Viob işlemim yok lakin o kadar pozisyon ile bir kez ters yeter. Tospa kardeşin dediğini dinle yoksa sıkıntı yaşarsın
Printable View
atmden gıcır gıcır sıfır 50lıklerı az önce cektım cılet gıbı valla...
ben onu bılmem gıcır gıcır gıcır para.......basılan para heralde kredı falan dagıtılıuyor herkese.......bakalım nasıl toplanacak bu para
eskimoların bile dolara ihtiyacı var ama tl ye ihtiyacı yok..
Avrupa'da en çok gökdelen Türkiye'de gözüküyor.
https://i.hizliresim.com/gK6vBS.jpg
Apara'da Işık Ökte ve Mert Yılmaz var.
Nisan ayi MB ortalama usd kuru 6.8268 su anda. Artik pek degismez zaten bir miktar daha artar. Mayis ve Haziran aylarinda da, yani 3 ay, dolar 6.50 uzeri kalirsa, piyasada bozucu etki yapar.
Tabi sahsi dusuncem, su surecte sonucu ne olursa olsun amac is yerlerini ayakta tutabilmek ve istihdami en azindan koruyabilmek olmali. Kapanan is yerlerinin ve kaybolan istihdamin negatif etkisi inanilmaz olur. Bunlari geri getirmekte imkansiza yakin bizim icin.
Aciklanan paket, tedbir vs kesinlikle yetersiz. Kredi, erteleme vb cozum degil. Karsiliksiz destek sart.
Gecen hafta basinda Prof. Mehmet Ceyhan iyilesen vaka sayisi yeni vaka sayisini gunluk olarak gecerse olumluya donmus oluruz dedikten iki gun sonra bu dedigi gerceklesti. Bana biraz gario geldi.
Çok ilginç. Gittikçe gidiyor amerikanların borsası. Nereden short yapsan elinde patlıyor. Asap bozucu.
Dow azıcık düşer gibi olur ise fed para yollar yine alırlar. [emoji173]
Açıklanan sayılar konusunda yapılan spekülasyonlara da bayılıyorum. İlk başta dendi ki, test edilmiyor ondan vaka sayısı az. Testler arttı bu sefer ölümler/vaka sayısı oranı düştüğü için ölüm oranı daha fazla olmalı aslında dediler. En sert vurulan İtalya dahil tüm dünyada vaka sayıları düşerken Türkiye'de de düşmeye başladı bu sefer yine sayılarda oynama var muhabbeti dönmeye başladı.
Thanos gerçek olsaydı en fazla taraftarı Türkiye'den toplardı bence :evil:
Ve Abd 1 milyon vakayi gecer.
Hadi coniler bayılırlar borsalarını şişirmeye. Ya bize ne oluyor? Amerikan palasinin peşine takılmış gidiyor. Bu kadar yabancı mal satarken nasıl çıkıyor onu da anlamadim. Acaba bakın satiyoz diyip de yerli hesaplardan mal mi alıyorlar?
Hafter simdi hic sirasi degil kocum. Otur oturdugun yerde kim vurduya gidersin. Tatbikatin bile yapildi akilli ol.
Alacaksın kızılcık sopasını, az mı yersin, çok mu yersin..bir türlü hasta sayısını, vefat sayısını beğendiremedik...ilk başlarda da bu trendle italyadan kötü oluruz diyordu bazıları..ben de aynı trende bakıp, endişe edecek bir şey göremiyordum.
Artık çocuk yaşlı sokağa çıkış yasağı gevşetilmeli.,,berber vs küçük işletmeler açılmalı, randevu ile rahatlıkla çalışabilir bu tür işletmeler.
ABD nin dur7mu bizden çok daha kötü, bizim tedbirlerin yarısını almadılar,..üstelik, süper, über sağlık sistemimiz var, ölüm oranlarımız düşük...o zaman biraz gevşeyelim..niye bu kadar korkuyoruz...hani biz kaderciydik, saldım çayıra felsefesindeydik,,,İsveç bile bizden daha kaderci çıktı.
SISE açıklamalarına göre tablo yaptım. Hesaplama doğru ise SODA ve DENCM değişim ile zarar ediyor gibi
https://i.hizliresim.com/staWcs.jpg
Yanlışınız var cep delik cepten delik diye genel sokağa çıkma yasağı uygulayamadik
Önlem olarak konut kredi teşviği ve uçak biletine teşvik veren tek ülkeyiz
Halkına yardım için halkından para isteyerek bu konuda da güneş gibi patladık
Destek destek diye cigirip ucuz kredi dagitmaktan başka birşey yapmadık
Hastalık bulastiktan haftalar sonra kabul ettik bitmeden aylar önce zafer ilan ettik bu da bir rekor olabilir...
Topla çarp böl sonuç:: ekonomi,para...
Vade sonları çok tatlı oluyor...poz ne ise o yöne çılgınca sürüyorlar...
Petrolu eksi 40 yapan vadeli bence her haberden, olaydan, açıklamadan güçlü...
bugünki sokağa çıkma rakamlara ne zaman yansıyordu haftaya mı ?
İlk sokağa çıkma yasağı öncesi de kıyamet koparılmıştı..ne oldu vaka sayıları patladı mı 14 gün sonra...boş iş bu hesap.
Benim anlamadığım sağlık bakanı neden bu kadar titrek...reis neden bu kadar bilim kurulunun ağzına bakıyor...hiç tarzı değil...bilime, bilim adamına çok değer verdiğinden mi?
Len arkadaş Dow da artı azalır artıları yerler dedik
Elin conisi +0.70 daha üstüne koydu ı.g
Ölür dediğimiz yaşıyor enterasan oluyor
virüs yaşlıları götürüyo daha çok derdi o bence :he:
malum gençlerden pek oy alamıyor.
gahrolası amerikaya tonla maske ve malzeme yollamışız bu arada
virüs hakkında çokkez yazdım burda daha yazmaya gerek yok o ikinci dalga gelecek.
umursayan olur olmaz yaygara koparan olur olmaz orası benim derdim değil ...
Buradan, sağlık sistemi mucize başarısı mı çıkarılmak isteniyor...ABD den tut İngiltere’ye malzeme göndermediğimiz büyük ülke kalmadı...yurt dışından ambülans uçakla hasta getirtiyoruz.
Ama, vatandaşa maske veremiyor devletimiz...yahu yap şunu 40-50 kuruş, maliyeti neyse ödesin alsın millet..parası olmayana da bedava versin devlet. Ben tanesine 1 tl verip 100 tane almak istiyorum, buna niye engel oluyorsun.,,tamam kazık yemeyelim, maliyeti beyse ödeyip alalım.
5 kişilik aileyiz.,hadi çoluk çocuğu yaşlıyı geçtik.,,karı koca günde bir defa doları çıksak...her gün iki maske lazım...15 gün önce 5 maske geldi.,,başka bşr şey geldiği yok....Allah tan daha önce paramla aldığım maske vardı.
bakalım 200 günlük ho üstüne atabilecek mi????
Valla her yerden başvurdum bana maske felan gelmedi
1 tane maskem var yıkayıp yıkayıp onu kullanıyorum
O da dağıldı dağılacak dandik bir maske idi dişçiden almıştım
dağıtım bu kadar geç olmaması lazım aynen sat gitsin 25 kuruş millet poşete veriyo yahu
satışı yasak olması düşündürücü.
Harbi maske alabilen var mi yahu. Maskeye ulasamadan salgin bitecek. 😂