane alınabilir ki..
Bu dolar etkisi mi tahvil mi..
Bu durum covidden bu yana yok bilanço bozuk yom borcu çok yok covid düşüşünde ısrarla fk pddd uygun değilir diyen tiplere soruyorum..
Kral hisse bazında sormadım...
Kıyas bazında sordum..
Evet önemli olan algı..
Genel algıya bakarsany standart bir dönemde idik..
Covid öncesi gidemeyen petkm gene gidemiyor aslında bunu demek istiyorum..
Covid öncesi petkm ile şuan ki petkm neyle kıyaslarsan kıyasla AYNI...
TL SADECE BİR UZAKLIK MESAFESİ O KADAR..KİLO GRAM METRE İNCH...
PETKM HALA AYNI...
çünkü geçmişte kaniksanan fiyat hareketi ile şu an da aynı..
HATTA EREGL DE AYNI KARDEMİR DE AYNI..
Hatta thya de aynıSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
6 tl ye eregl yeneli gitmeyen adam Tüpraş a 68 lerde eli gitmeyen adam bu büyük şirketlerin bu kadar enflasyonist baskı da güzel hikâye ya da küllerinden doğacağını düşünemez mi..
Olay nedir biliyor musunuz algı dir..
6.8 tl lerden kıvranan eregl ciler şimdi gap bekliyor..
4.8 tl ye düşen sasa almayanlar 54 tl fiyatı abartı buluyor..
DEMEK İSTEDİĞİM YAŞANILAN ENFLASYON HİSSE FİYATLARINA YANSIMIŞ OLAMAZ MI
Benim piyasa ile ilgili düşündüğüm düşüşleri büyükler yaptığı için ucuzluğun sınırlı olduğu. Yükselişlerdeki o abartılı köpüğü kısıtlı mala aç gibi saldıran küçüklerin yatırımcının yaptığı yönünde. Hiç bir hisse o an için nedensiz yere ucuza satılmaz düşüncesindeyim. Ya daha iyi bir fırsat vardır ya da gelmekte olan bir risk vardır. Olay vadenizi bilmek riski ve gelmekte olanı göze alabilmek. Dünya bize para yatırmıyorsa ucuz olduğumuzu düşünmüyorum. Toplanan bir takas da görmüyorum aylık olarak toplamış olabilir ama yurt dışından belirgin bir ilgi olmadığını düşünüyorum. Kimileri kızacak ama ucuzluk reyonundaki ürünler gibiyiz zaten iyi olanları sabah market açıldığında alanlar almış durumda
İşte benim demek istediğim de bu fiyatlarda bilançolarda zaten enflasyon mevcut onun için herşey pahallandı hisseler neden gitmedi düşüncesini doğru bulmuyorum faizin böyle olduğu ortamda 5 F/K üstü hisselerde getiri %19 faizin altında kalacaktır hesabını yapabilirsiniz. Bu şirketlerin küçük hisseler kadar büyük bir bilanço büyümesi olacağını da düşünmüyorum. Mesela BİM %14 mağaza sayısı artışı var yıllık acaba bunu 3 yıl daha sürdürebilecek mi? Ya da Ereğli üretimini %15-20 arttırabilecek mi her sene önümüzdeki 3 yıl boyunca. Bunları muhalefet için değil yanlışım varsa doğrusunu öğrenmek için yazıyorum. Yoksa herkesin fikrine saygım sonsuz .
Dokturum dünyanın bizi ucuz görüp görmemesi ile bizim kendi içimizde ucuz olup bir kıstasa göre kıyası inanın çok farklı şeyler...
Size bir örnek daha sayın doktorum...
ADEL diye bir firma var..
Genel geçer bakarsanız adam akıllı bir mantıkla ülke içinde o kadar kapanmalar o kadar okul kapanması vs en çok etkilenen hisse olması gerekir iken neden cok DÜSMEDİ.
Bu hisse covidde en az düşen hissedir. NEREDEYSE HİÇ BASMADİLAR..peki hikâyesi değişti mi.. gerçek yaşanılan duruma bakarsanız aslında çokta değişmedi..
Mart ta bu hisse 10.65 idi zirvesi 35 lira...
Şuan 27 tl...
Demem şu ki bu şirket 10 tl de ne ise şimdi de aynı..bunun temel bir açıklaması olamaz..
Covidde 100 birim zarar eden şirket elbette kar potansiyel taşıdığı için hala kar edemese de gidiyor..ama edeceğini realize olacağını biliyoruz
Am neyi biliyoruz kar edeceğini biliyoruz..maliyet arttığını buluyoruz.. üretim maliyetli arttığı ürünlerine bunların ZAMLARI da eklenince aslında çok da değişen birşey yok..bozulan bir durum da Yok....
Demem o ki covid trendine katılan adel ve kendisini bir gram ilgilendirmeyen bir trenddir bu adel ile şimdi.ki adel aynıdır..
Teşekkür ederim yorum için. Böyle muhabbetleri seviyorum insan fikrini anlatırken zihninde ışık yanabiliyor. Mesela ADELİ iyi anlamda mı kötü anlamda mı örnek verdiniz. Ya da iyi olduğunu düşündüğünüz bir hisseyi söyleyebilir misiniz demek istediğimi onun özelinde anlatmaya çalışayım belki kafamdaki düşünceyi daha kolay anlatırım.
Hocam adel örneğini verdim tarifimi yapmaya çalışıyorum..
Muhalifet etmiyorum beyin.firtinasi diyelim
Bakın bize sunulan rasyolar ile yaşanılan hisse bazlı tl dolar tahvil kıstaslı ve oranlı ilerlemeler ÇOK FARKLI....
Hikaye başka giden hisse başka..beklenen hareket başka tepki başka..
PETROL kontratların ekşi olduğu bir dönemden bahsediyoruz..
Yukarıda da belirttiğim gibi faiz dışı getiri için girmiş bir firma şahıs veya kurum ne ise..
Amacı.zatrn kazanmak..
Ve bu kağıt üzerinde ki enflasyon oranı ile yaşanılan enflasyon oranını kimi hisse de net yansıttı..ve olasi faiz ve dolar voltilitesinden daha çok kazandı..bu tarz bir ralli zatrn yaşanılan faiz den ve kağıt üstü faizden daha çok kazandırdı..
Kağıt üstü faizin yanlış değilsem piyasalar da kanık sama durumu ort 5 yıl şuanda..ama bu olayın bir de yaşanılanları var .. işte bunu gitmeyen şirketlerde kesinlikle 1 yıl.icinde yaoacak..
Bu duruma sezon açılacak düğünler başlayacak arclk beyaz esya satıp para kazanacak gözü ile bakmamak gerekiyor..
Yani kim bilebilirdi çelik arzı azalıp hurda çeliğin bile fiyat artacağı..talep göreceği..
Demem o ki kağıt üstü enflasyon dan bahsetmiyorum...
Yaşanılan enflasyon dan ötürü HALA GİTMEYEN BİR ÇOK ŞİRKET VAR VE ŞU ZAMANDA YAPILAN BEDELSİZLERİ DE BU SEBEPLERDEN ÇOK.OLUMLU BULUYORUM..
Şu zamanda temettü nün bir gram anlamı yok..
Bedelsiz demek algıya oynamak demektir..SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Demek istediğim şu covid trendi hatırlayınız..
Bu trend devam ederken okul KAPANMALAR vs derken en gereksiz sektör oluyor kendisi..evden çalışan evden eğitim görenler vs kabaca tarifi veriyorum yani..bu zamanda aslında eşlik etmemesi temelcilere göre bilanço.harekrtlrri ile altı dolu.gitmesi gerekir ya bu hisse niye gitti diyorum...
Niye en az bu hisse düştü diyorum...
Doktorum ralli ortasında buraya çok yazdığım vakit 1 tl altında hiç bir hisse kalmayacak..PENNY TRADE eden parayı.goturecek dedim millet viopta surunurken...
0.5 brko 1.4 tl
0.8 merko 18 tl
0.6 ieyho 1.4 tl
Düşünün bakın bunlar PATRON HİSSESİ..