Sayfa 900/1009 İlkİlk ... 4008008508908988999009019029109501000 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,193 - 7,200 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Türbe duvarına işeme durumları bunlar...

Canevi'nden vurur valla adamı...

Gayrimenkul sektörünü Emlak Bankası kurtaracak!

Nakit sıkıntısının baş gösterdiği gayrimenkul sektörünün gözü Emlak Bankası'nda. Bankanın en geç 2018'de kurulup sektöre destek sağlaması bekleniyor

https://www.f5haber.com/emlak-eki/ga...aberi-6491775/

Kızmayın biliyorum burada banka mevduat faizleri konuşulmalı ama bu haber de mevduat faizlerini yakından ilgilendirir diye düşündüm ve bu konuyla ilgili yorumumu sizle paylaşmak istedim. Haberi okursanız göreceksiniz BİR BETONCUNUN YALVARIŞLARINI. Adam diyor ki götümüz sıkıştı, mevduatçılar artık düşük faize razı olmuyor , para pahalandı ve bankalarda düşük faizli konut kredisi vermiyor, bizi kurtarın . Kim kurtaracakmış ? Devlet, peki nasıl kurtaracakmış ? EMLAK BANKASI KURUP ucuz finansman sağlayarak. Peki banka beleş finansman için parayı nereden bulacakmış ? İşte burası esas can alıcı nokta, İŞSİZLİK FONU ve BES de biriken paralardan. İşsizlik fonunda kağıt üstünde gözüken para hakikaten duruyor mu şüpheliyim ama BES kuzu kuzu duruyor, HIRSZILAR için bulunmaz nimet. Kulakları çınlasın Bahri forumdaş bir ara ben BES hakkında kötü konuşuyorum diye bana kzmış birazda atar yapmıştı. Ama sonra kendisi doğruyu bulup bu HIRSIZLIĞA açık sistemden çıktı banada onu doğru düşünmeye ittim diye acizane teşekkür etti. Valla her şey açık seçik ortada, hala BES den ileride para kazanacağını düşünen varsa YOL YAKINKEN tekrar tekrar düşünsün derim. Herkese bol kazançalar.

Bu haberi ve yorumumu Mevduat topiğinde de yazdım oraya uğrayan var uğramayan var, Dolarcılar mahrum kalmasın dedim. Aslında bu haberin paylaşılması gereken topik Gayrimenkul ama onlar şu sıralar zaten zor durumda üstlerine fazla gitmemek gerek , anamıza söverler

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Türbe duvarına işeme durumları bunlar...

Canevi'nden vurur valla adamı...
    Hele de dükkan kapalıyken..

Binali Yıldırım: "Şaşaa debdebe bitiyor, dükkanı kapattık"

Herkes anladı, buraya zaman zaman gelen troller hala anlamadı..

Neyseki fazla kalamıyorlar..gönül kitabından gazeller okuyup gidiyorlar..

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Gayrimenkul sektörünü Emlak Bankası kurtaracak!

Nakit sıkıntısının baş gösterdiği gayrimenkul sektörünün gözü Emlak Bankası'nda. Bankanın en geç 2018'de kurulup sektöre destek sağlaması bekleniyor

https://www.f5haber.com/emlak-eki/ga...aberi-6491775/

Kızmayın biliyorum burada banka mevduat faizleri konuşulmalı ama bu haber de mevduat faizlerini yakından ilgilendirir diye düşündüm ve bu konuyla ilgili yorumumu sizle paylaşmak istedim. Haberi okursanız göreceksiniz BİR BETONCUNUN YALVARIŞLARINI. Adam diyor ki götümüz sıkıştı, mevduatçılar artık düşük faize razı olmuyor , para pahalandı ve bankalarda düşük faizli konut kredisi vermiyor, bizi kurtarın . Kim kurtaracakmış ? Devlet, peki nasıl kurtaracakmış ? EMLAK BANKASI KURUP ucuz finansman sağlayarak. Peki banka beleş finansman için parayı nereden bulacakmış ? İşte burası esas can alıcı nokta, İŞSİZLİK FONU ve BES de biriken paralardan. İşsizlik fonunda kağıt üstünde gözüken para hakikaten duruyor mu şüpheliyim ama BES kuzu kuzu duruyor, HIRSZILAR için bulunmaz nimet. Kulakları çınlasın Bahri forumdaş bir ara ben BES hakkında kötü konuşuyorum diye bana kzmış birazda atar yapmıştı. Ama sonra kendisi doğruyu bulup bu HIRSIZLIĞA açık sistemden çıktı banada onu doğru düşünmeye ittim diye acizane teşekkür etti. Valla her şey açık seçik ortada, hala BES den ileride para kazanacağını düşünen varsa YOL YAKINKEN tekrar tekrar düşünsün derim. Herkese bol kazançalar.

Bu haberi ve yorumumu Mevduat topiğinde de yazdım oraya uğrayan var uğramayan var, Dolarcılar mahrum kalmasın dedim. Aslında bu haberin paylaşılması gereken topik Gayrimenkul ama onlar şu sıralar zaten zor durumda üstlerine fazla gitmemek gerek , anamıza söverler
    umutabi neden bu kadar kasıyorlar MB bassın TL yi versin emlak bankasına. hiç kafaları çalışmıyor haaa.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    umutabi neden bu kadar kasıyorlar MB bassın TL yi versin emlak bankasına. hiç kafaları çalışmıyor haaa.
    matbaanında bi basma kapasitesi var. ona bas buna bas makinalrda can mı kaldı
    zaten 24 saat çalışıyor makinalar
    bir halt olacağı yok.

Kaynak: http://www.bloomberght.com/haberler/...lumsuz-etkiler

19 Ekim 2017 Perşembe, 11:37 Güncelleme: 19 Ekim 2017 Perşembe, 11:47
    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV'ye yaptığı değerlendirmede, gereğinden fazla değerli TL'nin dış ticareti olumsuz etkileyeceğini söyledi.

TL'nin sürekli değer kaybı üzerine kurulu dış ticaret stratejisi.

7.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Günaydın üstadlar.
    TL/dolar tartışmasına kapalı olarak sadece sevgili umutabi/selka/BORA YAŞAR gibi doları yakından takip eden kişilere bir sabah sorum var..
    Dolar'da alım fırsatı için öngörünüz nedir ? Yani dolara geçmek isteyen biri hangi rakamları beklemelidir.?
    Yazılarınızı yakından takip ediyorum ve genel kanı doların son kez bir düşüş eğilimine geçip ardından inmemek üzere yukarılara tırmanması.
    Peki bu düşüş eğilimi sizce önümüzdeki yakın vadede hangi rakamlara kadar olur ?
    Sn Bir Esnaf bir yatırım aracında sürekli tırmanış olmaz. Geride gider ileri de .. Ama ana trend önemlidir. Ana Trend nedir? FED dir..

Adam ben bilançoyu önümüzdeki ay daraltacağım diyor. Oysa dünya da nüfus geriye gider mi? Ya da TR de..

Cevabınız Hayır ise; Dünya da USD azalacak insan sayısı artacak. Hal bu olunca bu insanların başına düşecek olan USD sayısı azalacak.. Az bulunan şey dünya da kıymet kazanır... Temel mantık bu....

Normal şartlar altında... FED faiz artırmasa. Komşular ile sıfır sorun. Suriye krizi yok. Vize krizi yok. Enflayon% 7 lerde faiz %8 ler de olsa USD kurumuz 3,35 TL dip derdim.. Cari açığı ve borç stoğumuzu azaltacak ekonomik tedbirler aldığımızı söyleyebilseydim USD için 3,20-3,10 bandını bekle derdim...

Oysa böyle bir senaryo şimdilik yok...

Yukarıda saydığım tüm riskler var gücüyle masada iken ben şu an FULL TL de isem;

3,58 TL/USD görürsem %75 USD %25 TL de olurdum.

%25 TL mi de eğer USD ı 3,52 TL bandında görebilirsem kullanır ortalama 3,55 TL ile FULL USD a geçip %4 USD faizi ile mevduata park eder elimde kahve (Bazıları için Cigar, Viski de olabilir) ile bloomberght ve akşam 18;30 Show TV ne olacak bu memleketin hali haberlerini izler fikir yürütür hükümete yardımcı olmaya çalışırdım...

O sebeble ben 3,6480 TL den 3,58 TL ye kadar kademeli TL mi %75 bandında eritirdim..

Ancak o denli kırılgan yapımız var ki; en ufak bir şeyde tepki veriyoruz.. Ayrıca USD ın aşağıya içeride bir türlü sarkmama sebebi bankaların verdikleri %4 USD faizi...

Çok ciddi bir rakam bu...

ABD de hiçbir banka size %1 in üzerine 1 cent vermez...

TR de ortalama mevduat faizi %12 ise %12-%4=%8 kalıyor kabaca... Yahu bu ülkede enflasyon %12 TUİK e göre...

Olması gereken %12 (enflasyon TUİK e göre)+%2 (risk Payı)+%4 (USD faizi)= %18 minumum TL faizi çıkar...

O sebeble 3,66 TL den direkt alın diye öneremem ama BIST geldiği bu seviyelere rağmen 109000 ler, USD 3,65 TL altına gelmiyorsa %90 3,60 bandı altına sarkmayacak da diyebiliriz.

3,58 TL olabilmesi için BIST te rekora ihtiyacımız var...

"Yatırım Tavsiyesi Olarak Kullanmayınız. Okuyunuz ama en son kararı kendiniz veriniz."
    Son düzenleme : selka; 20-10-2017 saat: 14:43.

8. Ayrıca sürekli kriz çığırtkanlığı yapmayıda saçmalık buluyorum. Sürekli ülke batacak gündemi.. Yok öyle bir şey...

Sizin evinizde çocuklarınıza günlük bakıcak, okula getirip götürecek, yemeklerinizi hazırlayıp verecek, günlük temizliğinizi yapıp akşamları sizi eğlendirecek, evinizin temziliğini yapıcak, çarşaflarınızı yıkayıp, wc leri banyoları silecek, ayaklarınıza masaj yapacak bir yardımcı bulmuşsunuz..

Ona aylık 1000 tl faiz ödemeli 100,000 TL kredi açıp; aylık 1404 TL maaşa bağlamışsınız.. Siz istermisiniz bu yardımcının ölmesini yada zengin olup borcunu ödeyip çektirip gitmesini...

Ben istemezdim...

Ölmesini de, zengin olmasını da... Mevcut durumun devamını isterdim.
    Tırmalama yada sürünme modu...

TR nin başına önümüzdeki 5 yılda gelecek şey, fakirleşmedir. Borcunu yada borçlarının faizini ödeyip, hizmetine devam edecektir. Ama ölmeyecektir. Dediğim gibi lükslerinden vazgeçmesini ve hak etmediği bir lüks içerisinde yaşama isteğinden vaz geçmesini öğrenecektir...

O kadar..

Nitekim bugün Bloomberght de çıkan haber ne diyor?

TVF ipotek edilip 5,000,000,000 USD kredi alıcaz...

Bu kredinin maliyeti ne olucak?

Soran yok!

Hala "Lüküs Hayat! Oh ne Rahat! Ye İç Gez Eğlenmeye Bak!"
    Son düzenleme : selka; 20-10-2017 saat: 14:46.

Sayfa 900/1009 İlkİlk ... 4008008508908988999009019029109501000 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •