Takip ettiðim, zaman zaman bulaþtýðým deðiþken fonlarla ilgili fikirlerimi yazayým, belki bir faydasý olur
önce R3 fonlar
OPL...gidiþatý çok iyi, belki de çok küçük fon olmasýnýn avantajýný yaþýyor.Mevduatçý kardeþlerimin portföyüne aldým
FFH...stopaj olmamasý avantaj, getirisi de iyi
SUA..para piyasasý yerine tercihim
TJI...stopajý yok.R5 diye girmiþtim, çýktým sonra R3 diye düzelttiler.Kardeþlerimin portföyüne aldým, gayet güzel
RPD...herkes biliyor zaten
R4 fonlar
KRF....kompozisyon iyi, daha önce girmiþtim, büyük hisseler zayýf gidince sýradandý çýkmýþtým,Son dönem muhteþem performans var
AED...Mehmet Gerz çok baba adam, aslýnda daha iyi olmasý lazým.1 yýldan fazla tutunca stopaj 0 olmasý nedeniyle tutyorum.
OPB...Son dönem performansý kendine göre zayýf.En çok burdayým ama yakýnda azaltýma gidebilirim.
GJB...OPB benzeri bir fon sepeti.Stopaj yok.
FFP...yapay zekanýn hikmetini pek gördük sayýlmaz,Son endeks çýkýþýna hiç katýlmadý, yapay zeka konusunda kafamda þüphe oluþtu.
R5 FONLAR
IJA...çok aktifler gibi, bana göre deðil
TGA...sanki IJA gibi ama R5'in hakkýný vermedi bana göre.
FID..Son 2-3 ay çok iyi.Uzun vadede iyiydi.Çýkýþý çok iyi yakaladý.
HSA...Her daim elimde tutarým, en sevidðim fondur.Hisse seçimlerini beðenirim.Hep 5-6 büyük kaðýttalar.Benim tarzýma çok uygun.
IPB...sabýr testini geçemedim.Satýþ verdikten sonra þahlandý.Demek ki bana uygun deðilmiþ.
TPP...içimin gittiði ama nakit akýþýmý ayarlayamadýðým için bir türlü alamadýðým fon.Anorml iyi bir performans var.Sadece Cuma giriþ çýkýþý var.Giriþ için en az 85-90 bin ve nitelikli olmak llazým.
haklýsýn. ipb uzun süre sabredenleri bir anda zengin etti doðru da, piyango bir daha ne zaman çýkacak? bist geri gelirse -1, -2 götürüyor ipb, ija yine insaflý. ipb'nin felsefesi benle kalacaksan sabredeceksin bana güveneceksin þeklinde ama bende hayata karþý o güven duygusu çoktan bitti. tekkeyi beklemek için insanýn þansýna güvenmesi gerekir ama hayat iþi þansa býrakmamam gerektiðini bana milyonlarca kez gösterdi. o yüzden bugün veya en fazla bu ay ne gördüðümü bilirim, bu stratejiden de þikayetim yok doðrusu. mavduatta pinekleyen milyonlardan iyiyiz yine.
Sizce bu ay faiz indirimi gelir mi?gelirse dolar 14 ü geçer mi? Herkesin yorumlarýný almak benim için bir beyin fýrtýnasý yaratýyor.benzer soruyu ilk faiz indirimi öncesi Eylülde de sormuþtum. Kimseden ses çýkmadý.
S&P,
Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunun "B+" ve yerel para birimi cinsinden kredi notunun "BB-" olarak teyit edildiði belirtilen açýklamada, ülkenin kredi notu görünümünün ise "duraðan"dan "negatif"e çevrildiði kaydedildi.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/sp-...t-etti/2444594
Þimdi bu durumda daha yüksek faizle mi borçlanacaðýz.
CDS ne olacak.
Yer Ýmleri