Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 90/1004 İlkİlk ... 40808889909192100140190590 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 713 - 720 arası.

Konu: Viop XXXV

1. Kral hisse bazında sormadım...
    Kıyas bazında sordum..
    Evet önemli olan algı..
    Genel algıya bakarsany standart bir dönemde idik..
    Covid öncesi gidemeyen petkm gene gidemiyor aslında bunu demek istiyorum..
    Covid öncesi petkm ile şuan ki petkm neyle kıyaslarsan kıyasla AYNI...
    TL SADECE BİR UZAKLIK MESAFESİ O KADAR..KİLO GRAM METRE İNCH...
    PETKM HALA AYNI...
    çünkü geçmişte kaniksanan fiyat hareketi ile şu an da aynı..
    HATTA EREGL DE AYNI KARDEMİR DE AYNI..
    Hatta thya de aynı
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ucuz ve pahalı kavramları görecelidir. Mevcut cari koşullarda mevcut cari duruma göre yorum yaparsın. Covid düşüşünde, insanlığın ekonomik aktiviteyi durdurması gibi bir korku mevcut bence bunu fiyatlayamazsin o dönem herhangi bir şeye ucuz pahalı diyemezsin. O dönem full mal taşıdım ve kazandım ama risk idi yani. Ne alsan 3 5 10 a katladı.

Şu an petkim mi tupras mi dersen ben tupras derim sebebi zarardan kara dönme hikayesi, petkim diyene de saygım sonsuz çok iyi sirket olduğu su götürmez.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. 6 tl ye eregl yeneli gitmeyen adam Tüpraş a 68 lerde eli gitmeyen adam bu büyük şirketlerin bu kadar enflasyonist baskı da güzel hikâye ya da küllerinden doğacağını düşünemez mi..
    Olay nedir biliyor musunuz algı dir..
    6.8 tl lerden kıvranan eregl ciler şimdi gap bekliyor..
    4.8 tl ye düşen sasa almayanlar 54 tl fiyatı abartı buluyor..
    DEMEK İSTEDİĞİM YAŞANILAN ENFLASYON HİSSE FİYATLARINA YANSIMIŞ OLAMAZ MI

3.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Peki size soru rasyocular..
    Covid düşüşü 3.4 tl petkm
    Şuan ki enflasyon 6.23 tl Petkim..
    Sizce hangisi ucuz bir algı yaratıyor sizlerde..

Benim piyasa ile ilgili düşündüğüm düşüşleri büyükler yaptığı için ucuzluğun sınırlı olduğu. Yükselişlerdeki o abartılı köpüğü kısıtlı mala aç gibi saldıran küçüklerin yatırımcının yaptığı yönünde. Hiç bir hisse o an için nedensiz yere ucuza satılmaz düşüncesindeyim. Ya daha iyi bir fırsat vardır ya da gelmekte olan bir risk vardır. Olay vadenizi bilmek riski ve gelmekte olanı göze alabilmek. Dünya bize para yatırmıyorsa ucuz olduğumuzu düşünmüyorum. Toplanan bir takas da görmüyorum aylık olarak toplamış olabilir ama yurt dışından belirgin bir ilgi olmadığını düşünüyorum. Kimileri kızacak ama ucuzluk reyonundaki ürünler gibiyiz zaten iyi olanları sabah market açıldığında alanlar almış durumda

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    6 tl ye eregl yeneli gitmeyen adam Tüpraş a 68 lerde eli gitmeyen adam bu büyük şirketlerin bu kadar enflasyonist baskı da güzel hikâye ya da küllerinden doğacağını düşünemez mi..
    Olay nedir biliyor musunuz algı dir..
    6.8 tl lerden kıvranan eregl ciler şimdi gap bekliyor..
    4.8 tl ye düşen sasa almayanlar 54 tl fiyatı abartı buluyor..
    DEMEK İSTEDİĞİM YAŞANILAN ENFLASYON HİSSE FİYATLARINA YANSIMIŞ OLAMAZ MI

İşte benim demek istediğim de bu fiyatlarda bilançolarda zaten enflasyon mevcut onun için herşey pahallandı hisseler neden gitmedi düşüncesini doğru bulmuyorum faizin böyle olduğu ortamda 5 F/K üstü hisselerde getiri %19 faizin altında kalacaktır hesabını yapabilirsiniz. Bu şirketlerin küçük hisseler kadar büyük bir bilanço büyümesi olacağını da düşünmüyorum. Mesela BİM %14 mağaza sayısı artışı var yıllık acaba bunu 3 yıl daha sürdürebilecek mi? Ya da Ereğli üretimini %15-20 arttırabilecek mi her sene önümüzdeki 3 yıl boyunca. Bunları muhalefet için değil yanlışım varsa doğrusunu öğrenmek için yazıyorum. Yoksa herkesin fikrine saygım sonsuz .

5.  Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Benim piyasa ile ilgili düşündüğüm düşüşleri büyükler yaptığı için ucuzluğun sınırlı olduğu. Yükselişlerdeki o abartılı köpüğü kısıtlı mala aç gibi saldıran küçüklerin yatırımcının yaptığı yönünde. Hiç bir hisse o an için nedensiz yere ucuza satılmaz düşüncesindeyim. Ya daha iyi bir fırsat vardır ya da gelmekte olan bir risk vardır. Olay vadenizi bilmek riski ve gelmekte olanı göze alabilmek. Dünya bize para yatırmıyorsa ucuz olduğumuzu düşünmüyorum. Toplanan bir takas da görmüyorum aylık olarak toplamış olabilir ama yurt dışından belirgin bir ilgi olmadığını düşünüyorum. Kimileri kızacak ama ucuzluk reyonundaki ürünler gibiyiz zaten iyi olanları sabah market açıldığında alanlar almış durumda

Dokturum dünyanın bizi ucuz görüp görmemesi ile bizim kendi içimizde ucuz olup bir kıstasa göre kıyası inanın çok farklı şeyler...
    Size bir örnek daha sayın doktorum...
    ADEL diye bir firma var..
    Genel geçer bakarsanız adam akıllı bir mantıkla ülke içinde o kadar kapanmalar o kadar okul kapanması vs en çok etkilenen hisse olması gerekir iken neden cok DÜSMEDİ.
    Bu hisse covidde en az düşen hissedir. NEREDEYSE HİÇ BASMADİLAR..peki hikâyesi değişti mi.. gerçek yaşanılan duruma bakarsanız aslında çokta değişmedi..
    Mart ta bu hisse 10.65 idi zirvesi 35 lira...
    Şuan 27 tl...
    Demem şu ki bu şirket 10 tl de ne ise şimdi de aynı..bunun temel bir açıklaması olamaz..
    Covidde 100 birim zarar eden şirket elbette kar potansiyel taşıdığı için hala kar edemese de gidiyor..ama edeceğini realize olacağını biliyoruz
    Am neyi biliyoruz kar edeceğini biliyoruz..maliyet arttığını buluyoruz.. üretim maliyetli arttığı ürünlerine bunların ZAMLARI da eklenince aslında çok da değişen birşey yok..bozulan bir durum da Yok....
    Demem o ki covid trendine katılan adel ve kendisini bir gram ilgilendirmeyen bir trenddir bu adel ile şimdi.ki adel aynıdır..

6.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Dokturum dünyanın bizi ucuz görüp görmemesi ile bizim kendi içimizde ucuz olup bir kıstasa göre kıyası inanın çok farklı şeyler...
    Size bir örnek daha sayın doktorum...
    ADEL diye bir firma var..
    Genel geçer bakarsanız adam akıllı bir mantıkla ülke içinde o kadar kapanmalar o kadar okul kapanması vs en çok etkilenen hisse olması gerekir iken neden cok DÜSMEDİ.
    Bu hisse covidde en az düşen hissedir. NEREDEYSE HİÇ BASMADİLAR..peki hikâyesi değişti mi.. gerçek yaşanılan duruma bakarsanız aslında çokta değişmedi..
    Mart ta bu hisse 10.65 idi zirvesi 35 lira...
    Şuan 27 tl...
    Demem şu ki bu şirket 10 tl de ne ise şimdi de aynı..bunun temel bir açıklaması olamaz..
    Covidde 100 birim zarar eden şirket elbette kar potansiyel taşıdığı için hala kar edemese de gidiyor..ama edeceğini realize olacağını biliyoruz
    Am neyi biliyoruz kar edeceğini biliyoruz..maliyet arttığını buluyoruz.. üretim maliyetli arttığı ürünlerine bunların ZAMLARI da eklenince aslında çok da değişen birşey yok..bozulan bir durum da Yok....
    Demem o ki covid trendine katılan adel ve kendisini bir gram ilgilendirmeyen bir trenddir bu adel ile şimdi.ki adel aynıdır..

Teşekkür ederim yorum için. Böyle muhabbetleri seviyorum insan fikrini anlatırken zihninde ışık yanabiliyor. Mesela ADELİ iyi anlamda mı kötü anlamda mı örnek verdiniz. Ya da iyi olduğunu düşündüğünüz bir hisseyi söyleyebilir misiniz demek istediğimi onun özelinde anlatmaya çalışayım belki kafamdaki düşünceyi daha kolay anlatırım.

7. Hocam adel örneğini verdim tarifimi yapmaya çalışıyorum..
    Muhalifet etmiyorum beyin.firtinasi diyelim
    Bakın bize sunulan rasyolar ile yaşanılan hisse bazlı tl dolar tahvil kıstaslı ve oranlı ilerlemeler ÇOK FARKLI....
    Hikaye başka giden hisse başka..beklenen hareket başka tepki başka..
    PETROL kontratların ekşi olduğu bir dönemden bahsediyoruz..
    Yukarıda da belirttiğim gibi faiz dışı getiri için girmiş bir firma şahıs veya kurum ne ise..
    Amacı.zatrn kazanmak..
    Ve bu kağıt üzerinde ki enflasyon oranı ile yaşanılan enflasyon oranını kimi hisse de net yansıttı..ve olasi faiz ve dolar voltilitesinden daha çok kazandı..bu tarz bir ralli zatrn yaşanılan faiz den ve kağıt üstü faizden daha çok kazandırdı..
    Kağıt üstü faizin yanlış değilsem piyasalar da kanık sama durumu ort 5 yıl şuanda..ama bu olayın bir de yaşanılanları var .. işte bunu gitmeyen şirketlerde kesinlikle 1 yıl.icinde yaoacak..
    Bu duruma sezon açılacak düğünler başlayacak arclk beyaz esya satıp para kazanacak gözü ile bakmamak gerekiyor..
    Yani kim bilebilirdi çelik arzı azalıp hurda çeliğin bile fiyat artacağı..talep göreceği..
    Demem o ki kağıt üstü enflasyon dan bahsetmiyorum...
    Yaşanılan enflasyon dan ötürü HALA GİTMEYEN BİR ÇOK ŞİRKET VAR VE ŞU ZAMANDA YAPILAN BEDELSİZLERİ DE BU SEBEPLERDEN ÇOK.OLUMLU BULUYORUM..
    Şu zamanda temettü nün bir gram anlamı yok..
    Bedelsiz demek algıya oynamak demektir..
     Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    İşte benim demek istediğim de bu fiyatlarda bilançolarda zaten enflasyon mevcut onun için herşey pahallandı hisseler neden gitmedi düşüncesini doğru bulmuyorum faizin böyle olduğu ortamda 5 F/K üstü hisselerde getiri %19 faizin altında kalacaktır hesabını yapabilirsiniz. Bu şirketlerin küçük hisseler kadar büyük bir bilanço büyümesi olacağını da düşünmüyorum. Mesela BİM %14 mağaza sayısı artışı var yıllık acaba bunu 3 yıl daha sürdürebilecek mi? Ya da Ereğli üretimini %15-20 arttırabilecek mi her sene önümüzdeki 3 yıl boyunca. Bunları muhalefet için değil yanlışım varsa doğrusunu öğrenmek için yazıyorum. Yoksa herkesin fikrine saygım sonsuz .

8. Demek istediğim şu covid trendi hatırlayınız..
    Bu trend devam ederken okul KAPANMALAR vs derken en gereksiz sektör oluyor kendisi..evden çalışan evden eğitim görenler vs kabaca tarifi veriyorum yani..bu zamanda aslında eşlik etmemesi temelcilere göre bilanço.harekrtlrri ile altı dolu.gitmesi gerekir ya bu hisse niye gitti diyorum...
    Niye en az bu hisse düştü diyorum...
    Doktorum ralli ortasında buraya çok yazdığım vakit 1 tl altında hiç bir hisse kalmayacak..PENNY TRADE eden parayı.goturecek dedim millet viopta surunurken...
    0.5 brko 1.4 tl
    0.8 merko 18 tl
    0.6 ieyho 1.4 tl
    Düşünün bakın bunlar PATRON HİSSESİ..

Sayfa 90/1004 İlkİlk ... 40808889909192100140190590 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •