Sayfa 893/1024 İlkİlk ... 393793843883891892893894895903943993 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,137 - 7,144 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    aylardır crush bekleyerek kaçırdıkları % 40'lık yükselişi içlerine sindirememiş olanlar var aramızda. borsa % 40 yükseldi 2017 senesi başından beri. kabul edelim bu yaklaşık 4 senelik mevduat faizine denk geliyor. şimdi, bu kadar yükselmiş bir piyasada crash beklemek marifet değil kusura bakmayın powerc. marifet sene başında borsa ile devam edip şimdilerde patinajı görüp borsaya bye bye deyip dolar almak veya tl mevduata geçmek. ne olur piyasalar negatif giderken ben demiştim demeyin, siz bunu uzun süredir söylüyor ve kaçan trene bakıyorsunuz. foruma yeni girenler için önerim dudu yu takip etmeniz. her ne kadar kendisi egenin karşı kıyısında tatilde de olsa onda ciddi ve genel yorumlar bulabilirsiniz. ucuzu arayın!!
    yahu bana taş atıyorsunda benim dediklerim 2013 ten beri yani TR nin işi bittiğinden beri tutuyor.sizin gibi miyop değilim. Ben hayatımda borsaya girmedim ve girmemde. nasıl kağıt alınır onu bile bilmem. Borsaya aslında karşı değilim ama BİST'e karşıyım. BİST KY nin kumarhanesidir,benim haybeden gelen param yok ki kumar oynayım. ben ucuzdan dolar toplarken kaçan trene bakıyormuşum, işte miyopluğunuz burada devreye giriyor. klasik TL ci hastalığı. Bu yıl hadi diyelim net %12 aldın. öyle zamanlar geliyor ki onu 1 ayda hiç edecekler. umutabi nin deyişiyle. "Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır." siz önce gerçek enflasyonu yenecek %27 mevduat faizini neden alamıyorum diyeceğinize ağacı taşlıyorsunuz. hedefiniz yanlış.

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    İş bankası kağıdı taşıdım bende de isgsy vardı 3 yıl taşıdım zararla çıktım tek zarar ettiği kağıttır bu güne kadar. diğerleri aselsan, tekfen, yapı kredi, karel, thy... En kötüsü %50 bıraktı en iyisi 5 e katladı 3 yılda.

Demem o ki borsa bilek işi, borsada geçmişin benchmark değeri dışında çok önemi yok. Kağıdın isminin de stratejisinin de önemi yok. Tek gerçek bir fiyat iki de yön var temel analizini gelecek projeksiyonunu iyi yapan kazanır.

Size isyat niçin bu kadar güzel geliyor anlamış değilim incelediğim bir kağıt da değil açıkçası ama eğer inanıyorsanız burada bir dakika durmayın basın parayı katlayın gelin sonra da anlatın

Bura mevduat topiği ben de şu an mevduattayım oran takip ediyorum diğer arkadaşlara ayıp oluyor, bazıları dolara takmış bazıları bazı kağıtlara takmış onlar da gitsin ilgili başlıklarda yazsın burada oran ve mevduatın geleceği konuşulsun her şey daha yerli yerinde olur diye düşünüyorum naçizane. Saygılarımla.
    Yazinizi okuyan, derki, hic mehaz yokken adam bu topige ISYAT yaziyor.

Kardesim, BES'lerle ilgili bir tartisma vardi dun, o konudaki fikrimizi yazmak icin gundeme geldi.

Zaten bu ISYAT'a karsi duranlarin hic birinin bu kagittan haberi yok.

Bugun ki fiyatla, 8 ay sonra en az %18 alacak adam, bugun azami %12.32 net icin banka banka dolasiyor. O da 32 gun icin.

Yukarda yazdik paranizi 6-7 yil baglayacaksaniz girin dedik.

Kimseye kagit onerdigimiz yok, bazi genius'larin dedigi gibi kimseye kagit iteledigimiz de yok.

Bu imkani bilerek kotuluyorsan, sozum yok.

Ama bilmeden incelemeden yaziyorsan, burada yazanlarin hemen tumu senin gibi.

O yuzden zamaninda POLTK'i 8.50'den, LIDFA'yi 1.70'den bulup cikardik.

Takip eden kazandi, etmeyen ASELS aldi, bekliyor ki kazanacak.

Para sizin, keyif sizin.

Kimsenin isine karismak gibi de bir huyum yoktur ayrica.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yahu bana taş atıyorsunda benim dediklerim 2013 ten beri yani TR nin işi bittiğinden beri tutuyor.sizin gibi miyop değilim. Ben hayatımda borsaya girmedim ve girmemde. nasıl kağıt alınır onu bile bilmem. Borsaya aslında karşı değilim ama BİST'e karşıyım. BİST KY nin kumarhanesidir,benim haybeden gelen param yok ki kumar oynayım. ben ucuzdan dolar toplarken kaçan trene bakıyormuşum, işte miyopluğunuz burada devreye giriyor. klasik TL ci hastalığı. Bu yıl hadi diyelim net %12 aldın. öyle zamanlar geliyor ki onu 1 ayda hiç edecekler. umutabi nin deyişiyle. "Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır." siz önce gerçek enflasyonu yenecek %27 mevduat faizini neden alamıyorum diyeceğinize ağacı taşlıyorsunuz. hedefiniz yanlış.
    piyasalarda bir crush beklediğiniz sürede, kaldı ki gayet de kısa vadede ocak-temmuz 2017 de, bist % 40 getirmişken miyop olanın ben olması hakikaten ilginç bir yorum ). anlıyorum sizi, pozisyonunuz itibariyle farklı bir yaklaşım beklenemez. full dolarda olan birisi olarak. ama ciddi fırsat kaçtığını kabul etmemiz gerekir. kaldı ki yılbaşından bu yana dolarda olarak da ciddi zararınız var tl mevduata karşı. neyse bu forumda çok eleştirildiniz, maliyetinizi herkes biliyor. yalnızca kaçan trenin gerçekten büyük olduğunu gelin kabul edelim. şu anda dolar yılbaşı seviyesinde, hadi faizi % 4, 6 ayda % 2lik bir faiz getirmiş.
    oysa tl faizleri 14lü seviyelerde, bu da % 7 yapar yarı yılda. bunda bile ciddi geride dolar yatırımcısı. borsa ise yılbaşına göre % 40.
    ha benim borsada bir liram yok. sadece objektif olmam gerektiğini düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bura iyice borsa başlığına dönmüş, uyanıklar kağıt verecek enayi arıyor. yabancıda arıyor yerlide arıyor. böyle işlerin sonu hep acı bitmiştir. HERİF in ne kadar ömrü varsa bunlarınkide o kadar. ciyaklamalarını izlemek zevkli olacak
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Yorumsuz...

5. ufak bir hesaplama ile (vergiyi dahil etmeden)
    02.01.2017 $/TL= 3,54
    23.07.2017 $/TL = 3,54
    100.000 USD bu kadar sürede 2,214 USD getiriyor % 4 faizle. böylece 102.214 USD yapar.
    100.000 USD 02.01 tarihinde 3,54 ten 354.000 TL olarak % 13 faize konulsa (o tarihte bu faiz yok ama ortalama olarak aldım, nisan sonrası görüldü bu oranlar) 25.468 TL yapıyor. yani toplam TL 379.468 TL, yani 107.194 USD

arada 5.000 USD'lik kayıp var.

Turkiye sinirdan gelip bam diye feribot yapmak olasi mi diyosunuz oraya, arac sigortasi vs bilgiler almak isterim, ozel de olur temiz bilgiler icin tesekkur ederim...

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Her yer turk kayniyor.
    Beach'in otoparkinda tr plakali araclar %15-20 gibi.
    Kimsenin crash mrash taktigi yok anlasilan.
    Syg,
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Yunan vatandasligi nasil alacaksin yada 6ayda bir gir cik mi planliyorsunuz.......

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu taraf daha huzurlu geldi bana.
    Yunanistan krizde filan degil.
    Parayi bulursam buralarda bir ev alir buraya yerlesirim.
    Her aksam havada kurutulmus ahtapot izgara yerim mythos bira icerim.
    Syg,
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8. Forumdaşlar, son 2 gündür yazılanları karşılaştırdığımda ortada bir çelişki tespit ettim.
    Şöyleki,

Crash bekleyen forumdaşlar dolar mevduatına %4 -%4.5 faiz almanın en garantili yol olduğunu savunuyorlar, ancak ortada şöyle bir problem var: Daha evvel de belirtmiştim, bankaların döviz mevduatlarında gözüken 160 milyar dolar civarında para aslında bankaların elinde değil, ellerindeki likidite belki bu değerin yüzde biri kadardır. Yani bu 160 milyar dolar bankaların borç verdiği özel sektör firmalarının bilançolarında, firmaların tek bir kağıt üzerine imzaladıkları teminatlardan ibaret.

Şayet ki bir crash bekliyorsak, bu firmaların da bu dolarları kısa sürede temin etmelerini ve bankalara geri vermelerini bekleyemeyiz. Ayrıca üstüne üstlük özel sektör döviz kredisi talebi var olan döviz mevduatını o kadar aşmış ki bankalar bu 160 milyar doların üzerine bir de yurt dışından 40-50 milyar dolar borçlanmışlar. Yani 200 milyar doların üzerindeki özel sektör borcunu finanse edebilmek için 160 milyar dolar mevduatın haricinde 40-50 milyar dolar da yurt dışından borçlanmışlar.

Ancak tekrar ediyorum bankalara yatırdığınız ve %4-%4.5 faiz aldığınız bu dolarlar bankaların ellerinde değil, hatta Türkiye'de dahi değil, hepsi ithalat yapabilmek için yurt dışına çoktan havale edilmiş durumda.

O nedenle crash bekleyen forumdaşların döviz mevduatlarını bankaya yatırmak fiilini gerçekleştirmelerinde bir çelişki var. Yani crash geliyor deyip, tüm parayı dolar mevduatına yatırdım bir de üstüne %4.5 faiz alıyorum demek kendi içinde tutarlı görünmüyor. Zira bankaya yatırdığınız para orada belki 1-2 saat kadar kalıyor, akabinde özel sektör tarafından borç alınıyor ve ithalatı fonlamak için bankada bulunduğunu zannettiğiniz paranız 1-2 gün içinde yurt dışına çıkıyor.

Sonuç olarak ekonomik sistem birbirine bağlı bir örümcek ağı, o örümcek ağının içindeysek örümceğin karnı acıktığında kimseyi döviz mevduatında ya da TL de olmak kurtarmayabilir.

Ancak eğer forumdaşlar hafif bir crash veya daha ılımlı bir zorlanma bekliyorlarsa döviz mevduatını bankaya yatırıp %4.5 faiz almak mantıklı bir seçim.

Ama büyük crash geliyor herşey çökecek, tüm dövizimi %4.5 ile bu çökecek sisteme yani bankalara verdim demek çok tutarlı değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 893/1024 İlkİlk ... 393793843883891892893894895903943993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •