Hala işlem yok
Printable View
Hala işlem yok
www.kap.org.tr/tr/Bildirim/709262
Düzeltmeyi yapmışlar...
Portekizli cimbor,,Yibitaşın %82.96 lık hissesini 535 milyon yuro ya almış,,daha sonra Cimbor,,hisseleri Votorantime devretmiş.
535 milyon yuro bugünkü parayla.(7.26) 3.884 milyar tl eder,,,,,şirketin %100 hissesi ise 4.681 milyar tl ediyor.
Yibitaşın bugünkü piyasa değeri 39 milyon yuro,,yani 285 milyon tl ediyor.
Vay be,,arada muazzam fark var.,,,,4.681 milyarın hisse başı fiyatı 46.810 tl.:)
Birisi 40.000 demişti,,demekki boşuna değil.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/y...por-un-5608280
Fiyat böyle görünürken,,spekde buralardan baskılasın dursun bakalım.
Tabii yıllarca emek verip biriktirilen işçi paraları ihtiyaca binaen satıldıkça,spekde ucuza toplayacaktır.
Yıllar önce 535 milyon yuro ne gerek görüldü de şirkete sayıldı,,,şirket ortadoğunun merkezinde diye mi satın alındı.?
ben hedefim 40.000
maliyetim 1750 deyince bazı arkadaşlar güldü.
29 yıllık borsaciyim.
tahta piyasasindan geldim.fiyatlar serbestti bi hisse bu günde %100 bile yapardı sinir yoktu.
adana lar denizli cam lar ozamanlarin gözdesiydi.
4 liradan 3000 iş b hissem vardi. 0.20 kuruştan 50000 petkimim vardi vestel 0.30 kuruştu
iş b dursaydı sade şuan değeri temettuerle 10 milyondu
petkim vestel 500 bin leri gördü hey gidi hey.
yibitaş 40 değer biçerken boş konuşmuyorum.bekle gor. ben burda olacağım.
bazı arkadaşlar eglensede.
bikac tuyodaha vereyim beklemeyi bilene
isbir》3000
petrokent 》600
tazekkuru》400
merit》250
karsusan》140
yesil》80
bekleyene.
asla yatırım tavsiyesi değildir.
vade 3 yıl yada daha erken
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin kuruluşu 1973 yılı,,,sermaye 100.000
yıl 2018,,,yine sermaye 100.000
aradan 45 yıl geçmiş
sermaye kaleminin önemi yoksa,spk bu maddeyi kaldırsın o zaman.
http://www.yibitasyozgat.com/inc/upl...yet-raporu.pdf
Enflasyon muhasebesi bitti, üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçti. Bu konu da nereden çıktı, demeyin. Enflasyon düzeltmesi sadece 2003 ve 2004 yıllarına ilişkin mali tablolar üzerinde yapılmış sonra da uygulamadan kalkmış olmasına rağmen, etkileri hala devam ediyor ve korkarız ki devam edecek.
Bunlardan en önemlisi enflasyon düzeltme farkları ile ilgili. Buna göre, pasif kalemlere ait enflasyon farklarının başka bir hesaba nakledilmesi veya işletmeden çekilmesi durumunda, bu tutarlar üzerinden, işlemlerin yapıldığı dönemde kurumlar vergisi ödenmesi gerekiyor.
Birçok şirketin mali tablolarında hâlâ enflasyon farkları yer alıyor. En çok görülen “Sermaye Düzeltmesi Enflasyon Olumlu Farklarıâ€. Çünkü bu tutar bilançoda özkaynaklar içerisinde ayrı bir kalem olarak yer alıyor. Bir de görünmeyenler var tabii. Diğer özkaynak kalemlerine (örneğin yasal veya olağanüstü yedekler, geçmiş yıl kârları gibi) ilişkin enflasyon farkları ilgili hesap bakiyesi içerisinde yer alıyor.
Bu haftaki yazımızda, genel olarak enflasyon düzeltmesinin şartlarına değindikten sonra, pasif kalemlere ait enflasyon farklarının işletmeden çekilmesi konusunu sermaye azaltımı ve tasfiye kapsamında ele alacağız.
Ne zaman yapıldı?
2003 yılı sonu. Bir yasa çıktı. Buna göre 2004 yılından itibaren mali tablolar enflasyon etkisini de içerecek şekilde düzenlenecekti. Bunun için öncelikle bir yıl öncesinin yani 2003 yılının mali tablolarının düzeltilmesi gerekiyordu. Esasen 2003 yılı mali tablolarında yapılan düzeltme işlemi sadece, enflasyonun 2004 yılı mali tabloları üzerindeki etkisini görebilmek için bir başlangıç noktası oluşturma amacını taşıyordu. Başka bir deyişle, 2003 yılı bilançosunda yapılan düzeltme işlemi, enflasyonun şirketin kurulduğu günden 31.12.2003 tarihine kadar geçen süredeki etkilerini belirleme amacıyla yapıldı.
Bu nedenle de enflasyon düzeltme işlemi sonucu ortaya çıkan kâr veya zarar, 2003 yılı kâr zararını değiştirmedi. Tek kalemde geçmiş yıl kâr/zararı olarak bilançoya dahil edildi. Daha doğrusu düzeltme işlemleri, mükelleflerin 2003 yılına ilişkin kârları ve ödeyecekleri vergide bir değişiklik yaratmadı. Böyle bir değişiklik zaten mümkün de değildi. Çünkü düzeltme işlemleri 2003 yılına ilişkin kurumlar vergisi beyannamesi verildikten ve hesaplanan vergi ödendikten sonra yapılmıştı.
Bu şekilde başlangıç noktası oluşturulduktan sonra 2004 yılına ilişkin bilançolar enflasyonu da içerecek şekilde hazırladı. Yani 2004 yılında enflasyonu da içine alan kârlar beyan edilerek, vergi bu tutarlar üzerinden ödendi. Bu düzeltme işlemi bazı işletmelerde matrahı artırıcı etki yarattı, bazılarınınkini ise düşürdü.
Uzun sürmedi
Enflasyon düzeltmesi yapılmasının iki şartı var. İlki içinde bulunulan yılın enflasyon oranının (TEFE veya Yİ-ÜFE) yüzde 10’u aşması. İkinci şart ise son üç yıla ilişkin enflasyon oranının yüzde 100’den fazla olması. Bu iki şartın bir arada gerçekleşmesi gerekiyor.
2004 yılı için bu iki şart bir arada sağlandığından enflasyon düzeltmesi yapıldı. Ama uzun sürmedi. Bir kez başlandıktan sonra sona ermesi de bu iki şartın birlikte ortadan kalkmasına bağlıydı. Nitekim 2005 yılında her iki şart da gerçekleşmediğinden enflasyon düzeltmesi uygulamasının ömrü sadece 1 yıl oldu.
Yine olur mu?
Son yıllarda, yıllık enflasyon yüzde 10’lara dayanmış olmasına rağmen, son üç yıla ilişkin oranın yüzde 100’den çok düşük olması nedeniyle kısa vadede yine karşımıza çıkması zor görünüyor. Buna kimsenin üzüleceğini sanmıyoruz. Ne enflasyonun bu düzeylere çıkmasını ne de -o günleri yaşayanlar iyi bilirler- zorlu ve uykusuz geçen enflasyon düzeltme günlerine dönmeyi kimse istemeyecektir.
Bir muhasebe kaydı yeter
Pasif kalemlere ait enflasyon fark hesaplarının, herhangi bir suretle başka bir hesaba nakledilmesi veya işletmeden çekilmesi durumunda, bu tutarlar üzerinden kurumlar vergisi ödenmesi gerekiyor. Yasa hükmü açık, illâ ki işletmeden çekmek şart değil, bir muhasebe kaydı yapılarak başka bir hesaba virman yapılması bile vergilendirilmesi için yeterli.
Hatta şirketin ilgili yıl zararda olması, önceki yıllardan devreden milyonlarca liralık zararı olması, Ar-Ge veya yatırım indirimi gibi indirimlerinin bulunması dahi bu vergilemeyi etkilemiyor.
Bir de zamanlama konusundan bahsetmekte fayda var. Pasif kalemlere ait enflasyon fark hesapları ne zaman işletmeden çekilirse çekilsin, hiçbir süre sınırlamasına bağlı olmaksızın bu işlemin yapıldığı yıl vergiye tabi oluyor.
Ancak öz sermaye kalemlerine ilişkin enflasyon farklarının;
- Düzeltme sonucu oluşan geçmiş yıl zararlarına mahsup edilmesi veya
- Sermayeye ilave edilebilmesi,
durumunda kâr dağıtımı sayılmıyor ve bu işlemler yapıldığı aşamada kurumlar vergisi ödenmiyor.
Tasfiyede vergileniyor
Aslında yasada, tasfiye aşamasında enflasyon farklarının nasıl dikkate alınacağı ile ilgili özel bir düzenleme bulunmuyor. İdare, bu belirsizliği mükellefin aleyhine yorumluyor. Tasfiye sonucu tasfiye artığının ortağa verilmesini de işletmeden çekiş olarak değerlendiriyor ve vergi ödenmesi gerektiğini belirtiyor.
Örneğin bir muktezada “… tasfiye sonucu bilançosunda görülen pasif kalemlere ait enflasyon farkları, tasfiye nedeniyle ortaklara dağıtılmış olacağından tasfiye dönemi kârlarına ilave edilerek kurumlar vergisine tabi tutulacaktır.†şeklinde görüş bildirmiştir. (İstanbul Defterdarlığı Vasıtasız Vergiler Gelir Müdürlüğü: 04.03.2005 / 3597) Bu tür muktezaları çoğaltmak mümkün.
M.Fatih Köprü
http://www.vergidegundem.com/blog?blogid=2573139
Şirketin 32 milyon tl sermaye düzeltme farkları bulunuyor.
bu nedemek yibtasa yansimasi olumlumu olur
Yakında hissede hareket başlayacak ytd.Sayın tipitip arkadaşımıza katılıyorum bu hisse bistte efsane olacak.
Yakın zaman🤣🤣🤣 çimento firmalarının hepsinde başlıyacak hareket eş zamanlı olur tahminim bsoke nuhcimento afyon arslan buda kervana katılır ama yakın zamanda zor bundaki beklentiyi bildikleri için yukarı çıkarıp hisseyi kucağa bırakıp tekrar pusuya yatacaklardir bir tek yatırımcinin bile kazanmasını sağlamak istemezler birde asıl merak ettiğim bir konu bu kadar kişi kayda geçiyor hisseyi bir tanesi bile kayda geçirenlerde biri benim babamdan dedemden kaldı diye iki kelam etmiyor ben asıl bu kayda gecirenlerden bir kaç yorum görmek istiyorum senelerdir soguslenmis yüzde 17 lüks payları bence neden iki kelam etmezler anlamıyorum bide hissede cozemedigim bir hareket grafiği var hesapları ve stratejiyi sürekli değiştiriyorlar bı hinlik var ama ben hayra yormuyorum o yüzden kısada bir şey beklemek hayal sayın hocalarımın dediği yapılmalı al unut her 4/5 ayda birde cikmamissa portföy artirilip ceza kesilmeli zaten en büyük cezayı ben keseceğim bu ekibe tam biraz topladık dediklerinde bir bakacaklarki avuçları boş o yüzden bu film uzar gider potansiyeli var biliyorum ama ellerinde mal olmadan tahtayı niye gotursunler diye düşünüyorum.bunlar benim şahsi düşüncem inşallah sizlerin hayalleri gerçekleşir ama doğan cesur ve ekibi ekmek yedirtmez
Kimdir bu doğan cesur ve ekibi bi açıklarmısın duymuşluğum yok cahilliğimi mazur gör.Durmadan hesap streteji değişiyorsa zaten yok öyle hesaplar falan demekki.Akşam şöyle yapalım sabah oldu yok böyle yapalım.Bu nedir yaw.Zaten hepsi 3.700 lot yani%3.7 tamamı%17 olacak.Elinds tutan satmayan satamayan var bu cesur dediğin adamlar nerden ne toplayacak.O nun için buraya daha açıklayıcı olmalısın gibi geliyor.Cidden merak ettim şu doğan cesur işini.Bu hisseye girecekse cesur olmalı kal sağlıcakla.
Tabiki akşamdan sabaha değişmiyor ama yaşımız kadar bilge olan tipitip amca bile kaç tane kagitdan dökülmüş bu adamlarin işi bu kağıt sayarlar milyon lotluk tahtaları sayarlar belli hesapları vardır tahtanın yüzde 90 civarı kendilerinde olmadıkça tahta gitmez bana aselsani 2 liradan alan 40 liradan satan bir ky gösterebilir misiniz bu adamlar ülkedeki tahtaların yüzde 60 ina sahip strateji de mesele şu tipitip amcam ve diğerleri 100 lot satın gorun bir daha alabiliyor musunuz bu fiyatlardan
katılıyorum. rosen kardeşime.
sabir unut iki kural
Sesi çıkmayan % 17 lik kişiler, yıllar önce anne baba dedeleri tarafindan,memlekete yatırım, coluk çocuğa gelecek olsun diye elde avuçta, kıyıda köşede ne varsa götürüp fabrikanın kuruluşuna destek olmuş hissedarlar, bi çoğu yurdum insanı aklına gelipte kuponlarını bile kesip kar paylarını gidip almamış, kimiside borsanın b sini hayatında görmemiş, çoğu bu konuda yeni bilinçleniyor, kimiside ben gibi çocuğuna dededen yadigar, dokunmayacagim ne olursa olsun diyor ve sessiz sessiz sizleri izleyip bilgi edinmeye çalışıyor vs vs işte o sesi çıkmayan % 17 nin çoğunun durumu budur,( ha bu arada da tüm yatırımcılar paralarının hala pul değerinde oldugunu bilirler)1974yilinda 1 gr altin 83,05 lira 1 hisse yaklaşık 96 gr altin, bu gun 1 hisse yaklaşık 13 gr altin bizim sesimiz kısık arkadaslar
Sayın olimpik form Afyon'un hacmi 10 yıl öncesiyle bu gün birmi zaten satan yok adamlarda baskı kuruyor 100 değil 3000 kötü alacak para var bu adamlarda mesele kaçtan alacakları bu kagitdan bile 4100 liraya giderken 60 civarı hacim göründü isterlerse kendi aralarında 60 70 lot değiştirirler ama tahtayı sığ göster mekan ister spekleri ky alırsa aman elinde kalır korkusu vermek için bu klasik bir yontemdir milyon lotluk tahtaları dakika işlemlerin bile milyon lotlari kendi aralarında al ver yapar spekleri tahtada hacim varmış gibi göstermek için halbuki sağ cep sol cep olayi nzn 66 dizede cevabınız için teşekkür ederim
Rica ederim
10 lot la aşağı verince dahada toplamaz.Yatırım tavsiyesi değildir.Çıkamayan düşer hesabına döndü bu iş.3000 3200 ü geçemedi.
Rosene23 doğan cesur yalan oldu.Bu adını sa nını duymadığım adamlar senin canını fena yakmış.Her hissede bunlardan bahsediyorsun.O çok büyük oyuncular günlük hacmi 30 bin 60 bin olan hissede diye de konuşuyorsun.Hala bir cevap vermedin kim bunlar soruma.
Abi acemilik zamanlarimdi adam anele de bir günde 8/9 defa sinir noktalarından trade yaptırtdi bana ozbala 2 den gir dedi 3.40 dan bozturttu batı şoke tavan olmadan bir gün önce aldirtti portföyü 3 katına çıkardı 2 haftada sonra başladı ozgyo aldirtti taban bozma dese şu anda trilyonerimdim gözde aldirtti aldım 5 dj sonra taban ne alıyoruz hepsi taban nugyo aldirtti taban bende güveniyorum vardır bir bildiği diyorum meğer önce güven kazanıp sonra bütün paramı sogusleyen ekipde çalışan spekleri biriymiş ben böyle bir şey görmedim adamların hakim olmadığı tahta yoktu sadece 6 aylık bir arkadaşlık da güven kazanıyor sonra milleti soyuyorlar allahlarindan bulsunlar bu tahtayı söyleyen de oydu bedelsiz verilecek birikdirin dedi ama zamanlama önemli birde bende para kalmadı zaten cikarimimi öyle yaptım o dediyse yapacaktır ama yakın zamanda değil milletin elindekileri alıp öyle yapacaklardır.sadece spek gibi işini yapsa sorun yoktu birebir yanlış yönlendirdi hep bende şikayet edemiyorum sonuçta tosuncuga para yatıran karla aynı durumdayım bu borsada tosuncuk çok adamlar hangi hissede yokki gözlerimde gördüm bütün yüzde 60 i ellerinde tatgida ütopya dohol ekipce çalışıyorlar büyük fonları yinetiyorlar bide benim gibi 5/10 kek buldularmi değme keyifkerine bistde değişik bir soygun düzeni oluşturmuş durumdalar allahlarindan bulsunlar onun için deşifre ettim kimse inanmadın bu tarz kişilere
Geçmiş olsun.Sen genede beddua etme.Çünki kazandırmış sonra misliyle geri almış.Kazanç gözü kör kulağı sağır etmiş.Yönünü kaybetmişsin.43 yaşındayım ömrümde 1 kişiye beddua ettim.Pirensip olarak karşıyım beddua işine.
Tekrar söylüyorum tabi benim inancım bu.Bu adamlar o kadar büyükse bu tahtaya gelmezler.Gelirlerse haber ver.Keza 1 lot bile kalmadı.Borç harç 3 olmadı 5 alalım.
Halen hacim diyorsunuz ya adamlar toplamadan niye hacim yapsın kağıdın limon gibi sıkar bütün lotlari toplarlar ozbal a bak kaç gündür 1.38 e kadar siktilar bu günkü hacime bak bide kiramı ödeyemeyecek duruma düşürdü eşimle ayrılma aşamasına getirtdi beni tek siginabilecegim Allah'ım var bir beddua hakkım vardı onu da kullandım inşallah tutar. Ondan önce yuzdefa kazandım yüz defa kaybettim kendi aklıma hiç bir spege ahh etmedim ama bu günkü olayların hepsi onun yuzunden
vahit alpaslanda geldi,,yavaş yavaş dökülüyorlar,,yılbaşına kadar bitse bari.
Amiane olacak ama içinden geçtiler.Hep yaltığı hareket çık 3000 lere gel 2000 lere
bu kağıdın sermaye çok düşük 100 bin....1973 de kurulmuş aynı sermayede duruyor..para yatıranların ve kuranların paraları pul olmuş..nerden anlaşılıyor..kaydileştirenlerin elindeki hisseler hep küsüratlı..iş kur yükseliş kervanına bu kağıdında dahil olacağını tahmin ediyorum..
Yeni bir iteleme dalgası geliyor bu yazdığım kendi şahsi fikrimdir uzman görüşü değil sadece hissiyatdan ibaret beraber izleyim
Bistteki en değerli şirketlerden birisi Ybtas bedelsiz potansiyeli en çok olan şirket ybtas yonga bile zarardaydi nerelerden nerelere gitti ybtasta olmaması için hiçbir sebep yok ytd
Olacak zaten ama şimdi degil şimdi doldur boşalt oynayacaklar
Bak gene haklı çıktın.👏👏
Bistteki bedelsiz potansiyeli en yüksek hisse YBTAS diyebiliriz.Yonga nerelerden nerelere gitti ve yonganın karı ybtas kadar değildi.Bu hissede bedelsizi açıklarsa fiyatı fiyatı nerelere kadar gider tahmin bile edemiyorum.ytd
Potansiyel başka açıklama başka,,,yıllardır açıklamamış,bundan sonra mı açıklayacak,,,,devlet mecbur kılmadan şirketlerin insiyatifine bırakılırsa bu işler zor,,,,2500-3000 aralığına devam.
devletin sermaye şartının üstünde ybtaşın sermayesi,,o zaman ne lüzümü var,niye artırsın,,aslında sermaye kalemini hep kaldırmak lazım,,hiç bir faydası yok.32 milyon,sermaye düzeltmesi enflasyon olumlu farkı var,yatırımcının hakkı,,ama artırmassa artırmaz,çünkü bir mecburiyet yok,müeyyide yok.
Şirketler,yıllardır bu kozu kullanarak,yatırımcıya hamallık yaptırmaktadır.
Şirketler her yıl,binalarını arsalarını,maddi duran varlıklarını yeniden değerlemeye tabi tutarlar,bu suretle bu kalemler güncel halini alırlar."sermaye" kalemi ise yıllardır ayni rakamla yerinde durur,kimse karışmaz,niye düşük sermayen var demez,şart koşmaz,bir müeyyidesi yoktur,,böyle olması da şirketlerin işine gelir.
Az lotla hisseye hakimdir,çok olunca yönetim elinden gider diye korkarlar.
Bu yüzden şirketler sermaye artırmaya gönülleri razı gelmez.
Her yıl ettiği karları bir şekilde kullanacak sermayesi ortada.100000 tl sermayeli dev bir çimento şirketi olurmu kesinlikle olmaz son yıldaki karı (sadece son yıl karı) sermayesinin kaç katı buna her yılki karlarınıda koyarsak gerisini siz düşünün bu hisse er yada geç sermaye arttırımını yapacak.YTD
***YBTAS*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu
***YBTAS*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu )
Özet Bilgi DÖNÜŞÜM
İlgili Şirketler YBTAS
Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.
Borsa Kodu Sıra No Satışa Konu Pay Ünvanı Grubu Yatırımcının Adı-Soyadı Ünvanı Nominal Tutar (TL)* Tsp İşlemi ** Satış Kısıtı **
YBTAS 1 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E HALIS AYAN 0,560
YBTAS 2 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E HALIS AYAN 0,933
YBTAS 3 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E KAMIL OCAK 0,532
YBTAS 4 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E KAMIL OCAK 0,960
YBTAS 5 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E NESIMI BAYIRAL 0,280
YBTAS 6 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E NESIMI BAYIRAL 0,786
(*) Nominal Tutar(TL): Bakiye alanlarında binlik ayracı olarak nokta (.), küsürat ayracı olarak ise virgül (,) kullanılmaktadır. (**) İlgili veriler üye bildirimi doğrultusunda yayınlanmaktadır. Borsa tarafından satış işleminin Toptan Alış Satış İşlemi olarak (TAS) yapılacağı duyurulduktan sonra TAS işlem tarihinde paylar borsada işlem gören tipe dönüştürülecek olup, aksi taktirde dönüşüm işlemi mevzuatta öngörülen sürede tamamlanacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/715140
BIST
(23/10/2018 - 16:44:30)
*yibitaş: Bahse konu duruş nedeniyle ekonomik koşullara bağlı olarak yapılan üretim planlaması dahilinde 9 çalışanımızın iş sözleşmeleri usulüne uygun olarak feshedilecektir
(23/10/2018 - 14:28:38)