Kasımda aşk başkadır diyosun
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kasımda aşk başkadır diyosun
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
power illaki inat edeceksin. Para basıldığı oranda değeri düşer. Yani para basmak işi *çözmez*. Tek yol iç borçlanma veya dış kaynak girişi. Ayrıca dolarizasyonun %43 e yükseldiği bir ortamda yüklü devaluasyonlarda işi çözemeyebiliyor. Yani eskisi gibi tcmb'nin karşılıksız para basması ve piyasaya vermesi de işi çözmez. Bu işi çözse hiç merak etme şimdiye kadar çoktan yapmışlardı. Bu sadece tcmb'nin para politikasındaki hakimiyetini daha da kötüleştirir. Zira devalüasyon yapıldığında M3 para arzının dolar kısmı da ciddi oranda genişleyecektir. Şu an M3 para arzında 600 milyar TL döviz 860 milyar TL TL mevduat var. Herhangi bir devalüasyonda piyasayı TL'ye boğsan dahi dolarizasyon oranını düşürebilmen epey zor.
NOT: hazine para bassın derken espri yaptıysan açıklamamı geri alıyorum....
:kmk:
Bazen kırk katır mı kırk satır mı seçmek gerekir. Ben kırk satır (yüksek faiz) versiyonunu tarif ettim.Zira dünyanın içinde bulunduğu parasal döngüye göre daha uygun görüyorum. Ama tabii ki kırk katır (keynezyen politika, faizi baskılamak,hormonlu büyüme, devalüasyon v.b) versiyonu da mümkün. Seçim politikacılara kalmış.
O halde enflasyonla finansman sonuçları öngörülerek, bilerek tercih ediliyor.
Bloomberg'in haberine göre, Türkiye Varlık Fonu, stratejik planını revize etti.
Aynı habere göre, Türkiye Varlık Fonu'nun, Çin bankası ICBC'den 5 milyarlık kredi istediği belirtildi. Konuyla alakalı bir kaynak, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Himmet Karadağ ve yönetim kurulu üyesi Yiğit Bulut'un, ICBC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Xu Keen ile 4 Ekim'de İstanbul'da 10 yıllık kredi üzerine görüştüğünü söyledi.
Bunun yanı sıra, TVF'nin, kredi için Körfez fonlarıyla ve başka yabancı bankalarla da görüştüğü belirtildi.
Başkan jöleli para arıyor.
Çok entresan bu haber sabahleyin bloomberg te daha detaylı idi. kesmişler.
öncelikle acil 5 milyar dolar arıyorlar
bunun içinde TVF yi ipotek gösterecekler.
başkan fikrimce bu TVF patlak.
Haftalık hisse yarışmamıza kurallara uygun 3 hisse seçin bir hafta yarışalım
http://www.hisse.net/topluluk/showth...099#post503099
iyice dara düştüler,USD lere sahip çıkmak gerekiyor. batıdan serseri hedge fonlar hariç para gelmediği için bu sefer dümeni doğuya kırdılar. Menderes'te son iki yılında dümeni SSCB'ne kırmıştı. kırmıştı ama cumhuriyet tarihinin en büyük devalüasyonuna engel olamamıştı. 4 Ağustos 1958 tarihinde 2,83 TL olan ABD doları 9 liraya çıkmıştır. bu rekor hala kırılamamıştır.
Bir kere daha yazayım:
Geçen hafta yabancılar 600 milyon dolarlık tahvil satmışlar...
BİST endeksi inanılmaz tutuyorlar.
Orada zaten mutlak hakim durumundalar.
Bütün dirençlere çalışıyorlar bilinçle.
VİOP tan zaten eşşek yükü ile para kazanıyorlar...
Bence en son borsa çöker.
Çökerse.
Evet dara düştükleri kesin.
4 ekimle çinliyle yapılan toplantı olumsuz ki yine arayışa girmişler
topu topu 5 milyar usd.
patlak tvf leri ipotek sayıp borç verecek zor diyorum.
hatıra binayen belki katar ama zor
Jöleliyi hiç sevmem ama Allah yardımcıları olsun çünkü aynı gemideyiz
yapabilecekleri hiç bir şey yok,bu bozuk hukuksuz gece kondu ekonomisine çok güvendikleri araplar bile para koymaz.mesela kuveytten bir ihale alacaksan anlaşmada ingiliz mahkemeleri yetkili kılınıyor ayrıca bizim bankaların teminat mektuplarını kesinlikle kabul etmiyorlar,batılı bankalardan teminat mektubu getirilmesini talep ediyorlar. TR ye bu saatten sonra sadece bir şey karşılığı para gelir onuda burada yazmam doğru olmaz.
yıl sonu itibariyle net ödenecek milyarlarca dolar var..bu arada brent petrolde sonz amanlarda artıyor..dolayısıyla enerji maliyetleri artıyor. Ödemeler dengesinde ciddi sıkıntılar yaşanabilir..bu nedenlerden dolayı baskın seçim yapabilirler mi diye düşünmeye başladım?
seçimle, iktidar değişikliği ile çözülecek sorunlar eşiğini aştık. devlet hafızası, refleksi çürütüldü. herkes kendisini ve sevdiklerini kurtaracak. el emeği, goz nuru, alinteri birikimler yatirimlar yurt disina. sistemde tek kuruşumu birakmadim. kimseye de tavsiye etmem.
Sevgili selka,
Zaman ayırıp tane tane izahinizdan dolayı çok teşekkür ederim.
Nedense şimdiye dek TL'nin aylık bazdaki kazancı beni çok cezbediyordu.
Ancak arada atladığım son günlerde kafamı kurcalayan bir detay var ve bu konuda yazınız bana çok faydalı oldu.
Örnek olarak 120K TL'nin ortalama aylık 1150 tl getirisi beni cezbederken, bunun yanında eşdeğer USD'nin ayda sadece 300 TL gibi bir mevduat getirisi elde etmesi burun kivirmama sebep oluyordu.
Ancak atladığım konu şu oldu ;
Benim TL yada başka bir şekilde olsun bu paranın aylık getirisine ihtiyacım yok (burada aylık geçim için desteği kastediyorum)
Hal böyle oluncada ben bir bakıma uzun vadeli yatırımcı sınıfına giriyorum.
son günlerde USD'nin son 10 yıllık seyir grafiklerine en az 10 kez göz attığımda ise uzun vadede kaybettirdigini söylemek bile bile yalan konuşmak olur.
Dünden beri sürekli gözüm gelişmelerde.. aşağı yönde seyir halinde ufak ufak alım yapacağım.
Şuan dolara geçmek yada geçmemek konusunda pek soru işareti kalmadı aklımda. .
Beni tek ürküten USD 3.5 -3.55 seviyelerini görsün diye beklerken, onun aksine bir anda yukarı yönde ivmelenmesi ve elimde tl ağzı açık bakakalmak...
Bunuda tecrübe ile yasayıp göreceğim gibi...
İlgi alaka ve yardiminiz için tekrar teşekkür ederim.
Yabancılar geçen hafta 600 milyon dolarlık tahvil sattı , 25 milyon dolar özel sektör bonosu sattı , 5 milyon dolarlık hisse senedi aldı.
İlk maçı kendi sahanda 7-0 alıp , deplasmanda ki maçta son dakikada yediğin gol ile 0-1 mağlup olduğun takımı elemişsin , eleyeceğin zaten ilk maçın sonucundan belli ama rakip takım 1-0 yendiği 2.maçın zafer sarhoşluğunda gibi bir durum ...
Ak troller Merkel için, seçimden sonra fabrika ayarlarına döner diyorlardı. İtiraz ediyorduk. Büyük devletler unutmaz diye...
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/90...1e103dd733.jpg
http://www.hurriyet.com.tr/ab-ile-mu...girdi-40617754
Bunlar daha çerez...
Danimarka Başbakanı Rasmussen: Erdoğan’ın başkanlığındaki Türkiye’nin AB’de yeri yok
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/d..._yeri_yok.html
Bundan sonra yatırım yapmayacakları kesin, borç vermeyecekleri de....
Olay giderek Türkiye ayrı, AKP iktidarı ayrı noktasına gidiyor...
https://www.evrensel.net/upload/dosya/73290.jpg
Vay anasına
bu Varlık Fonu kurulurkene trilyon dolarlar telaffuz edenler,
5 milyar dolara mı fit oldular ?
aslında bu haliyle fon 21. yüzyıl Türkiyesinin Duyun-u Ummiyesi Verakasından başka bir şey değil...
https://iasbh.tmgrup.com.tr/26f172/9...7751119731.jpg
Haberin yanında gözüme iki küçük haber daha ilişti..
Ahmet Hakan'dan:
Bülent Arınç twit atmış:Alıntı:
DAHA düne kadar...
Melih Gökçek’in adı geçtiğinde...
“Aslan Başkanım” diyenler...
“Melih Başkan bir tanedir” diyenler...
“Davanın en kıymetli neferi” diyenler...
“FETÖ’ye karşı en büyük mücadeleyi verdi” diyenler...
Bugün artık...
Melih Gökçek’in adı geçtiğinde...
“Melih Gökçek’ten halk bıkmıştı” demeye...
“Gökçek’in yolsuzlukları var” demeye...
“Parsel parsel satmıştı Ankara’yı FETÖ’ye” demeye...
“Çok yorulmuştu çok” demeye...
Başladılar.
Karaktersizliğin bu kadarı, vefasızlığın bu kadarı, anında sırt dönmenin bu kadarı...
İnsandan ve insana dair her şeyden bir anda soğutuyor beni.
Şimdi dolar ne yapsın, tef mi çalsın..manzara bu..:)Alıntı:
Arınç twitter hesabında daha önce attığı bir tweeti 'sabitlenmiş tweet' haline getirerek en üste koydu.
O tweette Gökçek'in daha önce istifa edeceğini söylediği halde vazgeçtiğini gösteren görüntüler şu ifadelerle yer alıyordu:
"Bir Hint Atasözünde denir ki: 'EĞER BİRİLERİ OTURDUĞU KOLTUKTAN KALKMAKTA SIKINTI YAŞIYORSA KESİNLİKLE ALTINI KİRLETMİŞTİR'"
Vatandaş dolar üstünden operasyona izin vermedi
ABD ile yaşanan vize krizi bahane edilerek kur üzerinden Türk ekonomisine operasyon yapılmak istendi. Vatandaşlar 15 Temmuz sonrasında olduğu gibi yaptığı satışla doların ateşinin sönmesine katkıda bulundu. Vatandaşlar Türkiye'ye dolar kuru üzerinden operasyon yapılmaya çalışılırken bankalardaki 809 milyon dolarını sattı.
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017...a-izin-vermedi
O zaman vatandaş altınlarının tamamını getirsinde, tüm operasyonlardan muaf olalım..:kahkah:
Gele gele öncekilerden 60 ton, bu son altın tahvili satışından da 1 ton altın gelmiş..yastık altı tahmin edilen 2200 ton..
https://www.dunya.com/kose-yazisi/al...-aliyor/387126
O değil de..bir söz vardır ''yahudi züğürtleyince eski defterleri karıştırırmış''..bizim işlerde ona benzedi..:)
Eh kolay değil 15 yıldır cari açık verdik..el parasıyla ve keseden yiye yiye bir hal olduk..
Binali Yıldırım: "Şaşaa debdebe bitiyor, dükkanı kapattık"
Demek vatandaş doları AKP yönetimini ABD den gelecek darbelere karşı korumak için depoluyor...:)
Peki Erdoğan öyleyse neden vatandaşa "dolarını sat" demekte...
Kafayı yedi bu ossuruktan menkıbe üretmeye meraklı ve uzman dinci kadrolar.
Altınını bu yönetime vermeyi uygun görmeyenler CHP liler mi yani?
Vatandaş siyaseti de çok güzel kendi çıkarı için kullanır doları da...
26 Mayısta bir çoğu için çocuğunu kesecek kadar sevdikleri Adnan Menderes için 28 Mayıs'ta bir kişi bile sokağa çıkmadı.
Yassıada'da aylarca yargılanırken gıkını çıkarmadı.
Asıldıktan sonra bir sokak nümayişini bile çok gördü.
Benim vatandaşım işini bilir.
Türkü sözündeki gibi:
Benim sevdiceğimde din var iman yok...
Sıkılaştırma konusu geçtiğinde Yellen'den yukarıdaki koyuladığım kısımı bir kaç seferdir duyuyorum..Alıntı:
Yellen: Sıkılaştırma süreci iyi gidiyor
Fed Başkanı Yellen, Fed'in son iki yıldır para politikasını kademeli olarak normalleştirme konusunda da önemli ilerleme kaydettiğini dile getirerek, sıkılaştırma sürecinin iyi gittiğini söyledi.
21 Ekim 2017
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, Ulusal Ekonomistler Kulubünün başkent Washington'da düzenlediği bir etkinlikte "Finansal Kriz Sonrası Para Politikası" başlıklı sunum yaptı.
Fed'in 2007-2008 finansal krizinden bu yana uyguladığı genişlemeci para politikasının ABD ekonomisini desteklemeyi başardığını belirten Yellen, bankanın varlık alım programının bunda önemli rol oynadığını anlattı.
Yellen, Fed'in söz konusu varlık alımlarıyla 4,5 trilyon dolara kadar yükselen bilançosunu küçültmeye başlama kararı aldığını hatırlattı. Bunun, programın gelecekte tekrar kullanılmayacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Yellen, "ABD ekonomisinin, Fed'in 'büyük durgunluğa' cevaben alışılmadık para politikası araçları kullanmaması durumunda bulunacağı noktadan, şu anda daha iyi bir yerde olduğuna yönelik güçlü kanıtlar var." değerlendirmesini yaptı.
Bana göre meali şu: bu yol çok kolay bir yol değil..bir yerlerde yol kazası olursa QE'ye tekrar dönerim..
Diğer MB'larının tutumlarıda önemli ama FED bir şekilde tekrar QE'ye dönmek zorunda kalırsa, bu ekonomik açıdan tarihi bir dönüm noktası olur..becerebilirmiyiz, sanmıyorum ama o zaman doğru yerde olmak lazım..
QE infinity..:)
Bu AB'nin uzun vadede adam olacağını düşünen varsa bir kez daha düşünsün derim..havalar güneşli ve açık iken olanlar belli..hava bir kapatsa ne olur, belli değil..:cool:
Eski İtalya başabakanı Renzi gelecek yıl seçimlerde tekrar iktidara gelirsem vergileri indirip, bütçe açığını arttıracağım diyor..AB ise bütçe açığının azaltılmasını istiyor..İtalya'nın kamu borcu GDP'nin %132'si..Allah Draghi'ye, pardon QE'lere güç versin..havalar kapanmasın..:)Alıntı:
İtalya'nın iki zengin bölgesi özerklik referandumuna gidiyor
Ülkenin zengin bölgelerinden Lombardiya ve Veneto'da halk 22 Ekim'de sandık başına gidecek
21 Ekim 2017 Cumartesi
İtalya'nın ekonomik açıdan zengin bölgelerinden Lombardiya ve Veneto, merkezi yönetimden daha geniş haklar almak için pazar günü istişare referandumu düzenleyecek.
Ülkenin kuzeyinde ekonomik zenginliğiyle bilinen iki bölgede halk, merkezi yönetimden geniş haklara dayalı özerklik talep edilip edilmemesine yönelik iradesini göstermek için sandık başına gidecek.
Bağımsızlık amacı taşımayan, sadece danışma amaçlı düzenlenecek referandumdan çıkacak sonucun resmi bir bağlayıcılığı bulunmazken, söz konusu bölgelerdeki halkın, geniş kapsamlı özerklik isteğinin, başkent Roma'ya rakamsal verilerle somutlaştırılması hedefleniyor.
Günaydın,bu sabah bana ziraat bankasından mesaj geldi:sayın müşterimiz altınınızı bize getirin mutlu olsun...(aynen böyle)ama benim;1-mutlu olacak altınım yok,azıcık dolarım var:)2-yahu benim ziraat bankasında hiç hesabımda yok nasıl sizin müşteriniz oldum anlamadım ki?:vk: