Takip ettiğim, zaman zaman bulaştığım değişken fonlarla ilgili fikirlerimi yazayım, belki bir faydası olur
önce R3 fonlar
OPL...gidişatı çok iyi, belki de çok küçük fon olmasının avantajını yaşıyor.Mevduatçı kardeşlerimin portföyüne aldım
FFH...stopaj olmaması avantaj, getirisi de iyi
SUA..para piyasası yerine tercihim
TJI...stopajı yok.R5 diye girmiştim, çıktım sonra R3 diye düzelttiler.Kardeşlerimin portföyüne aldım, gayet güzel
RPD...herkes biliyor zaten
R4 fonlar
KRF....kompozisyon iyi, daha önce girmiştim, büyük hisseler zayıf gidince sıradandı çıkmıştım,Son dönem muhteşem performans var
AED...Mehmet Gerz çok baba adam, aslında daha iyi olması lazım.1 yıldan fazla tutunca stopaj 0 olması nedeniyle tutyorum.
OPB...Son dönem performansı kendine göre zayıf.En çok burdayım ama yakında azaltıma gidebilirim.
GJB...OPB benzeri bir fon sepeti.Stopaj yok.
FFP...yapay zekanın hikmetini pek gördük sayılmaz,Son endeks çıkışına hiç katılmadı, yapay zeka konusunda kafamda şüphe oluştu.
R5 FONLAR
IJA...çok aktifler gibi, bana göre değil
TGA...sanki IJA gibi ama R5'in hakkını vermedi bana göre.
FID..Son 2-3 ay çok iyi.Uzun vadede iyiydi.Çıkışı çok iyi yakaladı.
HSA...Her daim elimde tutarım, en sevidğim fondur.Hisse seçimlerini beğenirim.Hep 5-6 büyük kağıttalar.Benim tarzıma çok uygun.
IPB...sabır testini geçemedim.Satış verdikten sonra şahlandı.Demek ki bana uygun değilmiş.
TPP...içimin gittiği ama nakit akışımı ayarlayamadığım için bir türlü alamadığım fon.Anorml iyi bir performans var.Sadece Cuma giriş çıkışı var.Giriş için en az 85-90 bin ve nitelikli olmak llazım.
haklısın. ipb uzun süre sabredenleri bir anda zengin etti doğru da, piyango bir daha ne zaman çıkacak? bist geri gelirse -1, -2 götürüyor ipb, ija yine insaflı. ipb'nin felsefesi benle kalacaksan sabredeceksin bana güveneceksin şeklinde ama bende hayata karşı o güven duygusu çoktan bitti. tekkeyi beklemek için insanın şansına güvenmesi gerekir ama hayat işi şansa bırakmamam gerektiğini bana milyonlarca kez gösterdi. o yüzden bugün veya en fazla bu ay ne gördüğümü bilirim, bu stratejiden de şikayetim yok doğrusu. mavduatta pinekleyen milyonlardan iyiyiz yine.
Sizce bu ay faiz indirimi gelir mi?gelirse dolar 14 ü geçer mi? Herkesin yorumlarını almak benim için bir beyin fırtınası yaratıyor.benzer soruyu ilk faiz indirimi öncesi Eylülde de sormuştum. Kimseden ses çıkmadı.
S&P,
Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunun "B+" ve yerel para birimi cinsinden kredi notunun "BB-" olarak teyit edildiği belirtilen açıklamada, ülkenin kredi notu görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e çevrildiği kaydedildi.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/sp-...t-etti/2444594
Şimdi bu durumda daha yüksek faizle mi borçlanacağız.
CDS ne olacak.
Yer İmleri