artık doları ısıtırlar.
Printable View
artık doları ısıtırlar.
Son 1 aydır ben de gözlemliyorum. KGF kredilerinde fazla pay almak istemediklerini ve almadıklarını biliyorum. Konut kredilerini ise zarar etmek için vermiyoruz demişti mt. Daha çok ballı tüketici kredisi ve KGF dışı nispi yüksek oranlı ticari krediye yoğunlaştı ise ve agresif davranmadı ise, bu süreci fillerin tepişmesi durana kadar fare kovuğunda geçirmek istiyor olabilir.
Mantıklı bir strateji, ancak süreç uzarsa bu strateji bankaya zarar vermeye de başlayabilir.
TMV Başekonomisti Sözer, dolar kurunda yeni zirvelerin görülebileceğini söyledi
TMV Consultancy Başekonomisti İnanç Sözer dolar kuruna ilişkin olarak bir televizyon programında açıklamalarda bulundu
Sözer bugünkü Fed toplantısında bilanço azaltmaya yönelik bir sinyal ya da Fed üyeleri arasındaki görüş ayrılıklarının fiyatlamalar açısından çok kritik olacağını belirtti. Sözer "Eğer bugün bilanço konusunda adım göremeyecek olsak bile 24-26 Ağustos'taki Jackson Hole toplantılarında önde gelen merkez bankalarının -para politikasında normalleşme isteğine dair- açıklamaları kritik olacak" dedi.
Gelişen ülke kurlarında değer kaybına paralel olarak TL'nin de değer kaybettiğine dikkat çeken Sözer yılın 2. yarısında gelişen ülke kurlarının bir miktar daha dğeer kaybedeceğini öngördü.
"YENİ ZİRVELER OLABİLİR"
Sözer "Gelişen ülke kurlarındaki değer kayıplarına paralel olarak TL'de de değer kaybı var. Küresel faizlerdeki yükseliş ana katalizör olmuş gibi duruyor. Faizlerde yükselişin devamını beklediğimiz için de biz TL ile birlikte diğer gelişen ülkelerde değer kaybının süreceğini bekliyoruz" dedi.
Dolar/TL 'nin 4 seviyesine çıkabileceğini belirten Sözer "Teknik açıdan bakıldığında kritik seviyeler kırılmış gibi görünüyor. Teknik formasyonlar gerçekleşirse önümüzdeki dönemde yeni zirveler dahi olabilir, 4 ve 4 üzeri seviyeler çok şaşırtıcı olmaz çünkü Güney Afrika randında, Brezilya realinde ve Rus rublesinde ciddi değer kayıpları bekleniyor, biz de bu sepette yer aldığımız için buna paralel TL'de de değer kaybı görebiliriz" yorumunu yaptı.
Yılbaşı 15 16 lar alırız tahmin ediyorum.
aslında en önemli konu hep bu; insanlar algı oyunlarıyla sadece "faiz" konusuna yoğunlaşmaları sağlanıyor.. kimse crash vs bir şekilde bankaların zor duruma düşmesi halinde "birikiminin tamamını yada bir kısmını " kaybetmenin ne demek olduğnu bilmiyor zira bunu yaşamamış..
muhtemelen böyle bir durumda imar bankasındaki gibi devletin art niyetli ve kasıtlı bir gaspı asla olmayacak.. gerçekten bankalar zor duruma düşecek ve devlet ciddi boyutta bu tasarrufu karşılamak istemeyecek..
tabi ben bu yazıyı "iyi niyetli" olarak değerlendirdim, dolar alınmasının önüne geçmek gibi bir niyette olabilir vs.. bence yazının tek derdi tasarruf sahibini düşünmek olmalı..
Başbakan yardımcısı şimşek: Tcmb üzerinde yönlendirmeyle faizi aşağı çekemeyiz ahaber
Ben bir tek bu adamdan çekinirim, zira adam işi biliyor. Keşke diğerleri de kalsaydı da faizi baskıyla düşürmeyi daha da zorlasalardı. Zira bu baskılama durumu faizi döngüsel olarak yüksek tutabilirdi. Ancak Mehmet Şimşek faiz doğal dengesinde düşecek dediğinde bu durum gerçekten de faizi düşürecek bir patika yaratabilir.
Sayın Canikli'yi eleştiriyorduk ama attığı adımlarla faizi yükselten yine onun stratejileri oldu. (KGF'nin tasarımcısının canikli ve o ekolden gelen bürokrasi kesimi olduğunu tahmin ediyorum, hatta o dönemde Mehmet Şimşek maliye politikasını aşırı bozacağı için kredinin en azından 3 yıllık döneme *homojen* olarak yayılması konusunda ısrarcıydı ve bürokratlar kendisini 3 yıla yayma şartı ile ikna etmişlerdi . Ancak onun desteklediği şekilde işler devam ettirilmedi ve KGF çok kısa bir sürede şok etkisi ile piyasaya verildi.
Ben bir şey sorcam ziraatten konut kredisi alsak yıllık maliyet 11.x gibi ; bu parayı 14.x den faize yatırsak direk bedavadan para kazanmış olmuyor muyuz ben mi yanlış hesaplıuorum
Bunu konu burada ve farklı mecralarda fazla dillendirildiği için ziraat yıllık %10.4 lük (aylık 0.80) 36 aya kadar ve %11 lik (0.88 aylık) 120 aya kadar olan krediyi 100.000TL ile sınırlandırdı.
2 aydır ev satışlarının ciddi oranda gerilemesinin önemli sebeplerinden biri de bu tür kısıtlamaların devreye girmiş olması.
90lı yılların sonunda mevduat faizi %100 lere yaklaşmışken ziraat bankası %50 nin altında kredi vermeyi teklif etmişti (bana) benim zihniyetime uymadığı için kabul etmemiştim, mutlaka banka müdürünün bir beklentisi de vardır tabi..
sonra ziraat bankasının 25 milyar dolar görev zararı ortaya çıktı, 70 milyonun üzerine yıkıldı.. uzandan 20milyar dolar tahsil edildi fakat imar bankasında en makul hesapla bile hazine bonolarının reel anaparasının 2/3 ü gasp edildi..
dünya bir garip işte..
peki ya kgf den kredi alanlar mevduata yatırsa para kazanmaz mı?
Gerçek dışı. KGF desteği ile nakit akışının anlamlarını karıştıran bazıları "kanmış" diyelim. Devlet KGF ile "batan olursa belli kısmını karşılarım" diyor. Ortada ne bir anapara desteği ne de bir faiz desteği var. Devletten çıkan bir para yok şu an. Banka her zaman verdiği krediyi veriyor, devleti de 2. kefil yazıyor, hepsi bu. 4 yıl ödemesiz ama 7 yıl vadeli bir kredinin ilk 4 yılında nakit akışı yok diye buna "faizsiz" diyenleri bankacılık kursuna alalım. İlk 4 yıl faiz ödenmemiş olması, sonraki 3 yılda ilk 4 yılda da biriken faizlerin ödenmeyeceği anlamına gelmiyor. KGF olsun olmasın; herhangi bir bankadan herhangi bir kredi alındığı günden itibaren faiz tahakkuk eder, sadece ödeme vadeleri değişebilir. Faizsiz diye reklamı yapılan kredilerde bile bu, dosya parası vs. isimleriyle alınır.
Her şeyden öte önemli bir ayrıntı daha var, Bankanın verdiği para ile ev aldığınızda elinizde para kalmıyor, Ama ben babamın evini alayım babamda parayı bana versin mevduata koyalım derseniz, buna da banka izin vermiyor, Yani bildiğim kadarıyla 1. ve 2. derece akrabalarınıza ev satarsanız banka bunu kabul etmeyebiliyor.
Ancak geçmişte bu tür alengirli işleri yapan bazı sanayiciler olmuş, birbirlerinin evlerini konut kredisi ile alarak aralarındaki borç için vade uzatımı yapmayı denemişler.
HSBC %15 kesinleşti .
Komşum bağladı . 250 k .
burada kar payı paylaşımlarının ve sukuk gibi ürünlerin de paylaşılacağı günleri iple çekiyorum.
Tesadüfen biraz evvel rodeo'dan mt aradı, dedim ki HSBC %15, Halkbank %14.50 iken sen nasıl %14 teklif edersin, Japon geleneklerine mi sardın? dedim. (harakiri).
Evet haklısınız bir düzenleme yapılmalı, biz o grup bankaların altında kalamayız dedi.
Sonuç: %14 orada duruyor.
Bir arkadaş sormuştu, rodeo'ya bu koşullarda kim inanır diye?
Bence artık rodeo'ya ancak Kadir İnanır.......
nerden bulacaz bu hsbc yi saga bak yok sola bak yok mesela anadolu yakasında cogu ilcede ya hic yok ya teke dusurduler .....abank ve burganda ya subeleri birlestire birlestire yada kapatarak giderek azalıyorlar .fiba ve odea ise yeni subeler acıyorlar ...istanbul caddelerinden izlenimim budur .
Simdi hsbc nin sitesine girdim aynen dedigim gibi cikti sube kalmamis anadolu yakasinda hepsi kadikoy ilcesinde toplanmis demekki zengin kesim orasi oldugu icin parali adam istiyorlar sadece ..50 gun bagladiydik kaldi 23 gun o zamana 15 bulursak giderik
HSBC'nin floodlama yapıp yapmadığına da dikkat etmek gerekli,
Şimdi 3-5 kişiye %15'ten dağıtıp talebi arttırdıktan sonra yavaş yavaş 14.75-14.50'ye kayış sergilerse burada bizi sazan yerine koymuşta olur, O nedenle bence hsbc'yi ziyaret edenler %15 'in altına sarkmaları not etmeli. Böylece floodlama katsayısını ölçebiliriz.
Gazamız mübarek olsun.
Komşun bağlayınca kesinleşiyor. Biz söyleyince dalga geçiyodun
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forumdaşlar tartışmaya gerek yok, gücümüzü ve enerjimizi bankalara saklayalım.
Şu merkez bankası bir aradan çekilse de bankalarla baş başa kalsak....
26.7.2017 tcmb fonlama verileri:
Ağırlıklı fonlama faizi: %11.93
GLP: 86.7 milyar TL faiz: %12.25
TL depo: 10.3 milyar TL faizi %9.25
Toplam fonlama: 96.9 milyar TL
[QUOTE=british;688828]Bende duydum . (duyum)
Hatta 15,5 ..
Bunu yazan sizsiniz ve Hsbc min cağaloğlu şubesi yok. Okumam da var. İyi akşamlar
709 - KAPALIÇARŞI
Molla Fenari Mah. Bab-ı Ali Cad. No:35 Mahmutpaşa - Fatih
https://www.google.com.tr/maps/place...4!4d28.9741419
Netleşti , okuduğunu anlamamış ....
Çare : Kendi haline bırak ...
Hsbc demirbanki neden aldi hep merak etmisimdir.