OLD fonunda stopaj yok galiba, adında yabancı yazmıyor.
Stopaj kesintisi yaşayan oldu mu ?
Saygılar.
Printable View
OLD fonunda stopaj yok galiba, adında yabancı yazmıyor.
Saygılar.
Portföyde aktif takip ile çeşitlendirme yaparak riski dağıtırken içine çeşnilendirme koyarak getiriyi çoğaltmayı hedefleriz. Sadece çeşitlendirmek yetmez , çeşnilendirmek de gerekir.
[QUOTE=onurbey;5671941]OLD fonunda stopaj yok galiba, adında yabancı yazmıyor.
Saygılar.[/QU
fon sepeti olmuyor ama ,tam arastırmak lazım
azcık alıp satarsınız çünkü bilmenin yolu denemekten geçer. başkasında kesmez ,, ( çift virgül ) sizin kurumun keseceği tutar. normalde stopaj yok da işte burada bir bankanın kurumunun kestiği itiraz edilince düzeltildiği falan yazılmıştıbaşka fonlarla ilgili... itiraz edilmese o para kaynayacak mıydı orasını anlamadım. kabul edilebilir bi şey değil . ( kalın nokta )
zor tabi orası öyle, herkesin risk algısına göre zorluğu da değişiyordur, çok risk alana göre daha zordur, benim gibi orta risk alana göre daha az zordur gibi, zaten burada dengeli portföy yapmak sorun oluyor işte, mesela elimde kub var, hsa yı bilmiyordum ona da bakayım, kub dışında çeşitli değişkenler, yabancı fonlar da var ama portföye göre miktarları düşük, yani çıkıştan tam faydalanamadım, kafamı karıştıran bunların miktarlarını ne zaman ve ne kadar arttırmalı, bist düşerse hisse yoğunlardan mı eklemeli veya altın, eurobond fonlarından da alamalı mı gibi şeyler.
İçerisinde yabancı hisse senedi bulunduran fonlar stopaj kapsamındadır.
ija çakmış gene pazartesiye -0,2'yi: ) düşüşe hazırlık için öyle gerekiyorsa zaar..dua edelim de öyle olsun: )
İşte orta riskli biriysen kendin bu zamanlama işiyle fazla uğraşma diyorum.En basitinden HSA+KUB ile hisse+yabancı hisse+eurobond+faiz bacaklarını kullanıyorsun.Bunların ağırlıklarını portföy yöneticisi denen adamlar yapıyor zaten.Bu kombinasyonu sadece bir örnek diye verdim, yapasın diye değil.Zamanlama dediğin şeyin en babasını yapan IPB var.AED var, 1 yıldan fazla tutunca stopaj yok.OPB var döviz+hisse+faiz hepsi var.IJA/TGA/FID var agresif takılan.OPL/FFH var R3 olan.Stopajsız fon sepetleri var FFP+YAN+YAC+GJB +FFP .Nitelikli yatırımcısan bir fona 90-100 bin yatırıcaksan TPP var.Şahsen benim portföyüm R4-R5 değişkenlerle dolu.Biraz da TTA.KUB olduğu için başka yabancı fon almadım, gerek yok.Son zamanlarda stopajsız olduğundan OJT'ye meylettim.OPB+FFP+HSA+FID+AED+GZM+TPP+KUB ile gayet şık getiriler oluşuyor.Yanına da OJT+TTA ve HVS+OPH koydum biraz o kadar, çok da gerekli değil bence.Sepetimi illa kendim oluşturacağım diyorsan Ataportföy ,İşportföy, Tebportföy aylık bültenlerini takip et, ordaki dağılımlardan kendine bir fikir çıkar.Aslında söylemek istediğim aşırı hareket çok gerekli deği, kendine uyan fonu bul yat üstüne.Mesela IPB bana göre değil ama belki sana göre iyidir.
Takip ettiğim, zaman zaman bulaştığım değişken fonlarla ilgili fikirlerimi yazayım, belki bir faydası olur
önce R3 fonlar
OPL...gidişatı çok iyi, belki de çok küçük fon olmasının avantajını yaşıyor.Mevduatçı kardeşlerimin portföyüne aldım
FFH...stopaj olmaması avantaj, getirisi de iyi
SUA..para piyasası yerine tercihim
TJI...stopajı yok.R5 diye girmiştim, çıktım sonra R3 diye düzelttiler.Kardeşlerimin portföyüne aldım, gayet güzel
RPD...herkes biliyor zaten
R4 fonlar
KRF....kompozisyon iyi, daha önce girmiştim, büyük hisseler zayıf gidince sıradandı çıkmıştım,Son dönem muhteşem performans var
AED...Mehmet Gerz çok baba adam, aslında daha iyi olması lazım.1 yıldan fazla tutunca stopaj 0 olması nedeniyle tutyorum.
OPB...Son dönem performansı kendine göre zayıf.En çok burdayım ama yakında azaltıma gidebilirim.
GJB...OPB benzeri bir fon sepeti.Stopaj yok.
FFP...yapay zekanın hikmetini pek gördük sayılmaz,Son endeks çıkışına hiç katılmadı, yapay zeka konusunda kafamda şüphe oluştu.
R5 FONLAR
IJA...çok aktifler gibi, bana göre değil
TGA...sanki IJA gibi ama R5'in hakkını vermedi bana göre.
FID..Son 2-3 ay çok iyi.Uzun vadede iyiydi.Çıkışı çok iyi yakaladı.
HSA...Her daim elimde tutarım, en sevidğim fondur.Hisse seçimlerini beğenirim.Hep 5-6 büyük kağıttalar.Benim tarzıma çok uygun.
IPB...sabır testini geçemedim.Satış verdikten sonra şahlandı.Demek ki bana uygun değilmiş.
TPP...içimin gittiği ama nakit akışımı ayarlayamadığım için bir türlü alamadığım fon.Anorml iyi bir performans var.Sadece Cuma giriş çıkışı var.Giriş için en az 85-90 bin ve nitelikli olmak llazım.
haklısın. ipb uzun süre sabredenleri bir anda zengin etti doğru da, piyango bir daha ne zaman çıkacak? bist geri gelirse -1, -2 götürüyor ipb, ija yine insaflı. ipb'nin felsefesi benle kalacaksan sabredeceksin bana güveneceksin şeklinde ama bende hayata karşı o güven duygusu çoktan bitti. tekkeyi beklemek için insanın şansına güvenmesi gerekir ama hayat işi şansa bırakmamam gerektiğini bana milyonlarca kez gösterdi. o yüzden bugün veya en fazla bu ay ne gördüğümü bilirim, bu stratejiden de şikayetim yok doğrusu. mavduatta pinekleyen milyonlardan iyiyiz yine.
Sizce bu ay faiz indirimi gelir mi?gelirse dolar 14 ü geçer mi? Herkesin yorumlarını almak benim için bir beyin fırtınası yaratıyor.benzer soruyu ilk faiz indirimi öncesi Eylülde de sormuştum. Kimseden ses çıkmadı.
S&P,
Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunun "B+" ve yerel para birimi cinsinden kredi notunun "BB-" olarak teyit edildiği belirtilen açıklamada, ülkenin kredi notu görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e çevrildiği kaydedildi.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/sp-...t-etti/2444594
Şimdi bu durumda daha yüksek faizle mi borçlanacağız.
CDS ne olacak.
Bunu tahmin etmek mümkün değil.
Bu ölçüde indirm yapılacağını hiçbir piyasa uzmanı dahi öngörmemişti.
O yüzden normal bilgilerimizle cevap verebileceğimiz bir konu olmaktan çıktı faiz işi.
Bekleyip görüyoruz.
Öncesinde de zar atıp ya tutarsa diye adımlar atıyoruz.
noolacak gariban emeklinin, işçinin, ev kadınının üç kuruş mevduatına sırf faiz haram bahanesiyle ödemediği faizi yabancıya misliyle çatır çatır ödeyecek, bay tersten robin hood..fakirden alıp zengine verme işlerini baya seviyor kendisi malum. hele o fakir bir de ne karizma kabadayı adam koydumu oturtuyor diye kendisine bolca oy veriyorsa...ne demişler bozuk cihaz güzel iş çıkarıyorsa tamir etmeyeceksin. belkide gittiği yol en doğrusudur.
KUB benim için çok tatminkar olduğu için, KRS daha fazla hisseli; ama kafamda var, incelemem gerekiyor.Siz öyle mi yapıyorsunuz?TPP de bildiğim kadarıyla performans ücreti yok, ben sistemdeki hatayla 1000 tane almıştım öyle duruyor.En az 15000 almak gerekiyor, şu valor işini ayarlayıp bu hafta girmeyi planlıyorum.
fibo hüsnü'nün fönlarını da inceleyiniz. orada da iyi kurgulanmış orta vadede ( 6 ay üzeri ) çok risk almadan portföye katkı sağlayacak fönlara bakınız
fibo hüsnü'nün birinci delişmeni ile ,, yenisi olan fön sepeti fönü FaZılJet
Cuma KRS almak istedim ama pay yok uyarısıyla alamadım, kare portföy sorun olmamalı erken deneyin dedi. Pazartesi biraz alacağım gibi. KUB zaten var, dediğiniz gibi hisse oranından dolayı biraz da KRS olsun istiyorum.
TPPyi pazartesi satmak istesem neredeyse iki hafta bekleyeceğim, çok uzun vade düşünmem gerekir, bana uymuyor. Ortam çok volatil.
mesela bir çoklu varlık fonu aldığınızda n'evet çeşitlendirilmiş bir portföyünüz oluyor tamam da , o fonu yönetenlere bağlanmış oluyorsunuz. yani fön yöneticilerinin tercihlerini çeşitlendirmiş olmuyorsunuz. mesela bi tek aak fönü aldınız ya da gma veya hpd ne oldu bi tek fön yöneticisinin tercihlerine bağlandınız. halbuki 3 dane çoklu varlık fönü seçseniz üç farklı fön yöneticisinin tercihlerine kertiği margarinleyip riski dağıtmış oluyorsunuz. çoklu varlık fönünü örnek verdim diğerleri için de aynı mantık.
ayriyetten çeşitlendirme kadar , çeşnilendirmek de kişisel bir sanatsal çalışma. sadece çeşitlendirmek değil aktif takip ile çeşnilendirmek ile getiriyi riski kontrol altında tutarak arttırmak çabası ulvi bir süreç . hehe
merhaba arkadaşlar, evren devrim zelyurdun youtube sayfasında dünkü yayınını izledim.M1 yani M.B TL basması kasım ayında %150 yi geçmiş diyor. Hakikaten M.B sayfasında M1 arzı grafiğine baktığınızda kasım ayına kadar hafif yükseliş devam eden M1 para arzı kasımda bir anda %150 artmış. dikkat edin bu hiperenflasyona ve dolar artığına yol açar diyor.
dün kardeşime enparadan aşağıdaki gibi bir mesaj gelmiş. bununda bankadan alınan kredilerin dolar ve kriptoya gidişini önleyecek bir adım olduğunu düşünüyorum.ama bunu nasıl önlerler bilmiyorum. Belki sanayici aldığı düşük kredi ile istihdam arttırıcı adımlar yerine gidip dolar aldıkları içindir.
Enpara:
Degerli musterimiz, bankalarin sagladigi tuketici kredilerinin amacina uygun olarak kullanilmasi yasal bir zorunluluktur. Ihtiyac kredisi veya Ekpara kullanarak doviz/altin almak, kripto para borsalarina veya sans oyunu platformlarina para gondermek ilgili yasal merciiler tarafindan amac disi kullanim olarak degerlendirilmektedir. Kredi ve Ekpara kullanimlarinizda bu konuya dikkat etmenizi rica eder, iyi gunler dileriz.
Ben şunu anlayamıyorum. Orta ve uzun vadede dövize yenik düşen fonlar niçin alınıp yatırım yapılır.Türkiye gibi bir ülkede döviz al koy vadeliye ,en azından kaybetme riskin yok bence.Dövize yenik düşüyorsan ,boşa kürek çekip zaman harcanıyor sadece ,streside cabası.
Çok faydalı bilgiler vermişsin sağol, hepsini de inceleyeceğim, birkaç tanesi var ama geç girdiğim için temkinli olayım dedim ağırlık olarak düşük kaldılar, şimdi hangilerini ekleyeyim hangilerinin ağırlığını arttırayım onları belirlemeye çalışayım. TPP geçen hafta benim de dikkatimi çekmişti ama baktım çok çıkmış almaya elim gitmemişti. Hareket konusunda doğru söylüyorsun fon işinde al sat yerine al yat yapmak gerekiyormuş ama tepeden girip düşüşe yakalanınca insan panik oluyor işte, daha önce zararına sattığım bir çok fonda bekleseydim iyi kâr edecekmişim mesela ama bundan sonra uzun vadeli düşünüp ona göre hareket edeceğim.
karmakarışık stratejiler kuranlar var...bunu bir strateji oyunu, ve hatta sanat gibi görenler.. oysa bence tek bir hedef vardır daha çok para kazanmak.
hocam indirime niye taktın ki.
eksi 6,5 faiz var, ve enflasyon arttığı için reel faiz bu ay büyük ihtimalle -10 'u bulacak.
merkez dokunmasa bile enflasyon yüzde 3 faiz indirimi yapmış demektir.
üstüne TCMB 1 puan indirse ne olur indirmese ne olur.
tl nin kaderi değişir mi sanıyorsun.
Myfinans ustadim siz yoksa bankacimisiniz?