Sayfa 907/1024 İlkİlk ... 4078078578979059069079089099179571007 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,249 - 7,256 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Başbakan yardımcısı şimşek: Tcmb üzerinde yönlendirmeyle faizi aşağı çekemeyiz ahaber
    Ben bir tek bu adamdan çekinirim, zira adam işi biliyor. Keşke diğerleri de kalsaydı da faizi baskıyla düşürmeyi daha da zorlasalardı. Zira bu baskılama durumu faizi döngüsel olarak yüksek tutabilirdi. Ancak Mehmet Şimşek faiz doğal dengesinde düşecek dediğinde bu durum gerçekten de faizi düşürecek bir patika yaratabilir.

Sayın Canikli'yi eleştiriyorduk ama attığı adımlarla faizi yükselten yine onun stratejileri oldu. (KGF'nin tasarımcısının canikli ve o ekolden gelen bürokrasi kesimi olduğunu tahmin ediyorum, hatta o dönemde Mehmet Şimşek maliye politikasını aşırı bozacağı için kredinin en azından 3 yıllık döneme *homojen* olarak yayılması konusunda ısrarcıydı ve bürokratlar kendisini 3 yıla yayma şartı ile ikna etmişlerdi . Ancak onun desteklediği şekilde işler devam ettirilmedi ve KGF çok kısa bir sürede şok etkisi ile piyasaya verildi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Ben bir şey sorcam ziraatten konut kredisi alsak yıllık maliyet 11.x gibi ; bu parayı 14.x den faize yatırsak direk bedavadan para kazanmış olmuyor muyuz ben mi yanlış hesaplıuorum

3.  Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Ben bir şey sorcam ziraatten konut kredisi alsak yıllık maliyet 11.x gibi ; bu parayı 14.x den faize yatırsak direk bedavadan para kazanmış olmuyor muyuz ben mi yanlış hesaplıuorum
    Bunu konu burada ve farklı mecralarda fazla dillendirildiği için ziraat yıllık %10.4 lük (aylık 0.80) 36 aya kadar ve %11 lik (0.88 aylık) 120 aya kadar olan krediyi 100.000TL ile sınırlandırdı.
    2 aydır ev satışlarının ciddi oranda gerilemesinin önemli sebeplerinden biri de bu tür kısıtlamaların devreye girmiş olması.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Ben bir şey sorcam ziraatten konut kredisi alsak yıllık maliyet 11.x gibi ; bu parayı 14.x den faize yatırsak direk bedavadan para kazanmış olmuyor muyuz ben mi yanlış hesaplıuorum
    90lı yılların sonunda mevduat faizi %100 lere yaklaşmışken ziraat bankası %50 nin altında kredi vermeyi teklif etmişti (bana) benim zihniyetime uymadığı için kabul etmemiştim, mutlaka banka müdürünün bir beklentisi de vardır tabi..

sonra ziraat bankasının 25 milyar dolar görev zararı ortaya çıktı, 70 milyonun üzerine yıkıldı.. uzandan 20milyar dolar tahsil edildi fakat imar bankasında en makul hesapla bile hazine bonolarının reel anaparasının 2/3 ü gasp edildi..

dünya bir garip işte..

5.  Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    14 faizin neti kabaca 12. Kredi 10 yıllık ve sigortalarıyla dosya masrafıyla etkin maliyeti de en az 12. Ortada kazanılacak bir para olmadığı gibi, 10 yıl boyunca mevduat faizinin buradan aşağı düşmeme garantisi de yok...
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

6. peki ya kgf den kredi alanlar mevduata yatırsa para kazanmaz mı?

7.  Alıntı Originally Posted by casual Yazıyı Oku
    peki ya kgf den kredi alanlar mevduata yatırsa para kazanmaz mı?
    KGF bedava para dağıtmadığına göre? Kazanamaz. Şu ana kadar duyduğum en ucuz KGF destekli kredi 1.05'den verildi. Yukarıdakiyle aynı hesap.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

8.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    KGF bedava para dağıtmadığına göre? Kazanamaz. Şu ana kadar duyduğum en ucuz KGF destekli kredi 1.05'den verildi. Yukarıdakiyle aynı hesap.
    4 yıl için "0" faiz duymuştum.. hatta okumuştum.

Sayfa 907/1024 İlkİlk ... 4078078578979059069079089099179571007 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •