Sayfa 901/1006 İlkİlk ... 4018018518918999009019029039119511001 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 7,201 - 7,208 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben benimkilerin hepsinin boynuna boyunluk takayim da sahipli diye gelmesinler...

Syg,
    Abi valla şakasına yazmadım. Bu kuru inattan vazgeçilmezse en alt gelir grubunda gidişat oraya doğru. Senin kediler besili görülüp ilk göz dikilenlerden olabilir mazallah.
    Hayat öğrencisi.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben benimkilerin hepsinin boynuna boyunluk takayim da sahipli diye gelmesinler...

Syg,
    İlk okuyunca koyun sandım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kediler yerine bu duruma dusurenleri yesinler.en uygun budur.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    2000 li yillari cok cok iyi hatirliyorum, hafizam kuvvetlidir..

2004 den itibaren emlak sektoru kriz sonrasi yedigi darbeden kurtuldu..

Millet hafta sonu proce proce gezer oldu, mangal partileri duzenlendi showroomlarda, maketlerin basinda insanlar kaparo odediler kredi kartlari ile ve bir kac ayda fiyat artislarindan kazanc saglayip devrettiler...
    Bir cok kisi de tabii benim gibi oturmak icin aldi.
    Bu isi meslek edinen adamlar cikmisti.
    Maketten en iyi evlere kaparo ver, bir kac taksit ode, sonra da nasilsa faizden daha iyi getirecek, bir kac ay sonra gelenlere devret gibi.
    Her sirketin bir de 2. el departmani olusturulmustu bu devir islerini yapan.
    Insaat firmalarinin bazi hatirli musterileri lansman oncesi davet edilirler ve onlar en iyi konumdaki serefiyeli evleri secerlerdi.
    Siz gittiginizde de sizin sectiginiz iyi evler icin hep satildi, kalanlardan sececeksiniz derlerdi.
    Ben de genel havaya kapilip, baska ne yapabilirdim ki o zaman ki furya o idi, akintiya karsi yuzemezdim, su andaki evimi bir maketten hic pesinatsiz 78 ay dolar borclanarak aldim.
    Ben alirken kur 1.50 TL idi ben borcu kapatirken 5 sene sonra kur yine 1.5 idi..
    Bedava 5 yil sure ile kredi kullanmis oldum.
    Benim aldigim gun maket basinda yarim saatte benim tip evden en az 10-12 tane satildigini cok cok iyi hatirliyorum.
    Bu arada kaparoyu da (15-20 bin TL gibi) kredi kartindan cektiler..
    Su anda o evin icinde oturuyorum, uzerimde baska bir gayrimenkul yok.
    Tek bir evim var yani..
    Satilik ilanlarina gore evin degeri doviz bazinda o suredeki dolar enflasyonunu da uzerine koyarsaniz cok da farkli degil.
    Simdi geriye donup bakinca yapilacak en iyi is o donemde deli gibi doviz biriktirip, doviz bazinda gelir getirecek saglam yurtdisi sirket hisselerine (etf veya bireysel hisse) yatirim yapmak imis...
    Gunumuze gelirsek bugunku durumu 2001 donemine benzetiyorum, artik dovize yatirim yapilmaz, bu is boyle gidemez..
    Bir yerde bir sekilde bu duracak, artik secim mi olur??
    IMF mi gelir?
    Siyasi arenada bir degisiklik ile dogru ekonomik politikalara mi doneriz?
    Aci ilaci icecegiz.
    Bu is bir yerde bitecek...

Syg,
    dolara yatırım yapılmaz dediğinize göre dolarda en kötü geride kaldığını düşünüyorsunuz.
    Daha FED'in hiç topa girmediği ortamda bence cesur bir tavsiye.
    şuan ABD de enflasyon 6 civarı, 2 yıl içinde bu enflasyonu düşürmek için FED faizi yüzde 5+ yapacak.
    ABD faizlerinin 5+ olduğu ortamda TR'deki ortamı hiç düşünmek istemiyorum.
    2013'te tapering başladığı süreçte TL 1,5 tan 5'e gitmişti.

5. 1980 lerde, ülke tarım ve endüstriyel üretiminin çoğunun borçların ödenebilmesi için ihraç edilmesi emri verdi. Bunun sonucunda oluşan iç kıtlık, yiyecek maddelerinin vesikaya bağlanması, ısınma, gaz ve elektrik kesintilerinin genel bir durum halini alması, Rumenlerin günlük hayatlarını sürdürebilme kavgası içine girmelerine neden oldu. 1980 ler boyunca, özellikle dükkanlardaki genel ve yiyecek maddelerinin erişilebilirliği ve kalitesindeki olumsuzluklarla, hayat standardında düzenli bir düşüş yaşandı. Resmi açıklama, ülkenin borçlarını öderken, halkın tüketim mallarında ve kısa süre süreceği inancıyla, acı çekmeyi kabul etmesiydi.

Borç 1989 yazında, Ceauşescu devrilmeden az önce tamamen ödendi. Kıtlığın nedeni olan ağır ihracat politikası, Aralık ayındaki ayaklanmaya kadar devam etti.

.......

Çavuşeşku da herşey iyi diyordu. Miting alanında işler lay lom lom idi. Bi anda bir ışık gibi mitingin ortasında, vatandaşın biri parladı ip koptu. Bir anlık tepkiye bakar herşey.

Daha 95 yılında Bosnada katliam yapmadımı hesapta medeni toplum. Orta doğu için ise bunlar çok sıradan işler.

Bir kayış atmasına bakar herşey. Tabi ki aklı selim kalsın isteriz herkes ama inadına halkın sinir uçları ile oynanıyor.

Yarının ne getireceği belli olmaz. İnşallah hatalardan dönülür de bu kötü olasılıkları düşünmeyiz.
    Hayat öğrencisi.

Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    dolara yatırım yapılmaz dediğinize göre dolarda en kötü geride kaldığını düşünüyorsunuz.
    Daha FED'in hiç topa girmediği ortamda bence cesur bir tavsiye.
    şuan ABD de enflasyon 6 civarı, 2 yıl içinde bu enflasyonu düşürmek için FED faizi yüzde 5+ yapacak.
    ABD faizlerinin 5+ olduğu ortamda TR'deki ortamı hiç düşünmek istemiyorum.
    2013'te tapering başladığı süreçte TL 1,5 tan 5'e gitmişti.
    Güzel yorum.!!!
    Anlayana.!!!
    Kendime masallar.!!
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Martta kalmaz 30 olur tufe .14 politika faizi stopaj 5 kalsa bile -15 negatif olur .dolar 15 olur . TÜFE'ye esitlemek icin bile +1600 bp lazim .

Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    ADX diye Google a girin nedir diye önce okuyun sonra indikatör oranı var zaten
    Teşekkür ediyorum arkadaşım.

Sayfa 901/1006 İlkİlk ... 4018018518918999009019029039119511001 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •