Abi valla şakasına yazmadım. Bu kuru inattan vazgeçilmezse en alt gelir grubunda gidişat oraya doğru. Senin kediler besili görülüp ilk göz dikilenlerden olabilir mazallah.
Kediler yerine bu duruma dusurenleri yesinler.en uygun budur.
dolara yatırım yapılmaz dediğinize göre dolarda en kötü geride kaldığını düşünüyorsunuz.
Daha FED'in hiç topa girmediği ortamda bence cesur bir tavsiye.
şuan ABD de enflasyon 6 civarı, 2 yıl içinde bu enflasyonu düşürmek için FED faizi yüzde 5+ yapacak.
ABD faizlerinin 5+ olduğu ortamda TR'deki ortamı hiç düşünmek istemiyorum.
2013'te tapering başladığı süreçte TL 1,5 tan 5'e gitmişti.
1980 lerde, ülke tarım ve endüstriyel üretiminin çoğunun borçların ödenebilmesi için ihraç edilmesi emri verdi. Bunun sonucunda oluşan iç kıtlık, yiyecek maddelerinin vesikaya bağlanması, ısınma, gaz ve elektrik kesintilerinin genel bir durum halini alması, Rumenlerin günlük hayatlarını sürdürebilme kavgası içine girmelerine neden oldu. 1980 ler boyunca, özellikle dükkanlardaki genel ve yiyecek maddelerinin erişilebilirliği ve kalitesindeki olumsuzluklarla, hayat standardında düzenli bir düşüş yaşandı. Resmi açıklama, ülkenin borçlarını öderken, halkın tüketim mallarında ve kısa süre süreceği inancıyla, acı çekmeyi kabul etmesiydi.
Borç 1989 yazında, Ceauşescu devrilmeden az önce tamamen ödendi. Kıtlığın nedeni olan ağır ihracat politikası, Aralık ayındaki ayaklanmaya kadar devam etti.
.......
Çavuşeşku da herşey iyi diyordu. Miting alanında işler lay lom lom idi. Bi anda bir ışık gibi mitingin ortasında, vatandaşın biri parladı ip koptu. Bir anlık tepkiye bakar herşey.
Daha 95 yılında Bosnada katliam yapmadımı hesapta medeni toplum. Orta doğu için ise bunlar çok sıradan işler.
Bir kayış atmasına bakar herşey. Tabi ki aklı selim kalsın isteriz herkes ama inadına halkın sinir uçları ile oynanıyor.
Yarının ne getireceği belli olmaz. İnşallah hatalardan dönülür de bu kötü olasılıkları düşünmeyiz.
Martta kalmaz 30 olur tufe .14 politika faizi stopaj 5 kalsa bile -15 negatif olur .dolar 15 olur . TÜFE'ye esitlemek icin bile +1600 bp lazim .
ne güzeldi o günler
Bu adam vardı, her gün tv lerde
ortancası vardı
üzerinden 9 yıl geçmiş
https://www.youtube.com/watch?v=NPsP-fyWpew
Dolar başka, dolar tabanlı yatırımlar başka. Dudu'ya niye TL'ye yatırıyorsun parayı diyince cevabı hazır. Param TL'de değil ki, TL tabanlı yatırımda diye... (emlak hisse vs)
Bence dolar yatırımlarını çıplak dolar olarak düşünmemek gerekiyor. ABD'den hisse almak gerçek anlamıyla parayı dolara yatırmak demek.
Benim de aradaki farkı anlamam baya uzun sürdü ama olayı ayıkmamı sağlayan yine Sn. Dudu'dur.
ytd
omicron varyantının teşhis zorluğu ve aşıların işe yaramadığının açıklanması ile aşırı bulaşıcılığının tespit edilmesi sonucu
FED varlık alımını da azaltamaz faiz de arttıramaz.
Dolar enflayonu da 6'yı aşar.
Artık hesapları omicron'a göre yapacağız.Bu virüs AİDS virüsüyle ilişkilenerek mutasyona uğramış, durum tehlikeli.
https://www.klimik.org.tr/koronaviru...etni-ve-oneri/
Dolar, euro kontratları viop ta çok sığ. Hedge lemek yürek ve ayrı bir yetenek ister:-)
Tl devalüasyonu na karşı reel getiri (hatta dolar devalüasyonuna bile karşı) viop endeks işlemlerinde elde edilebilir ama o işte cesaret + uzmanlık gerektiriyor.
Aslında hisse senetlerinde hacim düştüğü dönemlerde bile viop endeks kontrat hacimlerinin etkilenmemesi , trader ların da bu gerçeğin farkına vardığını gösteriyor. Ytd.
Bahricim dolar bu gun cikmaz degil mi?
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2001 krizi henuz taze idi, odeme sozlesmesi yapmaya tl yapmak uzere gittim, artis her 6 ayda bir kere memur maas artisina endekslenecekti.
Muhasebeci bana herkes dolar bazli yapiyor siz neden TL bazli yapiyorsunuz deyince uyandim.
O kadar kisa aralikta 2. bir defa 2001 krizi olasiligi dusuk dedim.
Su anda da diyorum ki bu seviyelerden ben artik dolar alamam, cocuklara lazim olursa o baska tabii..
Syg,
Varyantların hepsi ellerinde hazır. 2023'e kadar sırayla omega'ya kadar hepsini deneyecekler.
FED bunları bahane olarak kullanıp daha çok para basacak.
Bir de şunu okudum yeni:
https://eksisozluk.com/entry/130499247
Adam 100% haklı.Alıntı:
bbc türkçe'nin konuyla ilgili açıklamasını okudum şöyle bir ifade var:
"bbc sağlık ve bilim muhabiri james gallagher'a bilgi veren bir bilim insanı, varyantı "korkunç" diye niteledi,"
yahu bilim insanı korkunç diye niteleme yapmaz, yapıyorsa bilim insanı değil film insanıdır.hangi araştırma sonucunun bulgusu "korkunç" olabilir! çocuk mu korkutuyorsunuz!. korkunç ifadesi bir yargıdır. bilim insanı böyle "korkunç" beceriksiz laflar etmez. araştırmanı yaparsın, bulaşma oranını hesaplarsın, oradan bir sayı çıkar. o sayı da korkunç değildir. sonucu korkunç olan bir araştırma yoktur dünyada. diyelim ki göktaşı çarpacak dünya yok olacak bu bile korkunç bir araştırma sonucu değildir. sonuçtur sadece.
neyse elhamdülillah zamanında phd aldım da yemiyorum bu olayları.
Pfizer ve BioNTech, Omicron varyantının mevcut aşıyı etkisiz kılması halinde, 100 gün içinde aşı geliştirme sözü verdi.
Alıntıdır...
Benimde okuduklarıma göre covid devam edecek ve kapanmalara döneceğiz gibi görünüyor. Böyle bir durumda FED faiz yükseltemez gibime geliyor. Bu benim Kendi düşüncem tabi
Dolar 5 ikende aynı melodiyi dinliyorduk.!!
Deniz kenarına yakın küçük bir kasabaya yerleşmeyi düşünsen iyi olacak kanısındayım.!!
İstanbulda emekli adamın ne işi olur.!!
Pembe domates 20 TL verirsen.!!
Küçük kasabada 5 TL ye alırsın.!!
Araba yerine o paraya küçük tekne alırsan.!!
Hayatını yaşarsın.!!
Syglar dudu ağabey.!!
Kendime masallar.!!:oleyo:
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Çok fazla veri olmasa da, virüsün işine yarayacak bu kadar çok mutasyonu ilk defa bir arada görüyoruz, oldukça şaşırtıcı. Muhtemelen bağışıklığı düşük birisinde oluştu, başka alternatif zor gözüküyor. Ama daha önemlisi Güney Afrika'dan gelen bilgilerde delta ile rekabet ediyor gözükmesi" ifadelerini kullandı.
https://www.haberturk.com/bilim-insa...b11529-3264959
Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni koronavirüs mutasyonu 'Omicron'un tespit edildiği Belçikalı kadının, Mısır'dan Türkiye aktarmalı olarak ülkesine döndüğü açıklandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...-ucmus-1888080
İSO'dan dövizdeki dalgalanmaya tepki: Sanayici maliyet çıkaramıyor. Bazı ürünlerin üretiminde sıkıntılara yol açabilir
https://t.co/DzMifxkjUq
https://www.dunya.com/ekonomi/yenide...-haberi-641080
Yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de
Ekim enflasyonu ile belli olan yüzde 36,2'lik yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de yayımlandı.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-641103
DDK, dövizde manipülasyon iddialarını inceleyecek
10-11 arası stabilize edilmiş dolar kuru normal değeri idi..
Biraz faiz indirimi biraz şahin açıklamalar ile bu gerçekleşebilirdi..(2018 sonrası gelen zamlar ve verilen faiz ile ederi zaten buydu hesabını yaptık idi)
Şimdi hem 12 üstü bir dolar kuru var hemde birileri devamlı ama devamlı kaşıyor..
20 22 tl ler olmaz....diyemem..
2 ihtimal var..Ya dışarıdan çok yüklü döviz gelecek en az 1 sene stabilize edecekler bu seviyelerden..
Yada 180 derece çark edip faiz basacaklar ama en az 25 olmalı o da..
Bu ihtimal bunca sert söylemden sonra imkansıza yakın gibi duruyor..
viop topiğine de yazdım..
Bu faiz indirimi ve üzerine ateşe benzinle gitme durumlar büyük ihtimal RTE nin ön yükleme çalışması..
Çok büyük ihtimal ABD tarafından ciddi yaptırımlara maruz kalıp dolar da zaten bir zıplama yaşayacaktık..
Şimdi bunu avantajına çevirme telaşında RTE..
ABD den olası bi yaptırım durumunda doların 20 30 tl lere gelmesi ile bu haberler yandaş basında manşetlere taşınıp ..
Bakın biz doğru bi yola girmiştik nasıl engellemeye çalışıyorlar denecek..
Yoksa adama sorarlar
Daha 1 sene önce 9 puan faiz basan siz değil miydiniz..
8.50 iken dolar faiz basmasa idiniz gittiği yere kadar gitse idi..
Omicron varyantı İngiltere'de de tespit edildi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gördüğüm bir başka şeyse AKP seçmeninin üzerine devamlı dolar kuru ile gidiliyor..
Adamlar da (çoğu cahil) hali ile kıllanıyor..waaayyyy ulan çözdüm olayı bizi dolar ile sindirmeye çalışıyorlar diyor..
Bunlar (CHP takımı) arka kapıdan doları yükseltip diğer yandan bizden AKP den vazgeçmemizi istiyorlar diyor..
Bu misal..Tuttuğunuz takım 5 yedi diye takımdan vazgeçmek gibi bir psikoloji.
Geçen olur mu..
O taraftarı 6 ve 7. golle tehdit etsen..??
Faizi dusurdugunde dovizin yukselmesi normal beklenen.daha neyi konusuyoruz.ayrica enf.atmasyon .gercekte%50.
Kosele fiyatlari ne durumdadir??
Syg.
5.vitesten 1.vitese atarsan araba sarsilir.bizde aynen oyleyiz.dusuk faiz modeli calismasi icin fabrikalar daha fazla olmali.ve cari fazla verdikten sonra bu modele gecilir.aniden geçilen bu model calismaz.
Stopaj indirimi devam edebilir , faizler düşük gittiği sürece.
Yukarıda yazan gundwane'ye katılıyorum. 10-11 arası bir değer makuldü. Çok farklı bir şeyler var.
46 da devalüasyon olmuş sonrası ilk seçimde CHP gitmiş DP gelmiş. 58 de yine olmuş 60 da darbe ile DP gitmiş. 70 de devalüe 71 de AP gitti. 79 de devalüe yine iktidar değiştirmiş. 80 devaüle hükümet güm. 94 devalüe arkasından ilk seçimde güm. 2001 krizle beraber dalgalı kura geçiş CHP gitti AKP geldi. Dalgalı kur rejimi içinde bu sene hükümet eliyle yapay bir devaüle, bakalım tarih yine tekerrür edecek mi.